Şimdi Ara

Odtü Fizik Yazasım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siralamam 45k.Bir yandan mezuna mi kalsam diye dusunurken bir yandan odtu fizik yazasim var.Akademisyenlik yapabilirim.Fizigi seviyorum.Ama onu okuma issiz kalirsin diyen kitle var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi dönemimdeki arkadaşları tanıyorum. Hala da görüşüyorum bir çoğuyla. İş bulmakla ilgili sorun yaşayan duymadım işin açığı. Akademide ilerleyenler zaten o yolda devam etmiş oldu. Onun dışında Roketsan gibi firmalarda çalışan arkadaşlarım da var kendi işini kuranlar da. Çeşitli firmalarda çalışan çok sayıda arkadaşım var. Pek iş konuşmayı seven birisi olmadığım için buluştuğumuzda yaptıkları işleri sormuyorum. Sadece genel olarak iş hayatlarından memnun olduklarını biliyorum.
    Yazarsan bölümü okurken yök'ten 1k ya yakın burs alırsın. Maalesef önü açık bir bölüm değil çok iyi ingilizce bilip ortalamanı yüksek tutman şart üstüne kendini yazılım gibi başka konularda da yetiştirmen lazım. Bunları yaparsan yurtdışından kabul alabilirsin , akademisyen olmak çok zor okuyup yl d yapmak lazım. Özel şirketlerin arge birimlerinde çalışma imkanı var. Bildiğim kadarıyla durum böyle. Ben de boğaziçi fizik düşünüyorum.
  • Up.Var mi odtu fizik okuyan ya da tanidigi mezun olan
    Ne yapiyorlar suan ?

• Yazarsan bölümü okurken yök'ten 1k ya yakın burs alırsın. Maalesef önü açık bir bölüm değil çok iyi ingilizce bilip ortalamanı yüksek tutman şart üstüne kendini yazılım gibi başka konularda da yetiştirmen lazım. Bunları yaparsan yurtdışından kabul alabilirsin , akademisyen olmak çok zor okuyup yl d yapmak lazım. Özel şirketlerin arge birimlerinde çalışma imkanı var. Bildiğim kadarıyla durum böyle. Ben de boğaziçi fizik düşünüyorum. Odtü Fizik Yazasım Var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0NF300 -- 7 Ağustos 2020; 10:0:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam Ertan Hoca kanalında ODTÜ Fizik ile ilgili bir canlı yayın yapacağını veya video çekeceğini söylemişti. Kendisi de ODTÜ Fizik mezunu zaten. İsterseniz o videoyu izleyin yayınlandığında.
  • Hocam bilgilendirme sansiniz var mı ?

• Salazar Slytherin kullanıcısına yanıt
    Ertan Sinan Şahin var Hocam.Uç bir örnek ama yardımcı olabilir.
  • Kendinize güveniyorsanız yazın. Temel bilimlerin önü Türkiye'de kapalı olabilir ama Dünya' da kesinlikle değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • K0NF300 kullanıcısına yanıt
    burs 25kya kadar veriliyordu sanirim

• tübitak 2205 bursu 25k'dan basliyor

Tübitak bursu için minimum 25k'da olman gerekiyor. Önü açık bir bölüm değil demek saçma, şu an quantum bilgisayarlar üzerine çok ciddi yatırım ve araştırma yapılıyor. Bunun Türkiye'ye sıçramayacağını düşünmek aptallık olur. Ayrıca yüksek lisans ve doktora yapmak, araştırmacı olmanız için önemli adımlar.
  • Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    Tübitak bursunu detaylı bilmiyorum benim bahsettiğim burs yök'ün tebip programı kapsamında verdiği. Kendi ağzınızla "Türkiye'ye sıçramayacağını düşünmek" demişsiniz yani siz de bu tür önemli çalışmaların Türkiye'de henüz minimal seviyede olduğunu kabul ediyorsunuz. Bundan bahsediyorum ben. Türkiye'de bu alanlarda çalışılabilir elbette ama istihdam oranı ve mezun sayısına bakarsanız dediğimi daha iyi anlarsınız. Temel bilim okuyanların azımsanamayacak bir bölümünün işsiz kalması gibi bir gerçek var maalesef ülkemizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0NF300 -- 7 Ağustos 2020; 12:40:6 >
    Türkiye'de ne yazık ki Almanya ve Amerika'daki gibi sanayi ve fen bilimleri arasında güçlü bir bağlantı yok. Ama gerekecek bu bağlantı. Ha bizim yaşam süremizde görür müyüz bilmem, haklısın. Tebip bursu ise sanırım yalnızca devlet üniversitesinde okuyan insanlara veriliyor ve bölüme ilk 3 sırada yerleşmiş olmak lazım (iki sene önce bakmıştım çok da hatırlamıyorum). Odtü'ye 45 bin ile ilk 3'ten yerleşmek zor, son zamanlarda fizik tercih eden insanların başarı sıralarının çok artmış olması da buna etken.
  • Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    Ben bölüme ilk 3 tercihinde yerleşenlere diye biliyordum haklı olabilirsin bir daha araştırıyım ben en iyisi.

Yanlış biliyor da olabilirim telaş yaptırmak istemem. Ya bir de odtü geçen sene 50 bine yükselmiş, başlığı açan arkadaş fizik istiyorsa mutlaka başka yerleri de yazsın, geçen senelerde olduğu gibi yükselebilir bu sene de.
  • Ertan hoca geçen sene fizik bölümü ile ilgili bir yayın yapmıştı. Onu bir izle istersen

• hocam altına itü fizik vs. yazmayı da düşünüyor musunuz

• Salazar Slytherin kullanıcısına yanıt
    Kendi dönemimdeki arkadaşları tanıyorum. Hala da görüşüyorum bir çoğuyla. İş bulmakla ilgili sorun yaşayan duymadım işin açığı. Akademide ilerleyenler zaten o yolda devam etmiş oldu. Onun dışında Roketsan gibi firmalarda çalışan arkadaşlarım da var kendi işini kuranlar da. Çeşitli firmalarda çalışan çok sayıda arkadaşım var. Pek iş konuşmayı seven birisi olmadığım için buluştuğumuzda yaptıkları işleri sormuyorum. Sadece genel olarak iş hayatlarından memnun olduklarını biliyorum.
  • ben de odtü mat yazmayı düşünüyodum da riskli
  • hocam odtü mat öğrt yazsan ilkögretim efsane olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.