Şimdi Ara

ODTÜ BİYOLOJİ YAZILIR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hedefim odtü genetikti ama ne yazık ki tutmadı, 46 k sıralamam var mf3 ve mf2 de. Odtü biyolojiyi yazmayı düşünüyorum ama mezun olduktan sonra iş sıkıntısı gözümü çok korkutuyor. Malum biyoloji mezunlarının hali ortada.yok gibi maaşla çalışıyorlar dersanelerde ya da iş bulamadan diplamayla oturuyorlar ama odtünün adı işe yarar mı burada hemde hazırlıkta sağlam bir ingilizce eğitimi aldıktan sonra ? çok kararsızım lütfen bilidiğiniz gördüğünüz yaşadığınız şeyler varsa paylaşıp yardımcı olur musunuz arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC971744F -- 30 Haziran 2014; 15:21:06 >

• merhaba bu 4. yılım ama hala 2. sınıftayım okul fena değil ortalama yapmaya çalışıyorum ama pek kolay iş değil
    iş olanakları çok geniş bir alana yayılmakla beraber kısıtlı, özel firmalarda üst düzey yönetici olan da var kendi firmasını kuran da var devlette çalışan da var üniversite de kalan zaten çok
    bizim okulun genel ekolü ve tanıdığım mezunlarda da böyle ya odtüde devam edersin ya da yurt dışına gidersin ki biyoloji alanında kesinlikle yurtdışında master doktora şart özellikle amerika
    amacının bilim adamı olmak olduğunu düşünerek yazıyorum
    eğer öyleyse odtü en iyi yerlerden biri yurtdışı kapın açık
    onun dışında biyolojiyi sevdiğin için zaten o kısmından zevk alacaksın ama özellikle 1. ve 2. sınıftaki fizik kimya calculus cidden zorlayıcı bunu göze alıyorsan gel derim
    28kdan 10klara inersen genetik de düşün derim ama genetiği tutturamazsan da biyolojiye gel hiç bir farklılık yok hocalar aynı imkanlar aynı
    şu sıralar hocaların genetikçileri daha fazla tutması dışında bölümün bir sıkıntısı yok
    ben girerken gözüm kapalı girdim ama şu anda tekrar girsem biraz daha düşünürdüm
    kolay gelsin, soracağın daha spesifik şeyler varsa çekinme. bu arkadaş yazmıştı bunları
  • geçen bi arkadaşla konuştum odtü biyolojide hatta mesajı bulabilirsem sana atarım şimdi
  • merhaba bu 4. yılım ama hala 2. sınıftayım okul fena değil ortalama yapmaya çalışıyorum ama pek kolay iş değil
    iş olanakları çok geniş bir alana yayılmakla beraber kısıtlı, özel firmalarda üst düzey yönetici olan da var kendi firmasını kuran da var devlette çalışan da var üniversite de kalan zaten çok
    bizim okulun genel ekolü ve tanıdığım mezunlarda da böyle ya odtüde devam edersin ya da yurt dışına gidersin ki biyoloji alanında kesinlikle yurtdışında master doktora şart özellikle amerika
    amacının bilim adamı olmak olduğunu düşünerek yazıyorum
    eğer öyleyse odtü en iyi yerlerden biri yurtdışı kapın açık
    onun dışında biyolojiyi sevdiğin için zaten o kısmından zevk alacaksın ama özellikle 1. ve 2. sınıftaki fizik kimya calculus cidden zorlayıcı bunu göze alıyorsan gel derim
    28kdan 10klara inersen genetik de düşün derim ama genetiği tutturamazsan da biyolojiye gel hiç bir farklılık yok hocalar aynı imkanlar aynı
    şu sıralar hocaların genetikçileri daha fazla tutması dışında bölümün bir sıkıntısı yok
    ben girerken gözüm kapalı girdim ama şu anda tekrar girsem biraz daha düşünürdüm
    kolay gelsin, soracağın daha spesifik şeyler varsa çekinme. bu arkadaş yazmıştı bunları

• quote:

Orijinalden alıntı: biological_man

Arkadaşlar hedefim odtü genetikti ama ne yazık ki tutmadı, 46 k sıralamam var mf3 ve mf2 de. Odtü biyolojiyi yazmayı düşünüyorum ama mezun olduktan sonra iş sıkıntısı gözümü çok korkutuyor. Malum biyoloji mezunlarının hali ortada.yok gibi maaşla çalışıyorlar dersanelerde ya da iş bulamadan diplamayla oturuyorlar ama odtünün adı işe yarar mı burada hemde hazırlıkta sağlam bir ingilizce eğitimi aldıktan sonra ? çok kararsızım lütfen bilidiğiniz gördüğünüz yaşadığınız şeyler varsa paylaşıp yardımcı olur musunuz arkadaşlar ?

o mezun olup sürünenlerin yüzde 90'ı odtü,itü ve boğaziçi dışındakilerden mezun olanlar. Anadolu'da bilimin b'sine dair hiçbirşey olmayan illere fizik,kimya biyoloji gibi bölümleri açarlarsa olacağı budur. Anca dershanelerde ya da ücretli öğretmen olarak(600tl maaşa) kadrolu hocalardan boşalan derslere geçici olarak girerler... Hiç okuma daha iyi, boşuna emek,zaman ve para kaybı..

Zaten son yıllarda fkb 'nin puanları epey düştü ve biçok üni.de de tercih edilmeyip kapatıldılar...

• Genetikte de iş sıkıntısı var merak etme. Yalnızca adı güzel ve şaşalı.
    Odtülüyüm okuyan arkadaşlarım var. Genetik pek yürümüyor Türkiye'de ama çok iyi bölüm yalan yok.
  • anladım arkadaşlar sağolun ama şöyle bir durum var , ailem benden mühendislik yazmamı istiyor. Biyoloji mezunu olup ne yapacaksın, seni bunun için mi dersaneye yolladım, bunun için mi anadolu lisesini kazandın gibisinden laflarla sürekli beni biyolojiden soğutmaya çalışıyorlar ama mühendisliklerin hiçbirine zerre ilgi duymuyorum. makineymiş endüstriymiş vs vs. o yüzden ne kadar kararsız ve bıkmış olduğumu tahmin edemezsiniz ama dediklerinizden anladığım kadarıyla yazılabilir. bu arada eğer konuşabıleceğim tanıdığınız odtü biyolojili biri var ve beni konuşturursanız çok memnun olurum.
    Temel bilim olması ve mezun olunca işsiz kalma korkusu dışında hiçbirşey gözümü korkutmuyor ama bu konularda tam tatmin olursam gözüm kapalı yazacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk

quote:

Arkadaşlar hedefim odtü genetikti ama ne yazık ki tutmadı, 46 k sıralamam var mf3 ve mf2 de. Odtü biyolojiyi yazmayı düşünüyorum ama mezun olduktan sonra iş sıkıntısı gözümü çok korkutuyor. Malum biyoloji mezunlarının hali ortada.yok gibi maaşla çalışıyorlar dersanelerde ya da iş bulamadan diplamayla oturuyorlar ama odtünün adı işe yarar mı burada hemde hazırlıkta sağlam bir ingilizce eğitimi aldıktan sonra ? çok kararsızım lütfen bilidiğiniz gördüğünüz yaşadığınız şeyler varsa paylaşıp yardımcı olur musunuz arkadaşlar ?

o mezun olup sürünenlerin yüzde 90'ı odtü,itü ve boğaziçi dışındakilerden mezun olanlar. Anadolu'da bilimin b'sine dair hiçbirşey olmayan illere fizik,kimya biyoloji gibi bölümleri açarlarsa olacağı budur. Anca dershanelerde ya da ücretli öğretmen olarak(600tl maaşa) kadrolu hocalardan boşalan derslere geçici olarak girerler... Hiç okuma daha iyi, boşuna emek,zaman ve para kaybı..

Zaten son yıllarda fkb 'nin puanları epey düştü ve biçok üni.de de tercih edilmeyip kapatıldılar...

hiç okuma derken odtü biyolojiyi mi yoksa diğer üniversitelerin biyoloji bölümlerini mi kastediyorsun ?

• Hocam idealinizse yazın derim, sırf odtü ismi icin yazıyorsanız yanlıs bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokywarrior7

Hocam idealinizse yazın derim, sırf odtü ismi icin yazıyorsanız yanlıs bence.

küçüklükten beri idealim ama iş sıkıntısı korkutuyor. sırf odtü için yazmıyorum ama hani diğer üniversitelerin biyoloji bölümlerine göre kıyaslama yapmak için demiştim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berk

quote:

hiç okuma derken odtü biyolojiyi mi yoksa diğer üniversitelerin biyoloji bölümlerini mi kastediyorsun ?

evet aynen öyle. ODTÜ'de oku tabi ,hem de seviyorsan bu alanı kendini yetiştirirsin.
    Ama yinede sonunda bitirince biyolog olacaksın bunu bil.
    TR'de öyle yurtdışındakiler gibi NAT GEO belgeselleri tarzında çalışmak hayal...

En iyi ihtimalle herhangi bir tıp fakültesinin mol. biyo. bölümüne asistan olabilirsin. Ama sakına lisans mezunu olarak iş arıyayım deme..

• Kardeş yazdin mı odtü biyolojiyi? bu yil bende yazmak istiyorum aynen senin gibi muhendislik sevmiyorum fizik zarzor yapiyorum en iyi derslerim biyoloji ve kimya hem odtu kalitesi hem ingilizce egitimi icin yazicam ayrica akademisyen olmak icin iyi bir yer mı (bu soru herkese)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşamayı ciddiye alacaksın,
    yani o derecede, öylesine ki,
    mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda,
    yahut kocaman gözlüklerin,
    beyaz gömleğinle bir laboratuvarda
    insanlar için ölebileceksin,
    hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için,
    hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken,
    hem de en güzel en gerçek şeyin
    yaşamak olduğunu bildiğin halde.

ben de düşünüyorum bilim insanı olmayı. gidip iki üç cahilin ya da özel üniden baba parasıyla okumuş adamın altında çalışacağıma aç kalırım daha iyi.
  • Biyoloji mezunlari genelde issiz. Bazilari hastanelerde laborant olarak calisiyor. 46k siralama ile gidecegin muhendislikten de hayir gelmez. Senin ailen bilgisizmis bir suru issiz muhendis var piyasada. Ama halk hala uyanmadi muhendisligi buyuk bir unvan gibi goruyorlar. Ama muhendislik 20 sene önce degerli bir unvandi. Simdi odtu bogazici gibi okullarda okunursa para ediyor anca.

Is bulmasi en kolay bolumler saglikla ilgili bolumlerdir.

• ODTÜ BİYOLOJİ

yazdım işte ne var ki bunda

• quote:

Orijinalden alıntı: ee_35

ODTÜ BİYOLOJİ

yazdım işte ne var ki bunda

hiç gülecegim yoktu.eksilere hazırlan

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Biyoloji mezunlari genelde issiz. Bazilari hastanelerde laborant olarak calisiyor. 46k siralama ile gidecegin muhendislikten de hayir gelmez. Senin ailen bilgisizmis bir suru issiz muhendis var piyasada. Ama halk hala uyanmadi muhendisligi buyuk bir unvan gibi goruyorlar. Ama muhendislik 20 sene önce degerli bir unvandi. Simdi odtu bogazici gibi okullarda okunursa para ediyor anca.

Is bulmasi en kolay bolumler saglikla ilgili bolumlerdir.

Aileme laf etmen hoşuma gitmedi kardeş. Bu hakkı sana kim veriyor ? Ayrıca o zaman odtü boğaziçi hariç mühendislik okuyanlar gitsin kendini köprüden atsın nasıl fikir ? Dünyayıda onlar yönetsin ? Ben şunu bilir şunu söylerim herşey ama herşey kendinde bitiyor arkadaşım ! Adamakıllıca çalışıp, sağlam bir ortalamayla git en kötü mühendislikten bile mezun ol, o saydığın üniversitedeki birşey bilmeyen öğrencilerden( sırf üniversitenin adını kullanıp yatanlardan bahsediyorum ) kat kat önde olursun. Sen istersen odtü eee den mezun ol, yatarsan gene bir .şey olamazsın. Oradan kalkıpta birdaha aileme laf edeyim deme!

• Hocam tamam ozur dilerim. Hakaret etmedim. Bilgisiz dedim. Benim ailem de bilgisizdi yanlis tercihle hayatimi kararttilar

• Soruma Kapsamlı bir cevap verirseniz sevinirim arkadaşlar, ben biyoloji üstüne biyoteknoloji vb. Masterda düşünüyorum erasmusta ve oraya üniversteye gitmek için gitmicem sizce en iyi ihtimalle iş olanağım ne olur ve Odtu-biyolojiyi önerirmisiniz ?

• Ali Demirsoy gibi biyoloji,doğa,canlı vs aşığı çalışkan azimli bir bilim adamı olmak istiyorsan yaz derim

• Konuyu açanla tamamen aynı durumdayım küçüklüğümden beri biyolojiyi sevmeme rağmen gerek iş sıkıntısı söylentileri gerek aile baskısı beni bunalttı. ODTÜ Biyoloji tutarsa gizlice yazmayı düşünüyorum ama totom yemiyor tabi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.