Şimdi Ara

Öğrenci psikolojisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lolex

quote:

Orijinalden alıntı: Perfect Blue

quote:

vallahi benim arkadaşım var kadir diye o çocuğu anlattınız. adam lisede başarılı ygs lys de harikulade puan almış ama üniversiteye bir geldi 2yıl hazırlıkta kaldı ama ailesi bilmiyor tabi

Nasıl bilmezler, gerçi üniversitede neler dönüyor çogunu aile bilmez ya bilseler hergün tv lerde 3. sayfa haberleri çıkar.

arkadaş bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandı. ilk sene hazırlığı geçemedi ve ailesine söylemedi. ondan sonraki sene ise evde oturdu.Okula da gitmedi.Ailesi sorunca okulunu birşeyler söylüyordu. Ama ailesi notlarını görmeyi merak ediyordu.Okulun web sitesi gibi ücretsiz sitelerde aynısını yaptı.Orada notlarını düzenledi ve ailesine gösterdi bu notları. üniversitede birçok şey rahatlıkla saklanabilir.

İnsan bir okula gider bari benim gibi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

vallahi benim arkadaşım var kadir diye o çocuğu anlattınız. adam lisede başarılı ygs lys de harikulade puan almış ama üniversiteye bir geldi 2yıl hazırlıkta kaldı ama ailesi bilmiyor tabi

Nasıl bilmezler, gerçi üniversitede neler dönüyor çogunu aile bilmez ya bilseler hergün tv lerde 3. sayfa haberleri çıkar.

arkadaş bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandı. ilk sene hazırlığı geçemedi ve ailesine söylemedi. ondan sonraki sene ise evde oturdu.Okula da gitmedi.Ailesi sorunca okulunu birşeyler söylüyordu. Ama ailesi notlarını görmeyi merak ediyordu.Okulun web sitesi gibi ücretsiz sitelerde aynısını yaptı.Orada notlarını düzenledi ve ailesine gösterdi bu notları. üniversitede birçok şey rahatlıkla saklanabilir.

İnsan bir okula gider bari benim gibi.

Eskişehire geldiler ama okula gitmediler ciddi bir şekilde şüphe yoktu.

• Çocuk hayatı boyunca düşünmemiş siz onun yerine düşünmüşsünüz.Çocuk hiçbir zaman karar vermemiş.Nasıl olsa annem babam var benim yerime en iyisini yaparlar demiş.Bu durumda kararları kendisi vermesi gerektiği zaman da yanlışlar yapması doğal.Bu kadar ilgi gösterirseniz böyle bir durum oluşur.Ona biraz hayatta yalnız olduğunu, annesinin ve babasının her zaman yanında olmayacağını, belli bir yerden sonra kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini anlatmanız lazım.Bu da ona sorumluluk duygusu yükleyecektir ve geleceğini garanti altına almak isteyecektir.Şu an geleceğini düşünmüyor çünkü ona göre hep annesi babası var.

Sorumluluk duygusu yaratabilecek başka bir yöntem de ona yaptıklarınızı anlatmanız.Fazlasını değil."Bak oğlum benim maaşım bu kadar ben sana bunları aldım şunları yaptım ama bizim gücümüz de bir yere kadar.Bizim görevimiz seni kendi ayakların üzerinde durabileceğin duruma getirmek.Bundan sonraki yaşamın tamamen sana bağlı."Tarzında bir konuşma da işe yarayabilir.Para kazanabiliyor diyorsun ama bu para kazanma durumunu bir resmiyete bağlaması gerektiğini ona anlatmalısın.Yani iş sahibi olması ve geleceğini garanti altına alması gerekir.Dediğin gibi ya müzik okulu okusun ya da şimdiki okulunu.Anladığım kadarıyla çocuk nasıl olsa müzik yeteneğimle para kazanabiliyorum diye düşünerek bir rahatlık içerisinde.Ona bu işin geleceğinin kesin olmadığı anlatmanız lazım.

Kısacası geleceğini garanti altına alma sorumluluğu oluşmamış bence kendisinde.Çünkü bu zamana kadar hep siz onun geleceğini düşünmüşsünüz.Kendisi hiç düşünmemiş.Bu yüzden onun geleceğini düşünmesini sağlayın.

• quote:

Arkadaşlar, durumum çıldırmak eşiğinde.

Üniversiteye kadar her sene başarılı olan, teşekkür, takdirname getiren, bunun yanında tiyatro eğitimi, şan eğitimi, müzik aletleri eğitimi alan çocuğumuz üniversitede şaşırdı.

2 senedir hazırlıkta kalıyor birde biz sorunca süper, harika, bu sene geçeceğim, grup kurduk konserlere veriyoruz diyor, koca insan oldu ilkokullu gibi arkasından geömeyelim dedik saldık kendini bilir dedik, ama afedersiniz halt etmişiz,
    Ben artık yaptıgı acaip hareketlerden şüphelenerek okula gittimki ohohohoho bir çok dersde ilgisiz alakasız, kitap defter götürmeyen, derse zerre katılmayan dönem içinde vermesi greken dosyayı falan vermeyen ama bize sınav haftası 82 ile geçtim hadi bana bilgisayar alalım diyen biri var karşımızda, bu zamana kadar asla yalan söylemeyen yalan kelemesini duyunca saatlerce küsüp ağlayan bu insana ne oldu.

Hocaları ile görüştügümden siz buraya gelecektiniz hadi gelmediniz sık sık bizleri arayacaktınız dediler yani suçu bize buldur, gelmedniz arkadaşlarına takip ettirseydiniz dediler.

Biz doğdugundan beri ne istedi ise aldık işçi bir aile olarak (özel sektörde işçi) elimzie geçen 3 kuruşa ne isterse aldık, odama klima dedi aldık, odama ayrı bilgisayar dedi aldık, ps ded aldık yani ne isterse aldık (araba alacak gcüm yok alamadık)

acaba ne isterse aldık yaparak büyük hatamı yaptık desem bu seneye kadar tek hatasını görmedik o söz verdi yaptı bizde ödül verdik ama şimdi ne oldu.

Çocuk yetiştirmek ne zormuş acaba psikiyatramı götürsek dedi asla gitmem diyor, bir şeyde diyemiyoruz bagıramıyoruz adam eşek oldu dövülmez (ki hiç dövmedik)

ama sanırım ben psikatrlık olacagım.

Hocam en iyi eğitim ceza ve ödül ile birlikte gidilen eğitimdir baktın yapmıyor vericen cezayı baktın yapıyor vericen ödülü tabi ikisini abartmamak lazım ve bu alışkanlıkların küçükken verilmesi lazım büyüdükten sonra çook zor atalarımız ne demiş Yedisinde neyse yetmişindede odur.-Ağaç yaşken eğilir :D

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Çocuk hayatı boyunca düşünmemiş siz onun yerine düşünmüşsünüz.Çocuk hiçbir zaman karar vermemiş.Nasıl olsa annem babam var benim yerime en iyisini yaparlar demiş.Bu durumda kararları kendisi vermesi gerektiği zaman da yanlışlar yapması doğal.Bu kadar ilgi gösterirseniz böyle bir durum oluşur.Ona biraz hayatta yalnız olduğunu, annesinin ve babasının her zaman yanında olmayacağını, belli bir yerden sonra kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini anlatmanız lazım.Bu da ona sorumluluk duygusu yükleyecektir ve geleceğini garanti altına almak isteyecektir.Şu an geleceğini düşünmüyor çünkü ona göre hep annesi babası var.

Sorumluluk duygusu yaratabilecek başka bir yöntem de ona yaptıklarınızı anlatmanız.Fazlasını değil."Bak oğlum benim maaşım bu kadar ben sana bunları aldım şunları yaptım ama bizim gücümüz de bir yere kadar.Bizim görevimiz seni kendi ayakların üzerinde durabileceğin duruma getirmek.Bundan sonraki yaşamın tamamen sana bağlı."Tarzında bir konuşma da işe yarayabilir.Para kazanabiliyor diyorsun ama bu para kazanma durumunu bir resmiyete bağlaması gerektiğini ona anlatmalısın.Yani iş sahibi olması ve geleceğini garanti altına alması gerekir.Dediğin gibi ya müzik okulu okusun ya da şimdiki okulunu.Anladığım kadarıyla çocuk nasıl olsa müzik yeteneğimle para kazanabiliyorum diye düşünerek bir rahatlık içerisinde.Ona bu işin geleceğinin kesin olmadığı anlatmanız lazım.

Kısacası geleceğini garanti altına alma sorumluluğu oluşmamış bence kendisinde.Çünkü bu zamana kadar hep siz onun geleceğini düşünmüşsünüz.Kendisi hiç düşünmemiş.Bu yüzden onun geleceğini düşünmesini sağlayın.

Karar vermemiş mi?

Biz herşeyin kararını ona bıraktık.

Yukardada yadım büyük şehir belediyesi korosuna gitmesi için kendisi,ne söyledim hayır gitmeyecegim dedi, bir dahaki seneye kadar agzımı açmadım.
    Bir dahaki sene öğrenci alımları başladı sadece bahsettim. Ama gene haır dedi.
    2 sene sonra kendisi gelerek ben koroya gidecegim dedi.

Ben bir şey çalmaksını istiyordum ama zorlama yok evde 24 saat müzik çalar buda radyoları arra istekde bulunurdu, annesi saz çalıp söylüyor bir kaç sene sonra gelip bana gitar alın ögrenegim dedi, ben sadece sakın gelip geçici heves olmasın dedim asla dedi 12 yıldır çalıp söylüyor.

Kendi başına bırakmak mı? yılarca tek kaldı , bz işe giderdik o ana okulunda gelir komşu eve sokardı, kendi yiyecegini 2,5 yaşında başladı kedisi hazırlamaya.
    Biz sabah çıkar akşam 19 - 20 bqazen ben hiç gelemezdim, o oturur derslerini yapar bitirir tekrar eder, tv sini öyle açar izlerdi (öyle söylerdi) ki şimdiye kadar hiçte kötü notu olmadı.

Bizim durumumuzu biliyor emekli insanlarız asgari ücretle sigortası ödenen vede buna göre maaşı az olan insanlarız bunu biliyor, bin kere antattık.

Ben artık geçicidir diye düşünmeye başladım gerçi ailede 45 yaşına gelite asla çalışmayıp dahalen evde yatan bir dayı var örnek olarak ama.

Yıllardır gelecegini düşünüyor onun için şan dersi aldı, müzik egitimi, gitar egitimi aldı, okdugu bölümü bitirip yurt dışınada gitmeyi düşünüyor şu an çarpıştirma deneyi yapılan yerde sevdigi bir prof var.

Ama bu sene ne oldu ise oldu, yaz okulundan başarılı çıkamazsa sanırım konservatuara gidecek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.