Şimdi Ara

### ODTÜ 2016 GİRİŞLİLER ANA KONU ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
334
Cevap
21
Favori
10.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz.
    Uzun ve yorucu bir maratondan çıktınız. İnşallah emeğinizin karşılığını almışsınızdır. şimdi sıra tercihlerde. bu dönemde odtü hakkında çok kuru laf gezer karamalar olur. aldırış etmeyin.
    ODTÜ herşeyiyle özeldir. Kocaman kampüsüyle özerk bir ülke gibidir. Özgür olduğunuzu iliklerinize kadar hissedersiniz. Geniş ormanları ve Eymir gölüyle ankaranın en huzurlu ortamına sahiptir
    Kampüs ve elektrik ve elektronik bölümüyle ilgili sorularınızı burdan alabilirim. Diğer bölümlerle ilgili sorularınızı facebook grubuna iletebilirsinizlink
    İnşallah aradığınızı bulursunuz

ODTÜ 2016 GİRİŞLİLER
    1- ivibrahim (BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ)
    2- gomango (BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ)
    3- ismailhy58 (ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ)
    4- Mortal-Gamer (İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ)
    5- ra1nbow907 (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)
    6- SBJKN1903 (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)
    7- bugraramoglu (FİZİK)
    8- teslanınbabunu (ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ)
    9- kartal1500 (ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ)
    10- kai96 (SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ)
    11- taromm (JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ)
    12- gibiscilerinzippo1 (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)
    13- Feagty (ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ)
    14- aas97 (İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ)
    15- theblackwaltzz (PSİKOLOJİ)
    16- furkocan90 (MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ)
    17- SPNOTE (GIDA MÜHENDİSLİĞİ)
    18- twister81 (İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ)
    19- 19yusufhastepe (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)
    20- keysersozea (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)
    21- Okanius (PSİKOLOJİ)
    22- Dusunuyorumoyleyseyokum (İŞLETME)
    23- Askerlive (ENDÜSTRİYEL TASARIM)
    24- steps14 (ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ)
    25- havaci12 (METALURJİ MÜHENDİSLİĞİ)
    26- biyologc (BİYOLOJİ)
    27- karavahset (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)
    28- 60celalettin (ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ)
    29- kkkk71 (İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ)
    30- Sp!deR (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)
    31- salvatore. (ULUSLARARASI İLİŞKİLER)
    32- me myself and i (HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ)
    33- ssadıkacar (HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ)
    34- mavisyesilalgler (SOSYOLOJİ)
    35- Essence of Fire (MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ)
    36- Danidani (GIDA MÜHENDİSLİĞİ)
    37- zeynep_s (SİYASET BİLİMİ ve KAMU YÖNETİMİ)
    39- Kashirin (MİMARLIK)
    40- Nodosresowo (ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ)
    41- Asım. (BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ)
    42- Knife Party (ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mücahit94 -- 22 Kasım 2016; 21:28:6 >

• Yüksek Lisansı ODTÜ ee de yapmak için ne gerekli?
    Ve Lisansı Bilgisayar Müh. Olan biri ee üzerine yüksek lisans yapabilir mi ?
  • yurtlar
    yemekhane
    spor salonları
    hazırlık sınıfı
    şenlikler

hakkında genel bilgi verebilir misiniz?
  • Bilkentten fazlası nedir
  • İngilizcesi çok kötü olan biri hazırlığı 1 senede geçebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dandanakandamla D kullanıcısına yanıt
    1. 18 tane yurdumuz var galiba. her yıl yenileri yapılıyor ve eski yurtlar tadilata giriyor. Bu sene 8. ve 5. tadilattaydı galiba. yurtlar, merkez ve doğu yurtlar olarak ikiye ayrılır. merkez yurtlar çarşıya,yüzme havuzuna ve devrime yakındır. Doğu yurtlar biraz daha uzaktadır ama odaları daha geniştir yurtlar daha yenidir. Yurtların interneti de 100 mbps altına düşmez. Konaklama ücreti 140 250 arası değişir ve çok çok ucuza geliyor ankara şartlarında. yemeği kendin halletmek durumundasın Yurtlarda mutfak var içinde ocak mikrodalga tost makinesi ketıl vs var ve günlük temizlenir. İnsanlarla anlaşabiliyorsan yurdu tavsiye ederim. Zaten ilk seneden eve çıkmazsın diye düşünüyorum
    2. okula yemekhanesinde haftada 5 gün 2 öğün yemek çıkar. fiyatı 2 liradır. genelde günde 1 öğün tavuk veya et yemeği çıkıyor.
    3. 3 tane spor salonu var her türlü alet vardır heralde tam bilmiyorum. yurtlardan herhangi birine yürüyerek ulaşabilirsin. duşu lavabosu falan temizdir. Bütün okul günlük temizlenir zaten. orada bekleyen danışmanlar var program yazıyorlar ve hareketleri gösteriyorlar. Sana tavsiyem spor salonuna gidersen ilk günden protein tozunu sorma Yasin Şahin bana bayağı kızmıştı. "Odtu Baraka spor salonu" facebookda grubu var ordan takip edebilrsin.
    4 Hazırlık lisesinin devamı gibidir günde 1 saat ders çalışan rahat rahat ingilizceyi de öğrenir, profu da rahat rahat geçer. Sınıflar bölümler karıştırılarak düzenlenir.
    5. Şenlikler geçen sene düzenlenmedi rektör şenlikleri veto etti. Çünkü geçen senelerde öğrenciler verdikleri sözleri tutmadılar . Çevre temiz tutulmadı Devrim stadyumu ve çimleri berbat haldeydi mesela ve bu öğrencilerin umrumda değildi maalesef. zaten ankaranın değişik yerlerinden bir dünya değişik adam geliyor. ben eğleneyim gerisi umrumda değil diyenler kızmasın ama ben şenliklerin olmaması taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mücahit94 -- 22 Kasım 2016; 21:31:21 >

• sıfırdan öğrenip proftan 90 küsür alıp eng101den muaf olan arkadaşlar var. Günlük 1 saat hatta yarım saat çalışırsan yeter
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkentle birçok farkı var. Odtü devlet okulu, bilkent özel okul. Kıısaca bilkent daha akademik, odtü çok daha samimi diyebilirim. Kampüsleri bi gör önce, kararını ona göre ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mücahit94 -- 30 Temmuz 2016; 11:03:06 >
  • Mücahit94 kullanıcısına yanıt
    6 bölüme ilk 3 girenlerin yurt/oda seçme şansı oluyormuş sanırım doğrumudur?
    7 haftasonları yemek işi nasıl hallediliyor ucuz ve sağlıklı olarak ?
    8 klüplere kayıt/klüp etkinlikler ücretli mi?
    9 ingilizce dışında dil öğrenmek için odtünün seçmeli ders kurs vs bişeyi var mı
  • dandanakandamla D kullanıcısına yanıt
    6. O ilk 3 ygs lys için geçer diye biliyorum ama başarı, burs ve yurt çıkma ihtimalini artırıyor. Yemek yurt kitap bursu var farklı kurumların ve şirketlerin bursları var. Burs başvurularını burs ofisinden yapabilirsin
    7. Kendin yemek yapabilirsin. Çarşıda ya da yurdun kantininden yiyebilirsin. Haftasonu biraz para harcamak durumundasın yani.
    8.kulüplerde genellikle etkinlikleri öğrenciler yapıyor ve ücretsiz oluyor. Dışardan hoca getirtilirse mesela onlar ücretli olur ya da kampüs dışı etkinliklerde ücret talep edilir. Mesela haftada 2 gün boks dersi dönem ücreti 50 liraydı.
    9.seçmeli ders olarak alabileceğin bir çok dil dersi mevcut arapça fransızca çince vs. Dersi almadan hocasından rica ederek de derse katılabilirsin. Sınıfta kalmadıysan zaten derslere para vermiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben havacılık ve uzaya geleceğim muhtemelen, google mapsten baktım açıkca bile gözükmüyor bölümün yeri :D çok sıkıntı olurmu bölüm binasının biraz dışarıda kalması?
  • hocam yurt odalarında herkesin kendi çalışma masası vs. var mı yoksa çalışma salonları, etüt odaları mı var ?

edit: hocam bölüme giren ilk 3 kişiye burs ve tek kişilik oda veriliyor diye duymuştum doğru mu yoksa ygs-lys de ilk 3 dereceye sahip olanlara mı veriliyor bunlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonalaylı -- 30 Temmuz 2016; 19:29:46 >
  • hazırlık senesinden yararlanmaya başlıyor muyuz sosyal imkanlardan?
    -ve dersler ne kadar sürüyor ? aralar felan bilgilendirirmisin
  • elektrik elektronik-bilgisayar-makine mühendislikleri arasında zorluk ve kalite bakımından ne gibi farklar var ?
    bu mühendislik dalları arasında sektörde en çok rağbet görenler hangileri ? savunma şirketinde çalışmak için hangisi daha avantajlı ? (aselsan-havelsan-roketsan-sisatem vb.)
    şehir dışından gelip yurtta kalan birisinin aylık masrafı ne kadar tutar tahmini ?

cevaplayabilirseniz mutlu olurum
  • kampüse göre üni seçilmez ki bilkentte lise gibi bi yer değil eksi artı yanları var bazı bölümlerde odtüden kat kat üstün olanak olarak da ama odtüde bi çok konuda üstün siz kendi önceliğinize göre artılara bakın ve seçin
  • me myself and i kullanıcısına yanıt
    Evet havacılık ve Uzay biraz dışarıda kalıyor ama hemen yanına demiray yurtları ve 19.yurt var. Genelde öğrenciler o yurtlarda kalıyor. okulun içinde sürekli ring servisleri oluyor ulaşım problem olmaz diye düşünüyorum. benim gibi yürümeyi seviyorsan okulda bir çok ormanlık yol mevcut tavsiye ederim
  • özel olarak konuşabileceğim bir kimya mühendisi yada öğrencisi bulabilir miyim acaba ODTÜ hakkında ve bolüm hakkında sorularım var.
  • Her yurtta calışma salonu(çs) var ayrıca neredeyse bütün yurtlarda kendine özel masan da var. bölümlerde çs var ayrıca kütüphanede de çalışma masaları var. Çalışmak istiyorsan her türlü çalışırsın. Türkiye'de ilk 3'e girmen lazım maalesef
  • nejoo97 N kullanıcısına yanıt
    Hocam başta verdiğim grupta kimya mühendisliğinde okuyan arkadaşlar var yardımcı olurlar diye umuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mücahit94

Her yurtta calışma salonu(çs) var ayrıca neredeyse bütün yurtlarda kendine özel masan da var. bölümlerde çs var ayrıca kütüphanede de çalışma masaları var. Çalışmak istiyorsan her türlü çalışırsın. Türkiye'de ilk 3'e girmen lazım maalesef

yapma ya bölüme ilk 3le girebilirdim belki ama türkiye derecesi zor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.