Şimdi Ara

Ofsayt Tartışmasına Son Noktayı Koyuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne yayıncı kuruluşlar ne de başkası çizgi çizmeyi bilmiyor. Çizilen çizgiler sahanın yapısına uygun değil ve sahadaki çizgilerle paralel değil. Bilerek mi yapılıyor anlamıyorum.

Şimdi önce yayıncı kuruluş kepazelerinin çizdiği çizgiye bakalım.

Arkadaş bu nedir? Dalga mı geçiyorsunuz siz? Şimdi önce çizilen renkli çizgiye sonra sahanın ortasındaki beyaz çizgiye bakın. İkisi paralel mi? Paralel diyen ya artniyetli ya da cahildir. Gomis'in olduğu tarafta çizgi paralel başlatılıyor ama biraz ilerleyince Gs kalesine doğru kaydırılıyor ve ofsayt değilmiş izlenimi yaratılıyor.

Tartışmaların önüne geçmek için Gomis'in ayağının bulunduğu en uç noktadan tam SAHANIN ORTASINDAKİ BEYAZ ÇİZGİYE PARALEL BİR ÇİZGİ çizilmelidir. Bunu yapmak zor olduğu için bilgisayarda paint.net programıyla beyaz çizgiyi kesip ilgili alana yapıştırdım. Belli olması için piksel piksel siyah renkle boyadım. Böylelikle tam paralel bir çizgi elde etmiş olduk. Şimdi buna bakalım:

Paralel çizgi dediğin böyle olur. Açıdan dolayı biraz sola meyilli gözüküyor ama aslında tam olarak saha çizgilerine paralel bir çizgi bu. Kamera açısı sağ taraftan olduğu için paralel çizgilerin sola yatık olması doğal.

Görüldüğü gibi buradaki çizdiğim çizgiye göre, Gomis'in ayağının bulunduğu en uç noktayı uzattığımızda Alanyalı oyuncunun ayağının çok küçük bir miktar arkasından geçiyor. Aslında böyle bir pozisyonun ofsayt olup olmadığını anlamak imkansıza yakın hakem açısından. Ama illaki bir hüküm verilecekse bu ofsayt olmalıdır. Hakemin verdiği kararda bir yanlışlık yoktur.

• Pierro bile kaç cm ofsayt olup olmadığını söylemedi. Çizdiği çizgi şaka gibi hem yanlış çizilmiş hemde çizgi paralel değil.Çizgi bize göre sağa doğru çekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironimi yapıyorsun anlamadım
  • danayerin olduğu yerdeki çizgi çim izlerinin tam ortası çim izlerini takip eden çizgi sağa kayıyor. Alanyalının vücudu önde ayağa bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 22 Nisan 2018; 0:48:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

danayerin olduğu yerdeki çizgi çim izlerinin tam ortası çim izlerini takip eden çizgi sağa kayıyor. Alanyalının vücudu önde ayağa bakmayın.
    Çizgi çektiğim yerdeki adamı Gomis sandım ben Denayer olacak yanlış yazmışım. Çizdiğin paralel çizgiyi neye göre çizdin? Sahanın içinden bir referans noktası alman lazım. Kafaya göre çizgi çizilmez. Belli bir açıdan çekilen fotoğraftaki bir çizgiyi alıp gene fotoğrafın içinde herhangi bir yere koyarsan o çizginin paralelini elde etmiş olursun. Ben de bunu yaptım.

• olasılıksız238 kullanıcısına yanıt
    kafama göre çekmedim. çimdeki izlerdir hakemlerin ofsaytı rahat görmesini sağlayan. orta saha çizgisinden çekemezsin. kamera çaprazdan çekiyor. o yüzden futbolcunun önündeki ve arkasındaki çimlerin izlerine bakarak çizersin
    bunun içinde önce futbolcunun iki çim arasındaki mesafesini ölçersin. danayerin ayağı iki çizginin tam ortasında. şeğer bir çizgiye yakın olsaydı yüzdelik dilim alınırdı.
    sonra aşağıda ki iki çizginin tam ortasından bir nokta alınıp paralel çekilir. hem arkasındaki hem önündeki iki çizgiyi paralele alıp doğru kontayı bulmuş olursun. bu pozisyonda ofsayt yok

edit: kurala göre vücut kafa ve ayağa göre hesaplanır ve hangisi öndeyse ona göre karar verilir. Alanyalı topçu gölgeden ve çizgiye bakılırsa vücudu ile önde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 22 Nisan 2018; 0:46:6 >
  • Pozisyon tuttugum takıma olduysa ofsayttır . Rakip takıma ise ofsayt değil tartısmaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şuda var. biz ayağa göre hesaplıyoruz. vücuda göre hesaplanıyorsa ofsayt bu pozisyon. kurallar ne diyor lütfen kafadan sıkmayın!

edit:http://www.sporx.com/tff-ve-fifa-ofsayt-kurali-2017-2018-ofsayt-talimati-kurallari-SXHBQ690070SXQ

diyor ki vücut kafa veya ayak hangisi öndeyse pozisyon ofsayttır. gölgelere bakarsak alanyalı topçu önde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 22 Nisan 2018; 0:44:24 >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim FIFA'ya göre "futbolcunun gol atabilecek herhangi bir uzvu" rakip takım oyuncusunun önünde kalıyorsa ofsayttır.
  • olasılıksız238 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle yazıyor. vücut kafa ve ayaklar, alanyalının omuzu önde ve gölgelerde bunu gösteriyor
  • Oyuncu michael jackson gibi masallah omuzu dnayerin onunde . Anlamadigim neden piero yok bozulmusmu yoksa . Ne cakal bunlar yahu milleti enayi sanıyolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trollük yapıyorsun sanırım. Ya da geometri diye bir şeyden haberin yok. Bu açıdan çekilmiş bir görütüde Orta saha çizgisini kopyalayıp başka bir yere yapıştırırsan sandığın gibi gerçekteki paraleli olmaz. Paintte orta saha çizgisinin üstüne uzun bir çizgi çek ve alıp sağ tarafa kopyala. Ne demek istediğimi anlarsın o zaman.

Spor yorumcularının, eski hakemlerin %100'ünün, aklı başında ve objektif Galatasaray taraftarlarının %100'ünün kabul ettiği ve bilimin-teknolojinin ispat ettiği gibi pozisyon net şekilde ofsayt değil. "Hakem gözden kaçırmış. Hakem hatası olmasa büyük ihtimalle kaybedeceğimiz maçı kazandık. İnşallah bir daha böyle hatalar olmaz." deyip olayı kabul edin kimse size birşey demez. Gerçekle alakası olmayan, ortaokul öğrencisinin bile güleceği bir şekilde çizgi kopyalayarak sonra da paralel zannederek gülünç duruma düşmüşsün.

• Beyler yapmayın etmeyin futbol kurallarını bu kadar bükmeyin. Maç bitti artık skor değişmez ofsayt söyleseniz dahi bişi değişmez. Siz doğru olanı söyleyin.
    Adamın omuzu önde ise vs ne omuz varmış 2 metre önde. Çok net ofsayt değil yan hakem hatalı karar verdi ve lige etki etti.
    Hatalı karar verdiğini kendisi 5 dakika sonra bu sefer 1 2 metre ofsayt olan alanya pozisyonuna devam diyerek gösterdi ama geçti borun pazarı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açı yanıltıcı olabilir ama yine de bence ofsayt yok yanlış karar verildi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ofsayt olmadığını düşünüyordum paintte çizgi çektim şimdi ofsayt olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Trollük yapıyorsun sanırım. Ya da geometri diye bir şeyden haberin yok. Bu açıdan çekilmiş bir görütüde Orta saha çizgisini kopyalayıp başka bir yere yapıştırırsan sandığın gibi gerçekteki paraleli olmaz. Paintte orta saha çizgisinin üstüne uzun bir çizgi çek ve alıp sağ tarafa kopyala. Ne demek istediğimi anlarsın o zaman.

Spor yorumcularının, eski hakemlerin %100'ünün, aklı başında ve objektif Galatasaray taraftarlarının %100'ünün kabul ettiği ve bilimin-teknolojinin ispat ettiği gibi pozisyon net şekilde ofsayt değil. "Hakem gözden kaçırmış. Hakem hatası olmasa büyük ihtimalle kaybedeceğimiz maçı kazandık. İnşallah bir daha böyle hatalar olmaz." deyip olayı kabul edin kimse size birşey demez. Gerçekle alakası olmayan, ortaokul öğrencisinin bile güleceği bir şekilde çizgi kopyalayarak sonra da paralel zannederek gülünç duruma düşmüşsün.
    Pierro bile söylemedi ve söylemediği gibi çizgiyi yanlış çekti.Neye göre %100 saçma sapan konuşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 22 Nisan 2018; 12:25:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.