Şimdi Ara

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.608
Cevap
13
Favori
222.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    dikkatini çekerim ilk ercihim 87 dizel landcruiser bj60,
    derdim şu aslında ; biraz lüks-rahat da olsun ama çamurada girsin dağada çıksın istiyorum sanırım. sebebi uzun süredir bu arabanın hayalini kurmuş olmam, çok beklentimi tek arabayla halletmeliyim, birde artık şu dobloyu kullanmaktan kurtulmalıyım da. bazende diyorumki "kardeşim kısa şase olmalı gerçek arazi için, eteği yüksek olmalı" yaklaşma-ayrılma ve engel aşma kapasitesi malum kısalarda çok daha iyi. ama insan uzun şasenin getirilerinide düşününce kararsız kalıyor. kısa alsam günlük zor kullanırım gibi sanki. ama LC yada 91 patrol hız dışında herşeyi verebilir.
    burda ( çorum ) birkaç fj 70 var 2 si sanırım kamuda ( ne şanslı adamlar devlet altlarına bir hazine vermiş ) 1 ide bir esnafta. esnaftaki muhteşem, her görüşte kaza tehlikesi geçiriyorum, bu fj 70 lerin bazıları makas bazıları yaylı sanırım, bu yaylı olanlardan. çevre yolunda denk geldim 120yle filan salına salına gidiyordu. çok şaşırdım, asflatıda iyi yaylıların.

• ridercat zaten arabayı alınca inşallah çok daha fazla yardıma ihtiyacım olacak sizden.

pajero asfalttada diğerlerinden daha iyi bir araç araziside patrol a eşdeğer gibi. ama tercih etmiyorum, bir türlü ısınamadım. hatta ankaraya bile gittim kamu ihalesine 2 adet uzun 88 model benzinli vardı satışta arabaları inceleyince bıraktım geri geldim. daihatsu biliyosun toyotanın yan ürünü, çok methediyorlar ama, 91-92 sine 10 11ytl verinceye kadar 84-87 benzinli patrol alırım diyorum. benim için ladadan daha kötü feroza. lada hiç olmazsa gerçek arazi. ferazo vitaranın iyisi-irisi gibi duruyor. yani her ortamın aracı imajı yok.

LC ile patrol arasında gidip geliyorum. toyota ağır basıyor tabi. sonuçta içlerinde gerçek toyota olan, toyota. :).
    satılmasını-ikincielini dert etmiyorum, satılmasın, dünyada bir pişmanlığımızda bu oluversin ne olacak. 2 çamura gireriz pişmanlık kalmaz. hem seninde dediğin gibi, oğlanlara aşılayabileceğim en güzel zevklerden, onun hazzı bile yeter. bende 53 model BMW R52 motosiklette var duruyor aşağıda o kadar uğraştan sonra. yılda 1 kere biniyorum ve başka bir dünyaya götürüyor beni.
    şu ana kadar baya bir arabaya bindim heralde, beni en çok etkileyen ve bağlayan 80 vw jettamdı. 3 sene önce de 2000 tiptronik 1.8t passat vardı jettanın izlerini aradım onda ama bulamadım. biraz eskiye düşkünüz heralde..

• http://www.youtube.com/watch?v=QikCIPcUm-M&mode=related&search=
    bu bizim takıldığımız küheylen.arkadaşların işlettiği bi su dolum tesisinin kaynağına yse mühendisleri kendi araçlarıyla gidemediğinde küheylanla götürdük.çizmeli kedi benim.traktör ve toyota gidebildi buraya nissan pick up çizilir diye sokamadılar.
  • feroza yse de çok var istanbul da gayette güzel gidiyo.aile için pek uygun değil.ladayla kıyas götürmez bence.bi önceki versiyon daihatsu rocky var oda çok güzel.yaklaşma uzaklaşma göstergeleri filan.ladanın ön takımları çok zayıf .kütür kütür dökülüyo.ferozanın mütevazi bi rol barı bile var.üstü çıkan modeliyle yazın sıcakta cabriole takıl.kışın aç klimayı .kore ordusu için tasarlanmış ilk diye biliyorum.o kadarda kaale alınmıyacak değil bence.pajero servis olarak çok pahalı işçiliği ve yedek parçası.lüx araç muamelesi görüyo serviste.bide bu japonların hepsi kardeş.tek yumurta ikizi değiller ama çok şeyleri birbirine oluyo.oldumu toyota olsun derim hiç değilse patrol ama defendermi (!110) ferozamı dersen feroza derim.defender 109 veya 90 olmalı bence .
  • hocam bu fj70 seninmi?
    çizmeli demişsinde herkes çizmeli :)
    kamudan filan bi fj 70 denk gelse direk giderim. ama bize bırakmazlar.
  • birde ben araba araştırırken yabancı sitelerdeki kullanıcı yorumlarınada bkıyorum genelde, mesela http://www.carsurvey.org/ burada dünyada ki hemen hemen her arabanın kullanıcı yorum ve puanları var. çok işe yarıyor. daihatsu ile ilgili yorumlar çok iyi değil. adet de az. buda az tercih edildiğini gösteriyor. bu sitede de 4x4 ( gerçek arazi ) olarak en iyi yorumları LC almış, sonra patrol ve mitsubishi geliyor.
  • elinde tüfek olan benim .filmleri ben çektiğimden görünmem hiç.:) bu benim ço yakın bi arkadaşımın.oda senin gibi ikinici biaraç istiyodu.hafta sonu gezebileceği yıkayıp işe gidebileceği.kenan çarpışantürk sayesinde bi iki geziye katılmıştık birlikte.az bi paraya bişi alabilirmiyim diye bakıyodu.lada düşündü.lada biraz zayıf gibi geldi.pajero bakıyoduk.gazlı 2.6 3 litre filan baktık.sonra bu aracı gördük.şimdi olsa o haliyle almazdım der hep arkadaş.çok sünepe bi duruşu vardı.station bi araçtan halliceydi.kaucuk takozla 8 10 cm yükseltildi.lastikler değişti.rengi kötü bi yeşildi.çürükleri vardı.biraz uğraşıldı.ama ilk haliyle bile ok 144 lastiklerle çok zevkli anlar yaşadık.şimdi bi takım 900 lük petlas var çamur için.bide yaz kuru hava gezmeleri için mastercraft lar var mt .vinç alındı.tamponlar yaklaşma uzaklaşmda takılmasın diye söküldü.araç orjinalde hard topmuş.eski sahibi bu tavanı yapmış.çok orjinal değil.ama 11 liraya alındı.kendi pert ettiğimiz motoroda verilenle 18 20 yi buldu.geçen çarşamba işimiz yoktu. sıkıldık dükkandaç gazladık şile alacalıya gittik.biraz çamura buladık.sonra deniz suyunda gazlayıp temizledik.döktük kurtlarımızı döndük.bu böle bi araç.bazen tamam yol burda bitti diyoruz.toyota hayır geçicem diyo.ve o hep haklı çıkıyo.asfaltta biraz yavaş tabi.120 max gidiyo.kliması yok.arkası çok konforlu değil.ambulans tarzı denen katlanır koltukları var.ama bu zevki yaşamak için bugone diye bi mekan var kurtköyde.saatine 500 tl istiyolar.50 liralık mazotla ormanı altüst edip stres atabiliyoruz bunla.

• sicilian4x4 diye bi italyan offroad sitesi var.adamlar dünyanın çeşitli yerlerinde geziyolar.genel tercih fj ler.off road yarışlarını en azından tw den izliyebiliyosan veya isof tan takip edersen iki tane adapazarlı feroza var gayet güzel gidiyo.tercih mesellesi.ama 10 liraya alabileceğin güzel bi araç.10 15 liraya alabileceğin 2000 öncesi vitaralarda var. ve ağırlık güç oranıyla beklemediğin bi performansı var.istanbul bostancıda suzukigrandoto-4x4 diye bi mekan var.offroad fanatiği kendide suzuki kullanan bi genç arkadaş sahibi.dehşet suzukiler yapmış.tampon değişikliği yay modifikasyonuyla.vergisi düşük.yakıt sarfiyatı az.arazide canavar.5 kapılıları bile gayet başarılı.suzuki eski kuş serisi tofaşların arazi aracındaki temsilcisi.parçaları modifikasyonu çok ucuz.her türlü komforuyla elindeki arabanın yaerine hafta içi iş için kullanacağın hafta sonu aileni alıp dere tepe gezeceğin bi araç.illa tank gibi bişeyle offroad yapacaksın diye bişeyde yok.ama toyota veya patrolle yalnızda gözüne kestirdiğin yere girersin.yakıt bitmedikçe vinç de varsa kalmazsın.tabi 2 tonluk aracı vinçlediğinde sökülmeyecek agaçlar varsa etrafta.suzukiyle veya ferazoyla sürüden pek uzaklaşmaman lazım.ama suzuki hatta 1300 motorlu jimmy feroza çokta görmezden gelinecek araçlar değil.kendi keyfine göre dört çekere geçen freelander veya discovery ww leri mat edip alıp başını giden suzukileri görüp kalanlara güldüğümüz çok oldu.nissan konuşurken patrol diyoruz mesela nissanın terrano ll si var bi arkadaşımda dizel üç kapılı çok konforlu deri koltuk klima.yolda çuyo adeta.arazide görme sansımız olmadı adam kıyıp sokmuyo araziye.ve araç şehir içinde turbo yedi.meğer terranonun yumuşak karnı buymuş.100 binde turbo mutlaka pörtlüyomuş.şimdi yenisi çok iyi para.biraz daha koy bi cj alırsın yani.her markanın utanç modelleri var.fj fj tezahüratım ondan

• fj fj demekte haklısın, 40 ve 70 birde 45 ve pikap olanı 75 var sanırım, bunların hepside arazide tek başına ilerleyebilme düşüncesiyle üretilmiş araçlar duruşlarından bile belli oluyor. ama suzuki ( yarışları denk geldikçe tvden izlediğim kadarıyla ) ki g vitara kısa şaseler sanırım daha çok tercih konusu modifiye için, parmak ucunda geçiyor çamuru. amaç çamuru geçmek sadece ve oda geçiyor. hakim olmuyor çamura yani toyota gibi. toyota kıral benim diyor. boeing te uçan bir alet yamaç paraşütüde.
    ben sanırım 3 markadan şaşmıycam, LC , patrol, hadi temizini bulduk pajero. K5 ler filan çok anormal zevkli ama biraz ütopya, olmaz yani.
    bak şu pajeroda yeni çıkmış,http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3864669

kamudan çıkma değil bu, tavan normal çünki. dizeli orjinal kabuttaki hava girişinden belli. hidrolik direksiyonda var.

• bu pajero fena değil cidden hem de ankarada. fotolar ostim araba pazarında çekilmiş, sahibinden. dediğin gibi motor parçaları uyuyor çoğunun. vergisi düşük. ama uzun şase biraz yükseltmeli sanırım, birde lastik ister. önden darbesi var ve komple boyanmış hatta tamponlar paslanmış onlarda boyanmış. ama şasede bişey yoksa sorun değil.
  • hayırlısı olsun dostum.bi yerden bulaş bu işe bu mikrop virüs gibi.bulaştımı belkide ordan bi dünya yol tepip gelicen istanbuldakilere bi konvoya takılıp günü birlik dolaşıcan dönücen.ailen kalablık filan değilse yani kendi zevkin içinse 3 kapılı ideal derim.ama söylemiştim bu forumda en son fikir beyan edecek kişi benim belkide.10 küsur yıllık ehliyetim var sol koltukta oturmuşluğum yok.kaputu açıp dizelmi benzinlimi diye sorsan beş dakika bakarım .benimkisi izlenimden birikmiş biraz kıskançlıkla pekişmiş luzumsuz ahkam.kesinlikle otorite hatta bilirkişi değilim.RqJnr sanırım bu işin içinde büyümüş araç toplamış vs çok birikimli ondan fikir alman daha hayırlı olur senin için.............
    uğraşabilirsen bu araç la başla.ostimden bi 4.2 mptor bul. kasa arasan bulunmaz buggy fiyatına.yerin varsa koy bi garaj a filan.ufak ufak ameliyat et.tek kupa bu para eder .sadece motor istiyo yazmış vatandaş
  • yok dostum, olurmu, senin düşüncelerinde çok önemli ve yapıcı, senin yaklaşımın daha duygusal, rqjnr gördüğüm kadarıyla daha teknik ve tecrübeli. bak gör inşallah alıcam nisanda artık ertelemiycem ( %99 ) . buradan çok konuşucaz daha, paylaşıcaz. aldığımda ilk buraya yazarım herhalde çünki etrafımda ya lüx suv anlayışı var ya da binek araç ( ticariyide buraya katalım ) yani zevk arabası düşüncesi pek yok buralarda. avcıysan lada memursan reno gibi yani. düşünsene burda (çorum) hemen hemen hiç land cruiser yok. :) :) telefonda jip aldım desem millete bana "sorento mu tucson mu" diye sorarlar. 87 toyota desem " ciddi değilsin değilmi" derler. bilmez buralar . 4-5 te çelik jantlı cj 5 var gençlerin altında, hava diye oda malum. eşim bile diyorki çamuru nerden bulacaksın. onada hak vermek gerek hep onroad gidince insan çamuru unutuyor, bazen gezerken diyorumki bak o arabalar bu dağın başına çıkar, çok imkansız gibi bakıyor yüzüme, ama oğlanlar çıldırıyor.

• bu araba yazık 2 senedir filan satılık yatıyor. çok dehşet duruşu var ama değilmi.
    uğraşamam ki. yapılsa mükemmel olur. çok zor. yükle kamyona indir kamyondan, boya kaporta, motor bul yükle indir, yeni motorda bakım ister onu yaptır. şanzıman cuk otururmu bilinmez. jant de lastik de...
    yani fanatiği olmak gerek.

• Selamlar,

Sonunda geldim eve.Mesajları okudum da,bayağı bir beyin fırtınası yapılmış bütün gün.
    Öncelikle aklımdayken söyleyeyim,aymer19 hocam çok araç toplama meraklısıysanız,kafayı sıyırmak da istiyorsanız,Unimog bulalım size.
    Şaka bir yana öncelikle en son Balaban gezimizdeki araçlardan Toyota BJ60 beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı.Araç vinç ve lastikler dışında fabrika çıkışıydı fakat insan ister istemez güveniyor.
    Sabah Kemerburgaz Shell'de buluştuğumuzda konvoydaki araçları şöyle göz ucuyla bir kestim.Bir Disco,Toyota BJ60,FJ40,Land Rover RR Bobtail,Jeep CJ6,Unimog 406 ve biz.Hemen muhtemel sonuçları hesapladım,ilk elden CJ kalır,Range V8 olduğundan,parkur da çamur olduğundan seri ve düzgün giderse pek kalmaz,Disco 300TDI+OK144 olduğundan sırtı yere gelmez,BJ60 da aynı şekilde FJ gibi durmadan devam eder,Unimoglar'ı zaten düşünmeye gerek yok diye yorum yaptım kendi kendime.Parkur başında ilginç bir şekilde BJ60 ilk çamurlarda batmaya başladı.Ben tabii bütün suçu sürücüsüne yüklüyordum doğal olarak .Ama sonra direktiflere rağmen araç her defasında kalınca anladık ki orjinal yükseklikte BJ60 MTR lastik olsa dahi iş yapmazmış.CJ ise şaşırtıcı şekilde bayağı bir ilerledi,fakat karakteristik özelliği olmasından dolayı parkurun tahminen %60'ında debriyaj sorunu ile problem yaşamaya başladı.Disco biraz da sahibinin tez canlılığından kendini hep bataklık gibi yerlerde buldu,fakat genelde performansı iyiydi.FJ,RR bobtail ve Unimoglar konusunda tahminim doğru çıktı neyseki.

• 600. mesaj benden olsun, emeği geçen herkese teşekkürler

‘Yâ Hû!’ hitabı
    ‘Hû’ya aşina olana yapılır, O’nu bilen O’nun edebini bilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Zer Gıfari

600. mesaj benden olsun, emeği geçen herkese teşekkürler

Ben de 600. mesaj hayırlara vesile olsun diyeyim madem.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.