< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ağlayanmezun -- 21 Haziran 2020; 8:11:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Öğrenim Kredisi Büyük bir lütuf.

-
-
Tüfeyle değil üfeyle hesaplanıyor daha aldığın krediden bihabersin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kaldı ki enflasyon ortamında dolara dönersem oynanan rakamlar sayesinde yine karda olurum sorun yok.
Ahahhaa asagariye çalışacak mühendisimiz milletin iqsuna laf ediyor.
İstediğin kadar staj 3 5 sene tecrübe kazan yeni mezun bir odtülü senden daha çok değer görecek üzgünüm
20-30 bin lira ile ne yatırımı kardeşim uğraşmaya değmez 10 yıl bu para için. Öğrenci kredisi bir nebze de olsa ekonomik özgürlüğünü kazanabilmen içindir. Ben kredi+burslar+yaptığım küçük işlerle aylık 2-3 bin kazanıyorum öğrenci halimle. İleride zaten 15 bin maaşım olacak bu küçük paralarla geleceğe yatırım yapmak çok saçma gençliğini yaşarsın gezersin tozarsın en iyi yatırım bu olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam zaten mesele o değil bazıları bu krediyi çok yeriyorlar. Üfe farkını bile verirken faiz diye devleti suçluyorlar bilgisizlikten.biraz onların gözünü açmak istedim.quote:
Orijinalden alıntı: Xakler
20-30 bin lira ile ne yatırımı kardeşim uğraşmaya değmez 10 yıl bu para için. Öğrenci kredisi bir nebze de olsa ekonomik özgürlüğünü kazanabilmen içindir. Ben kredi+burslar+yaptığım küçük işlerle aylık 2-3 bin kazanıyorum öğrenci halimle. İleride zaten 15 bin maaşım olacak bu küçük paralarla geleceğe yatırım yapmak çok saçma gençliğini yaşarsın gezersin tozarsın en iyi yatırım bu olur
20 30 binle yatirim yapmak da tecrübe oluyor ilerdeki büyük yatırımların için. Linkt verdiğim arakadaş aşağı yukarı bir kredi kadar kazanabileceğimizden bahsetmiş.35 bin olarak aldığım kredi öderken 50 olacak büyük ihtimalle 50 bin lira güzel para bence bedellini falan yaparsın master gerekirse gidersin. Boşuna aile tatavası çekmezsin böyle şeylerdequote:
Orijinalden alıntı: Xakler
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Anlatamazsin bosa uğraşma bencequote:
Orijinalden alıntı: ağlayanmezun
Hocam zaten mesele o değil bazıları bu krediyi çok yeriyorlar. Üfe farkını bile verirken faiz diye devleti suçluyorlar bilgisizlikten.biraz onların gözünü açmak istedim.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Maddi durumu yeterli olan için yapılabilir büyük bir risk yok ama ülkenin ekonomik güveni önceki 5 yıla göre daha belirsiz yine de dolar, altının en azından Üfe üstünde kalacağı gözüküyor.
Hatta daha iyisi attığın yazının paylaşıldığı tarihte kredi çekip araba vb alınsaydı veya ihtiyaç kredisi altin, dolara yatirilsaydi eline geçecek para kredi faizlerini ödeyerek sana çektiğin kredi kadar kar hatta daha fazlasını sağlardı.(Reel olarak ilk miktar kadar değerli olmazdı muhtemelen ama yine de kazanırdın.) Bu da ekonomik belirsizliğin sonucu.
Lakin akılda olsun Üfe +40ları görmüştü ve bazı üretilen mallarım değeri dolar,altın,biste göre 1 yılda 2'ye katlanmıştı özellikle teknolojik ürünler aldığınız parayı sene başında harcayarak yaptığınız yatırımı katlayabiliyordunuz burada nakit kraldır olayı devreye giriyor.
Borsa henüz ucuz ama bence en risklisi, enflasyon büyük sıkıntı para basma ve borç stoku sonucunda ciddi enflasyon yaşayabiliriz(+50ler yoksa +10 bile ciddi) ama aynı artış dolar ve altında olmayabilir özellikle dünyadaki kredi hacminin devasa artması bu durumu sağlayabilir.
İşin özü krediyi alıp hiç masrafı olmayanlar deneyebilir ciddi bir risk yok gibi ama masrafı olan adama çatır çatır yiyor birde söyleniyor demek de ayrı bir zeka türünün ürünü olsa demek verilen para o kadar değersiz ki yiyebilmesine hayret etmek lazım:)
Almanyada da öğrenim kredisi var faiz yok ve %50 geri ödeme (10.000 Euro alıyorsun 5.000 ödüyorsun :) )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 21 Haziran 2020; 8:42:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Almanya'da faiz yok değil Üfe farkı yok çünkü Almayanda yıllık Üfe zaten %1 in altında.
Türkiye'de Üfe farkı koymasan 7 sene sonra ödeyeceğin kredi zaten alım gücü olarak yarısı bile etmez. Devlet şuan bile zararına veriyor krediyi.
quote:
Orijinalden alıntı: ağlayanmezun
Almanya'da faiz yok değil Üfe farkı yok çünkü Almayanda yıllık Üfe zaten %1 in altında.
Türkiye'de Üfe farkı koymasan 7 sene sonra ödeyeceğin kredi zaten alım gücü olarak yarısı bile etmez. Devlet şuan bile zararına veriyor krediyi.Kıyaslamak yanlış olur elbet ama olan durum budur. Son 5 yıl için düşünürsek zararına veriyor olabilir ama bu kredinin adı ne ?
ÖĞRENİM KREDİSİ :)
Türkiye'nin vergi sistemine göre bulunduğu ülke sınıfı ne ? Sosyal Devlet sınıfı. (Teoride öyle olması lazım.)
Banka kredisine göre daha avantajlı bir zahmet olsun sanki büyük bir ayrıcalık gibi konuşmayın insanların kazandığı gelirlerin yıllık milyarlarca eridiği bir ülkede :(
Yalnız zararına diyoruz ama bu kredi verilen öğrencilerin oluşturduğu ekonomiyi hesaba katmadan tamamen üstün körü konuşarak zarar ediyor diyoruz lakin öğrencilerin çoğu kredinin çok üstünde bir harcama yapmak zorunda kalıyor.
Düşünün uluslararası kuruluşlar sırf ekonomi canlansın diye negatif faizle milyarlarca dolar dağıtıyor ve parayı harcama şartı koyuyor getirisi daha yüksek olsa ki negatif uzun vadeli kredi verebiliyorlar. Zorlama yorum olabilir ama öğrenim kredisinin etkisini de böyle düşünebiliriz çarpan etkisi yaratıyor.
Muhtemelen detaylı bir hesaplama ile bu öğrencilerin oluşturduğu ekonomi verilen kredinin çok çok üstündedir bu açıdan bakarsan ortada zarar yok ciddi bir kar var tabi hesaplaması benim açımdan imkansıza yakın ciddi istatistikleri işin içine katmak lazım ben daha doğru enflasyon verisine ulaşamıyorum devletimden o verilere ulaşmak :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 21 Haziran 2020; 8:53:43 >
-
Hocam mevcut iktidardan bende memnun değilim ama sizin gibiler de sıktı artık. Her sektörde en iyi ülkelerle kendinizi kıyaslamayı bırakın artık.Ekonomi öğrenim kredisi diyince Almanya diyorsunuz başka bir olay olunca Amerika başka bir şey de japonya...her devletin belirli alanları diğerlerini göre daha çok yatırım alır. Daha çok önem verilir.quote:
Orijinalden alıntı: Man Of EarthKıyaslamak yanlış olur elbet ama olan durum budur. Son 5 yıl için düşünürsek zararına veriyor olabilir ama bu kredinin adı ne ?
ÖĞRENİM KREDİSİ :)
Türkiye'nin vergi sistemine göre bulunduğu ülke sınıfı ne ? Sosyal Devlet sınıfı. (Teoride öyle olması lazım.)
Banka kredisine göre daha avantajlı bir zahmet olsun sanki büyük bir ayrıcalık gibi konuşmayın insanların kazandığı gelirlerin yıllık milyarlarca eridiği bir ülkede :(
Yalnız zararına diyoruz ama bu kredi verilen öğrencilerin oluşturduğu ekonomiyi hesaba katmadan tamamen üstün körü konuşarak zarar ediyor diyoruz lakin öğrencilerin çoğu kredinin çok üstünde bir harcama yapmak zorunda kalıyor.
Düşünün uluslararası kuruluşlar sırf ekonomi canlansın diye negatif faizle milyarlarca dolar dağıtıyor ve parayı harcama şartı koyuyor getirisi daha yüksek olsa ki negatif uzun vadeli kredi verebiliyorlar. Zorlama yorum olabilir ama öğrenim kredisinin etkisini de böyle düşünebiliriz çarpan etkisi yaratıyor.
Muhtemelen detaylı bir hesaplama ile bu öğrencilerin oluşturduğu ekonomi verilen kredinin çok çok üstündedir bu açıdan bakarsan ortada zarar yok ciddi bir kar var tabi hesaplaması benim açımdan imkansıza yakın ciddi istatistikleri işin içine katmak lazım ben daha doğru enflasyon verisine ulaşamıyorum devletimden o verilere ulaşmak :))
Alıntıları Göster
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
İnşaat mesela. Sen beğenirsin veya beğenmezsin bu önemli değil.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Bu kafadaki insanlara her şey müstehak.
En Beğenilen Yanıtlar

Tüfeyle değil üfeyle hesaplanıyor daha aldığın krediden bihabersin
|
Benzer içerikler
- güvenilir tefeciler
- 1.78 boy kaç kilo olmalı
- tırnak izi nasıl geçer
- şap nereden alınır
- italya teknoloji mağazaları
- discord açıldı mı
- 5g nedir zararları
- sodyum iyon batarya
- çay emojisi
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X