Şimdi Ara

öğrenci evi için ısınma çözümü arıyorum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üniversite öğrencisiyim ve evde kalıyorum tek başıma. kışı çıkarabileceğim ucuz yollu ısınma çözümü tavsiyeleriniz var mı? ufo hakkında çok elektrik yakar deniliyor. ne derece doğrudur? soba olmaz çünkü odunu ayrı dert, külü ayrı dert..... yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alaçam

üniversite öğrencisiyim ve evde kalıyorum tek başıma. kışı çıkarabileceğim ucuz yollu ısınma çözümü tavsiyeleriniz var mı? ufo hakkında çok elektrik yakar deniliyor. ne derece doğrudur? soba olmaz çünkü odunu ayrı dert, külü ayrı dert..... yardımcı olursanız sevinirim.

En iyisi yağlı radyatör. Saygılar.
  • ardocu arkadaş sen önce 9köy arkadaşa cevap ver. denek olmayı kabul etti. sende önceki mesajlarında meydan okuyordun. lafının arkasında ol. 9köy arkadaşa tarafsız olacağına eminim.http://forum.donanimhaber.com/m_35454247/mpage_2/key_/tm.htm forma bakın cevap yazın.kabul veya red edin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stunc63 -- 24 Ekim 2012; 23:39:06 >
  • quote:

üniversite öğrencisiyim ve evde kalıyorum tek başıma. kışı çıkarabileceğim ucuz yollu ısınma çözümü tavsiyeleriniz var mı? ufo hakkında çok elektrik yakar deniliyor. ne derece doğrudur? soba olmaz çünkü odunu ayrı dert, külü ayrı dert..... yardımcı olursanız sevinirim.

evin buyuklugunu yazmamissiniz
    kucuk 1+1 2+1 evlerde ufo tarzı infrared ısıtıcı tavsiye ederim.

malum evin diger yerlerini ısıtmayacak sadece gordugu yeri ısıtacak
    yani koridor banyo wc mutfak gibi yerler soguk kalmasına ragzı olacaksın. bu durumda

en iyi yanı eve girer girmez actıgın anda seni ısıtır usumezsin
    baska ne kullansan bukadar hızlı seni ısıtmaz.

yagli radyator tavsiye edilmis
    radyator havayı ısıtır ve homojen ısı saglar evin heryerini ısıtır gücü yeterse ve paran yeterse..
    havayı ısıtması konforludur ama ekonomik degil.
    yinede kucuk besyala dolu bir odayı ısıtmak icin cozum olabilir.
    ufoar gucune gore satılır 1800w 2000watt vs
    ne kadar yakacagin alacagin modele bagli.
    kw/saat ucretinden 1saat surekli calistiginda nekadar yakacagini hesaplayabilirsin. bu hesapta termostatın devreye girip cigazın kapanacagını da dusunmelisin.

istanbulda kucukbir evde 2sene ufo kullandım odanın buyuklugu 3metreye 4metreden azdı 1800w lık ufo vardı
    termostat sıksık devreye giriyordu
    evde hazır dgaz sobası olmasına ragmen eve hic dogalgaz actırmadık ve gayet ekonomik oldu..

• Ufo' nun ısıtma şekli ders çalışırken veya uyurken kendinize doğru çevirirseniz rahatsız ediyor(ben böyle hissettim). Yağlı radyatörde bu sorunu hiç yaşamadım. Ayrıca ufoyu dış dyuvarlara doğru çevirirseniz ısının büyük bölümünü dışarı atarsınız. Saygılar.
  • ufo havayı ısıtmıyor rahatsız edici
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentacdis

quote:

evin buyuklugunu yazmamissiniz
    kucuk 1+1 2+1 evlerde ufo tarzı infrared ısıtıcı tavsiye ederim.

malum evin diger yerlerini ısıtmayacak sadece gordugu yeri ısıtacak
    yani koridor banyo wc mutfak gibi yerler soguk kalmasına ragzı olacaksın. bu durumda

en iyi yanı eve girer girmez actıgın anda seni ısıtır usumezsin
    baska ne kullansan bukadar hızlı seni ısıtmaz.

yagli radyator tavsiye edilmis
    radyator havayı ısıtır ve homojen ısı saglar evin heryerini ısıtır gücü yeterse ve paran yeterse..
    havayı ısıtması konforludur ama ekonomik degil.
    yinede kucuk besyala dolu bir odayı ısıtmak icin cozum olabilir.
    ufoar gucune gore satılır 1800w 2000watt vs
    ne kadar yakacagin alacagin modele bagli.
    kw/saat ucretinden 1saat surekli calistiginda nekadar yakacagini hesaplayabilirsin. bu hesapta termostatın devreye girip cigazın kapanacagını da dusunmelisin.

istanbulda kucukbir evde 2sene ufo kullandım odanın buyuklugu 3metreye 4metreden azdı 1800w lık ufo vardı
    termostat sıksık devreye giriyordu
    evde hazır dgaz sobası olmasına ragmen eve hic dogalgaz actırmadık ve gayet ekonomik oldu..

ev 1+1 apart ev. ekonomik bir çözüm arıyorum. peki ufo fazla yakmaz mı? fazla yaktığını duydum, kullananlar öyle diyor.sizin görüşünüz nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğrenci evi için yemek önerisi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ev 1+1 apart ev. ekonomik bir çözüm arıyorum. peki ufo fazla yakmaz mı? fazla yaktığını duydum, kullananlar öyle diyor.sizin görüşünüz nedir?

ısınma için harcayacağın parayı ortalama şöyle hesaplarsın. alacağın cihazın gücü 2000w ise 2kw demektir buda saatlik elektrik tüketimi demektir. 1 saat çalıştırırsan 2kw elektrik harcar. 2 saat çalıştırırsan 4kw elektrik harcar. elektriğin kw/h=350krş (yanlış hatırlamıyorsam) buna göre günde 3 saat çalıştırdın diyelim. ayda 90saat çalıştırdın buda 180kw yapar = 63tl gibi bir para yapar. termostatlı bir ısıtıcı ise o/o 75 veya 80 çalışır olarak kabul edilirse 50Tl gibi bir para ödersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stunc63

quote:

ısınma için harcayacağın parayı ortalama şöyle hesaplarsın. alacağın cihazın gücü 2000w ise 2kw demektir buda saatlik elektrik tüketimi demektir. 1 saat çalıştırırsan 2kw elektrik harcar. 2 saat çalıştırırsan 4kw elektrik harcar. elektriğin kw/h=350krş (yanlış hatırlamıyorsam) buna göre günde 3 saat çalıştırdın diyelim. ayda 90saat çalıştırdın buda 180kw yapar = 63tl gibi bir para yapar. termostatlı bir ısıtıcı ise o/o 75 veya 80 çalışır olarak kabul edilirse 50Tl gibi bir para ödersin.

öyleyse iyi . teşekkür ederim. büyük ihtimal ufo tarzı elektrikli ısıtıcı olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stunc63

quote:

öyleyse iyi . teşekkür ederim. büyük ihtimal ufo tarzı elektrikli ısıtıcı olacak.

rica ederim arkadaşım ufo tarzı ışıkla ısıtan cihazları tavsiye etmem. yine fanlı ve termostatlı olan bir ısıtıcı almanı öneririm.

• Yağlı radyatör almanı öneririm keza bende öyle yapıcam en azından kapattığım zaman yağ geç soğuduğu için oda sıcaklığını en azından bi süre daha korumaya devam edecektir...
  • bende öğrenciyim ve kış kapıya dayandı. Hali hazırda konu açılmışken bir sorum olacak. Yağlı radyatörlerden hangi markaları önerirsiniz. Öğrenci işi tuzlu olmayacak bir cihaz almam gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.