Şimdi Ara

ÖĞRENCİ KARDEŞİM CÜZDANINA VE PARANA SAHİP ÇIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bazen görüyorum (özellikle fizik ve matematik) isim vermicem. fiyatlar hakkında konuşuyorsunuz ve birisi çıkıp 'özel dersler 5000 tl,kurslar 10 bin tl. gene iyi fiyata eğitim alıyoruz' diyor.

Uzaktan online eğitimle kurs fiyatlarını karşılaştırmanın saçma bir haraket olduğunu düşünüyorum.Evet ikisi de ders anlatır ama ekonomik açıdan karşılaştırmak yanlıştır. Bazı uzaktan eğitimciler resmen bizi kazıklıyor bir fasikülü 50 tl yapıyor pdfleri falan kaldırıyor konular azaltıldığı halde pahalılaşıyor ama neymiş kurs 10 bin tlymiş.

Cebinize sahip çıkın beyler. Bazı hocaların paragöz olduğu çok açık. Uzaktan eğitim fiyatlarını,dersane veya özel ders fiyatlarıyla karşılaştırıp kendinizi avutmayın. Çok pahalıya geliyor bazı hocalar.

C
    Ü
    Z
    D
    A
    N
    A

S
    A
    H
    İ
    P

Ç
    I
    K

not: bu bildiri ölücü dostlar için değil her kitabı ve videoyu orijinal alan dostlar için yazılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derthpeder -- 1 Nisan 2019; 17:39:36 >

• Dershanelere para bayılan tiplerin ücretli hocaları eleştirmesini saçma buluyorum fakat bazı hocalar da gerçekten abartıyor işi, arkadaşım zaten iyi bir hocaysan adın duyulur sürümden bayağı kazanırsın, hepimizin aklına gelen malum hocanın fiyatlarını abartı buluyorum kimse kusura bakmasın, elbette anlatımı harika, fakat gerek ortağının soru çalması, gerek 100 sayfalık fasikülleri kargo hariç 25 TL gibi fiyatlara satması üstüne videonun da eklenmesi akıl işi değil.

Bu konuda kesinlikle en iyi hoca, Mikail Hoca'dır benim gözümde, hayır Nejdet Kirpi de değil, fiyatı ucuz olabilir fakat videoların hepsi eski tarz ve güncellenmemiş, Mikail Hoca'nın tek bir dersi bile saatler sürüyor, üstüne kendisi hazırladığı harika soruların olduğu fasiküller var, tam bir öğrenci dostu.
  • ıronmıke I kullanıcısına yanıt
    hocam ölücülük ideolojisine de karşıyım kan emiciliğe de. ne yapacağımızı şaşırdık valla.
  • YouTube de zaten adam akıllı dersini paylaşan kitap yayınlayan adam fazlasıyla kazanıyor ama olayı paraya dökmeye başlayınca dur durak bilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wjéasz kullanıcısına yanıt
    Vural hoca açlıktan berbere bile gidemiyor knk. o kadar kazanmıyolardır bence de yine iyidir yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: derthpeder

hocam ölücülük ideolojisine de karşıyım kan emiciliğe de. ne yapacağımızı şaşırdık valla.
    15 Temmuz ders fasikülleri çıkartacağım 2020 gibi inşallah ücretsiz olacak hepsi
  • Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    HFJFSHGSGDHGSKLGJFLGJDFLGKFDLGDJGKLDGJSLGJKAOGHNKJVSD kanka espriye gülmedim de altında tipsiz ve mezun yazmasına güldüm. Çünkü normal bir insan bu espriyi 10000. kere yapmazdı artık ama mezuna kalınca kafa gidiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: derthpeder

HFJFSHGSGDHGSKLGJFLGJDFLGKFDLGDJGKLDGJSLGJKAOGHNKJVSD kanka espriye gülmedim de altında tipsiz ve mezun yazmasına güldüm. Çünkü normal bir insan bu espriyi 10000. kere yapmazdı artık ama mezuna kalınca kafa gidiyo
    Aynen kafam 15 Temmuz oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dershanelere para bayılan tiplerin ücretli hocaları eleştirmesini saçma buluyorum fakat bazı hocalar da gerçekten abartıyor işi, arkadaşım zaten iyi bir hocaysan adın duyulur sürümden bayağı kazanırsın, hepimizin aklına gelen malum hocanın fiyatlarını abartı buluyorum kimse kusura bakmasın, elbette anlatımı harika, fakat gerek ortağının soru çalması, gerek 100 sayfalık fasikülleri kargo hariç 25 TL gibi fiyatlara satması üstüne videonun da eklenmesi akıl işi değil.

Bu konuda kesinlikle en iyi hoca, Mikail Hoca'dır benim gözümde, hayır Nejdet Kirpi de değil, fiyatı ucuz olabilir fakat videoların hepsi eski tarz ve güncellenmemiş, Mikail Hoca'nın tek bir dersi bile saatler sürüyor, üstüne kendisi hazırladığı harika soruların olduğu fasiküller var, tam bir öğrenci dostu.
  • bi ütopyam var. hayal ama olabilir. sadece milli eğitimin verdiği kitaplar olsa hem bazı hayvanlar 9 kitap bitiremez hem de herkes eşit olurdu :D

#birgünolacak
    #birgün
    #hayal
    #beklebizitekkitap
    #ütopya
    #9kitapbitirmeyehayır
    #25binOgrtAtaReis

(bu arada evet haklısın. eskiden sadece en kalın matematik kitabı 40 tl olurdu. şuan incecik bir konu fasikülü bile 25 tl. yazık)
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Yav türevin neredeyse yarısı gitti. Geçen sene lti toplam 40-50 tlydi. Şuan sadece videosuz türev 50 tl oldu. Nasıl iş abi bu ? Konu azaldığı halde nasıl pahalandı bu şey ? Cidden merak ettiğimden soruyorum soru sayısını mı arttırmış ne kadar soru eklemiş ?
    İlginç geldi bana

not: internet jargonunu,ortamını bilen ve asosyal gibi sürekli internette takılan kardeşlerim bu adamın isim-soyisim kombinasyonunun bile dolandırıcıya benzediğini fark etmiştir. sanki hileli maç veya e-bay'da zengin olma taktikleri satan adamlara benziyor adı soyadı. tipi de öyle. cidden her izlediğim saniye koyun gibi hissediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derthpeder -- 2 Nisan 2019; 0:56:41 >
  • Upp.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derthpeder kullanıcısına yanıt
    Geçen sene ücretsiz videolar çeken bir hocanın bu sene 300 lira civarına paralıya dönmesi, seneye ise kitaplarla ve fiyat güncellemesiyle birlikte bu fiyatın 650 liranın üzerine çıkacak olması durumu açıklayabilir sanırım.
    Tamam herkesin para kazanması lazım da *kunu çıkarmamak lazım. Özel derste öğretmenin kazandığı para ve harcadığı emek karşılığı alacağı sınırlıdır, o an sadece bir yerde bulunabilir ve özel olarak bir kişiye yönelik anlatım yapar ama dijital ortamda satılan içerikler sınırsız sayıda çoğaltılabilir, 20 saat emek vererek çekilen bir video binlerce öğrenci tarafından satın alınabilir. O yüzden birebir karşılaştırma yapmak mantıksal açıdan yanlıştır.

O tarz ütopyalara gerek yok bu arada, iskandinav ülkelerinde eğitim masraflarını devlet karşılıyor, üniversiteye giriş sınavı da yok. Üniversite okuduğu için öğrenciler üzerine devlette para alıyorlar. Yani ütopyası değil gerçeği hatta düşlediğinizin daha iyisi var.

• Sırf eğitim adına bir bakanlık var knk eğitim için çalışan binlerce devlet personeli var. adam olsalardı eğitim 80 yılda bu hale gelmezdi zaten. görevlerini düşünmeyen herifleri koyarsan olacağı bu
  • Uzun yıllar almaz, çünkü yapılmayan iş hiçbir zaman bitmez.
    Uzun yıllar dediğiniz nedir 10 mu 20 mi 30 yıl mı? 40 yıl önce de aynı sorunlar vardı görüldüğü gibi çözülmeyen sorun sonsuza kadar büyüyerek gidiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.