Bildirim
ODTÜ Işletme mi, İstanbul Hukuk mu?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
istanbul hukuk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabiki odtü isletme
Tercih dönemi ne zaman geldi de haberimiz olmamış? :)
Neyse. İyi bir üniversitede IIBF'yi Hukuk'a tercih ederim her zaman. Boğaziçi İşletme olur, ODTÜ olur tercihim bu yöndedir Hukuk yerine.
Zira İstanbul Hukuk mezunu olarak bir hukuk bürosuna iş başvurusu yapacağınız sırada sizinle birlikte o iş görüşmesine Türkiye 400 binincisi olarak Kıbrıs'ta ücretli Hukuk okumuş biri de katılacak. Kimbilir, daha az ücret talep ederse yerine o alınacak.
Şimdi bu lafımın üzerine "Ama Kıbrıs'ta ücretli okuyan asla İstanbul Hukuk'un önünü kapatamaz" diyenler çıkacak. Mühendislikte gördük, eskiden sadece mühendislik konusunda gerekli donanıma sahip birkaç teknik üniversite vardı. Sonradan Hakkari Üniversitesi'ne bile mühendislik fakültesi açtı. Ve o niteliksiz okullardan mezun olan niteliksiz kişiler gayet de iyi yerlerden mezun olanların önünü kapattı. İşverenler İTÜ mezununa dedi ki, "Ya 1000 tl'ye çalışırsın, ya da o paradan bile daha düşük paraya razı olacak apartman üniversitesi mezununu çalıştırırım."
İşte aynı şeyi Hukuk'a da uyguluyorlar kontenjanları artırarak ve dandik apartman üniversitelerine Hukuk fakültesi açılmasına izin vererek. O yüzden bana rakip çıkamayacak, ve beni her alanda özel kılacak olan ODTÜ veya Boğaziçi İşletme'yi Hukuk'a yeğlerdim.
-
Göz aç kapa bi baktın gelmiş tercih zamanı :D Güzel anlatmışsın olayı ben de bu yönde düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Innovative -- 12 Kasım 2013; 17:24:35 >
Odtü-işletme .
İstanbul hukuk... -
quote:
Orijinalden alıntı: mmorwen
Neyse. İyi bir üniversitede IIBF'yi Hukuk'a tercih ederim her zaman. Boğaziçi İşletme olur, ODTÜ olur tercihim bu yöndedir Hukuk yerine.
Zira İstanbul Hukuk mezunu olarak bir hukuk bürosuna iş başvurusu yapacağınız sırada sizinle birlikte o iş görüşmesine Türkiye 400 binincisi olarak Kıbrıs'ta ücretli Hukuk okumuş biri de katılacak. Kimbilir, daha az ücret talep ederse yerine o alınacak.
Şimdi bu lafımın üzerine "Ama Kıbrıs'ta ücretli okuyan asla İstanbul Hukuk'un önünü kapatamaz" diyenler çıkacak. Mühendislikte gördük, eskiden sadece mühendislik konusunda gerekli donanıma sahip birkaç teknik üniversite vardı. Sonradan Hakkari Üniversitesi'ne bile mühendislik fakültesi açtı. Ve o niteliksiz okullardan mezun olan niteliksiz kişiler gayet de iyi yerlerden mezun olanların önünü kapattı. İşverenler İTÜ mezununa dedi ki, "Ya 1000 tl'ye çalışırsın, ya da o paradan bile daha düşük paraya razı olacak apartman üniversitesi mezununu çalıştırırım."
İşte aynı şeyi Hukuk'a da uyguluyorlar kontenjanları artırarak ve dandik apartman üniversitelerine Hukuk fakültesi açılmasına izin vererek. O yüzden bana rakip çıkamayacak, ve beni her alanda özel kılacak olan ODTÜ veya Boğaziçi İşletme'yi Hukuk'a yeğlerdim.
suanki durumu en iyi ozetliyen yazıdır bu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tabiki hukuk işletme okuduktan sonra yönetici olursun sana bu imkanı hukuk sağlıyorsa sen neden hukuk okumayasın ki? -
Her yer hukukçu kaynıyor her yer mühendis kaynıyor burası doğru da işletme mezunları ne durumda? Bir istatistik vs varsa muhtemelen en fazla işletme mezunu vardır. Üstüne iktisatla da neredeyse aynı kefede olduklarını düşünürsek durumun ne olduğu ortada. Şimdi diyeceksen açıköğretim mezunu ile ODTÜ mezunu bir mi? O zaman Hakkari'de mühendislik okumuş olanla Eskişehir'de okumuş olan da bir değil. İşletme mezunu olunca seni direkt bir şirketin başına otutturmuyorlar ya yine sana bu adam senden 500 tl az istiyor onu işe alalım durumu olacaktır eğer sorun buysa. Bence burada düşünmen gereken ilk şey ilgi ve yeteneklerin olurdu çünkü malum özellikle hukuk için yetenek şart. Ayrıca Boğaziçi olsa tamam da ODTÜ işletme için ben hiçbir şeyin garanti olduğunu falan sanmıyorum açıkçası.
Edit: Ayrıca ileride kontenjanların azaltılmasıyla vs. hukuğun durumu düzelebilir ancak işletme hiçbir zaman iyiye gidebilecek bir bölüm değil en iyi yerinde kalır. Çünkü işletmedeki sorun kontenjanlarla sınırlı değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veraniego -- 12 Kasım 2013; 20:08:29 >
-
Dediklerin çok mantıklı hocam... Bogazici olamayacagına göre durum vahim.
işletmeyi salla hukuk seç işletmeciler gevşek tipler oluyor genellikle hukukta ne yaptığın belli en azından. -
hukuk okumak istersen istanbul iyidir. ama mesela ben. kafam hiç hukuk yönünde değil. öyle olsa bile ben hiç istemiyorum hukuk. direk odtü işletmeye giderim. zaten ilk hedeflerimden biri diyebilirim -
Up
quote:
Orijinalden alıntı: mmorwen
Gercekten cuk oturan bir yazı olmş.
-
kesinlikle hukuk.
hukuk mezunu fazla doğru. ama işletme mezunu ondan kat kat fazla.bi de iktisatçılar vs de hemen hemen aynı alanda çalışıyor.
hukukta en kötü ihtimal hiçbir şey yapamazsan gider kpss ile iyi bi yere yerleşirsin.çünkü hukukun kpssde kontenjanı işletmeye göre çok fazla.
zaten yakında staj sınavları vs gelecek.niteliksiz hukukçular eleneceği için ilerde sıkıntı olmaz.apartman üniversiteleri mezunları boşta kalır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 13 Kasım 2013; 0:59:23 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
Odtüye gidip marjinal mı olacan başımıza tabiki istanbul hukuk -
Tıp -
İşletme mezunu oldukça çok gerçi hukuk'ta az değil ama ikiside kaliteli okullar sayılır.Sen hangisine daha yakınsın ilerde ne hayal ediyorsun ?
Ben ıstanbul hacettepe gazi ve odtü arasındaydım gaziyi tercih ettim. Düzenli çalışmaya gelebileceksen hukuk iyidir. Zaten işsizlik orani en az bölüm hukuktur . Sen insanlarin sallamalarina aldirma , fazla düşünme sinava çalış puanini eline al önce derim daha çok var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- sekonder bütil
- buhar basıncı kaynama noktası ilişkisi
- 2008 öncesi lise diploması sorgulama
- alkenler agno3 ile tepkime verir mi
- aşırı doymuş çözelti nedir
- telegram indirim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X