Şimdi Ara

ODTÜ-KAYIT,KONAKLAMA,HAZIRLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle Ankara dışından gelecek olanlar için sıkça sorulan ve benim de bu konuda oldukça bilgisiz olduğum için merak ettiğim soruları içermektedir,herhangi birisi için fikir dahi yürütebiliyorsanız aşağıda belirtmeniz son derece faydalı olur diye düşünüyorum.

1)ODTÜ'nün yurtlarında kalmak isteyenlere hangi yurtları önerirsiniz,kalınacak yurtlar tercih alınıp puan üstünlüğüne göre mi belirlenecek ve galiba yurt başvuruları başlamış gözüküyor okula kayıt yaptırmadan yurt başvurusu mu yapılabiliyor şimdi?

2)ODTÜ'nün yurtlarında kalmak yerine 100.Yıl Mahallesi gibi pek de uzak olmayan yerleşkelerde önerebileceğiniz apart daireler var mıdır?

3)ODTÜ'nün hazırlık eğitimi hazırlığı geçmek dışında akademik İngilizce açısından fayda sağlar mı?

4)ODTÜ'nün yurtlarında 12 ay boyunca kalınabiliyor mu bu sorunun cevabı yurttan yurda değişiyor olabilir bilemiyorum artık.

• Ben de odtü kazandım hayırlı olsun öncelikle. Bildiğim kadarıyla cevaplayayım

Say 4000, ea 500 gibi derece yapanların önceliği var sanırsam. Ondan sonrası için puanlama oluyor. Senin maddi durumuna vs göre önceliğin oluyor

ODTÜ gibi okulun hazırlık eğitiminin elbette faydası vardır. Hazırlığı geçmek zor diye biliyorum. E geçen adam da belli seviyeye gelmiştir elbette

Eğitim döneminde kalınabiliyor. Onun haricinde kalabilmek için özel izin alıyorsun. Mesela bayramda yurt açık değilse ama memlekete gitmeyeceksen durumunu belirtiyorsun. Yaz okuluna kaldıysan da sıkıntı çıkmaz herhalde. Ayrıca şu dönemlerde ailenle odtüyü görmeye, gerekli işleri halletmeye gittiysen belirli bir ücret karşılığında yurtta kalabiliyorsun diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Size de hayırlı olsun,teşekkürler.
  • 1:2-8-9.yurtları öneriyorum.diğer sorun hakkında emin değilim ama sen yine de bi dene
    2:zorunlu kalmadıkça 100yılda kalma yurtlar zaten çok rahat giriş çıkışa falan karışan yok 100yıl hem pahalı hem de evler konforsuz ahır gibi yerde yaşarsın.
    3:biraz writing için katkısı var onun haricinde pek yok
    4-kalamazsın
  • teşekkürler size de.
  • Ben ea da ilk 1k dayım. Bildiğim kadarıyla ilk 1k da olanlar 2 veya 4 kişilik yurtlarda ücretsiz konaklayabiliyor başarı bursu kapsamında. Bu burstan faydalanmak için herhangi ekstra bir şeye başvurmam gerekli mi? Yoksa başvurular başlayınca ben de herkes gibi normal başvuru mu yapacağım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn09

Ben ea da ilk 1k dayım. Bildiğim kadarıyla ilk 1k da olanlar 2 veya 4 kişilik yurtlarda ücretsiz konaklayabiliyor başarı bursu kapsamında. Bu burstan faydalanmak için herhangi ekstra bir şeye başvurmam gerekli mi? Yoksa başvurular başlayınca ben de herkes gibi normal başvuru mu yapacağım?
    Odtünün sitesinde burslar bölümüne bakabilirsiniz. Bu bursa başvurursunuz, eğer dediğiniz gibiyse yurtlara ücretsiz girersiniz. Bölümünüz neydi hocam?

Ayrıca konu sahibi yurt başvurularını sormuş. Kayıtlardan sonra oluyor. 22-23 ağustos civarlarında başlıyor diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AÖF İkinci Üniversite İmkanı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Psikoloji hocam

• Kayıt kılavuzu için
    oidb.metu.edu.tr
    2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı YKS Kılavuzu Hakkında | ODTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
    http://oidb.metu.edu.tr/tr/duyuru/2019-2020-egitim-ogretim-yili-yks-kilavuzu-hakkinda

• KAFANA TAKMA BÖYLE ŞEYLERİ SEN ARTIK 1 ODTÜLÜSÜN.
    ZEKİ ÇOCUKSUN TAŞI SIKSAN SUYUNU ÇIKARIR MISIN ORASI BİRAZ ŞÜPHELİ AMA BEN SANA İNANIYORUM SEN , BEN VE DİĞER ODTÜLÜLER HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ.
    BİZ DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK ADAMLARIZ!!!

KONAKLAMA PROBLEMİ NEDİR KI?

• Yav şu soruyu ben çok kişiye sordum ama herkes farklı cevap veriyor, kesin olarak şöyledir böyledir diyen yok.

Ben ankarada oturuyorum ama oturduğum semt odtü'ye baya ters kalıyor şimdi merak ettiğim bu ilk 4 bindekilerin önceliği olması olayı benim için de geçerli mi, ankara'da oturuyorsam yurda yerleşemez miyim?

• 19. Yurt söylenildiği kadar uzak mı merkeze ?

• StrangerLovely kullanıcısına yanıt
    Ben araştırdım biraz hocam yurt puanlama sistemi varmış.Ailenin gelir durumu ulaşım sıkıntısı ve senin başarı durumun göz önüne alınıyormuş.Yani sana da yurt çıkabilme ihtimali var
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    doğu yurtlarına ve merkezten kastın çarşı vs. ise evet uzak doğu yurtlarına nazaran fakat güzel bir yurttur.09-16 ringlerinin ilk geçtiği yerlerden olduğu için de bölüme ulaşmak daha kolay ve öbür ringlerinin başlama noktası da o tarafta kalıyor.
  • hmdkrc kullanıcısına yanıt
    evet öyle bir sistem var fakat ilk4kdakiler direkt tam puan alıyor o sistem içinde ve istediklerini seçiyor.Arkadaşın dediği kısım ise Ankarada ikametgahın bulunyorsa yurtlarda kalamıyorsun fakat ankaranın gerçekten çok uzağında falan ikametgahı bulunupta yurtlarda kalma izni alanı gördüğüm oldu o yüzden ankaranın bulunduğu kısmına da bağlı biraz.
  • Yeezy kullanıcısına yanıt
    anladım hocam eyvallah
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Çarşıya yürüyerek 15 20dk civarı, bölümlere de diğer yurtlarla aşağı yukarı aynı uzaklıkta. Şahsen arada zor gelse hoşuma gidiyor yürümek genek olarak, ring de baya az kullanıyorum çarşıya gidip gelmek için.

• StrangerLovely kullanıcısına yanıt
    yok hocam çıkmaz iyi forumlar
  • 2-8-9-19 harici çıkarsa ebi lere bakmanı öneririm diğer yurtlara hayvan bağlasan durmaz.
    var ama çok pahalı,para konuşur kısaca
    reading ve writingde iş yapar gibi geliyor.
    staj vb olmadığı sürece kalamazsın ki kalmak istemezsin zaten cehennem gibi
  • Epsilonpruva E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler size de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.