Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (281. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
63
Favori
471.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kitaplara kütüphaneden elktronik ortamda erişim varmış. Önceden alırsan biletleri baya ucuz oluyo. Ankaradan kesin kayıt yapılıyo araştırdım. (kıbrıs vatandaşıyım,bu sene bende odtü kk olurum inşallah)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tanitim 1 gunden fazlami suruyor .
    Tanitima katilmak icin ne yapmak lazim .
    iyi geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: necc7

iyi günler herkese
    geçen sene KKTC odtü %50 burslu ya puanımız yetiyordu ve biraz maddiyat biraz da kendi isteğimizle bu sene için puan yükselmek amaçlı tercih yapmadık.
    şansımızdan bu sene %75 burslu öğrenci kabul etmeleri de bizim için sürpriz oldu. bizde %100 burslu olabilir mi puanı yetecek mi derken %75 burslu olması iyi oldu.
    oğlum için gideceği üniversite olarak öncelik
    1 İngilizce eğitim olması
    2 yurt dışında yaşamak istemesinden dolayı dünyada geçerli bir diplomasının olması
    3 mezun olduktan sonra kolaylıkla yurtdışında çalışma hakkı elde edebilmesi.
    bizim için ise bunlara ilaveten güvenle okuyacağı bir yer olması içimizin rahat etmesi.

forumda baya iyi kötü bir şeyler yazılmış ama bunlar birazda bence okuyacak kişi ile de alakalı.
    benim sormak istediklerim.

1. okul kayıtları Ankara dan da yapılabiliyor mu.
    2. okul ücreti kredi kartı ile taksitli olarak ödenebiliyor mu
    3. yurt ücreti yine kredi kartı ile taksitli olarak ödenebiliyor mu
    4. KKTC ye uçak biletlerini önceden almak fiyat avantajı sağlıyor mu yada öğrenciler için ayrı bir indirim vs var mı
    5. bilgisayar mühendisliği için kitaplar okuldan mı veriliyor mu. ne kadar tutuyor.
    6. sıgara alkol olmayan birisi için aylık yeme içme olarak bu sene için ne kadar tutar.
    7. KKTC için özel sağlık sigortası masrafı aylık mıdır yıllık mıdır ne kadar ücreti var
    8. öğrenci olmak için pasaport çıkartmak şart mı. pasaportsuz okuyan var mı.
    9. yurt çıkmama durumu var mı. yurt çıkmaz ise nerede kalınır kiralar ne civarda olur.

cevap verebilirseniz sevinirim. iyi günler.

bu arada
    10. ev telefonu alsak wirofon abonesi olsak yurt içindeki internet wirofone kullanımına olanak sağlıyor mu. her gün görüşme açısından başka imkanlar varmı.

Sorularınız bir çoğu cavaplanmış durumdadır. Ben cevaplanmamış olanları cevaplayacağım.
    2- Kredi kartıyla ödeyebilirsin ancak bunun için bu hizmeti sağlayan firmalara ek olarak işlem ücreti ödemen gerekir. https://opay.ncc.metu.edu.tr/ adresinden diğer bilgilere ulaşabilirsin.
    quote:

Ders kitaplarini kampus icinde satan bir yer var mi.
    Kayilarin yaninda yurt islemleride ankara dan yapilabiliyor mu.
    Genelde hangi tarihlerde gidip geliyorsunuz indirinli ucak bilet icin bu tarihlerden ne kadar once bilet almak uygun oluyor

Ders kitaplarını kampus içinde satın alabileceğin bir kırtasiye var. Hangi yurdun çıktığı kayıt sonrasında belli olduğu için kayıt sırasında yapman mümkün olmuyor. Son sorun nereye gittiğin ve hangi firmayı tercih ettiğinle alakalıdır.

quote:

Birde ebi yurdu da yine kura ile mi
    Ercan dan kampuse otobus ile ulasim ucak saatleri ile irtbatli mi yapiliyor
    Kktc odtu tanitimi yapiliyor mu .
    Tanitim 1 gunden fazlami suruyor .
    Tanitima katilmak icin ne yapmak lazim .
    iyi geceler

EBİ yurdu da aynı sistemle öğrenci alıyor. Bu soru da KIBHAS firması ile alakalıdır, ama çok absürt bi saat olmadığı sürece yakın saatlerde oluyor. Tanıtım dediğin oryantasyon programı ise hayır. Oryantasyon programı 1 günün üzerinde sürüyor.

• Peki yurtlarda nevresim degisimi ne kadar zamanda yapiliyor
    Cesmelerden su iciliyor mu
    kisin soguk oluyor mu

Peki yurtlarda nevresim degisimi ne kadar zamanda yapiliyor
    Cesmelerden su iciliyor mu
    kisin soguk oluyor mu

Nevresim değişimi iki haftada bir oluyor. Çeşmelerden su içeni duymadım. Soğuk oluyor.
    quote:

Birde ogrenim ucreti donem donem 2 parca halinde
    Yurt ucreti yillik tek parca halinde mi odeniyor
    İyi gunler

Hepsi iki parça halinde alınıyor.

iyi günler herkese
    geçen sene KKTC odtü %50 burslu ya puanımız yetiyordu ve biraz maddiyat biraz da kendi isteğimizle bu sene için puan yükselmek amaçlı tercih yapmadık.
    şansımızdan bu sene %75 burslu öğrenci kabul etmeleri de bizim için sürpriz oldu. bizde %100 burslu olabilir mi puanı yetecek mi derken %75 burslu olması iyi oldu.
    2 yurt dışında yaşamak istemesinden dolayı dünyada geçerli bir diplomasının olması
    bizim için ise bunlara ilaveten güvenle okuyacağı bir yer olması içimizin rahat etmesi.

forumda baya iyi kötü bir şeyler yazılmış ama bunlar birazda bence okuyacak kişi ile de alakalı.

4. KKTC ye uçak biletlerini önceden almak fiyat avantajı sağlıyor mu yada öğrenciler için ayrı bir indirim vs var mı
    5. bilgisayar mühendisliği için kitaplar okuldan mı veriliyor mu. ne kadar tutuyor.
    6. sıgara alkol olmayan birisi için aylık yeme içme olarak bu sene için ne kadar tutar.
    7. KKTC için özel sağlık sigortası masrafı aylık mıdır yıllık mıdır ne kadar ücreti var
    9. yurt çıkmama durumu var mı. yurt çıkmaz ise nerede kalınır kiralar ne civarda olur.

bu arada
    10. ev telefonu alsak wirofon abonesi olsak yurt içindeki internet wirofone kullanımına olanak sağlıyor mu. her gün görüşme açısından başka imkanlar varmı.

Ben kendim de yurtdisinda yasayan bir ODTU KKK mezunu olarak size bir kac tavsiyede bulunmak isterim.

Bence oglunuzu yurtdisina yollayacaksaniz direkt yurtdisindaki okullara bakmanizi oneririm. Cunku diplomanizi resmi kurumlarin tanimasindan daha cok is dunyasinin tanimasi onemli. Genelde de herkes yerel diplomalara(ozellikle yurtdisina gocmek icin tercih edilen gelismis ulkeler) daha oncelik taniyor.

Benim bir cocugum yok size de nasil ebeveynlik yapacaginiz konusunda akil verecek degilim tabiki de ama nacizane tavsiyem eger oglunuz yurtdisinda yasamayi dusunuyorsa hergun anne babasiyla gorusmesin ve bu tarz arastirmalari hayatiyla ilgili kararlari kendi verebilmeye simdiden baslasin.

Para - oss puani olarak yurtdisi taninirligi en iyi olan ve egitimine de ODTU markasinin kefil oldugu bir okula gondereceksiniz oglunuzu iciniz rahat olsun. Fakat sunu bilmeniz lazim ki hangi okula yollarsaniz yollayin universite okurken is hayatinin kiyisina kosesine biyerinden girmeyen bir genc artik maalesef cok geride kalmis oluyor okudugu okul ODTU dahi olsa. Yurticinde bu cok sikinti olmayabilir ama yurtdisindaki isverenlerin bir cogu icin ODTU ismi hic bir sey ifade etmeyecektir. oglunuzdan ne tur beceleri ve yetkinlikleri oldugunu ve tecrubelerini duymak isteyeceklerdir. Ve her zaman ulkenin yerlileri yabancilardan daha oncelikli olacaklardir uyum sorunu olmadiklari icin isverenlerin gozunde. O yuzden ne kadar fark yaratirsa o kadar avantajli olur.

Yurtdisinda calisma izni almak is bulmak ve uzun vadece kalici gocmen olmak cogu zaman cok fazla masraf iceriyor. Isin icine gocmenlik danismanlari giriyor yol masrafi giriyor. is bulamadigi sure kendini gecindirmesi vs vs. O yuzden eger planinizi bu yonde yapiyorsaniz butun bunlari da onceden bir uzmanla gorusmenizi tavsiye ederim. Onunuze yol haritasini simdiden cikartin.

Bu dediklerimi hemen simdi yapin demiyorum ama mutlaka aklinizin bir kosesinde olsun. Yurtdisi denilen olan vasifli gocmen diye nitelendirilen insanlar icin bile gulluk gulistanlik bir olay degil. ozellikle sinirli butcelerle boyle planlar yapiliyorsa.

Umarim oglunuz icin hayirlisi olur.
    You are not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

• iyi akşamlar
    bize kalsa türkiye de çalışsın istiyoruz. ama yurtdışında çalışmak orada yaşamak tamamen kendi isteği ve amacı. odtü KKTC den mezun olması bence puanına göre
    gidebileceği diğer üniversitelerden mezun olmasından daha iyi. zaten mezun olunca zaten önce türkiye de çalışıp iş tecrübesi vs yapması lazım ki ondan sonra kararı
    yine yurtdışına gitmek ise bize düşen elimizden geldiğince destek olmak.
    ben kendi açımdan bakınca başka bir şehirde üniversitede okusa aynı masrafı olacak. KKTC odtü burslu olması avantajlı gibi görünüyor. hem sonuçta KKTC odtü kendi
    tercihi. kendi istediği okulda kendi istediği bölümü okuması bence en ideali. hem de odtü gibi bir okulda eğitim alıp mezun olması bence çok büyük bir avantaj.
    puanı ne gelir tabi orası ilerde belli olacak. sonuçta seçenekleri araştırıp bu konuda kararı tamamen ona bırakıyoruz.
    cevaplarız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: omertalord

quote:

iyi günler herkese

bu arada

Ben kendim de yurtdisinda yasayan bir ODTU KKK mezunu olarak size bir kac tavsiyede bulunmak isterim.

Bence oglunuzu yurtdisina yollayacaksaniz direkt yurtdisindaki okullara bakmanizi oneririm. Cunku diplomanizi resmi kurumlarin tanimasindan daha cok is dunyasinin tanimasi onemli. Genelde de herkes yerel diplomalara(ozellikle yurtdisina gocmek icin tercih edilen gelismis ulkeler) daha oncelik taniyor.

Benim bir cocugum yok size de nasil ebeveynlik yapacaginiz konusunda akil verecek degilim tabiki de ama nacizane tavsiyem eger oglunuz yurtdisinda yasamayi dusunuyorsa hergun anne babasiyla gorusmesin ve bu tarz arastirmalari hayatiyla ilgili kararlari kendi verebilmeye simdiden baslasin.

Para - oss puani olarak yurtdisi taninirligi en iyi olan ve egitimine de ODTU markasinin kefil oldugu bir okula gondereceksiniz oglunuzu iciniz rahat olsun. Fakat sunu bilmeniz lazim ki hangi okula yollarsaniz yollayin universite okurken is hayatinin kiyisina kosesine biyerinden girmeyen bir genc artik maalesef cok geride kalmis oluyor okudugu okul ODTU dahi olsa. Yurticinde bu cok sikinti olmayabilir ama yurtdisindaki isverenlerin bir cogu icin ODTU ismi hic bir sey ifade etmeyecektir. oglunuzdan ne tur beceleri ve yetkinlikleri oldugunu ve tecrubelerini duymak isteyeceklerdir. Ve her zaman ulkenin yerlileri yabancilardan daha oncelikli olacaklardir uyum sorunu olmadiklari icin isverenlerin gozunde. O yuzden ne kadar fark yaratirsa o kadar avantajli olur.

Yurtdisinda calisma izni almak is bulmak ve uzun vadece kalici gocmen olmak cogu zaman cok fazla masraf iceriyor. Isin icine gocmenlik danismanlari giriyor yol masrafi giriyor. is bulamadigi sure kendini gecindirmesi vs vs. O yuzden eger planinizi bu yonde yapiyorsaniz butun bunlari da onceden bir uzmanla gorusmenizi tavsiye ederim. Onunuze yol haritasini simdiden cikartin.

Bu dediklerimi hemen simdi yapin demiyorum ama mutlaka aklinizin bir kosesinde olsun. Yurtdisi denilen olan vasifli gocmen diye nitelendirilen insanlar icin bile gulluk gulistanlik bir olay degil. ozellikle sinirli butcelerle boyle planlar yapiliyorsa.

Umarim oglunuz icin hayirlisi olur.

Nerde yaşıyorsunuz şu an hocam?

• ODTÜ kkk işletme düşünüyorum. üniversite, bölüm, ada hakkında bilgi verebilir misiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: abuja1

Burslu olmasına rağmen senelik 17milyar a yakın harcanır diyorsun yani...

dediğin olayı bende hissetmiyor değilim..özel olması canımı sıkıyo..bunu bir aşsam yazıcam direk...gerçi oraya verilen paranın ilerde rahat çıkarılıp çıkarılamayacağı yani o kadar paranın değip değmeyeceğide ayrı bi sıkıntı........

hayır burslu kazanırsan odtü kkk yı okulda yurtta ücretsiz ayda 500 ytl ye okursun

Yurt bursu tam burslu olsan bile ilk 25000 istiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: OrangeAcid

ODTÜ kkk işletme düşünüyorum. üniversite, bölüm, ada hakkında bilgi verebilir misiniz.

kardes 94 sayfa yazı girilmiş. erinmeyip bir göz atarsan okula ve adaya dair her şey hakkında fazlasıyla fikir sahibi olursun.

Orijinalden alıntı: kuvarsironimel

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: abuja1

Burslu olmasına rağmen senelik 17milyar a yakın harcanır diyorsun yani...

dediğin olayı bende hissetmiyor değilim..özel olması canımı sıkıyo..bunu bir aşsam yazıcam direk...gerçi oraya verilen paranın ilerde rahat çıkarılıp çıkarılamayacağı yani o kadar paranın değip değmeyeceğide ayrı bi sıkıntı........

hayır burslu kazanırsan odtü kkk yı okulda yurtta ücretsiz ayda 500 ytl ye okursun

Yurt bursu tam burslu olsan bile ilk 25000 istiyor

mf yada tm olmasına göre değişiyor o sıralama. mf de 35 bin diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrangeAcid

ODTÜ kkk işletme düşünüyorum. üniversite, bölüm, ada hakkında bilgi verebilir misiniz.

Ada'dan başlıyorum sorularına tanıtım filminde hep bahar hep yaz deniliyor fakat bu sene biraz değişik oldu soğuklar hala devam ediyor denilebilir (yani kıbrısa göre) genelde sıcak oluyor havalar sonbaharın sonlarında bile havuza girebiliyorsun , sıcaklık bahar aylarında genelde 30 derecelerde seyrediyor bu sene nisan ayına geldik hala soğuk günler olabiliyor gezilecek bir sürü yer var tarihe düşkünsen.Eğlenmek için Girne'de güzel mekanlar var,
    Universite hakkından ziyade kampüsten bahsedeyim 4 bölüm binası var,1 Hazırlık binası var kampüs içersinde 4 yurt var (1.2.3 Ebi) kampüs dışında 1 özel yurt var (libadi) kampüs içi yurtlarında alkol yasak , "kızlı-erkekli" libadi yurdunda herşey serbest,yiyecek olarak cok sıkıntı çekmezsin,aynı zamanda 1 ve 3 yurtta ortak mutfaklar var katlara ortak 2 yurt ve ebi yurdunda odaların mutfağı var (detayları okulun sitesine girip öğrenebilirsin) bir adet spor kompleksimiz var (tenis kortları basketbol sahası minigolf , tırmanış duvarı ve açık havuz) eğlenmek için kampüs çevresinde çok fazla mekan yok yani 4-5 mekan felan
    bölümün hakkında çok fazla bir bilgim yok bunları okulun sitesine girip öğrenebilirsin ya da fb'da arama kısmına odtü kuzey kıbrıs kampüsü işletme okuyan bir kaç kişiyi bulup iletişime geçmen lazım dersler tabii ki ingilizce ielts 6(efl için 7 ,sunny programı için 6.5 ) / toefl 75 / profiency 60 (efl için 70 sunny için 65) . Hazırlık okuyacaksan haziran ayında puan toplayabilirsen kura göre değişiyor profiency'e girmeye hak kazanıyorsun prof'tan belirttiğim puanlar ve üstünü alırsan geçebiliyorsun ya da eylül ayına kadar (kayıt tarihleri) ielts toefl verebiliyorsan bölümde kayıt yaptırabiliyorsun . Bölümünde matematik dersleri olduğu için mat100 muafiyet sınavına girip mat 119 (prequieste mat100) mat 120(preq120) derslerini alabilesin eğer mat100 muafiyetini geçemezsen mat 100 dersini alman gerekiyor.
    merak ettiğin başka birşey olursa pm yolu ve ya buraya yazarak ulaşabilirsin

daha fazla merak ettiğin şey varsa okulun sitesi vehttp://blog.kibristaodtuvarmis.com siteden merakını gidebilirsin

• selam arkadaşlar sizce bilgisayar mühendisliği olarak KKTC odtü , karadeniz teknik üniversitesi yada Çankaya üniversitesi
    arasında eğitim ve iş imkanı olarak hangisini tercih etmeli.

selam arkadaşlar sizce bilgisayar mühendisliği olarak KKTC odtü , karadeniz teknik üniversitesi yada Çankaya üniversitesi
    arasında eğitim ve iş imkanı olarak hangisini tercih etmeli.

ODTU KKK adına bi kaç söz edebilirim hocam. Mezunlar size biraz fikir verebilir. bkz:http://cng.ncc.metu.edu.tr/tr/mezun-bilgileri/ .Bunun dışında alacağınız eğitim ODTÜ Ankara Kampusu ile %80 paralel olacaktır. Bunu arkadaşlarımla kıyaslama yaparak diyebiliyorum. Diğer üniversitelerde okumadığım için tam bir yorum yapamam. Bu yüzden es geçiyorum bu kısmı.

İyi Forumlar.

• peki arkadaşlar bu yıl için aylık ortalama ne kadar para ile geçiniyorsunuz.
    %50 burslu okumak için daha karar veremedik. ama %100 veya %75 burslu olursa KKTC odtü 1. tercih olacak gibi görünüyor.

peki arkadaşlar bu yıl için aylık ortalama ne kadar para ile geçiniyorsunuz.
    %50 burslu okumak için daha karar veremedik. ama %100 veya %75 burslu olursa KKTC odtü 1. tercih olacak gibi görünüyor.

bu konu kişiden kişiye ve zamana göre değişir kendi adıma konusacak olursam bazen aylık 500-600 lira da yetiyor , bazen aylık 1.500-2000 tl bile yetmiyor

Sigara Türkiye ile aynı fiyat gibi birşey
    Alkol ucuz
    Yemekler merkez restoran ve alacarte var merkez de tabldot yemek var (şuan emin değilim fiyatından 6 tl galiba) alacarte'da 4 çeşit yemekten birisi yan ürün pilav makarna secebiliyorsun çorba 12.5 tl
    sipariş verirsin köyden bir yerden tavuk sote dürüm 8 tl pizza en büyük boy 30 tl (3 kişilik sayılabilir)
    Su söylendiği kadar pahalı değil Türkiye'yle aynı :)
    Market fiyatları aşşağı yukarı aynı şarküteride Türkiye markaları Türkiye'ye göre daha pahalı kıbrısın ürünleri mevcut onlar da iyidir
    spesifik olarak merak ettiğin bir şey varsa fiyatlar konusunda özel mesajla ve ya buraya yazarak sorabilirsin
    %75 olayına gelirsek bu sene açıldığı için sıralaması belli değil tercihini yaparken göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim

• Bende ODTU KKK İnşaat istiyorum ama İngilizce bilgim oynadığım oyunlardan izlediğim altyazılı filmlerden ibaret. Çalışırsam başarabilir miyim ? Yada gelmeden 1-2 ay dil kursuna gitsem nasıl olur ? Ne önerirsiniz bana ? Birde internet sorunu falan vardı ,son durum nedir acaba? Tşkler.

Orijinalden alıntı: Sofy.Tqb

Bende ODTU KKK İnşaat istiyorum ama İngilizce bilgim oynadığım oyunlardan izlediğim altyazılı filmlerden ibaret. Çalışırsam başarabilir miyim ? Yada gelmeden 1-2 ay dil kursuna gitsem nasıl olur ? Ne önerirsiniz bana ? Birde internet sorunu falan vardı ,son durum nedir acaba? Tşkler.

İnternet soruna da buradan cevap verelim. Geçmişe oranla bir nebze daha iyi.Bu günlerde daha da iyi olması için çalışılıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.