Şimdi Ara

ODTÜ'de okuyorum Fiziğe MİT'te çalışmış Prof giriyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
4
Favori
12.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dersler, hele ki mühendislik dersleri anlatımdan değil kitaplardan öğrenilir. İyi bir mühendis olmak istiyorsan o kitaplarla burnun sürtecek kaçarı yok.
  • düzgün ingilizce öğrenin, buna ders olarak bakmayın
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    asdasd aynen hocam :D genelde ingilizceyi düzgün öğrenememiş hafif de milliyetçi tipler diyor bunu hep: "hepimiz türküz neden ingilizce konuşuyoruz?"
  • o zaman gümüşhane üniversitesine git kardeşim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Sene 1999, Boğaziçine girmiştim. 21 sene önce bu tipler vardı. Anadilde eğitim hakkımız filan. Dedim Uludağ üniversitesine gitseydin, cık olmaz. Boğaziçinde okumak da hakkımız... Oldu canım :) O okul ingilizce olmasaydı bu derece başarılı olmayacaktı, keza ODTÜ de. Zira İngilizce kaynak çokluğu dolayısıyla rahat şekilde eğitim verilebiliyor.
    21 yıl geçmiş adam Gümüşhane Üniversitesinin hocasını daha iyi anlıyorum diyor ama aklına gelmiyorki elle tutulur birşey anlatılmadığından dolayı rahat anlıyor :)
    Türk demek Türkçe demektir. m.k.ataturk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proficiency 90 110 toefl var ayrıca hocamız türkçe anlatsa yine anlatamaz çünkü adamda anlatma becerisi yok sadece kendisinin duyabildiği bir ses tonuyla anlatıyor aksanı çok kötü çok monoton anlatıyor slayttan anlatıp geçiyor soru sordurtmuyor ben hazırlığı advanced olarak bilirdim beginner olarak başlayan arkadaşlara girmiyorum bile bir de ben ingilizce önemsiz demişim gibi anlaşılmış herhalde ben de her mühendisin ingilizce bilmesi gerektiğine karşı değilim kesinlikle anlattığım şey farklı bir şey çok zeka gerektiren bir yorum yazmışsın bu arada tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 15 Mart 2020; 0:48:15 >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Türkçeden 6 yanlışım vardı daha iyi olsaydı boun'daydım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

Bu mesaj silindi.
    Hocam gözünü seveyim.. ne yüzde yüzü.
    Yüzde 30 verimden bahset. Yüzde 30 alamazsın de..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadilde eğitim her zaman iyidir. Dersi anlamak için %100 ünü vermen gerekiyor çok iyi ingilizcen yoksa. Hani şöyle kafamı koyayım bir kulağım hocada olsun mantığı olmuyor. Hocalar sana dersin mantığını anlatıp gerisini senin halletmeni bekliyor. Aldığın C dersinde de öyle Algoritmayı anlatıp, onu anlarsa kodu yazar zaten mantığındalar. Onlara kalırsa çıkmış sorulara bakmaman lazım, mantığını karvrayıp her soruyu matematiksel olarak ya da farklı yönlerde çözmen lazım. Havuz dersi olarak 105 106 119 120 219 e girmene gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secxdx -- 15 Mart 2020; 2:15:26 >
  • Doktorasını abdde yapan hocamız var adam kaç yıl orada yaşamış ama işte İngilizce anlat(am)ıyor. Bize dediği de ingilizcenizi geliştirin. Derse girmekten vazgeçtik youtubeda aynı slaytlardan Türkçe anlatan adam varken.

İngilizce anlatabilse hocalar gene sorun olmayacak. Adam hem anlatamıyor hem de İngilizce diye zorluyor. Tamam bilgili olabilir fakat bilgili olmak ayrı bilgiyi karşıdakine aktarmak ayrı. Slayttan ders anlatıyorsun bari anlayacağımız şekilde anlat.
  • '97 yılında Yunus Çengel'in Türkçe olan Termodinamik kitabını okuduğumda hiçbirşey anlamamışken ingilizcesini (orijinalini) okuduğumda herşeyin tek tek mantık olarak aklıma kazındığını söyleyebilirim.

Dandik bir devlet lisesi mezunuyum ve Lisede de dandik bir bölüm bitirdim.(Yıl '96)

Teknk konularda Türkçe çeviriler çok berbat.Yani teknik anlamda gelişmek istiyorsanız teknik ingilizce bilmeniz yeterli.Zaten teknik konulardaki teknik ingilizceyi konuya katkı yapan herkes bilir.Sonuçta dertleşmiyorsun, duygusal bir mesaj yazmıyorsun...Ya da iletişim halinde falan değilsin...

Biraz GitHub'ı kurcalayın derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Sene 1999, Boğaziçine girmiştim. 21 sene önce bu tipler vardı. Anadilde eğitim hakkımız filan. Dedim Uludağ üniversitesine gitseydin, cık olmaz. Boğaziçinde okumak da hakkımız... Oldu canım :) O okul ingilizce olmasaydı bu derece başarılı olmayacaktı, keza ODTÜ de. Zira İngilizce kaynak çokluğu dolayısıyla rahat şekilde eğitim verilebiliyor.
    21 yıl geçmiş adam Gümüşhane Üniversitesinin hocasını daha iyi anlıyorum diyor ama aklına gelmiyorki elle tutulur birşey anlatılmadığından dolayı rahat anlıyor :)
    Hocam mesaj in sonuncu okuyunca ooooo dedim kendi kendime 😄

Cok dogru, gumushane hocasi is guc enerji anlatirken mit hocasi akiskanlar dinamigi anlatiyor buyuk ihtimal. Arkadas da anliyorum diye geciniyor. Hos o da guzel birsey

• İnsanın yaşı ilerleyince bir çok şeyi daha net anlıyor, fakat iş işten geçmiş oluyor bu sefer de
    Genç arkadaşlara tavsiyem dil öğrenin ve sizden yaşça büyük kişilerin tavsiyelerini kulak ardı etmeyin
    çünkü onlar da sizin geçeceğiniz yolu kullanmışlar, aynı metrobüsün halkısınız :D
  • Basligi okuyunca "Fizikle ajanligin ne ilgisi var, mitte calisan birisi fizik dersinde ne anlatabilirki" diye dusunen bir tek ben miyim?!

• Ben yarı yarıya ingilizce ve mesleki ingilizce dersleri olan türkçe eğitimden yanayım. İngilizce eğitimi de türkçe eğitimi de gördüm. Dediğiniz gibi içine doğru konuşup dera anlatan hocalar türkçe de anlatamıyor. Ama türkçe her halükarda daha iyi ingilizceye göre. Ayrıca ingilizce eğitim görenler türkçe ingilizce abuk sabuk cümleler kuruyor sözcüklerin türkçesini bilmedikleri için. Literatürü okuyabilmek için ingilizce şart ancak konuyu anlamak için de türkce daha faydalı.

• Hep yazıyorum burası "Kara düzen Türkiye" alışın artık
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Fizik 2 dostum endonezyada da türkiyede de amerikada da aynı konular
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dell_Naja

Hocam tabii ki ingilizce şart fakat ben insanın mesleki temelini oluşturacak onun düşünme biçimini şekillendirecek bilgilerin anadilde ogretilmesinden yanayim.Yurtdisinda da şirketler zaten ingilizce türkçe eğitim almışsın buna bakmıyor toefl ielts bakıyor
    Eğer iş için bakıyorsanız mülakatta zaten teknik terim yabancılığınız ortaya çıkıyor.

Ha eğitim için bakarsanız evet toefl - ielts bakarlar ama eğitimde ciddi anlamda zorlanırsınız.

ODTÜ mezunu astegon der ki, okulu adam gibi okuyun bari.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.