gerçekler böyle fakat plazma ve gaus dememin nedeni ölüm yıldızını sadece bu 2 savunma nın patlatabileceğiydi..
ben biraz ayrıntı düşünürüm..
olum yıldızını patlatan bir tek oo ama olum yıldızı senin yapmis oldugun 15k roketten yalnızca 6-7 tanseini patlacak olmasi
bende butun savunmalar var işte en son plazma atıcıları cıktı...puanim 16000+ ,,,,muhrip'de var bende...,,,,,ama plazma atıcısı 1 tane var ve olazma atıcısı coooooooooooooooook deuterıum yiyiyor...onun için bir çöçzüm varmı...
Ogame Oynayanlar Sizin Kaç Komuta Geminis Var?
hocam hesap yaptım roketatar plazmadan çok çok daha iyi boşuna plazma atıcısı yapmayın. Ayrıca komutanında üstünlüğütartışılmaz yani muhribe filan gerek yok.
Oyunu biraz dengesiz kurmuşlar.Muhrip komutaya göre avantajlı olmalı plazmada roketatara göre.
eminmisin...yani hesapların doğrumu...?????????????????mesela kac tane roketatar yapmamızı önerirsin...??????????
abi ss de hepsini tek tek hesapladım 5 komuta gemisi 50 tane roket atara, 42 tane hafif lazer topuna, 4 tane plazmaya kaybediyor. 50 roket 50*2000=10000 metal demek 42 hafif lazer topu 42 *1500=63000 metal 42*500=21000 kristal 4 plazma 4*50000=20000 metal 4*50000 krista ve 4*30000 deut ederki inanılmaz bir rakam.
Aslında en iyisi hafif lazerde onada kristal gerekiyor....
benim 4000 tane roketatarım var.zannetmiyorum ki binlerce komuta ile beni bassınlar.Basan alacağından çok kaybeder.
heeee anladım cok sagol...Arkadaslar ayrıca ogame hack programları veya şifreleri filan kullanıyorlarmış bilen birisi ozelden atabilirmi????
bence en iyi savunma aynı galaksi içerinde 2 gezegeninizde ayın olmasıdir.gerçi biri zor oluyor ama olsun.sebebide filonusu iki ay arasında gezdirip düşmandan gizlemektir. eğer gezegene savunma yapcaksanız roketatar veya hafif lazer ile birlikte plazma yeterli olacaktır.tabii yakalayıcı roketleride ihmal etmeyin.şöle 1000 komuta gediği zaman 2000k dan aşağı zararı olmayacak şekilde yapmalısınız.ama eğer sizi kafaya taktılarsa savunmanızı mutlaka yıkarlar bunu bilin.
savunmaya plazma sayısını mümkün olduğu kadar artırmak lazım ben gezegenime 650 tane plazma basytım ve plazma tekniğini de 10 a çektim... bunun yanında 20000 adet de rpoket bastım gelsinler vursunlar. Tabii filomu katmadım daha bu hesaba
Dün birisi dalmaya kalktı bana 1350 komuta 12000 H.A ile filo su kayboldu adamın sağolsun bana malzeme bıraktı gitti :) istesek bu kadar malzemeyi lamazdım kimseden.. Bu da savunmanın önemini hatırlatır sanırım.
işin zor kardeş termofer lazım oda seni kasar savunma ya gelince de plazma atıcı ve roketatar basıyorum komutarlar filo na değilde roketatarları yemeye çalışıyo o arada da plazmalar darma duman ediyo bi sürü roketatar basıyorum
SAVUNMACI ARKADASIMIZA KESINLIKLE KATILIYORUM.BENCE COK IYI BI TAKTIK GELISTIRMIS.BENDE ONUN TAKTIGINI UYGULUYORUM.BENDE DE SIMDILIK 5K LIK SAVUNMA VAR AMA YAPIYORUM.ILK BASLARDA SIKINTI CEKTIM SAVUNMA YAPMADA CUNKU YIKIYOLARDI AMA % 30 UNU YIKA YIKA.GERIYE YINE KALIYORDU BEN ONUN USTUNE EKLIYORDUM.SIMDI ISE BANA COK AZ KISI SALDIRABILI KI ONLARDA SALDIRMIYORLAR CUNKU GEZEGENDE MADEN BIRAKMIYORUM.YAVAS YAVAS TA FILO BASIYORUM.FILOYLA PARALEL SAVUNMA YAPTIGIM ICIN FILO BUYUDUKCE SAVUNMA BUYUYOR.SONUCTA HARABE ICIN DE OLSA KENDI ZARARLARINI GOZE ALAMAYIP GELMIYOLAR.AYRICA ROKET VE LAZER BASMAYA DA KATILIYORUM.ARKADASIN SPEEDSIM VERILERI BUNU ACIKLIYO.BAZILARI BOYLE BI SAVUNMAYA SAHIP OLAMADIKLARI ICIN BU DURUMA KARSILAR.SORARIM ONLARA DIYOLAR FILO BIRLESTIRIR SAVUNMA YIKARIZ DIYOLAR AMA SAVAS 6 RAUND.IYI BI SAVUNMAYI FILO NE KADAR BUYUK OLURSA OLSUN YIKMAK NERDEYSE IMKANSIZDIR.AYRICA KIMSE BU ISE GIRMEZ CUNKU OLDUKCA KAYIP VERILIR.BEN HER ZAMAN SAVUNMADAN YANAYIM.AYRICA BU FILOCU ARKADASLARIN FILOLARI ELBET BIR GUN NOKTA ATISIYLA GIDECEKTIR. O ZAMAN NE YAPACAKLAR DIREK OYUNDAN DUSECEKLER.AMA SAVUNMASI OLANLARIN HER ZAMAN BI GUVENCESI VARDIR.BU OYUNA YENI BASLAYANLAR OYNAYANLAR HER ZAMAN SIZE TAVSIYEM ONCE SAVUNMA SONRA BINA SONRA ARASTIRMADIR.OGAME ORG DAKI OYUNCU BUNUN EN IYI KANITIDIR.KENDISINE % 100 KATILIYORUM. SAVUNMA EN IYISI
malları kaçır mak biyere kadar bikere 1000 komutası olan biri malları kaçırcamdie harcadı deu yu düşünürsek büyük bir kayıp en iisi 5000 roket bas plazmayada gerek yok zatenadamın gözü korkucaktır h.l basyanıan istedin kadar b.k k.k yap bide 100tanede yakalıyıcı yap adam zaten dalsade önceden sana roket atmak zorunda bukadar kayıp vermek istemez adamın senin savunmayı yoketmesi için enaz 200 gezegenler arası lazım bunu yollamaz çünkü okadar roekti feda etmez benim taktiğim bu bu savunma 1000 komutayı berabere kalıyo bence böle yap tabi 10 milyon metalin varsa
gaus diyonuz iyon diyonuz plazma diyonuz onlardan 5 10 tane yeter en önemlisi h.lazer a.lazer neden diye sorarsanız lazerler yemdir gemiler lazerleri yokederken senin eline fırsat geçer ben de 500 h.lazer 500 a.lazer var ve hiç saldırı kaybet medim 150 komuta 50 b.g. le geldiler yokolmadım o yüzden en iyisi lazer plazmalardan herbiri 100 k.nakliyeyle yokolur o yüzden beni dinleyin
quote:
Orjinalden alıntı: derkin
hiç savuma yapma bence Benim taktiğim sürekli maden kaçırmak(biriktirmek için yapıyorsam.) Sömürgeme 20 tane büyük nakliyeyi çıkartıyorum(%10 hızla) yaklaşık 8 saatte gidiyor zaten gittiği zaman ben görmüş oluyorum ve tkrar aynı iş.Böylece maden biriktireceksem gemide biriktirmiş oluyorum.
Ayrıca biri seni basıyorsa bina yap gidince yıkarsın madenlerin geri gelir. Bir soru:30 tane komuta siparişi versem bunu iptal edebiliyormuyum?(gemilerin yapımı iptal olup madenim geri geliyor mu?)
aynen katılıyorum
bence steinberger in dediği gibi savunma çok doğru. maden kaçırmak çok büyük bir zaman kaybı. sen onlara takma kafayı, onlar kafalarına göre takılsınlar. kendi çaplarında eğlensinler.
bana kalırsa siz savunma yapmayın.ama hiç yapmayın filoda kurmayın aslında. zaman kaybetmayin. bana kalırsa en iyisi siz savunma ya da filo yapmayın ben sizi yeneyim
tabi son yazım işin şakası . siz ne yaparsanız yapın. herkesin taktiği farklı herkes bişeyler bilir. ama savun ma yapmanız daha iyi olur en iyisi gaus topu ve ağır lazer topu.bana kalırsa roketatar pekte iyi saylmaz, ama tabii bence o sizin bileceğiniz iş.dedim ya herkesin taktiği başka. kötü taktik yoktur taktiği kötü kullanan vardır. herkese hayırlı ogame ler.
beyler size bir sorum olacak. ogame de savunma için gaus topumu daha iyi yoksa plazma atıcılar mı? aslın da bir sorum daha var koloni gemisini gezegenime yakın mı uzak mı yapmaıyım? yakınsa ne kadar uzaksa ne kadar uzak yapmalıyım? beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum?