Şimdi Ara

odac ile veritabanına kayıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar,şimdi...

1-)
    -Personel adlı bir veri tabanı var.
    -Bu alana delphi odac query ile bağlanıyorum.
    -query nin mastersource u da qdoktor diye bir query.Ve bunun dok_ad diye null olamayan alanı var.
    -qpersonel in de dok_ad adlı bir parametresi var.

Sorularım:
    i.Bu dok_ad parametresi, dok_ad adlı qdoktorun alanı ile mastersource üzerinden direkt bağlanır mı?
    ii.Üstteki saçma bir soru belki; ama masterfield alanı boş da.Anlayamadım bu ilişkiyi.Çünkü kodda bir atama göremedim, dok_ad parametresi için.

Devam edeyim..
    -Bu personel tablosuna, terfi diye yani bir alan ekliyorum.Tipi date.Ve forma da bir cxdateedit nesnesi.Tüm bağlantılar tamam.
    -Ama kayıt yapmak isteyince tabloya EconvertError:0.0 is not a valid timestamp hatası veriyor.
    -En son denemedim; ama önceden de herhangi bir alan için de dataset insert veya edit modunda değil hatası veriyordu.
    -Halbuki aynı query e bağlı diyer db kontrolleri sorunsuz Sadece sorun bu son eklenen alan için.

2-)Üstteki işlemleri bir de yeni bir tablo oluşturup yaptım.qpersonel ile tüm özelliklerinin aynı olmasına çalıştığım bir query ile de bu tabloya bağlndım.Ve herşey dügün gibi.Ama yine o hata:Dataset edit veya insert modda değil!!!

NEDEN???

Çok basit gibi, öyledir de...Ama uzun süredir uğraşıyorum.Bulamadım.Bence bu alan ile ilgili sorun.Onda bir değişiklik yapılmış.Ya oracle da,ya daodac alanlarında???Anlamadım gitti.Ondan bu kadar uzun uzun anlattım.
    Lütfen yardım eder misiniz!!!
    Ve son olarak da bir kaynak tavsiye eder misiniz bu odac ile ilgili.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    registry'e kayıt ekleme..
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.