Şimdi Ara

odtü işletme, yanlış mı yaptım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
4.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bütün sene çalışırken ya şehir dışı ya boğaziçi olsun istedim. kısacası boğaziçi veya odtü dedim. hedeflerim büyüktü. tmden girdiğim ve hukuk düşünmediğim için işletme-iktisatta karar kıldım

sonuçlar açıklandı, 1-boun işletme 2-boun iktisat 3-odtü işletme 4-odtü iktisat yazdım. 3'sü geldi. seneye de yurtdışına almanca eğitimi için çıkıyorum 1 senelik. dönünce ingilizce hazırlık okuyacağım.

neyse, kazandık össyi okul belli kafalar rahat, gittim dersaneye hocalar soruyo,

-odtü mü oldu iyiymiş bölüm ne?
    -işletme
    -haa..(ufak bi hayal kırıklığı)

odtü işletme odtünün ea'da en yüksek puanlı bölümü. 2 dilim olacak, bu süre içerisinde de boş duracak bi tip değilim, kulüpten kulübe koşacağımı falan biliyorum. ama genel kanı odtüde işletme mi okunur şeklinde.

bir de dh'ye danışalım dedim, yanlış mı yaptım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApAtHe89 -- 21 Ağustos 2010; 21:54:13 >

• abi saçmalama lütfen. 10 milyar borcum olsun, odtü işletmede okuyayım. çıkınca zaten o borcu direk kapıycaksın. milleti takma sen. türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinin en iyi bölümlerinden birindesin.
  • bende aynı hedefle başlamıştım.ya boğaziçi ya odtü diye odtü oldu çok şükür.milletin dediğine kulak asma.ilerde en yüksek yerlerde olduğumuzu görünce kıskançlıktan çatlayacaklar.odtünün zaten boğaziçinden biraz düşük olmasının sebebi ankarada olması.tamam boğaziçi çok iyi üniversite ama odtü de muhteşem.
  • öyle tabi de işte, tenik ünide ea bölümü mü okunur. ''boğaziçine yetiyodu da, beğenmedim odtü yazdım'' diye mi anlıyo insanlar acep

http://forum.donanimhaber.com/m_42330142/mpage_1/f_/key_//tm.htm#42330142

buraya da açtım, burdan devam edelim
  • benim cevabım:

• Odtü'de öğretim görevlisi bi ablama danışmıştım, o işletme bölümünü pek tavsiye etmemişti ODTÜ'nün ama artık nedense diğer iktisadi idari birim bölümleri daha iyi demişti. Pek iç açıcı gelmemişti sonra üni piyasasında kimse sorarsam sorayım işletme bölümünü ve işletmecileri küçük görmeyi çalıştığını gördüm kedi ciğer mundar hesabı; ablamın bu kanılarının da o yüzden olduğunu düşünüyorum açıkcası.
    Tercihini Galatarasay'dan da yana kullanabilirdin hem fransızca hem almanca hem de ingilizcen olurdu, hem de boğazda okulun olurdu. ODTÜ'de köklü ve ismi olan bir okuldur o bakımında avantajın var tabi hiç bozma kendini; o diyenlerde acaba tm'den girdiğni bilmiyorlarmıydı acaba ne bekliyolarki hangi bölüm diye sorarken

• işletme mezunları her yerde var artık, ama en azından odtülü olarak sen aralarından sıyrılabileceksin. hele bir de dil ve yurt dışı ile birleşince iyi bir tercih yapmışsın derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarkia

işletme mezunları her yerde var artık, ama en azından odtülü olarak sen aralarından sıyrılabileceksin. hele bir de dil ve yurt dışı ile birleşince iyi bir tercih yapmışsın derim.

bu klişeyi bırakmak lazım artık..gerçi sonda dediğiniz gibi dil falan girince aradan sıyrılırsın ama, piyasada bundan çok var bunu okuma gibi yanılgıya kapılıyor insanlar bu yazıları okuyunca..

piyasada ona bakarsak mühendisde bol var..öğretmen desen zaten 5 kamyon

...dicem o ki sen oku mezun ol.hayatın sana ne getireceği belli değil gelecekte.
  • ODTÜ işletme hiçbişeye değişilmez, en doğrusunu yapmışın şu an direk yönetici adayısın

Herkes işletme okuyo dediklerine bakma, işletme var İŞLETME var herkesin dediği gibi yoksa 200 puanla kıbrısda mekatronik mühendisliği okumakda mümkün artık.
  • O haah diye tepki verenlere sor bakalım nereden mezunlar, okudukları bölümleri kendileri mi seçmiş yoksa yönlendirmişler mi? Bizim toplumun göz bebeği olan bölümler seçilmeyince aç kalırsın mantığa bizim millette iştah açıcı değildir(tıp,hukuk, vs..), sen istediğin ve yerleştin bilinçli birisine benziyorsun rotanıda çizmişsin bizden sana hayırlı olsun demek düşer.
  • Merhaba bende Deü de ingilizce iktisat okuyorum , ayni sorunlari bende çok yaşadim halada ara ara yaşiyorum.
    Birkaç örnek vererek başlamak istiyorum , amcam ist. işletme mezunu bankada genel müdür yard. ve kuzenim ( oglu ) bu sene bogaziçi iktisata yerleşti.
    ikimizede hukuk yazdirmadi ;)

çok kulak asma hukukta yeni açilan hukuk bölümleriyle beraber hükümetimiz sag olsun anlamsiz hale gelecek zaten diger bölümlerde de bi ton mezun var hiçte görüldügü gibi degil ama işte işletme bikere ismi çikmiş ama ünisinden ünisine fark var , keşke yerinde olsam ;) ve tatilinin keyfini çikar bence
  • Merhabalar;
    Odtü işletme son sınıf öğrencisiyim;

Odtü İşletme düşünenlere ithafen!! Arkadaş zaten bitirecek sanırım bu sene 2010da girdi ise ben de 2010 girişliyim sen kimsin bilader tanırım ben senii, sen de beni tanıyosundur muhtemelen...

Eğer maddi açıdan rahatlık düşünüyorsan hiç düşünme odtü-boğaziçi işletmeye kas şimdiden zor değildir tmden puan almak, (mesele ingilizce işletme olması da değil piyasada bir sürü var zaten) Mesele verdiği eğitim kalitesi bizim üniversitede birçok farklı işe yarar dersler veriliypr 1- bilgisayar programlaması alıyorsun, 2- IFRS, IAS muhasebe teknikleri öğreniyorsun bunlar uluslararası muhasebe teknikleri, ne ankara ünide ne de üfürükten diğer özel ünilerde tam verilir 3- finans öğreniyorsun başka hiç bir okulda olmadıı şekilde (boğaziçi de dahil) mortgage piyasasından tut, fixed income, financial derivatives bir sürü ders bu dersler mezun olunca sana çok büyük avantaj sağlıyor, 4- forecasting gibi bilgisayar programlı teknikler öğreniyorsun gibi gibi..... Odtü Dünyada Ekonomi, işletme dalında 27. seçilmiştir.
    Bu Yüzden hiç bir üniye gelmeyen dünyanın önde gelen firmaları Unilever, P&G, Deloitte, KPMC, philip morris.... türkiyede iş yapan bütün yabancı firmalar odtüden boğaziçinden ve irkaç diğer üniden eleman arar, bizim bölümde standları hiç eksik olmaz.
    Ayrıca bankaların hepsinin öncelikli tercihi odtü işletmedir , çünkü bilirler ki finans odtüde verilir.
    ...... Ha bu arada devlette en iyi kurumlar odtü- Boğaziçi işletme, iktisad, istatistikten alırlar, SPK, Merkez Bankası, VDK, Ekonomi bakanlığı buralardan alır bir sürü üst dönem arkadaş var burada uzman y. olarak başlıyan
    Eğer yaptığın işin seni tatmin etmesine gelirsek;
    bunda da işletme huku'a 10 basar çünkü hukuk'a ilgin çok varsa tmm ama yoksa sıkılırsın yaptığın iş sıkar. Ama ODtüişletme mezunun birçok önünde seçenek vardır finans, pazarlama, satış, devlet(yatış)...zaten idari hakimliğe de işletmeciler alınır yüzde 25 de olsa alınırlar.
    Gelelim mühendisliğe sakın!!!! Odtü mühendizleri bile işletmeden master yaparak bi yerlere gelebiliyorlar yoksa bizden daha ağır şartlarda çalışıyorlar aynı maaşa çünkü asıl para piyasada finansda dönüyor.
    Bİlmem anlatabildim mi.. Burda baktım saçma sapan yorumları görünce kızıp yazdım bunları bi de senin geleceğini etkilerler diye yazayım dedim adım said bayır faceden daha fazla bilgi ile ulaşabilirsin bana.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=107321160&p=1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • durum nedir
  • Aynen hocam şimdi nerelerdesin ben de bu sene girdim ODTÜ iktisat'a hazırlığı atladım 1. sınıfa başlıyorum pazartesi günü.
  • Odtu odtu dur. Isletme de zaten iyi bi universiteyle birlesince harikalar yatarabilecek bi bolum. Benim abimin arkadasi odtu isletme mezunu vestelde calisiyor konumu hatirlamiyorum ama takma allah askina ne var hayal kirikligi yasayacak bence cok prestijli bi fakulte

• quote:

Orijinalden alıntı: flygnç

Odtu odtu dur. Isletme de zaten iyi bi universiteyle birlesince harikalar yatarabilecek bi bolum. Benim abimin arkadasi odtu isletme mezunu vestelde calisiyor konumu hatirlamiyorum ama takma allah askina ne var hayal kirikligi yasayacak bence cok prestijli bi fakulte

Hocam mesaj tarihine bakmadin galiba

• Aynen ben odtu gorunce atladim girek

• milletin ne dediğiyle ilgileniyorsan marmara hukuğa geçiş yap kafan rahat etsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.