Şimdi Ara

✧✧ODTÜ Siyaset ile ilgili merak ettikleriniz✧✧ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
5
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kolay seçmeli var mı bilmiyorum. sadece nilay hoca çok iyi diyorlar. barış hoca not konusunda hiç kasmıyor, dersleri de çok keyifli. sınıf ortalaması hep yüksek. okyayuz da ders içeriği açısından çok verimli görülüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarak bölümün genel öğrenci profili hakkında bilgi alabilir miyim
  • SteinsGate S kullanıcısına yanıt
    Türkiye gibi :) iyisi de çok salağı da çok.

• Hazırlık sınavının zorluğu nasıl
  • MetuuteM M kullanıcısına yanıt
    Ui düşünmüyo musunuz hocam? Ve dil nasil gelistirdiniz benim de siralamam gecen seneye gore oyle (bi aksilik cikmazsa) ui yada siyasal gelir gibi duruyor. İngilizceden cok çekiniyorum acikcasi kolej cikisli misiniz yada yurt disi deneyiminiz var mı (ozellikle almanca icin tebrik ediyorum kursa gitmeyi dusunuyorum bende almanca için ingilizce kadar cok kaynak mevcut degil cunku)

• Hocam isletme yada iktisattan yandal yapilabilir mi ve bu cok zor mu? İngilizce beni cok korkutuyor yani okuma yapmayi seviyorum iibf bolumlerinin hepsine ilgim var ama okumalarin ingilizce olmasi korkutuyor. Dil sorununu nasil hallettiniz?

• Düşman kullanıcısına yanıt
    Eğer değişmediyse ODTÜ İİBF'de çap yoktu. Sadece yandal yapabilirler İİBF bölümleriyle hocam.
  • gizemisy G kullanıcısına yanıt
    Hocam düşünüyorum ui de ui ve pols yazacağım İngilizce'yi hem kendi ilgim hemde okul sayesinde geliştirdim almanca'da okuldan kalma ve evet özel okul sayesinde sizinlede buluşuruz Odtü'de umarım.(Yurt dışına çıkma şansım olmadı henüz)

• SteinsGate S kullanıcısına yanıt
    Sor krall ne bilmek istiyorsan bölümde 4.senem
  • IR da POSda aslında akademik bölümlerdir reel hayattaki mesleğinizle hiç bir alakası olmayan teorik dersleri görürsünüz.
    Bölümün size kattığı perspektif dil stajlar ve odtü kimliği ile anca yürürsünüz üzmek ve pişman etmek istemem ama gerçekler böyle.

Posun kamu kısmı belki bir nebze daha reel hayatınıza faydalı olur.
    Ama IR anca dışişleri bakanlığı nezdinde iyidir harici reel bir faydası yoktur.
    IR adına konuşuyum bakmışlar biz bir bölüm açalım demişler ama mezunlar hiç bir noktada fazla bir şey bilmesin ama her şeyde bir fikirleri olsun demişler biraz tarih bir tutam ekonomi biraz da foreign affairs duruma göre biraz uluslararası hukuk ve non governmental organization atalım konseptinde bir bölüm kurmuşlar.
    Ortaya IR çıkmış

Bölüm her alanda çalışabilir ama işi stajda öğrenirsiniz ve dil şart odtü yine iyi kötü dili veriyor geliştirmek sizin elinizde tabi

Bölümde her gün acı çekerek essay yazarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 4 Temmuz 2020; 23:17:30 >

Ir seçersen bir nebze daha kolay iktisat yandalı posta calculus yok diye biliyorum ve econları 2.sınıfta alıyorlar.
    Ama genel olarak zor iktisat yandalı için calculus ve econları vermen lazım üstüne çok yüksek bir ortalama yapman lazım çünkü herkesin ortalaması çok yüksek ve ciddi bir yandal ve erasmus yarışı var. Yani zor kolay değil imkansız değil tabi iyi çalışman lazım ama. İktisat ve işletmeden yandal yapan arkadaşlarım var birinin ortalaması 3.80 diğerinin 3.60
    Dili hazırlıkta kafanı vura vura öğreneceksin bunun kısa basit bir yolu yok maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 4 Temmuz 2020; 23:24:29 >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam irde mi okuyosunuz? Hafif karamsarliga kapilmadim değil. İsletme tutsa kosa koşa giderdim :/

Ever IR okuyorum. Karamsar olma ülke böyle bir yer.
    Zaten IR profilini bölersek işletme gelse koşa koşa gidecek olup işletme gelmediği için IR okuyan çok. Ne üzücü ki uzaktan yakından geriden ileriden alakası olmayan iki zıt bölüm .
    Yani şöyle odtü IR geldiyse İstanbul Marmara hukuk iyi psikolojiler falan da gelmiş olmalı bu durumda karamsar olmamak lazım bu yerlerde yapıp burda yapamadığın bir şey yok. Açık konuşalım. Ama çıktığında bir avutkat değilsin. Hatta bir hiçsin iibf mezunusun. Artık nereye cv ni yollarsın onlar nerden alım yapar bilemem ben. Bu işletme ve iktisatta çok farklı değil ama onlar gene bir nebzede olsa ileriki profesyonel hayatlarında kullanacakları şeyleri ya da temelini görüyorlar.
    Biz uluslararası hukuk tarih balance of power vs. Yani ben bu bölümün ya acilen revize edilmesi ya da değişmesi taraftarıyım. Mesela Ben orta doğu çalışmak istiyorum. Gerçekten koca odtü IRda 2 orta doğu dersi var ve arapça okulda açılmıyor. Ya abi odtü işte imkan falan. Yalan arkadaşlar bu okul size imkan vs vermez sizi süründürür siz kendi imkanınızı kendiniz yaratırsınız.
    Öte yandan önünden geçmediğin özel ünilerde öğrenciler bizden daha nitelikli dersler bile almış olabilir

Bak ben gerçekleri yazıyorum biz de zamanında huquq ne abi diyip 6binle IRa girdik (aklıma m.çayım)
    Yani gün geçtikçe görüyorsun ki bu bölüm bölüm değil yandal falan olmalıymış yani anlatamıyorum belki ama olmamış yani.
    Evet kötü değil gelecekte mezuniyet sonrası diğer (hukuk psikolojiye göre) daha az avantajlı olduğunu vs düşünmüyorum hiç bir şekilde. Ama IR bu maalesef.
    İçimi döktüm biraz ama daha net sormak istediklerin varsa sorabilirsin.
    Ben pişmanım bu arada. Mühendislik falan okuyup sonra Avrupa'da bir yerden IR ya da iktisata masterdam devam edilebilirmiş. Yani en azından müyendizlik elimin altında dururdu.
    Ya bir de okuduğun bölüm IR ya her türk doğuştan profesyonel bu alana hakim kime ne lafı anlatacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Temmuz 2020; 12:4:13 >

Hocam isletme tutma ihtimali yok ama iktisat tutsa bari o zaman ne diyeyim mfci olmadigima pisman oldum suan. 1. Sinifta isletmeye falan gecmeyi dusundunuz mu hocam ortalama kasip

Şöyleki ben bölüm derslerini seviyorum ondan dolayı işletmeye hiç geçme niyetim ve isteğim olmadı.
    Belki master için işletmeden marketing ya da price determination üzerine bir şeyler yapabilirim o da kariyer odaklı elbetteki yoksa öyle bir niyetim yok
    Her ne kadar sövüyor olsam da zevkle okuyorum ortalama derdim de yok açıkcası
    Ama gerçekleri de söylemek istedim açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Temmuz 2020; 12:1:46 >
  • Konu sahibi arkadaşın postunun içine etmek istemem.
    Ettiysem kendisinden özür diliyorum.

İngilizcenin cok üstünde durulursa secmeli dersler iktisat isletme gibi ozel sektörde ise yarayacak derslerden alinir yada ortalama kasip yandal yapılırsa iyi olur mu hocam? En buyuk korkum yabanci dil bikac gune yaz falan demeden başlayacağım. Devlet lisesinde okudum eğitim cidden cok kotu. Tek bildigim gramer ui okuyan cogu kisi yabancı dil sorununu coktan aşmıştır diye dusunup stres oluyorum

Ben bir gram İngilizce gelmeden geldim. Herkes hazırlığı çok beğenmezse de ben hazırlıkta öğrendim İngilizceyi kendim de üstüne koyduğumu düşünüyorum ama ne yap ne et elementary falan başla beginner olursan acı çekersin gerçekten zehir olur hazırlık sakın diyim. Şuan Fransızcam falan da var kendin çabalayınca olacak şeyler bunlar.
    Işletmeden seçmeli çok açılmaz öyle kolay almazsın hocalarla konuşup falan yapacağın işler ama değmez bence çünkü.
    Çalışacağın alanlar öyle sınırlı değil ki yani işletmeden gördüklerinden çok farklı bir alanda da çalışabilirsin. Artık mühendiste olsan işi işte öğrendiğin bir çağa giriyoruz. Üniversite biraz da senin bilgiyi nasıl öğrenmen gerektiğini sana öğreten bir yer oldu son 20 30 senede yani ben kendi adıma konuşursam gerek yok işletme yandal mış vs imiş sen bölüme gel dili öğren 2.sınıf itibariyle stajlarını güzelce yap kendini doldur.
    Zaten işletme iktisat IR vs işe alımda o kadar farkeden detaylar yok. Yani çok umursamıyorlar iibf mi tmm hepsi aynı gözüyle bakılıyor.
    Bu bölümün sorunu biraz şey gerçekten çok alan var ve nerede çalışacağını bilemeyebiliyorsun çünkü sınırlı bir alan değil. Öte yandan Sektör eskisi gibi değil işsizlik problemi olmasına karşın iyi alt yapın varsa da ortada kalmazsın.
    Bence çok öyle düşünme bizim bölümde bile odtü olmasına rağmen hebele hübele konuşamayan çok var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Temmuz 2020; 12:21:35 >

ben de dilerdim ki keşke siyaset ve uluslararası ilişkiler olsaydı bölümler direkt. zaten uzun yıllar böyle olduktan sonra hadi ayıralım demişler Ankara kampüste. yazık cidden. mesela boun siyaset de bizden her dönem bir fazla ders alıyor. bölüm dışı seçmeli şansı veriyor, bize got zoruyla ancak restricted elective veriyorlar. rezalet fosil bir anlayış var bu okulda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşman -- 5 Temmuz 2020; 15:55:55 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.