Şimdi Ara

-ODTÜ Yazanlar- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
0
Favori
4.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5300. Yüm ODTÜ endüstri yazdım gelir inş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler hazır yurt konusu konuşuluyorken sorayım, benim de büyük ihtimalle ODTÜ makina gelecek. İlk 4000'e ve şehir dışından gelenlere yurt konusunda bazı ayrıcalıklar varmış. Bunları kısaca açıklayabilecek var mı? Bir de hangi yurtta kalmamı tavsiye edersiniz?
  • MKepo M kullanıcısına yanıt
    malum yurt tablosunun orta kısmında yer alan, adı isim-soyisim kombinasyonu şeklinde olan yurtları ilk 4 bine girenler tercih edebiliyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockafeller skank

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1METU9

    quote:

    Orijinalden alıntı: rockafeller skank

    quote:

    Orijinalden alıntı: ProCodPlayer

    Bilgi için sağolun hocam, sanırım odtü de okuyorsunuz. Buna güvenerek bir şey daha sormak istiyorum:
    İsa Demiray'da 2 kişilik odanın aylığı:242 TL olarak belirtilmiş. Oda 20 metrekare. Tuvalet ve banyo'da ortak olarak kullanılıyor diye yazıyor şu an baktığım tabloda.(Ortak kullanımda tahminimce o kattaki herkes aynı wc ve banyoyu kullanıyor)
    9. Yurtta ise 2 kişilik odanın aylığı: 210 TL olarak gözüküyor. Oda bu sefer 60 metre kare. Tuvalet ve duş odanın içinde yer alıyor. Bunlara baktığım zaman isa demiray hem pahallı hem daha az imkan sunuyor. Bunun sebebi nedir? Başka bilmediğimiz bir artısı mı var yoksa?

    Bu arada baktığım tablo
    http://yurtlar.metu.edu.tr/oda-olanaklari-ve-fiyatlari

    hehe dostum o listeyi çöpe at derim işe yaramaz. 60 metrekare ve tuvaletin nedeni şu; o odalar 8 kişilik ya da 10 kişik de olabilir. 2 yazmasının nedeni yatakları 2şer 2şer ayırıp duvar çekmişler. sonuç olarak 2 kişi beraber yatıyorsunuz ama oda sonuçta 8 kişi.

    edit: hatta böyle alalım senihttp://yurtlar.metu.edu.tr/oegrencilere-sunulan-olanaklar-7 . Yukarıda yurtlar ve özellikleri sekmesinden her yurdun krokisini görebilirsin. adam gibi fotoğraf çekip koymayan zihniyeti ise kınıyorum. gidip görmeden karar veremeyeceğiz.

    Açıkçası yıllardır ODTÜ'de okuyorum bir süre yurtta kaldım halen kalan da çok arkadaşım var 8 ya da 10 kişilik oda ne gördüm ne duydum. ODTÜ'de isteyen herkese yurt imkanı sağlayabilen nadir okullardandır. Üstelik bunu kampüsün içinde yapabilen okullardandır. Bu yurtlar KYK yurtları değildir ki onlar zaten berbat ötesi bir durumdalar. Bu yurtlar tamamen okula aittir ve okulda hemen hemen her öğrenciye bu hakkı vermek ister hatta Ankara'da ailesi olan ama yurtta kalan insan da çoktur. maddi olanakların doğrultusunda daha iyisinde de kalabilirsin istersen. Ebi 1-2 mesela. Bu arada numaralı yurtların çoğu son 4 5 yıl içerisinde sürekli yenilendi yani nispeten eskisine göre baya baya iyidir. Dediğim gibi seçenek çok tek kişilik oda da var istersen :) kesinlikle gidin görün hatta şimdi gidin çünkü yaz okulundan sonra (bayram öncesi biter) nöbetçi yurtlar hariç çoğu kapanacak ve isteseniz de göremeyeceksiniz:)

    dostum şaka mı yapıyorsun? verdiğim linke tıklayıp 2. krokiye baksana kaç yatak var.

    iyi de bu gayet normal bir odaymış gibi gözüken 2 ayrı gruptan oluşan oda. Sonuç olarak diğer bir çok yurttaki gibi çalışma odaları ve yatak odaları ayrı (Yukarda bahsettiğim gibi) Bu krokide de aynı şekilde sadece 8 kişinin kullanımı banyo ve tuvalet için. 8 kişiyle ortak alan olarak kullandığın tek yer tuvalet banyo ki 4. yurtta mesela bu da yok sadece katlarda banyo tuvalet var ayrıca çalışma alanı ve yataklar aynı yerde. Yani bu çok çok iyi bir oda o açıdan. 2 kişilik oda planında ise sizin kalmanız çok zor genel olarak üst sınıflara verilir yani mutlaka doludur onlar şu anda. Neyse her şey kesinleştikten sonra zaten okul size bir kargo gönderecek- öğrenci numaranız, kayıt formu, mail adresi şu bu- orda yurtlarla ilgili daha detaylı bilgiler var.




  • odtü ee .
  • Arkadaşlar hazırlık olayını ne yapmayı düşünüyorsunuz?
  • Makine Müh. :) %70 diyelim.
  • 1METU9 1 kullanıcısına yanıt
    aslında haklı gibisin ama yine de yanlışlık var bilgilendirme kısmında. hiç görmeden "2 kişilik oda 60 metre kıyakmış" diyen olursa hayal kırıklığına uğrar.

    bu arada izin verirsen bir şey sormak istiyorum, liseden arkadaşlarla beraber kalmamıza izin verirler mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rockafeller skank

    aslında haklı gibisin ama yine de yanlışlık var bilgilendirme kısmında. hiç görmeden "2 kişilik oda 60 metre kıyakmış" diyen olursa hayal kırıklığına uğrar.

    bu arada izin verirsen bir şey sormak istiyorum, liseden arkadaşlarla beraber kalmamıza izin verirler mi?

    Hayal kırıklığına uğramaması için o zaman şunu söyleyeyim. Arkadaşlar burası bir Devlet okulu ve Ankara'da bir çok okulun kendi yurdu dahi yok, öğrencilerine bırakın Ankara'da yaşayanlara yurt olanağı sağlamayı şehir dışından gelenlere dahi yurt veremiyor çoğu okul. Dolayısıyla 2 kişilik odanının 60 metrekare olmayacağına emin olun. Mimarlık odaları vardır ki bunlar da sadece mimarlık öğrencilerine verilir (daha farklı ve geniş çalışma masaları olması gerektiği için). Ama illaki öyle bir oda istiyorsanız eğer maddi durumunuz varsa alternatif olarak EBİ var ki orası da çok çabuk dolar elinizi çabuk tutun.

    Hayır, lise arkadaşlarınla aynı odada kalmak gibi bir durumun yok. Neden ? çünkü dediğim gibi okul size bir kargo yollayacak ve kayıt esnasında belli kıstaslara göre bir yurt puanı belirlenecek (anne baba ayrı- ünide okuyan kardeş sayısı,maaş, ev kira mı etc). bu puanlara göre yurtlara yerleştirileceksiniz ancak belirli derece yapanlar verilen haklar doğrultusunda belirtilen yurtlara gidecekler. Yerleştirmeden sonra dilekçe verip hangi odaya hangi yurda gitmek istediğinizi gerekçelerinizle belirtirseniz değişiklik yapılabilir. Ama bu değişiklilk dönem başı olmaz çünkü genelde bütün yurtlar full olur. Ayrıca hazırlık öğrencilerine bu anlamda pek tolerans gösterilmez. Bunlar bir yana ben tanımadığınız insanlarla kalmanızı öneririm. İlk başka kötü gözüküyor olabilir ama odanızda üst dönemden birilerinin olması farklı bölümlerden insanların olması sizin için her anlamda avantaj. Ayrıca oraya gelen herkes ailesinden arkadaşlarından koparak geliyor ve yeni bir hayat kuruyor. Artık sadece okulunuz değil eviniz de ODTÜ oluyor :)




  • bi aksilik olmazsa bilgisayardayım. pm ya da email ile tanışabiliriz.
  • %0.1 ODTÜ Makine.
  • Arkadaşlar beni de yalnız bırakmayın oralarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes odtü lü zaten :) diğer 170 üni öğrenci avlıyor :)
  • 13255 sitalama odtu insaat gelirse eger

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü bilgisayar yazdım sıralama olarak gidebilirdim ama en son sıraya tutması imkansız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hapşuruk

    13255 sitalama odtu insaat gelirse eger

    Benim de 13400 bende bekliyorum gelir umarım diye , bu stres insanı öldürür :D
  • Bende 8100 üncüyüm ODTÜ makina olur mu sizce ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü bilgisayar 3 senedir 5500 civarı kapatmış. Bu sene 3890 ıncıyı alma ihtimali ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzzmaan

    odtü bilgisayar yazdım sıralama olarak gidebilirdim ama en son sıraya tutması imkansız

    Sıralama kaçtı hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben %100 gözüyle bakıyorum. şahsen 4076.yım. çok büyük ihtimal gireriz :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.