Şimdi Ara

ODTU Fizik Hakkinda Sorulari Alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ikinci sinif fizik bitti. Yurtlar, bolum, imkanlar, hocalar vs. herhangi bir konuda ODTU ve fizik hakkinda sorularinizi alabilirim.

• Öncelikle iyi çalışmalar.

Odtü fizikten diğer bölümlere çap yapabiliyoruz sanırsam. Döneminizde mühendislik bölumleriyle çap yapanlar var mı?

Bir de anladığım kadarıyla bölümü tercih edenler genelde akademiden devam ediyorlar. Odtü' nün mevcut şartlarda mezunları lisans eğitimi ile özel şirketlerde veya devlette iş bulabiliyorlar mı? Yüksek lisans yapmak isteyenlere devlet burs imkanı sağlıyor mu?

Odtü' de yurt imkanları nasıl, yurt genelde çıkıyor mu? Boun' da yurtlarla alakalı sıkıntı var sanırsam. Bu Odtü' nün avantajı mıdır ve boun' u mu odtü' yü mü tercih edelim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Memo for money kullanıcısına yanıt

Odtu'de cap imlanlari kagit ustunde var ama hem kabul almaniz hem de bitirmeniz icin cok sansli ve cok istikrarli olmaniz lazim. Cap cogu insanin dusundugu kadar verimli olmuyor. Eger tercih etmek istiyorsaniz 'kesin cap yaparim' mentalitesiyle etmemeniz lazim. Yari yolda kalmaniz cok olasi. Koc gibi ozel okullardaki ogrencilerin yaptigi rahatlikta cap kesinlikle yapamaycaksiniz.

Odtu fizik egitimi sektore yonelik degil, akademik. Fizikten cikip ozel sektorde kariyerlerine devam eden ve basarili olan insanlar sayica az degiller ancak hedefiniz ozel sektorse 4 senelik egitim surecinde kesinlikle bune yonelik bir curriculum gormeyeceksiniz. Muhendislik bolumlerindeki zorunlu staj durumu yok. Son sene sizden akademik researche dayali bir bitirme projesi bekleniyor. Devlette is bulma konusunda bir fikrim yok maalesef, bolumden cikip devlet kadrolarina giren kimseyi tanimiyorum ama illa ki yapan vardir. Yuksek lisans burslarina tubitakin sayfasindan bakabilirsiniz. ALES ve GPA'niza gore bir puanlandirma sistemiyle siralaniyorsunuz.

Yurt imkanlari ben geldigim sene de cok iyi degildi. Kykda kalmak zorunda kalan arkadaslarim oldu, bir kismi hala kykyda kaliyor. Bizim girdigimiz seneden sonra yurda girisler daha da zorlasti diye biliyorum. Normalde konukevleri ilk kapan alir esasina gore verilirken kura sistemine gecildi vs. Yurtlar da cok cok iyi durumda degiller. Ozellikle numaralilar olarak tabir edilen yurtlarda kalacaksaniz memnun olmamaniz daha yuksek ihtimal. Bogazicinde bazi ogrencilerin kilyosa kaydirildigini vs. biliyorum ama tam bir kiyas yapmam maalesef mumkun degil.

Cok pozitif konusmamis olabilirim ama ben sinav senemde bogazici fizik istiyordum. Odtuye geldikten sonraki senelerde fikrim degisti. Simdi tekrar sansim olsa kesinlikle odtu secerim. Yine de tercih yaparken bunun bireysel bir durum oldugunu unutmamak lazim. Okullarin kendi kulturleri, farkliliklari var ve herkese ayni sekilde hitap etmiyorlar. Okul tercih ederken sadece bolum olarak degil, kulturune, imkanlarina, insan profiline bir butun olarak bakmak daha faydali diye dusunuyorum. Lisans seviyesinde bogazici ve odtu arasinda alacaginiz egitimin ufak tefek farklari olsa da temelde size ayni skillseti kazandirmak uzerine kurulu ve ikisi de turkiyede top okullar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.