Hocam tavsiyeniz üzerine cs50p serisine başladım(cs50x biraz daha eski geldi çalışsam faydası olur mu bilemedim) ve gayet iyi gidiyor bunun için size teşekkür ediyorum. Sizden bir tavsiye daha isteyeceğim. Bu kursun bitiminde turtle, GUI programming vs mi çalışmak mantıklı yoksa başka bir programlama dili (c#, c++) vs çalışmak mı mantıklı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifakif32 -- 22 Temmuz 2023; 19:22:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ODTÜ CENG 1. Sene (3. sayfa)

-
-
İlk seçenek.
Başka programlama diline "şu an" ben bir ihtiyaç görmüyorum. Onun yerine bildiğiniz-sevdiğiniz bir dil üzerinden somut bir proje hazırlamak daha iyi olur. (Proje dediğim basit bir oyun olabilir. Bir program diyeyim)
"Turtle" daha önceden görmemiştim. Şimdi baktım da güzel gözüküyor. Onunla uğraşmak zevkli olabilir.
Ya da başka ilginizi çeken ne varsa...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 22 Temmuz 2023; 19:46:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki hocam çok teşekkür ederim.
Rica ederim
109'da fena çuvalladım artık orada bir baya kötü bir not yazacak. 111 fena gitmiyordu ki mid-term ve son lab'da cuvallayana kadar. Hedef BA vermek bakalım.
119 ,101 ve 105 rahat geçiyor da
105'te hocalar bir düzgün soru sorsa da çözsek. İlkinde 2 hatalı soru 2.sinde de iki anlamlı ve ondan 2 cevapli soru ve bunlar 10 puan. Tatsız
Uzun lafın kısası bu rekabetçi ortama yetişemedik ve geri kaldık. Umarim bolumde ortalarda yer alirim. Bir de 3 ustu ortalama yapsam cok iyi olur
Harbi harbi hem dersler zor hem de bölümdeki herkes çok iyi, rekabetçi, manyak. Ama ne olursa olsun THE var ve çok zevkli. Tabii şu an. THE'te ZeroDivisionError hatasını cozebilirsem iyi olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orientis -- 16 Aralık 2023; 0:26:43 >
3'e gel bir zorluğu o zaman göreceksin ceng'de
Okulda her sene dersler bir önceki seneye göre daha zor ve yoğun oluyor arkadaş, nasıl beceriyorlar anlamadım
-
Bu dönemi 3 AA bir BB bir de (DD veya DC) ile bitireceğim gibi
hocam daha erken değil mi.d dc olan biol de bb hangisi:)
-
111. Çok basit lab quizlerini yapamayıp mt'de çuvallayınca böyle oldu. Hatta daha kötü de gelebilir
-
Her biyoloji öncesi buraya geliyorum ve şu cümlenin haklılığını tekrar fark ediyorum.
"Dersi geç ve unut gitsin." DD ile de olsa geçmem lazım bu dersi
-
Oha sen odtu cengtemiydin saygım arttı👏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
BA100 online mi oluyor hocam
-
Evet.
Yabancı hocanın sunumu olursa ona katılın. Faydalı
Hocam add Drop haftasına kadar eng102'de yoklama alınıyor mu?
Hatırlamıyorum hocam ama türkçe dersi için söyleyeyim,
Ders hocam add drop dahil yoklama hesaba katılır, section değiştirecek olsan dahi derse gelip yoklamaya adını yazmalısın demişti.
Teşekkür ederim hocam
Biyoloji almanız baya ilginç. Bu konuda hiç açıklama yaptılar mı size şu yüzden veriyoruz diye? Bizde C dilini vermeden Phyton alamıyorsunuz(hacettepe stat) mesela hocalar ilk 1 ders bunun sebebini anlattılar oturup sadece. Başka biyoloji alan ceng yoktur sanıyorum
-
Biyoenformatik, biyoloji-ceng ilişkisinden dolayı biyoloji veriliyor.
Kimyaya göre biyoloji daha ilişkili mi diye düşününce biyoloji verilmesi mantıklı geliyor.
-
ne olabilir ki c almanızın sebebi? ds'de çok kullanılan bir dil değil, oop'u en temelden almak için mi? çünkü buna sebep bulmak biraz zor, yurt dışındaki programların da neredeyse çoğu python veriyor. mesela UPenn geçenlerde bachelor BA AI bölümünü B.S.E yaptı onlar da python veriyor
-
İlk ders sovyetler birliğindeki bilgisayar teknolojilerinden bit byte mantığının doğuşuna kadar her şey konuşulup C'nin Python'a göre ne kadar daha hızlı compile edilen bir dil olduğu ve makinayla ne kadar daha yakın düzeyde iletişimde olduğumuza dair epey bir konuşma dinledik. Çok uzağa gitmeye gerek yok yan kampüste Odtü İstatistik bölümü 1. sınıfta python veriyor direkt. C arayan veya kullanan şirket de özellikle arayıp bulamadım hiç kariyer fuarında. Seneye değiştirilmesi gündemdeymiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X