Şimdi Ara

Office 2007 sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
43.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de tez yazıyorum ve aynı problemle karşılaşmıştım. Sinirden bilgisayarı parçalayacak durumdaydım. "rakinroll" sayesinde sorunu çözdüm. Yaptığı adım adım ve güzel anlatımdan dolayı çok teşekküre ederim.
  • Arkadaşlar Allah rızası için banada yardım edin saatlerdir uğraşıyorum bende işin içinden çıkamadım.

    istediğim sadece ilk sayfadan itibaren (1,2,3,4) seklinde sayfa numarası vermesi. (başlıksız içerik)buradakileri denedim ama olmadı.ve işim çok acil

    şu işi resimli veya sırayla anlatacak biri olursa çok ama çok sevinirim.
  • Arkadaşlar hepinize kolaylıklar diliyorum. Ben de tez yazarken bu numaralandırma işini çözememiştim. Ancak uzun çabalar ve uğraşlar sonucu çözdüm. Buradaki arkadaşlara kısaca anlatayım ki sonradan bu konuda sıkıntısı olan arkadaşlara ışık olur.

    Öncelikle yazdığınız tezin bir kopyasını alın. Buradaki mantık tezimizi bölümlere ayırmak. Ancak yazılmış tezde bunu yapmak can sıkıcı çünkü bölüm oluşturdukça size boş bir sayfa atıyor. Yeni belgede yaptığımızda eklenen boş sayfa diğer bölümün başı olacak. Bunun en kolay yolu yeni boş bir word sayfası açmanız. Ardından ilk bölümleri oluşacak sayfaları tezinizden kopyalayın ve bunu yeni word sayfasına yapıştırın. (diyelim ki i,ii,iii,....gibi 5 sayfadan oluşa ilk kısım). imlec en sonda iken word menüsünden SAYFA DÜZENİ ANA SEKMESİNE GELİN.(ofis 2007 ve 2010) Ordan kesmelere tıklayın ve bölüm sonu deyin. Böylece ilk bölümümüz yapıldı. Aynı şekilde diğer bölümleride kopyalayın ve yapıştırın bölüm sonu ekleyin. Artık tezmiz bölümlerden oluşmakta. Sıra geldi sayfa numaraları vermeye. Hangi bölümden başlayıp sayfa vereceksek o bölümdeki ilk sayfada iken ekle menüsünden sayfa numaraları ekleyi seçin. KEndinize göre sayfa numarsını ekleyin ve sayfa numarası biçimlendirmeden şeklini belirleyin. Aynı işlemi her bölümde tekrarlayın.

    Sorusu olan arkadaşlar özelden yada buradan mesaj atabilirler. Umarım yardımcı olur herkese...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rakinroll

    Önce sayfaları bölümlere ayırın.

    Kapağı 1. bölüm yapmak:

    Kapaktan hemen sonraki sayfanın yani i,ii,iii şeklinde numaralandırmanın başlağayacağı ilk sayfanın (i nolu sayfa olacak);

    *Sol en üste (sayfada ilk harfin yazılacağı yere) farenin ikonun tıkla, *Sayfa Düzeni, *Kesmeler, *Sonraki Sayfa.

    Böylece toplam metin sayfalarınızda ikinci sayfanız yani sizin i ile başlatmayı düşündüğünüz sayfa ile kapak sayfasını ayırdık. Artık farenin ikonu aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla (Turuncu renk ile işaretlenmiş)' yı tıkla ve normal rengine dönsün, *Ekle *Sayfa Numarası, *Sayfa Numaralarını Biçimlendir, *Sayı biçimini i,ii,iii şeklinde ayarla ve Başlangıç kutucuğunu işaretle.

    Bu yaptıklarınızla sayfa numarasının istediğiniz yerden ve şekilde başlamasını sağladınız.

    *Ekle, *Sayfa Numarası, *Sayfanın Başı (Benim seçimim, sizinki farklı olabilir).

    Artık tüm belgenizin ikinci sayfasından itibaren sayfa numaralarınız i,ii,iii formatında başlamıştır.

    Şimdi farenin imlecini sayfa numarasının 1 olarak başlamasını istediğiniz sayfanın yine en sol ve üst (ilk harfin yazılacağı yer) kısmına tıklayıp işlemleri tekrar ederek üçüncü bir bölüm oluşturun.

    *Sol en üste (sayfada ilk harfin yazılacağı yere) farenin ikonun tıkla, *Sayfa Düzeni, *Kesmeler, *Sonraki Sayfa.

    Böylece toplam metin sayfalarınızda (atıyorum) 4. sayfanız yani sizin 1 ile başlatmayı düşündüğünüz sayfa ile bir önceki bölümü ayırdık. Artık farenin ikonu aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla (Turuncu renk ile işaretlenmiş)' yı tıkla ve normal rengine dönsün, *Ekle *Sayfa Numarası, *Sayfa Numaralarını Biçimlendir, *Sayı biçimini 1,2,3 şeklinde ayarla ve Başlangıç kutucuğunu işaretle.

    Sayfa numaraları istediğiniz 4. sayfadan itibaren 1,2,3 şeklinde yeniden numaralandırılmış olur.

    Artık istediğiniz yerden yeni bölümler açarak yeniden başlatabileceğiniz sayfa numaraları ve biçimleri kullanabilirsiniz.

    İyi çalışmalar dilerim.

    Teşekkürler, çok ince bir bilgidir bu.

    Ek olarak Office 2010 için, İngilizce versiyonu olarak, terimlerini ve lokasyonları belirteyim.

    Türkçe/İngilizce

    - *Sayfa Düzeni, *Kesmeler, *Sonraki Sayfa > *Page Layout, *Breaks, *Next Page

    - *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla(Pasif yap) + *Ekle, *Sayfa Numarası, *Sayfa Numaralarını Biçimlendir, *Sayı biçimini 1,2,3 şeklinde ayarla ve Başlangıç kutucuğunu işaretle
    >
    *Insert, *Header, *Edit Header, *Link To Previous(Disabled-NonSelected) + *Insert, *Page Number, *Format Page Numbers..., *Number Format(1,2,3...), *Start at(Enabled/Selected)


    3. bölümü oluşturmak(Kapak ve Romen rakamlarından sonra Arap rakamları oluştruma) işlemlerden sonra 2. bölümde yani Romen rakamlarının bulunduğu sayfalarda üst bilgi (Header) ve 3. bölümlerde de alt bilgi(Footer) oluşacaktır. Bunları üzerlerine çift tıklayarak Sil(Delete) tuşu ile silerek; 1. bölüm kapak, 2. bölüm alt bilgi şeklinde Romen rakamları ve 3. bölüm olarak üst bilgi şeklinde Arap rakamları profiliniz başarıyla oluşur.

    Bu durumun hemen yedeğini alın, keza detaylı bir durum, herhangi bir sayfa ekleme/silme durumunda bölümleri karıştırırsanız sil baştan olur.

    Bol şans herkese.




  • Ne offıcemıs arkadas tez yormadı numaralandırma yordu benı
  • arkadaşlar lütfen yardımcı olun tezimi 3 e ayırdım ilk bölümden oluşan 2 sayfalık kapak kısmı 2. bölümde 5 sayfalık özet ve içindekiler kısmı ve 3. bölümdede girişten başlayıp sonuna kadar devam ettim benim numaralandırmada sıkıntı çektiğim konu 2. bölümü i şeklinde numaralandırdım 3. bölümü normal bir şekilde numaralandırdım fakat kapak kısmında sayfa numarası olmaması lazım ama 1 - 2 diye çıkıyo çıldırtıryor beni o kapak sayfasındaki numaralarını nasıl kaldırırm ve sayfa numaraları silik gri şeklinde gözüküyo onu nasıl düzgün bir şekilde gözükmesini sağlarım
  • @rakinroll Eyvallah dostum .

    Arayıp ta bulamadığım, bulup ta yapamadığım tüm isteklerimi gerçekleştirmemi sağladı anlattıkların.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rakinroll

    Önce sayfaları bölümlere ayırın:

    Kapağı 1. bölüm yapmak:

    Kapaktan (bir veya daha fazla sayfa olabilir) hemen sonraki sayfanın yani i,ii,iii şeklinde numaralandırmanın başlağayacağı ilk sayfanın (i nolu sayfa olacak);

    Sol en üste (sayfada ilk harfin yazılacağı yere) farenin ikonunu tıkla ve sırasıyla;

    *Sayfa Düzeni, *Kesmeler, *Sonraki Sayfa seçeneklerini tıkla.

    Böylece toplam metin sayfalarınızda ikinci sayfanız yani sizin i ile başlatmayı düşündüğünüz sayfa ile kapak sayfasını ayırdık.


    i, ii, iii numaralı sayfaları yapmak için:

    Farenin ikonu sayfada aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla (Turuncu renk ile işaretlenmiş)' yı tıkla ve normal rengine dönsün.

    Yine mouse ikonu aynı yerdeyken sırasıyla;

    *Ekle, *Sayfa Numarası, *Sayfa Numaralarını Biçimlendir, *Sayı biçimi (i,ii,iii) seçeneklerini seç ve *Başlangıç kutucuğunu işaretle.

    Bu yaptıklarınızla sayfa numarasının istediğiniz yerden ve şekilde başlamasını sağladınız. Yine farenin ikonu aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Sayfa Numarası, *Sayfanın Başı (Benim seçimim, sizinki farklı olabilir) seçeneklerinden numaraların (i, ii ... sayfa sembollerinin) sayfanın neresinde ve nasıl görüneceğini ayarlayın.

    Artık tüm belgenizin istediğiniz sayfasından itibaren sayfa numaralarınız i,ii,iii formatında başlamıştır.


    1, 2 ... şeklinde numaralandıracağımız sayfaları oluşturmak için:

    Farenin imlecini sayfa numarasının 1 olarak başlamasını istediğiniz sayfanın yine en sol ve üst (ilk harfin yazılacağı yer) kısmına tıklayıp yukarıdaki işlemleri aynen tekrar ederek üçüncü bir bölüm oluşturalım;

    Sol en üste (sayfada ilk harfin yazılacağı yere) farenin ikonun tıkla ve sırasıyla;

    *Sayfa Düzeni, *Kesmeler, *Sonraki Sayfa seçeneklerini seç.

    Böylece toplam metin sayfalarınızda (atıyorum) istediğiniz sayfanızı yani sizin 1 ile başlatmayı düşündüğünüz sayfa ile i, ii, iii gibi sembollerle numaralandırılmış bir önceki bölümü ayırdık. Farenin ikonu aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla (Turuncu renk ile işaretlenmiş)' yı tıkla ve normal rengine dönsün.

    Ardından;

    *Ekle, *Sayfa Numarası, *Sayfa Numaralarını Biçimlendir, *Sayı biçimi (1,2,3) seçeneklerini seç ve *Başlangıç kutucuğunu işaretle.

    Sayfa numaraları istediğiniz sayfadan itibaren 1,2,3 şeklinde yeniden numaralandırılmış olur.


    Artık istediğiniz yerden yeni bölümler açarak yeniden başlatabileceğiniz sayfa numaraları ve biçimleri kullanabilirsiniz.

    İyi çalışmalar dilerim.

    Hocam eyvallah bunu yapıyorum ama şöyle bir sorunum var; Kapağa da sayfa numarası veriyor bu durum. Kapağa sayfa numarası vermeden nasıl yapabilirim?




  • Kapaktan sonra numaralndırmaya i,ii,iii şeklinde devam etmeden önce:

    i, ii, iii numaralı sayfaları yapmak için:

    Farenin ikonu sayfada aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla (Turuncu renk ile işaretlenmiş)' yı tıkla ve normal rengine dönsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rakinroll

    Kapaktan sonra numaralndırmaya i,ii,iii şeklinde devam etmeden önce:

    i, ii, iii numaralı sayfaları yapmak için:

    Farenin ikonu sayfada aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla (Turuncu renk ile işaretlenmiş)' yı tıkla ve normal rengine dönsün.


    Açıklamalarınız sayesinde 3-4 saat uğraşmayla birşeyler yapabildim ancak, kapaktaki numarayı kaldıramadım sadece. Onu da çözebilirsem sorun hallolacak..
  • http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/HP001227657.aspx

    onu da burdan yaptım çok şükür..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jowood1

    http://office.microsoft.com/tr-tr/word-help/HP001227657.aspx

    onu da burdan yaptım çok şükür..

    Mesajı düzenledim, uyarı için teşekkürler.
  • konuyu hortlatıyorum ama ben böyle işinnn taaaa !!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rakinroll

    Önce sayfaları bölümlere ayırın:

    Kapağı 1. bölüm yapmak:

    Kapaktan (bir veya daha fazla sayfa olabilir) hemen sonraki sayfanın yani i,ii,iii şeklinde numaralandırmanın başlağayacağı ilk sayfanın (i nolu sayfa olacak);

    Sol en üste (sayfada ilk harfin yazılacağı yere) farenin ikonunu tıkla ve sırasıyla;

    *Sayfa Düzeni, *Kesmeler, *Sonraki Sayfa seçeneklerini tıkla.

    Böylece toplam metin sayfalarınızda ikinci sayfanız yani sizin i ile başlatmayı düşündüğünüz sayfa ile kapak sayfasını ayırdık.


    i, ii, iii numaralı sayfaları yapmak için:

    Farenin ikonu sayfada aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla (Turuncu renk ile işaretlenmiş)' yı tıkla ve normal rengine dönsün.

    Yine mouse ikonu aynı yerdeyken sırasıyla;

    *Ekle, *Sayfa Numarası, *Sayfa Numaralarını Biçimlendir, *Sayı biçimi (i,ii,iii) seçeneklerini seç ve *Başlangıç kutucuğunu işaretle.

    Bu yaptıklarınızla sayfa numarasının istediğiniz yerden ve şekilde başlamasını sağladınız. Yine farenin ikonu aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Sayfa Numarası, *Sayfanın Başı (Benim seçimim, sizinki farklı olabilir) seçeneklerinden numaraların (i, ii ... sayfa sembollerinin) sayfanın neresinde ve nasıl görüneceğini ayarlayın.

    Artık tüm belgenizin istediğiniz sayfasından itibaren sayfa numaralarınız i,ii,iii formatında başlamıştır.


    DÜZENLEME: Ancak Kapak sayfasında da bir sayfa numarası görülecektir. Henüz müdahale etmeden devam edelim.

    1, 2 ... şeklinde numaralandıracağımız sayfaları oluşturmak için:

    Farenin imlecini sayfa numarasının 1 olarak başlamasını istediğiniz sayfanın yine en sol ve üst (ilk harfin yazılacağı yer) kısmına tıklayıp yukarıdaki işlemleri aynen tekrar ederek üçüncü bir bölüm oluşturalım;

    Sol en üste (sayfada ilk harfin yazılacağı yere) farenin ikonun tıkla ve sırasıyla;

    *Sayfa Düzeni, *Kesmeler, *Sonraki Sayfa seçeneklerini seç.

    Böylece toplam metin sayfalarınızda (atıyorum) istediğiniz sayfanızı yani sizin 1 ile başlatmayı düşündüğünüz sayfa ile i, ii, iii gibi sembollerle numaralandırılmış bir önceki bölümü ayırdık. Farenin ikonu aynı yerdeyken;

    *Ekle, *Üst Bilgi, *Üst Bilgiyi Düzenle, *Öncekine Bağla (Turuncu renk ile işaretlenmiş)' yı tıkla ve normal rengine dönsün.

    Ardından;

    *Ekle, *Sayfa Numarası, *Sayfa Numaralarını Biçimlendir, *Sayı biçimi (1,2,3) seçeneklerini seç ve *Başlangıç kutucuğunu işaretle.

    Sayfa numaraları istediğiniz sayfadan itibaren 1,2,3 şeklinde yeniden numaralandırılmış olur.


    Artık istediğiniz yerden yeni bölümler açarak yeniden başlatabileceğiniz sayfa numaraları ve biçimleri kullanabilirsiniz.

    DÜZENLEME: Kapak sayfasındaki sayfa numarasını kaldırmak:

    Farenin ikonu "kapak" sayfasında herhangi bir yerde iken;

    *Sayfa Düzeni, *Sayfa Yapısı İletişim Kutusu Başlatıcısı, *Düzen sekmesini tıklatın.

    *Üstbilgiler ve altbilgiler, *İlk sayfada farklı onay kutusunu tıklatın ve *Tamam düğmesini tıklatın. Artık kapak sayfasında sayfa numarası görülmeyecektir.

    İyi çalışmalar dilerim.

    Müthiş bir kaynak bu! Çok teşekkür ederim :)




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.