Şimdi Ara

ODEVIME YARDIMCI OLUR MUSUNUZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar oncelikle üstüne basa basa basa söylüyorum ki kesinlikle sizden programın c++ kodunu istemiyorum sadece sırtımdan bi itin ben kendim yürürüm zaten bilgisayar mühendisligi 1. sınıf ogrencısıyım diziler konusu hakkında bir ödevimiz var ama kafamda fikir dahi olusmadı ödevi okuyunca, biraz kargaşa duruyor kodlar kafamda bi yere savruldu okudugumda nasıl bir yol izlemem gerektiğini söylerseniz çok sevinirim ödevi buraya paylaşıyorum ;

Ödev İçeriği C++ programlama dilini kullanarak yazacağınız program dizilerde aşağıdaki işlemleri yapmalıdır. 1- Eleman Ekle 2- Eleman Sil 3- Eleman Ara 4- Elemanları Listele 5- Çıkış Elemanlar sadece pozitif tamsayılardan oluşmalıdır. Kullanıcının gireceği negatif tamsayılar kabul edilmemeli ve kullanıcı uyarılarak tekrar girilmesi sağlanmalıdır. Dizinin uzunluğu 101 olmalıdır. Bu pozitif tamsayılar dizisine ekleme, silme ve arama mantığı şu şekilde olmalıdır. Örneğin 571 sayısı diziye eklenmek istenmektedir. Bu durumda 571 MOD 101 = 66 (Yani 571’in 101’e bölümünden kalan 66’dır.) 571 sayısı, dizide 66 numaralı indekse konulmalıdır. Eğer daha önce 66 numaralı indekste bir eleman eklenmiş ise bu durumda 571 sayısı eklenmemeli ve kullanıcı ilgili indeks dolu şeklinde uyarılmalıdır. Silme işleminde de aynı yöntem kullanılmalıdır. Silinecek sayı kullanıcıdan alınmalı 101’e bölümünden kalan indekse gidip eleman silinmelidir. Eğer girilen sayı ilgili indekste yoksa kullanıcı eleman bulunamadı şeklinde uyarılmalıdır. Dizide eleman silmekten kasıt oraya -1 yazmaktır. Dolayısıyla dizi program başladığında bütün indekslerinde -1 olacak şekilde değer atanmalıdır. Elemanları listeleme işleminde, dizideki bütün elemanlar ekrana yazılmalıdır. Burada dikkat edilecek konu eğer bir indekste -1 değeri varsa orada eleman yok anlamında olduğu için ekrana o indeksteki değer yazılmayacak ve bir sonraki indekse bakılacaktır. Örneğin 5 elemanın ekli olduğu dizi ekrana yazdırılırsa aşağıdaki gibi bir çıktı oluşacaktır. [indeks değeri]=eklenen eleman şeklinde listeleme yapılmıştır. 3 Başta gösterilen 1,2,3,4,5 numaralı menü sizin ana menünüz olacaktır. Her işlemden sonra program tekrar bu menüye dönecektir. 5 numaralı seçenek seçilmediği sürece program kapanmayacaktır. Örnek programhttp://fatihadak.com/upld/2.Odev_Ornek_Program.rar adresinden indirilebilir.

• Birinci sınıf öğrencisi bunu yapabilir diye düşünüyorum döngüleri ve dizi kavramını biliyorsan rahatlıkla yapabilirisin.
  • Valla istesende kod olarak veremem, C++ söz dizimine hakim değilim. Ama olay şöyle ;

1. İşlem olarak 101 elemanlı bir int dizisi oluşturman lazım. Adına sayıDizisi[] diyelim. Bütün değerleri -1 ile başlamak için, bir döngü ile -1 değerini dizinin nesnelerine atayacaksın.

2. İşlem, parametre olarak verilen rakamın 101 modunu alan ve sonucunu int tipinde döndüren(return eden) bir metot oluşturacaksın. Adına modunuAl() diyelim.

3. İşlemde ise Kullanıcı ara yüzünü oluşturacaksın, yani ekrana yazdıracaksın 1'e basarsan şöyle olur ... 5'e basarsan böyle olur diye ve burada kullanıcı girişini kontrol eden bir C++ ifadesi kullanman gerekiyor ve Kullanıcıyı bu ekranda 5'e basmadığı sürece programdan çıkartmayan bir ifade kullanacaksın.

4. İşlem, kullanıcı seçeneği seçtikten sonra(1. 2. ve 3. seçenekler) rakam girmesini iste. Rakamı girdikten sonra negatif mi değil mi diye kontrol ettirmen gerekiyor. Pozitifse kullanıcının girdiği rakamı, ModAl() metoduna göndererek çıkan değeri Dizide aratacaksın. Dizide arattıktan sonra bulduğun sonucu, kullanıcının seçmiş olduğu işlem tipine göre cevaplandıracaksın/ekrana yazdıracaksın. Kullanıcı 4. seçeneği seçerse, dizinin içindeki -1 hariç tüm elemanları yazdıracak bir döngü yazman lazım. Seçenek 5 ise programı kapattıracaksın.

Tüm bu işlemler bittikten sonra --tabi eğer kullanıcı 5i seçmediyse-- Kullanıcıyı 1-2-3-4-5'i soran ana ekrana geri döndüreceksin.

Yani bilmen gereken şeyler döngüler, eğer(if) ifadeleri, diziler, metot ve kodun daha anlaşılır olması açısından switch-case ifadesi.

Biraz dene bakalım, ilerlersen biraz tekrar soru sorabilirsin.

Not: Değişken, metot falan vs. adlarında Türkçe karakter kullanmamalısın. Ben örnek olsun diye yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psiacron -- 24 Kasım 2015; 19:28:34 >

• Psiacron P kullanıcısına yanıt
    valla baya ışık tutun kafamda bişiler kurdum şuan ödev süresine 10 gün var diziler konum eksik onu çalışıp ödeve başlıcam kafamın karıştığı takıldığım yer olursa tekrar yazarım teşekkürlerimi sunuyorum ilginize teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.