Şimdi Ara

ODTÜLÜÜLÜLÜLÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜLÜÜLÜLÜLÜ

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2016)
Giriş
  • sizce hangisi gençler her bakımdan olanakları yükselme imkanı maaş
    not:bayanım

• sırf bayan olduğunu belirttiğin için

SEN OKUMA
  • inşaat yaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.thy34

sırf bayan olduğunu belirttiğin için

SEN OKUMA

anlamadınız galiba inşaat mühendisliği şantiye durumlarını göz önüne alın diye dedim
  • ayrıca odtü'de bayan kelimesini kullananı dövüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Legolas -- 27 Temmuz 2016; 17:24:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aas97 kullanıcısına yanıt
    asıl siz anlamadınız hanımefendi bayan değil KADIN olacak o

sorunuzun cevabına gelecek olursak biri tm diğeri mf o yüzden birşey diyemem
    neye göre karşılaştırayım ki?
  • dr.thy34 D kullanıcısına yanıt
    İyi kıvırdın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.thy34

asıl siz anlamadınız hanımefendi bayan değil KADIN olacak o

sorunuzun cevabına gelecek olursak biri tm diğeri mf o yüzden birşey diyemem
    neye göre karşılaştırayım ki?

ben bayan diye kullanmayı tercih ediyorum
    iş olanakları, yurt dışı imkanları açısından karşılaştırabilirsiniz
  • iktisat inşaattan çok daha temiz iştir elbet

odtü iktisat mezunları arasında birçok başarılı kadınlarımız var

ben iktisat diyorum inşaat sektöründe önyargılı kafa vardır kadınları tercih etmezler
  • quote:

Orijinalden alıntı: a moonchild

İyi kıvırdın

nasıl oldu mu?bence cuk oturdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: legolasxx7

ayrıca odtü'de bayan kelimesini kullananı dövüyorlar

hehe güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: -POWERHOUSE-

iktisat inşaattan çok daha temiz iştir elbet

odtü iktisat mezunları arasında birçok başarılı kadınlarımız var

ben iktisat diyorum inşaat sektöründe önyargılı kafa vardır kadınları tercih etmezler

evet hocam çalışma alanı daha sıkıntılı inşaat mühendislerinin kafam çok karışık
  • başlığı beğenmedim değiştir
  • iktisattan ziyade işletme tutuyor mu? işletme ve iktisatta özellikle giriş maaşları düşük ve iş bulmak biraz zor olabiliyor ama sosyal bir ortam mühendislikten çok daha kolay okursun ve çalışırsın. inşaat daha garanti ama işletmede çok çalışıp gelişirsen ortalaman çok yüksek olursa yine iyi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2016kpsslise

başlığı beğenmedim değiştir

abuk subuk başlık olmayınca kimse girmiyor konuya hocam
  • kadınlar genelde şantiyeye gitmiyor proje çiziyor ofiste. çalışma şartlarının kadınlar için zorlayıcı olacağını düşünmüyorum bu nedenle. kadınları tercih etmeme gibi bi durum yok ben birçok kadınla konuştum boğaz köprüsünün yapımında çalışan itü inşaat mezunu ablayla da konuştum. önyargılarınızı yıkın.

Akademik olarak da odtü inşaat yurtdışında başarılı öğrencilere sahip 3-3.5 gibi bi ortalamayla amerikaya mastera doktoraya gidebilirsin hiç olmadı odtüde hoca olabilirsin.
  • hocam işletme tutmuyor zaten iktisat bana daha uygun normalde inşaatı istiyordum ama iş imkanlarından dolayı kafam karışık
  • yukarı
  • "burada biraz pembe tablosu cizilen bolum. turkiye'nin en iylerinden oldugu su goturmez gercek. ustte de belirtilmis oss siralamalari 20 binlere kadar dustu diye. sebebi iibf mezunlarinin sayisinin ulkede gereginden fazla bir hizla artmasi. misal is bankasi'nda( burada mufettislik pozisyonu tr'de baslanilabilecek en iyi yerdir diger buyuk bankalar 5500 tl ortalama maas verirler, is bankasi ise daha fazla verir. basvuruda 85 toefl sarti vardir, cok kaliteli sinav yaparlar.) mufettis olmak icin onemli okullardan 100 civari basvuru oluyor her sene ve 1/5 i ise aliniyor. ayni pozisyona basvuru sartlari daha esnek oldugu icin diger bankalarda binlerce basvuru oluyor alim yine 20-30. okuldan mezun olup 6 ay 1 sene issiz gezenleri biliyorum.

devlete girmek icin ise kpss handikapi var. tamamen ingilizce egitimden sonra o hukuklar vs o kadar kolay yapilamiyor. kpss hazirlik 1 yil ise girene kadar +1 daha koyun. yuksek yapmayanlar icin askerlik baskisi da gelmis oluyor kpss yolunda.

ılerde cocugum olursa sanirim para verseler iibf okutturmam. bunlar son iyi zamanlarimiz iibf adina kabul edelim, edin. bunu yazarken bile disarida 500.000 civari iibf mezunu issiz oldugunu hatirlatirim.

ayrica tercih donemlerinde buralari okuyacak genc kardeslerim icin sunu ekleyeyim. bu yazdiklarim iibf bolumlerinin hepsi icin gecerlidir. ılla iibf yazacaksaniz iktisat veya isletme yazin. siz yine de yazmayin. ha diyelim yazdiniz; o 4 yil sonra ciktiginizda sizi digerlerinden farkli kilacak niteliklere sahip olun. ve okulu asla uzatmayin.

bu yazdigim tamamen gercek ve yasanmis durumlar, izlenimlerdir."

ben olsam inşaat yazardım. sırf şantiye işi yok sonuçta okuyan çok kız var masa başı işler de var. petrolde olduğu gibi.

• hocam ben de yazdıklarınızı düşünüyorum inşaat şirketlerinde 5 sene sonra kazanacağım parayı iktisat mezunlarına ilk senede veriyorlar (odtü mezunu turkcellde çalışanlardan biliyorum) ve çalışma koşulları daha temiz oluyor sorun şu ki boğaziçi koç galatasaray vb. varken neden odtü iktisat mezununu seçsinler bu soru açıkcası kafama takılıyor ayrıca bölümü yüksek bir ortalama ile bitirsem ve öğrenim süreci boyunca kendimi geliştirsem beni de seçerler mi

kafam gerçekten çok karışıyor :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.