Şimdi Ara

ODUN MOTOSİKLET ALMAYA HEVES ETTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önce ehliyet lazım tabi parada lazım ehliyet için para var orada sorun yok ehliyeti alana kadar motor içinde para biriktiririz zaten 5 bin liralık motor almam 2 bine mondial 100 lük cup alacağımn vergisi yok çabuk dökülmüyor arızası az ve az yakıyor tam bana göre kafama esip istediğim yere götürür 10 liralık benzinle.

şimdi sıkıntı şu benim b ehliyetim var 92 spring kullanıyorum ha birde bisiklet sürerim laf olsun diye değil günde 102 km yol yaptığım oldu trafikte motosikletin yerini biliyorum.

benim istediğim bisiklet gibi olsun ama beni yormasın tam bana göre 100lük cup zaten 60km hızı geçmem canımı sokakta bulmadım ort 45 km bana yeter geç götürsün ama sağlam götürsün.

şimdi canımı sıkan konu şu

bu cuplar yarı otomatik vitesli ve ben hiçbirşey bilmiyorum sadece öne basınca yükseliyor kaldırınca düşüyor ama mesela 60 ile 3. viteste gidiyorum frene bastım durdum vites 3 de bu vitesi durduğu yerde 1 e takabilir miyim.

veya takma kafana alışılırşın mı dersiniz

nasıl oluyor bu vites olayı

• neşeli bey cuplarda zaten debriyaj yok o yüzden vitesleri duruncada düşürebilirsin ilerden gelirken hıza görede düşürebilirsin bu sana kalmış bişey
    yani pek takılacak şey değil zaten bisiklette sürüyormuşsun al zamanla alışır gidersin ama bana kalırsa çinli motosiklet alma tabi yinede sen bilirisin
  • cup iyi bi tercih olur ama scooter da düşünün derim ben bisiklet gibi diyosunuz basınca gidiyo frene basınca duruyo fazla uğraştırmaz sizi. 2 bin küsüre kübanın falan viteslileri var ybr tarzında onlarada bakın derim . 45 km bana yeter diyosunuz yalnız trafikte arkanızdaki araçlara yetmiyor malesef arkada birikmeye başladılarmı mazallah heyecandan yanlış işler yapabilirsiniz . Herzaman en sağdan yada emniyet şeridinden gidilmiyo :D
  • @extrem_015

ha tamam o zaman bende beceremem diyordum düşündüğüm kadar zor değilmiş

haklısınız honda innova falan var kaliteli olduğunu belli ediyor ama fiyatlarıda ona göre bütçemi aşıyor yedek parçasıda pahalı biraz daha ilk motorum olacağından düşünce içim cız etmesin istiyorum

@oknglr

scooter aklımda ama arkadaşın vento 100 motoruna bindim güzel geldi vespa tipinde şirin birşey yakıtı nasıl hiç sormadım bile 100km yolu kaç litre ile gider bilginiz var mı

• eger ucuz 100 lük motor istiyorsan
    http://www.kubamotor.com/new4/urunlerimiz/touring/xcg150 çok güzel bir motor 2.100 tl civarı satıyorlar cup falan alma bence ilk baş rahat gelcek yarı otomatik ama sonra sıkılırsın canın debriyajlı motor kullanmak ister bu kuba motor gaziantep montaj yapılıyor tipide fena degil bence fiyat performans
    olarak 100 cc lerde en iyisi

ODUN MOTOSİKLET ALMAYA HEVES ETTİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihceylan93 -- 23 Nisan 2013; 0:07:19 >

• vites olayına gelirsek motorlardaki şanzıman arabalardaki gibi degildir sıralıdır yani 3 ten 1.vitese direk geçemezsin kafana takma en fazla 1 haftada alışırsın
  • arkadaşlar 100 luk bi scooter aldım mondial den adam 100lüge ehliyet gerekmiyo dedi yasa masa bişeden bahsetti öyle dememş olsaydı daha güzel bişe alacaktım kafama girdi şimdi millet 100 lük ehliyet lazım diyor,yeni yasa filan çıkacak gerekmiyo diyolar bilginiz varmı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: powercan1

arkadaşlar 100 luk bi scooter aldım mondial den adam 100lüge ehliyet gerekmiyo dedi yasa masa bişeden bahsetti öyle dememş olsaydı daha güzel bişe alacaktım kafama girdi şimdi millet 100 lük ehliyet lazım diyor,yeni yasa filan çıkacak gerekmiyo diyolar bilginiz varmı.

Öyle bişey yok 100 CC altına vergi yok sadece yanlış anlaşılma olmasın ? Motosiklet kategorisindeki bütün motorlar için ehliyet gerekiyor. Ha ehliyetsiz sürerim ben dersende şuan geçerlimi bilmiyorum ama cezası 1400 liracık oldu.

Eğer cidden 100 lük motora ehliyet gerekmiyo dediyse motoru iade et arkana bakmadan kaç o nasıl bi adam öyle :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.