Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
510.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar, kombinin bağlantıları mevcut, takılıyor, genel merkezi aradım modülasyonlu mudur vs diye ona da onay aldım, salus u satan kişi ile görüştüm oda onay verdi, burda zebza, kıdemliyarbay, hasanemmi ve diğer arkadaşlar ile konuştum,yardımcı oldular sağolsunlar. Alalım dedik, baktım bu sefer stok yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    Sayın haymanali2006 şu salus st320 neymiş diye bir saattir RF olanının kullanım kılavuzunu inceledim.

Adamlar, albenisi olan dokunmatik ekran yapmışlar. Ancak ya kılavuz eksik, ya da cihaz eksik.

Ne anladım?

1. Donma koruma var: Güzel
    2. Otomatik mod varmış: Otomatik mod dediği aslında sabit bir sıcaklık ayarladığınız vericiden gelen bilgiye göre çalıştığı mod. Yani bizim bildiğimiz aslında manuel mod.
    Tek sıcaklıkta daima evi sabit tutuyor.
    3. Günlük veya haftalık program diye bir şey yok.
    4. Manuel mod dediği şey alıcının vericiden bağımsız olarak çalışması. İsterseniz kombiyi termostatsızmış gibi çalıştırabilirsiniz. Veya hiç çalıştırmazsınız. Veya Kombiyi 4 dakika çalıştırıp 11 dakika durduracak şekilde çalıştırabilirsiniz. (Kombi de zaten termostatsız yaklaşık böyle çalışır.)
    5. Uyku modu: Gece uyku zamanı değil, Vericiyi komple kapatmak anlamına geliyor.
    6. DGM modu: Darbe Genişlik Modulasyonu. Bizim bildiğimiz PWM yani. PWM nedir? Pals Genişlik Modülasyonu. Basitçe belli bir süre çalışıp, belli bir süre durması anlamına geliyor. Yani kombiyi dur kalk yaptırıp ortam sıcaklığını ayarlamaya çalışıyor. Aynı vaillant mantığı. Anladığım yanlış değilse eğer, bu cihazın alıcı çıkışı kuru konta bir röle. Nasıl modülasyon yapıyormuş anlayan varsa bana da anlatsın.

Sonuçta elimizde ne var?

Dokunmatik ekran, manuel sabit sıcaklık kontrolü bu kadar.

Saat-tarih yok. Program yok. Dilim yok. Hassasiyet 0,5C. Sıcaklık kalibrasyonu yok. Konfor modu yok. Tatil modu yok. Hassasiyet ayarı yok.

Ama dokunmatik ekranı var.

Tekrar düşünün derim.

Kullanım kılavuzunu indirdiğim link
    www.odatermostati.org
    salus oda termostatı - salus kablosuz oda termostatı
    http://www.odatermostati.org/salus-oda-termostati.html

Eksik yanlış anladığım yer varsa düzeltirseniz sevinirim.
    SAN-TEK termostatımın gözünü seveyim.
    Saygılar.

https://www.facebook.com/san.tek.termostat

• hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hasan hocam, öncelikle teşekkürler, cihazı kağıt üstünde iyi incelemişsiniz. Haklısınız bu çok özellikli bir cihaz değil.
    Bir düzeltme de yapayım, dokumatik olan yuvarlak ekranın etrafı.
    Modülasyonlu deniyor,(nasıl yapıyorsa artık) bağlantı olayını bilmiyorum.
    Benim için ferroli romeo ideal, fiyatı ve kablosuyla uğraşmak istemediğimden bunu almak istedim
    Salus st320nin programlanabilir olanı var st620, ama ülkemizde yok gelsede ucuz olacağını zannetmiyorum, yurtdışından almak da mantıklı gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 27 Kasım 2014; 9:11:45 >
    Salus ST320 modülasyonlu değil aslında yani oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor sadece PWM (Pulse Width Modulation) özelliğine sahip ki bu aynı şey değil. Bu arada o özellik tam olarak nedir bende bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanemmii

Sayın haymanali2006 şu salus st320 neymiş diye bir saattir RF olanının kullanım kılavuzunu inceledim.

Adamlar, albenisi olan dokunmatik ekran yapmışlar. Ancak ya kılavuz eksik, ya da cihaz eksik.

Ne anladım?

1. Donma koruma var: Güzel
    2. Otomatik mod varmış: Otomatik mod dediği aslında sabit bir sıcaklık ayarladığınız vericiden gelen bilgiye göre çalıştığı mod. Yani bizim bildiğimiz aslında manuel mod.
    Tek sıcaklıkta daima evi sabit tutuyor.
    3. Günlük veya haftalık program diye bir şey yok.
    4. Manuel mod dediği şey alıcının vericiden bağımsız olarak çalışması. İsterseniz kombiyi termostatsızmış gibi çalıştırabilirsiniz. Veya hiç çalıştırmazsınız. Veya Kombiyi 4 dakika çalıştırıp 11 dakika durduracak şekilde çalıştırabilirsiniz. (Kombi de zaten termostatsız yaklaşık böyle çalışır.)
    5. Uyku modu: Gece uyku zamanı değil, Vericiyi komple kapatmak anlamına geliyor.
    6. DGM modu: Darbe Genişlik Modulasyonu. Bizim bildiğimiz PWM yani. PWM nedir? Pals Genişlik Modülasyonu. Basitçe belli bir süre çalışıp, belli bir süre durması anlamına geliyor. Yani kombiyi dur kalk yaptırıp ortam sıcaklığını ayarlamaya çalışıyor. Aynı vaillant mantığı. Anladığım yanlış değilse eğer, bu cihazın alıcı çıkışı kuru konta bir röle. Nasıl modülasyon yapıyormuş anlayan varsa bana da anlatsın.

Sonuçta elimizde ne var?

Dokunmatik ekran, manuel sabit sıcaklık kontrolü bu kadar.

Saat-tarih yok. Program yok. Dilim yok. Hassasiyet 0,5C. Sıcaklık kalibrasyonu yok. Konfor modu yok. Tatil modu yok. Hassasiyet ayarı yok.

Ama dokunmatik ekranı var.

Tekrar düşünün derim.

Kullanım kılavuzunu indirdiğim link
    http://www.odatermostati.org/salus-oda-termostati.html

Eksik yanlış anladığım yer varsa düzeltirseniz sevinirim.
    SAN-TEK termostatımın gözünü seveyim.
    Saygılar.

https://www.facebook.com/san.tek.termostat

hocam termostata manuel mod eklenebilir bence güzel bir özellik olur.yani kabloları çıkarmadan termostatı kullanmak istemiyorumda diyebilmeliyiz.bence güzel bir özellik olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Salus ST320 modülasyonlu değil aslında yani oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor sadece PWM (Pulse Width Modulation) özelliğine sahip ki bu aynı şey değil. Bu arada o özellik tam olarak nedir bende bilmiyorum.

Opentherm de anladığım kadarı ile sürekli iletişim sağlıyor.
    Pwm de ise sabit aralıklı iletişim var.
    On/off u biliyoruz zaten
    Bu farklılık modülasyona etki eder mi? Ederse nasıl eder?

Arkadaşlar aslında benim modülas olayına da itirazım var. Sebebi şu.

Öncelikli olarak modülasyon ne işe yarıyor? Modülasyon özelliği ev ısısı hedef ısıya yaklaşırken

alevi boyunu kısıyor ve hedefe ulaştığında ev içinde gereksiz ısının oluşmasını engellemiş oluyor.

Dolayısıyla hedefe yakın yerlerde düşük ısıda çalışmış oluyor. Mesela evi hedef ısıya 15dk getirdi ise

1.dk 70 derecen başlıyor, 15. dakikada 40 dereceye kadar

düşüyür. 0,2-0,4 derecelik bir gereksiz ısı oluşumunu engelliyor bu doğru.

Yalnız burada termostat kullanımının mantığına ters bir olay var. Oda şudur:

Bütün elektriksel cihazlar tam kapasite çalıştıklarında en verimli çalışmış olurlar. Dolayısıyla kombilerde

65-75 derecelerde çalıştırılırsa en verimli çalışmış olur. Hatta bunun için kombilerin ısı ayar komütatörünün

en son kısmında "E" yazar. Bu ekonomik mod olduğunu gösterir. Yani siz maksimum ısıda çalıştırırsanız

birim gazdan maksimum ısı ve verim alırsınız. Katologlara bakıldığında maksimum ısıda kombiler %90-95 verimle çalışırken

düşük ısılarda %60-65 lerde çalışmaktadır.(Bakınız kombi manuellerine). Dolayısıyla modülasyonluda ısıyı kıstığında

gereksiz ısıyı önleyim derken verimi düşürüyor.

İşte buradaki soru şu: Oluşan 0,2-0,4 derece gereksiz ısımı daha çok gaz harcar yoksa verimsiz çalışan kombimi daha çok gaz

harcar. Bu soruya verilecek cevap modülasyonlumu yoksa on/off sorusunun cevabıdır.

Çalışmalarım sonucundaki kanaatim arada fazla bir fark olmadığıdır.

İlgili ürünümüz aşağıdadır.

http://forum.donanimhaber.com/m_83800855/f_//tm.htm#98996175

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurusaray -- 27 Kasım 2014; 12:32:23 >

• Burada şunu da belirteyim. Biz ürün verdiğimiz arkadaşlara termostat kullanımında kombilerini

65 derecede çalıştırmalarını söylüyoruz. Daha verimli olduğu halde neden 75 derece değilde

65 derece öneriyoruz? Bunun sebebi şudur:

Evlerde tesisatlar genellikle plastik olduğu için, aşırı ısınma ve soğumada tesisatın ileriki yıllarda

patlama çatlamalara sebep olacağını düşündüğümüz için.
  • kurusaray K kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz kombi derecesi hakkındaki bilgiler yoğuşmasız kombiler için doğru, yoğuşmalı kombiler ise kesinlikle hatalı ve yanlıştır.Yoğuşmalı kombide 55 derecelere kadar verim %109'a kadar çıkabilirken 55 dereceden yukarı sıcaklıklarda yoğuşmasız kombi gibi verime sahip olurlar.Verim %92'lere kadar düşer.Ayrıca yoğuşmalı kombilerde minimum ısıl değeri modeline göre 2.4 kw değerine kadar düşebildiği için alev boyunu kısarak extra tasarruf sağlayabilir.

• THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Aynen. Onu söylemeyi unuttuk. Yoğuşmalılar için orta dereceler verimli oluyor. Orda daha başka bir mantık var.
  • arkadaşlar araya girmek istiyorum....1 yılı aşkındır bu forumu takip ederim , her konusunu okumaya çalışıyorum...özellikle o.t. ler konusunda çok şey okudum ve araştırdım....geçen yıl rev 24 aldım ve hala kullanıyorum....başka o.t kullanmadım ama yazılanları görüyorum...f/p ve kalite olarak bence siemens rev 24 üzerine o.t yok gibi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

arkadaşlar araya girmek istiyorum....1 yılı aşkındır bu forumu takip ederim , her konusunu okumaya çalışıyorum...özellikle o.t. ler konusunda çok şey okudum ve araştırdım....geçen yıl rev 24 aldım ve hala kullanıyorum....başka o.t kullanmadım ama yazılanları görüyorum...f/p ve kalite olarak bence siemens rev 24 üzerine o.t yok gibi....

• quote:

arkadaşlar araya girmek istiyorum....1 yılı aşkındır bu forumu takip ederim , her konusunu okumaya çalışıyorum...özellikle o.t. ler konusunda çok şey okudum ve araştırdım....geçen yıl rev 24 aldım ve hala kullanıyorum....başka o.t kullanmadım ama yazılanları görüyorum...f/p ve kalite olarak bence siemens rev 24 üzerine o.t yok gibi....

neden mi ???? tamamen kişisel düşüncelerimdir....yazılan diğer o.t lerin olumsuzluklarını baz alarak yazıyorum....

*ısı algılaması gayet başarılı

*hassasiyet isteğe göre 0.1------0.2-------0.5 olarak ayarlanabiliyor

*bence şık bir görünümü var

*dilerseniz sıradan bir o.t gibi kullanabilirsiniz..yani istediğiniz hassasiyette ayarlayıp set ettiğiniz sıcaklığa gelince durur...sıcaklık düşünce tekrar çalışır..

*dilerseniz de (ben bu şekilde kullanıyorum) arka kısımdaki 4 ve 5 nolu swiçleri kaldırıp akıllı modda kullanabilirsiniz...bu şekilde sizin set ettiğiniz sıcaklığın üzerine o.t kesinlikle çıkmayacaktır yani fazladan ısınma olmayacaktır.....örneğin benim o.t 23.4 te ayarlı hassasiyet 0.1...23 derecede kombi çalışmaya başlıyor...bazen 23 bazen de 23.2 de kombi kapanıyor...daha sonra ortam 23.4 e çıkarsa tekrar devreye girmiyor çıkmazsa tekrar çalışıyor ve yine kapanıyor.....bir nevi modülasyon gibi bir şey mi bilmiyorum....

olumsuz yönleri ise ... (aslında olumsuzluk sayılmaz , öenmli değil ama yine de yazayım bilinsin)

*o.t üzerinde sıcaklıklar hep 0.2 şer adımlarla artıp azalıyor...22 ---- 22.2 ----22.4----22.6----22.8----23----23.2 gibi

*bir de yukarıda farkettiğiniz üzere 0.1 hassasiyette 23.4 dereceye set edildiğinde 23 derecede devreye giriyor...belki de bunun sebebi sıcaklıkların 0.2 şer adımlarla ilerliyor olmasıdır bilmiyorum...ama bu benim için sıkıntı değil , kullanımda olumsuzluk yaratmıyor benim için...

• quote:

quote:

neden mi ???? tamamen kişisel düşüncelerimdir....yazılan diğer o.t lerin olumsuzluklarını baz alarak yazıyorum....

*ısı algılaması gayet başarılı

*hassasiyet isteğe göre 0.1------0.2-------0.5 olarak ayarlanabiliyor

*bence şık bir görünümü var

*dilerseniz sıradan bir o.t gibi kullanabilirsiniz..yani istediğiniz hassasiyette ayarlayıp set ettiğiniz sıcaklığa gelince durur...sıcaklık düşünce tekrar çalışır..

*dilerseniz de (ben bu şekilde kullanıyorum) arka kısımdaki 4 ve 5 nolu swiçleri kaldırıp akıllı modda kullanabilirsiniz...bu şekilde sizin set ettiğiniz sıcaklığın üzerine o.t kesinlikle çıkmayacaktır yani fazladan ısınma olmayacaktır.....örneğin benim o.t 23.4 te ayarlı hassasiyet 0.1...23 derecede kombi çalışmaya başlıyor...bazen 23 bazen de 23.2 de kombi kapanıyor...daha sonra ortam 23.4 e çıkarsa tekrar devreye girmiyor çıkmazsa tekrar çalışıyor ve yine kapanıyor.....bir nevi modülasyon gibi bir şey mi bilmiyorum....

olumsuz yönleri ise ... (aslında olumsuzluk sayılmaz , öenmli değil ama yine de yazayım bilinsin)

*o.t üzerinde sıcaklıklar hep 0.2 şer adımlarla artıp azalıyor...22 ---- 22.2 ----22.4----22.6----22.8----23----23.2 gibi

*bir de yukarıda farkettiğiniz üzere 0.1 hassasiyette 23.4 dereceye set edildiğinde 23 derecede devreye giriyor...belki de bunun sebebi sıcaklıkların 0.2 şer adımlarla ilerliyor olmasıdır bilmiyorum...ama bu benim için sıkıntı değil , kullanımda olumsuzluk yaratmıyor benim için...

hocam bende 1 yıldan fazla kullanıyorum ama hassasiyette 0.1 yok.0.2 ve 0.5 var.siemens rev 24 rf kullanıyorum.kaç kere araştırdım ama 0.1 yoktu.

• S.A. arkadaşlar;

Bu iki termostat arasında kaldım aralarında 80 tl fiyat farkı var. Hangisini almalıyım sizce?

• azazel_666 A kullanıcısına yanıt
    hocam kendimden şüpheye düştüm kalktım baktım ayarlara.....1 sene önce ayarlamıştım çünkü :)..... 0.1 2 ve 5 var .......ama benimki kablolu , fark olmaması gerekiyor...bir daha deneyin....

HASSASİYET AYARLAMA
    3 saniye + ve - ye basılı tut sonra ekran yanıp sönerken çalışma modu seçicisiyle (ortadaki yuvarlak ) parti konfor enerji tasarruf seçicisi düğmesine 4 sn basılı tut. Bu ikisine basıldı tutarken önce parti konfor enerji tasarruf seçicisi düğmesini bırak ve ortadaki yuvarlak tuşu 4 sn daha tut sonra bırak ekranda inşallah çıkacak + ve - tuşlarıyla fark anahtarlamasına gel parti konfor enerji tasarruf seçicisi düğmesine bas ve istediğin degeri değiştir işin bitince yuvarlak tuşa bas
  • quote:

hocam kendimden şüpheye düştüm kalktım baktım ayarlara.....1 sene önce ayarlamıştım çünkü :)..... 0.1 2 ve 5 var .......ama benimki kablolu , fark olmaması gerekiyor...bir daha deneyin....

HASSASİYET AYARLAMA
    3 saniye + ve - ye basılı tut sonra ekran yanıp sönerken çalışma modu seçicisiyle (ortadaki yuvarlak ) parti konfor enerji tasarruf seçicisi düğmesine 4 sn basılı tut. Bu ikisine basıldı tutarken önce parti konfor enerji tasarruf seçicisi düğmesini bırak ve ortadaki yuvarlak tuşu 4 sn daha tut sonra bırak ekranda inşallah çıkacak + ve - tuşlarıyla fark anahtarlamasına gel parti konfor enerji tasarruf seçicisi düğmesine bas ve istediğin degeri değiştir işin bitince yuvarlak tuşa bas

hocam bu dediklerinizi çok denedim ama 0.1 gelmiyor.arkadaki switchlerde hangileri açık ve kapalı?

• azazel_666 A kullanıcısına yanıt
    az önce denedim hocam bende var.....arkada 4 ve 5 i değiştirdim sadece
  • astrafe A kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz iyi özellikleri bir kefeye son dediğinizide bir kefeye koysak yinede son dediğiniz ağır basar. Çünkü

bir termostattan beklenen en önemli şey evde ısı farkı oluşturmamasıdır. Arkadaşlarda çok söylüyor buralarda.

0.1 hassasiyet çok iyi. 0.2' de kurtarır. 0,3 eh işte. Ama sizinki 0.1 diyosunuz 0.4 hassasiyette çalışıyormuş.

Siz memnun olabilirsiniz ama doğrusu bana göre bu termostat ideal termostat katagorisinde değerlendirilemez.
  • quote:

az önce denedim hocam bende var.....arkada 4 ve 5 i değiştirdim sadece

hocam 4 ve 5 i açtınızmı kapadınızmı?
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.