Şimdi Ara

Ödüllü Pasta Karadut Yıldızı tüm Özsüt'lerde.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
1
Favori
9.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10 yıl pasta sektöründe hem imalat hemde tezgahta çalıştım. 10-20 liralık pastaları ancak varoş mahallenin köşe pastanelerinde yersiniz,o pastada ne çikolata ne de meyva olur. Ekmek arası şantiyi yersin, lezzet isteyende 3'e 5'e bakmaz. Git bakalım Pelit'e, Beyaz Fırın'a,Mado'ya 6 kişilik pastayı kaça alıyorsun. Bugün dandik yerlerde sütlaç bile 5 lira olmuş. Küçük hesaplar peşinde koşup, şebelekçe konuşma. Sektörün içindeyim demişsin ama meslekten, etikten ve insanlıktan bihaber soluyorsun. Demet usta ve ailesinden özür dile !

Yazık.
  • Özür mü :D Ne özürü?

Hesabım açık,bunlara cevap ver,eyvallah diyeyim,pasta tabanının kağıdı kilosu 4 liradan orta halli pastanelere gelir,Özsüt bunu çok daha ucuza mal eder,kilosunu 2 liradan falan alır,şimdi,pastayı 38 liradan satarken ne yapıyor,o 2 liralık tabanı da 38 liradan müşteriye kazıklamış oluyor :D Bu mudur etik,bu mudur ahlak?

Benim örneklerim basit,anlamak isteyen kolayca anlar,pastacılık sektöründe hiç bir şeyin maliyeti yoktur,15 lira ortalamaya satılan kuru pastanın maliyet malzemelerini bi say bana.Ne var kuru pastanın içinde,un,tuz,şeker,yağ vs vs.Burada maliyeti artıracak ne var?1 kg kuru pastanın maliyeti 2 liradır,2 lirayı geçmez bile asla,1 kiloluk kurupastada,500 gram un olsun,200 gram yağ olsun,mayası,tuzu,suyu falan katıyorsun buna,ve ortaya çıkan hamura sadece şekil veriyorsun,kalkıp bunu millete 15 liradan satıyorsun :D Sonrada gelip burada özür dile edebiyatı yapmayın,gözünüz dönmüş resmen küçük bi para ödülüyle.

Hala kafanız almıyorsa resmi belgelerle konuşalım;

http://www.kutso.org.tr/dosyalar/tarife/pastane.doc

Buraya girer ve bakarsın,Tobb'un belirlediği azami fiyatlara göre yaş pasta maksimum 22 lira olabilir.Bak maksimumundan bahsediyoruz,çıkabileceği en yüksek fiyat seviyesi 22 liradır.Devletin belirlediği fiyattır bu ve üst sınırdır,yani kanun diyor ki arkadaş sen 1.000 gramlık yaş pastayı en fazla 22 liraya satabilirsin.Bu tabloya göre kim doğru kim yanlış?

Kapağa devam edelim;

Meyveli pasta demi.

Kazığın alasıdır bu,bak şimdi nasıl kazık oluyor meyveli pasta;

Sen bir meyveli pasta alıyorsun,kilogram olarak 1.000 gram geldiğini varsayalım.Napıyor senin bu etiği düşünen sevgili pastanelerin,pastanın üstünü meyveyle dolduruyor,içini meyveyle dolduruyor,peki,mesela,meyvemiz ne olsun,mesela çilekli yaş pasta olsun,veyahut karışık meyveli yaş pasta olsun,kilogramını 2 liradan aldığı meyveyi 38 liradan sana satıyor,adam çileği kaç liraya alıyor sanki,aldığı çileği pastanın üstüne koyup 38 liradan eline verip yolluyor,ha 10 sene tezgahta çalıştın,imalathanede durdun ve hala bunları bilmiyorsan boşa çalışmışsın,10 sene boşa geçirmişsin.

Özet geç diyenlere;

Adamlar 2 liraya aldığı meyveyi pastanın üzerine koyup klilosunu 38 liradan hesaplıyor ve satıyorlar,ve kanuna göre bu pastaların en yüksek fiyatı 22 lirayı geçmemelidir,varın siz kıyaslayın :D

• hayır ben anlamıyorum özsüt size bir pastayı zorlamı satıyor. kapital düzen isterse 138 liraya satar al diye
    kimsenin boğazını sıkamaz.
    ayrıca somun ekmekmi bu maliyeti en fazla x lira oluyor. adam içine koyar çok pahalı bir çikolata olur sana sadece konulan çikolatanın maliyeti 30-40 lira.
    maliyeti güzel , güzel çıkarmışsınızda İstanbul da hatta herhangibir büyük bir yerde merkezi yerlerde dükkan kiralarından haberiniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 9 Ağustos 2010; 13:23:27 >
  • Off karadut'a bayılırım. Annen zevkli kadınmış. Ellerine sağlık :)
    ÖzSüt'ün mor bi pastası vardı adını unuttum onu çok severdim.
    Şimdi ilk işim burdaki ÖzSüt'te varsa eğer bu pastadan yemek olucak.

Tebrikler bu arada
  • Var.Ankara'da,Tunalı'da bizim işyeri.

Elizinn var bize en yakın,adamların kirası aylık 40 milyar,ama adam günde 3.000 bardak çay satıyor,ve sattığı bir bardak çay 3 tl,yani,4 -5 günde sattığı çay parasıyla kirasını zaten çıkartıyor,yaş pastayı 34 liradan satıyor,o da kazık gene,ben detayıyla açıklıyorum size maliyetini,hala onlara bir eleştiri getiremiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

Off karadut'a bayılırım. Annen zevkli kadınmış. Ellerine sağlık :)

Tebrikler bu arada

Ben de doğumgünümde bu pastadan alayım bari kendime. 6 kişilik falan tek başıma hüpletirim ben bunu. Satışa başlandı değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stramanti

Özür mü :D Ne özürü?

Hesabım açık,bunlara cevap ver,eyvallah diyeyim,pasta tabanının kağıdı kilosu 4 liradan orta halli pastanelere gelir,Özsüt bunu çok daha ucuza mal eder,kilosunu 2 liradan falan alır,şimdi,pastayı 38 liradan satarken ne yapıyor,o 2 liralık tabanı da 38 liradan müşteriye kazıklamış oluyor :D Bu mudur etik,bu mudur ahlak?

Benim örneklerim basit,anlamak isteyen kolayca anlar,pastacılık sektöründe hiç bir şeyin maliyeti yoktur,15 lira ortalamaya satılan kuru pastanın maliyet malzemelerini bi say bana.Ne var kuru pastanın içinde,un,tuz,şeker,yağ vs vs.Burada maliyeti artıracak ne var?1 kg kuru pastanın maliyeti 2 liradır,2 lirayı geçmez bile asla,1 kiloluk kurupastada,500 gram un olsun,200 gram yağ olsun,mayası,tuzu,suyu falan katıyorsun buna,ve ortaya çıkan hamura sadece şekil veriyorsun,kalkıp bunu millete 15 liradan satıyorsun :D Sonrada gelip burada özür dile edebiyatı yapmayın,gözünüz dönmüş resmen küçük bi para ödülüyle.

Buraya girer ve bakarsın,Tobb'un belirlediği azami fiyatlara göre yaş pasta maksimum 22 lira olabilir.Bak maksimumundan bahsediyoruz,çıkabileceği en yüksek fiyat seviyesi 22 liradır.Devletin belirlediği fiyattır bu ve üst sınırdır,yani kanun diyor ki arkadaş sen 1.000 gramlık yaş pastayı en fazla 22 liraya satabilirsin.Bu tabloya göre kim doğru kim yanlış?

Kapağa devam edelim;

Meyveli pasta demi.

Sen bir meyveli pasta alıyorsun,kilogram olarak 1.000 gram geldiğini varsayalım.Napıyor senin bu etiği düşünen sevgili pastanelerin,pastanın üstünü meyveyle dolduruyor,içini meyveyle dolduruyor,peki,mesela,meyvemiz ne olsun,mesela çilekli yaş pasta olsun,veyahut karışık meyveli yaş pasta olsun,kilogramını 2 liradan aldığı meyveyi 38 liradan sana satıyor,adam çileği kaç liraya alıyor sanki,aldığı çileği pastanın üstüne koyup 38 liradan eline verip yolluyor,ha 10 sene tezgahta çalıştın,imalathanede durdun ve hala bunları bilmiyorsan boşa çalışmışsın,10 sene boşa geçirmişsin.

Özet geç diyenlere;

Adamlar 2 liraya aldığı meyveyi pastanın üzerine koyup klilosunu 38 liradan hesaplıyor ve satıyorlar,ve kanuna göre bu pastaların en yüksek fiyatı 22 lirayı geçmemelidir,varın siz kıyaslayın :D

Dostum senden iyi provakatör olur

• quote:

Tebrikler bu arada

özsüt aynası mı? bende yemiştim çok güzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

quote:

Tebrikler bu arada

özsüt aynası mı? bende yemiştim çok güzeldi

Evvet tebrikler

Özsüt aynasıydı doğru ya Çok güzel bi pasta yaban mersini falan vardı içinde galiba. Bak canım çekti yine

• quote:

Kapağa devam edelim;

Meyveli pasta demi.

Özet geç diyenlere;

Pasta dediğin 2 liralık meyva ile bitiyor mu ? Git kur bakalım adam gibi bir pastane imalethanesi donanımlı ve düzgün şekilli bir tezgah. 200 milyardan aşağı kurtarabilirmisin ? Hala meyvanın kilosu 2 lira, pastanın altında kağıdın kilosu şu kadar diye geveleyip duruyorsun. Ayrıca bu konuyu açanlarla alakam yok, tanımam etmem. Köşe pastanesinden 15-20 liraya pasta al ye kimse sana zorla yedirtmiyor. 6 kişilik adam gibi kaliteli pastayada 38 lira gayet normal. İstanbulda Beyaz fırına, Pelit'e daha iyi bilirsin belki Ankarada Kuki'ye, Palet'e,Liva'ya 6 kişilik pasta al bakalım, kaç para olduğunu görürsün. 0 numara pasta 28 liradan aşağı hiçbir yerde değil, 1 numara pasta 35'den aşağı yok. Neyse, Boşa konuşuyorsun. Saçmaladığın için değil, insanlara yafta yapıştırıp hakaret ettiğin için özür dile. Unutma bu da bir erdemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: heartless

quote:

Kapağa devam edelim;

Meyveli pasta demi.

Özet geç diyenlere;

Pasta dediğin 2 liralık meyva ile bitiyor mu ? Git kur bakalım adam gibi bir pastane imalethanesi donanımlı ve düzgün şekilli bir tezgah. 200 milyardan aşağı kurtarabilirmisin ? Hala meyvanın kilosu 2 lira, pastanın altında kağıdın kilosu şu kadar diye geveleyip duruyorsun. Ayrıca bu konuyu açanlarla alakam yok, tanımam etmem. Köşe pastanesinden 15-20 liraya pasta al ye kimse sana zorla yedirtmiyor. 6 kişilik adam gibi kaliteli pastayada 38 lira gayet normal. İstanbulda Beyaz fırına, Pelit'e daha iyi bilirsin belki Ankarada Kuki'ye, Palet'e,Liva'ya 6 kişilik pasta al bakalım, kaç para olduğunu görürsün. 0 numara pasta 28 liradan aşağı hiçbir yerde değil, 1 numara pasta 35'den aşağı yok. Neyse, Boşa konuşuyorsun. Saçmaladığın için değil, insanlara yafta yapıştırıp hakaret ettiğin için özür dile. Unutma bu da bir erdemdir.

2 liralık meyve, az biraz krema, pasta tabanı,bide süsü kağıdı kartonu.Öbür maliyetleri uzun süreye yayıldığı için çok artırmaz pastanın maliyetini.Keza sen 10 eleman çalıştırıp aylık toplam 10milyar para harcıyorsun onlara.Günde 100 pasta çıkıyor ayda 3000 eder.10000/3000 3,3 TL eder.1 TL kirasına 2 TL de malzemesine 70 kurus da süsüne saysak 7 TL'ye gelir.Özsüt gibi büyük firmalar ayrıca pastayı kenar mahalle pastanelerinden daha ucuza mal eder.Malzemeleri toplu alır indirimle çünkü.

• Ben boşa konuşuyorum herhalde :D Bu işin içindeyiz,işyerimiz Tunalı'da diyorum ama kafa basmıyor sanırım :D Hala çıkıp diyor git kur bak maliyete,e be gözüm zaten önümde kurulusu durduğu için sana bu fiyatları verebiliyorum :D

Pasta dediğin 2 liralık meyveyle,pasta tabanıyla,kremasıyla vs ile bitiyor,ben tek tek maliyet kalemlerini çıkarıyorum,senin gibi boş konuşmuyorum.

Hala sorularıma cevap alamadım ya neyse,basit,çok basit,meyveyi 2 liradan alıp sana kilosunu 38 liradan satıyor diyorum,hala bunu göremiyorlar.Ben devletin belirllediği fiyatın listesini veriyorum,en yüksek fiyat budur diyorum,onlara tek kelime cevap veremeyen adam çıkmış erdemden bahsediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killsomething

quote:

Orijinalden alıntı: Something

quote:

Orijinalden alıntı: killsomething

geldim.pastanı yerim.

Bu serbest

Nickler uymuş biraz

• Geçenlerde kardeşimin doğum günü için Venüs pastanesinin bir tanesinden bildiğiniz pastayı 10 TL ye aldım.Ben almaya gidecektim ordaki İşparkçı arkadaş tanıdık.Sen karışma dedi.!0 lira verdim getirdi koca pastayı.Doğum gününü kutlamış olduk.
  • Çok güzel gözüküyor,yolunuz açık olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

Geçenlerde kardeşimin doğum günü için Venüs pastanesinin bir tanesinden bildiğiniz pastayı 10 TL ye aldım.Ben almaya gidecektim ordaki İşparkçı arkadaş tanıdık.Sen karışma dedi.!0 lira verdim getirdi koca pastayı.Doğum gününü kutlamış olduk.

Budur yani olay ve emin ol o 10 liranın içinden bile kar eder işletme,demek istediğimiz tam da bu,pastanın maliyeti çok düşük,bunu 38 liraya alıp ayy fiyat çok güzel demek nasıl bir mantıkdır,hakkı neyse onu ödeseniz eyvallah,arkadaş yediği pastanın lezzeti hakkında da yorum yapsın.
  • Valla on numaraydı lezzeti.Hatta çok bile geldi 5 kişiye.

Yalnız bu her pastanede olmaz.Sonuçta tanıdık diye belki zararına verdiler bilemem.Ben 40 lirayı gözden çıkarmıştım bulunduğum muhit itibariyle.Ancak oldu işte
  • Sayın Heartless o kadar güzel özetlemişsinizki benim o kişiye cevap yazmama gerek yok,Özsüt'ün yalakası,istesekte olamayız,bize toplamda 10.000 TL verilecek sadece ( sözleşmede var zaten ) .Birşeyler üretmek,tasarlamak ve sizin koyduğunuz isimle satılması hakikaten büyük onur bizim ailemiz için.Zaten bir hekim olarak paraya pula da ihtiyacım yok,Eşim yatırım uzmanı,iyi bir anne,iyi bir gurme ve tasarımcı.10 parmağında 10 marifet.Özsüt'ün kaça sattığı,maliyeti bizi ilgilendirmiyor.Bizi ilgilendiren bu pastayı yiyen mutlu oluyor mu ?.Tebrik eden tüm forum yazılarına sonsuz teşekkürler.
  • yenmez o ya recel gıbı olmus yanında bırde cay olsa ıyı olurdu
  • Bu arada ,kıymetli meslektaşım süperoksitdismutaz ;sizden önceki satırlarım için özür dilerim,İzmir'de iseniz pastanın orjinalini size tattırmak benim için onur olacaktır.Saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.