Şimdi Ara

ODTÜ ile ilgili sorularınızı cevaplıyoruz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
15
Favori
6.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar hocam. Konseptin biraz dışına çıkacak, daha çok ODTÜ'yü lisans düzeyinde tercih edeceklere yönelik bir başlık ama gezinirken gördüm. Bilkent'te siyaset bilimi öğrencisiyim, siz de ODTÜ'de aynı bölümde eğitim almışsınız. Sorum şu olacak, lisans eğitiminiz boyunca ODTÜ siyaset bilimi hakkında bir tablo çizmek isteseniz, kısaca da olsa birkaç mühim noktaya (hem avantaj hem dezavantaj) değinmek isteseniz neler olurdu acaba. Bir de şunu sormak istiyorum: Bilkent'te misal siyaset bilimi bölümü hocalarının büyük bir kısmı gerçekten kendi politik fikirlerinden kopuk, genel geçer bir politika eğitimi verme gayretinde olsa da zaman zaman mesele bazı konulara gelince bu fikirlerin kokusunu almamak elde değil. Acaba ODTÜ hocalarında gerçekten Marxist bir eğilim veya Marxist teoriye merak var mı zannedildiği gibi? Lisansüstünde ODTÜ'de çalışmak gibi bir isteğim olduğu için ve Marxist teoriye merakımdan soruyorum bunu. ODTÜ böyle bir şey sunabilir mi sizce, bir siyaset mezunu olarak fikrinizi merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: abçodtü

Peki hocam uluslararası ilişkiler ve işletme bölümü arası mesafe ne kadar yani aynı yerde diye biliyorum fakülte olarak
    İç içe hocam beraberler ikisi :)
  • cocibebe C kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak daha çok Bilkent durağında iniyorsun çünkü ringler oradan kalkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü fizik bölümüne giren insan (temel bilimler) ne olarak çıkar ya da pişman olur mu boğaziçiyle kıyaslayabilir misiniz eksilerini artılarını

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam itü uçak mi odtü havacılık mi mevki olarak ankara bana daha yakın kararsızlık var endüstride olabilir

• akademisyen mi olmak istiyorsun

• Kesin bir yol şekillenmiş değil kafamda.

• Odtü felsefe nasıl bir bölüm? Boğaziçi ile neden arasında bu kadar sıralama farkı var? Mezunları ne iş yapıyor genellikle? Sırf odtü olsun diye gelenlerden mi oluşuyor sınıf?

• Merhabalar hocam. Odtü psikoloji yi nasıl bilirsiniz? İş ve yurt dışı imkanlari nasıldır? Genel bir değerlendirme yapabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

• Fil Yutmus Boa Yılanı kullanıcısına yanıt
    he he, zaten gidemeyeceğim bu gidişle bir önemi yok
  • kedicilerdenki K kullanıcısına yanıt
    Ben görmedim, ama açık havuz kenarında parti gördüm
  • İstanbul'dan yılda yaklaşık 300 kadar öğrenci ODTÜ'ye geliyor, Bilkent ve Hacettepe'ye de bir o kadar geliyordur. Ben en azından ODTÜ için konuşuyorum çoğu öğrencinin alışma sorunu yaşadığını görmedim. Zaten Ankara'ya değil üniversiteye gidiyorsunuz. Yurtta kalmak çok büyük bir avantaj okula alışmak için sonrasında eve de çıkabiliyor öğrenciler. İstanbul dururken Ankara'ya gelinir mi bilemem ama ODTÜ'ye gelinir. Aileden uzakta okumanın da kişisel gelişime oldukça büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. ODTÜ Mezunlarının büyük kısmı İstanbul'da çalışıyor, ODTÜ'nün İstanbul'da büyük bir mezunlar derneği ağı da bulunuyor.
  • ODTÜ'de Siyaset Bilimi alanınındaki hocaların çoğunun marx ile ilgili olduğunu veya ekonomi-politik gibi alanlarda çalışan hocalar olduğunu söyleyebilirim. Hocaların yayınlarına ve çalışma alanlarına bakarsan yüksek lisans için senin için uygun bir yer mi değil mi ortaya çıkacaktır. Mümkünse tabii yurtdışına gitmeni tavsiye ederim. Özellikle Avrupa'da çok iyi okullar var bu konuları çalışan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekin Berkyürek -- 8 Nisan 2020; 10:45:45 >
  • Moleküler biyoloji ve genetik için eğitim kadrosunun, dış bağlantılarının ve labaratuvarların Türkiye ortalamasının hayli üstünde olduğunu duymuştum. Ne derece doğrudur bu.
    Özellikle labaratuvar kısmını merak ediyorum. Öğrenciler özgürce araştırma yapabiliyorlar mı

• Hocam Odtü tarih nasıldır dendiği gibi teknik üniversitede tarih okunmaz mı,bir de ingilizce seviyem sıfır sizce hazırlığı geçebilir miyim bir senede ?
    Teşekkürler...

• Tarih bölümünde arkadaşım olmadığı için net cevap veremem fakat hazırlık sınavı 2 sene önce değiştirildi, zorluk seviyesi bir tık arttı gerçekten sıfırsan 1 sene boyunca hazırlığı dinlenme yeri olarak görmeyip sanki bölümdeymiş gibi çalışırsan geçebilirsin, yoksa geçmen zor.
  • elektrik mi bilgisayar mı daha iyi?
  • okul çok zor mu?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.