Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
508.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: arifnihat

Merhaba vitodens 100w yoğuşmalı kombim var.

www.kombi.com
    Bosch TR20RF Kablosuz Haftalık Program Saatli Oda Term...
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Bosch-TR20RF-Kablosuz-Haftalik-Program-Saatli-Oda-Termostati-0--354

http://webden-al.com/Bosch-TR20-RF-Kablosuz-program-saatli-oda-termostati,PR-1134.html

bu adreslerdeki Bosch TR 20 RF termostat kombimde sıkıntısız çalışır mı? galiba aşağıdaki adresteki siemens rev23 ile aynı cihaz.

www.uk-plumbing.com
    Siemens REV24 7 Day Programmable Thermostat
    http://www.uk-plumbing.com/siemens-rev23-7-day-programmable-thermostat-optimiser-p-1364.html

Bunu

yada bunu

kullanmalısınız.
    Yada aşağıdaki linkteki Siemens REV 100, 200, 300 veya RDH 10 RF kablolu-kablosuz uyar.
    www.termalpazarlama.com
    The page cannot be found
    http://www.termalpazarlama.com/oda_termostati.htm

rev 100,200,300 veya rdh 10 demişsiniz. peki siemens rev 23 uymuyor mu?

• Sayın sserin,,,

Birkaç gün önce vitopent 100 kombime siemens rdh 10 oda termostatı aldım.
    Kurulumu önceden yeri olduğu için biz kendimiz yaptık.
    Temostatı 23 dereceye ayarladık,fakat 23,5 derece de yani buçuklarda gazı kesmiyor.
    Haliyle 22 dereceye gelmeden de çalışmıyor,ben buçuklarda söner-yanar sanıyordum ama olmadı,
    Acaba normalmidir,yada başka bir ince ayarı varmıdır,teşekkür ederim...
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba vitodens 100w yoğuşmalı kombim var.

www.kombi.com
    Bosch TR20RF Kablosuz Haftalık Program Saatli Oda Term...
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Bosch-TR20RF-Kablosuz-Haftalik-Program-Saatli-Oda-Termostati-0--354

http://webden-al.com/Bosch-TR20-RF-Kablosuz-program-saatli-oda-termostati,PR-1134.html

bu adreslerdeki Bosch TR 20 RF termostat kombimde sıkıntısız çalışır mı? galiba aşağıdaki adresteki siemens rev23 ile aynı cihaz.

www.uk-plumbing.com
    Siemens REV24 7 Day Programmable Thermostat
    http://www.uk-plumbing.com/siemens-rev23-7-day-programmable-thermostat-optimiser-p-1364.html

Bunu

yada bunu

kullanmalısınız.
    Yada aşağıdaki linkteki Siemens REV 100, 200, 300 veya RDH 10 RF kablolu-kablosuz uyar.
    www.termalpazarlama.com
    The page cannot be found

rev 100,200,300 veya rdh 10 demişsiniz. peki siemens rev 23 uymuyor mu?

Tabi ki uyar ama şu anda piyasada bulmak zor. Onun yerine Siemens REV 24 alabilirsiniz. REV23 ile aynı dediğiniz Bosch TR 20 RF'in, Bosch kombiler dışında her marka-modele uymadığını düşünüyorum. Aslında Bosch-Siemens aynı firmalar ancak modelde farklılık gösterebilir. Kombinizin servisine de danışın.
    www.termalpazarlama.com
    The page cannot be found

http://www.odatermostati.net/

• quote:

Orijinalden alıntı: sezginkaraman

Sayın sserin,,,

Birkaç gün önce vitopent 100 kombime siemens rdh 10 oda termostatı aldım.
    Kurulumu önceden yeri olduğu için biz kendimiz yaptık.
    Temostatı 23 dereceye ayarladık,fakat 23,5 derece de yani buçuklarda gazı kesmiyor.
    Haliyle 22 dereceye gelmeden de çalışmıyor,ben buçuklarda söner-yanar sanıyordum ama olmadı,
    Acaba normalmidir,yada başka bir ince ayarı varmıdır,teşekkür ederim...

23 dereceye ayarladıysanız, oda termostatında oda ısısı 23,5 dereceye geldiğinde kombiyi kapatması ve 22,5 derecede kombiyi tekrar çalıştırması gerekir. Bu nedenle oda termostatının arızalı yada bağlantının hatalı olabileceğini düşünüyorum. Belki de Vitopend de bir ayar yapılması da gerekiyor olabilir.
    Peki, 23 dereceye ayarladığınızda kaç derecede kombiyi kapatıyor? Kaç derecede çalıştırıyor? Dikkat edilecek nokta; oda termostatının üzerinde görünen oda ısısına göre değerlendirmedir. Başka termometre ile bakıyorsanız yanıltıcı olur tabi.
    Sanırım bağlantınızda hata olabilir.

• Termostadı 23 dereceye ayarladığımda 24 derecede durdu,çalışması da 22 derecede oldu.
    Oda da başka derecem var ama ona pek itimat etmiyorum..
    Bağlantıda sorun var derken nasıl bir bağlantı yapmamız gerek acaba,
    Akşam kombinin içerideki takıldığı yerin ve termostatın bağlantısını fotoğraflarını çekip burada paylaşabilirim.
    İlgizine teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakabo34 -- 14 Kasım 2011; 13:29:49 >
  • quote:

Termostadı 23 dereceye ayarladığımda 24 derecede durdu,çalışması da 22 derecede oldu.
    Oda da başka derecem var ama ona pek itimat etmiyorum..
    Bağlantıda sorun var derken nasıl bir bağlantı yapmamız gerek acaba,
    Akşam kombinin içerideki takıldığı yerin ve termostatın bağlantısını fotoğraflarını çekip burada paylaşabilirim.
    İlgizine teşekkür ederim...

Vitopendin basit şeması varsa kombinin oda termostatı köprüsüne takılması yeterlidir. Zaten çalıştığı belli ama 1 derece farkla çalışması kötü. Çünkü fark 2 derece oluyor. Oda termostatını yeni aldıysanız, aldığınız yere götürün ya değiştirin yada 115-80 TL=35 TL fark ile Siemens RDE 10.1 alınız.
  • quote:

Vitopendin basit şeması varsa kombinin oda termostatı köprüsüne takılması yeterlidir. Zaten çalıştığı belli ama 1 derece farkla çalışması kötü. Çünkü fark 2 derece oluyor. Oda termostatını yeni aldıysanız, aldığınız yere götürün ya değiştirin yada 115-80 TL=35 TL fark ile Siemens RDE 10.1 alınız.

Evet bağlantı basit ayrıca kombi çalışıyor,yani aç kapa yaptırıyor kombiye,
    Termostatı arkommarket ten aldım.C.tesi günü elime ulaştı.
    Olmadı dediğiniz gibi farkı verip RDE 10.1 alırım.
    RDH 10'un 1 derece ile çalışması normalmidir,yoksa arızalımıdır,
    onu anlayamadık,selamlar..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auzdil

merhaba Alarko Seradens kombi ile birlikte dış hava sensörü ve uzaktan kumandalı haftalık programlı honeywell CM727 verdiler.

Evim 4 katlı kombide en alt katta, kullanım kılavuzunda 30m de çalışır derken, en üst kattan çalışmıyor. Kombi içine takılan alıcıyı, kablo boyunu uzattırarak kombinin üst baca çıkışı yanına dışarıya koydurdum ama nafile halen aynı sorun devam ediyor. Ayrıca dış hava ısısını göremiyorum, kombinin çalışıp çalışmadığını da göremiyorum. sadece kumandanın bulunduğu oda ısısını ve o saatteki ısı ayarının kaç derece olduğunu görebiliyorum, bu normal mi acaba ?

oysaki ben dış ısıyı, kombinin kaç derecede çalıştığını da görmek istiyordum.

Değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlarımla

Oda termostatları 20 azami 25 m. kablodan fazla montajlanmış ise algılamaz. Bence ev çok katlı ise kablosuz tercih etmeliydiniz.
    Mümkünse açıklamalarına rağmen 30 m. kablodan az çekilmesine rağmen çalışmayan oda termostatını iade edip alternatif ürüne yöneliniz. Firmanın ayıplı mala karşı zincirleme sorumluluğu vardır.

Zaten uzaktan kumandalı oda termostatı CM 727 kullanıyorum. Kablo ile bağlı olan, kombinin içine takmış oldukları, CM 727 den gelen sinyalleri alıp, kombiye ileten bir ara birim.

• quote:

quote:

quote:

merhaba Alarko Seradens kombi ile birlikte dış hava sensörü ve uzaktan kumandalı haftalık programlı honeywell CM727 verdiler.

Evim 4 katlı kombide en alt katta, kullanım kılavuzunda 30m de çalışır derken, en üst kattan çalışmıyor. Kombi içine takılan alıcıyı, kablo boyunu uzattırarak kombinin üst baca çıkışı yanına dışarıya koydurdum ama nafile halen aynı sorun devam ediyor. Ayrıca dış hava ısısını göremiyorum, kombinin çalışıp çalışmadığını da göremiyorum. sadece kumandanın bulunduğu oda ısısını ve o saatteki ısı ayarının kaç derece olduğunu görebiliyorum, bu normal mi acaba ?

oysaki ben dış ısıyı, kombinin kaç derecede çalıştığını da görmek istiyordum.

Değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlarımla

Oda termostatları 20 azami 25 m. kablodan fazla montajlanmış ise algılamaz. Bence ev çok katlı ise kablosuz tercih etmeliydiniz.
    Mümkünse açıklamalarına rağmen 30 m. kablodan az çekilmesine rağmen çalışmayan oda termostatını iade edip alternatif ürüne yöneliniz. Firmanın ayıplı mala karşı zincirleme sorumluluğu vardır.

Zaten uzaktan kumandalı oda termostatı CM 727 kullanıyorum. Kablo ile bağlı olan, kombinin içine takmış oldukları, CM 727 den gelen sinyalleri alıp, kombiye ileten bir ara birim.

Duvarlar ve diğer bluetooth cihazlar(kablosuz ev telefonu, kablosuz hoparlör vb) engel oluyor olabilir. 4 katlı evin bazı bölümlerinde çekmemesi doğal. Kaldı ki dubleks dairelerin çapraz üst kat odasında dahi sinyal seviyesi 5 den 2 ye düşer. Buna göre hep sıkıntı yaşamanız doğal. Yine önerim; bu cihazın yerine kablolu bir model almanız, diğer az kullanılan yada daha sıcak odalarda termostatik vana kullanmanız olacaktır.

• @auzdil, kablosuz oda termostatı, ara birime yakınlaştığında çalışıyor mu? Yakına getirilerek kullanım kılavuzunun 5. sayfasında belirtilen sistem kontrolünü yapınız. Burada soru görünmüyorsa, o zaman kablosuz birbirlerini göremiyorlar demektir. Bu takdirde ya farklı bir kablosuz model (ki bunda da benzer problem olabilir) yada kablolu modelini almanız gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeyilmaz

Arkadaşlar, biraz arkalarda kaldı, bugün malzemeleri almak istiyorum, fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Yeni taşındığım evimin 2 oda sının peteğini büyütmek ve termostatik vana taktırmak istiyorum. Petek ler küçük kullanılmış ve tüm komşular değiştirmiş.
    - Kombinin olduğu mutfağa termostatik vana taktırmayacağım. onun dışında hepsine taktıracağım. Evim kuzey cephe ve en üst kat.
    - Dairenin dış duvarına bağlı peteklerin arkasına yalıtım malzemesi koymak gereklimidir?
    - ECA nın termostatik vanaları iyi bir seçim mi? kullananlar memnun mu?
    - TErmostatik vanalar ses yapıyormu? Salon, mutfağa ve koridora açık, kapıları hiç kapatmıyoruz, bu durmda salona taktırmaya gerek var mı?
    - Müteahhit Alarko nun kombi ve peteklerini kullanmış, Demirdöküm petek le değiştirenler evin daha iyi ısındığını söylüyor, doğru olabilir mi?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...

- en az 3 peteğe termostatik vana takmayınız.
    - petek arkası yalıtım malzemesi ısıyı oda içine yönlendirmesi bakımından konulabilir.
    - ECA yada Siemens koyabilirsiniz. İkisi de iyi tercihtir. Siemens aynı fiyatsa tercih edilebilir.
    - Bazıları yapıyor. Ancak dert edecek kadar değil bence. Dediğim gibi en az 3 radyatöre termostatik vana takmayın. Sürekli petek açık olacak yerleri siz belirleyin.
    - Bence psikolojik abartı. İkisi de iyi markadır.
    Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Evet bağlantı basit ayrıca kombi çalışıyor,yani aç kapa yaptırıyor kombiye,
    Termostatı arkommarket ten aldım.C.tesi günü elime ulaştı.
    Olmadı dediğiniz gibi farkı verip RDE 10.1 alırım.
    RDH 10'un 1 derece ile çalışması normalmidir,yoksa arızalımıdır,
    onu anlayamadık,selamlar..

Normal değil tabi. Ben RDE 10.1 kullanıyorum; 22,5 dereceye ayarlıyken, bacalı kombiyi 23 derecede kapatıp, 22 derecede çalıştırıyor. RDH 10 un çalışma prensibi de aynıdır.
    Yine de Siteye sorun "1 derece altında çalıştırıp, 1 derece üstünde kapatıyor, 2 derece fark oluyor, oysa ki RDH 10 un 0,5 derece farkla kombiyi çalıştırıp-kapatması gerekir" diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 15 Kasım 2011; 1:59:51 >

• Neden herkes görünmez adammışım şeklinde davranıyor anlamadım. herkes konu hakkında asıyor kesiyor. böyle ciddi bir soruda kimse yanıt vermiyor. hatta görmemezlikten geliyor. bilinmiyorsa bunu da söyleyin. eyvallah.
    saygılarımla.
  • arkadaşlar merhaba,
    evim yeni 1.kat y.giriş üstü ön tarafta çıkıntısı var, arka taraftaki bina ile arasında 60 cm boşluk var bu boşluk kısmında yalıtım yok tuğla üstü tek katlı sıva var. giğer cepheler de yalıtım var.
    sorunum şu, ön çıkıntı taraftaki bir odada ve yalıtım olmayan tarafın tamamında köşeler de parkelerin üzerine ciddi olarak terleme oluşuyor. hatta giriş çelik kapısında dahi terleme oluyor.
    üst katta böyle bir problem yok. alt kat komşum şuan oturmuyor.
    sorunun sebebi nedir acaba? çıkıntı ve arka tarafa yalıtım yapmak sorunu çözer mi ya da alt daire de ısınma olunca düzelme olur mu?
    saygılarımla;
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygu1

Neden herkes görünmez adammışım şeklinde davranıyor anlamadım. herkes konu hakkında asıyor kesiyor. böyle ciddi bir soruda kimse yanıt vermiyor. hatta görmemezlikten geliyor. bilinmiyorsa bunu da söyleyin. eyvallah.
    saygılarımla.

Ayrıntısını bilseler sanırım arkadaşlar cevap verirdi. DD Nepto servis menüsüne girmek istiyordunuz. Kullanım kılavuzunuzda yok sanırım. Yine de kılavuz linkini aşağıda vereyim. Sorununuzun ne olduğunu söyleseniz belki yardımcı olacak biri çıkar.

• 0.1 derece çalışma hassiyeti yapılabilen kablosuz oda termostatını kendimiz yapıyoruz.

Bittiğinde fotoğraflarını buraya koyarım.
  • arkadaşlar benim soruma kimse cevap veremeyecekmi lütfen bir el atalım teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yumyan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yumyan

quote:

Orijinalden alıntı: riccardofree

Vaillant calormatic 392 oda termostatı modulasyonlu mu acaba bir turlu net bir bilgi bulamadım :(

Bende bulamadım arkadaşım cihazı almak üzereyim ama hala arıyorum.

Kesinlikle modülasyonludur.

Teşekkürler sserin.

Siparişi verdim kablolu calormatic 392.

ontaj yeri ile ilgili bir tereddütümü paylaşayım sizinle.

Evim 3.katta. Daire girişinde genişçe bir antre var. Bu antre yaşam alanımız olan salon(25 m2 110 cmX2 petek var), Oğlumun odası, ve mutfağın ortak girişi. Antrenin devamında koridor ve diğer odalar var. Bu arada salonda kapı yok çift kanatlı kapı genişliğinde açık. hiçbir odada petek kısma kapatma yok. Kombi mutfak balkonunda olduğundan salona kablo ile ulaşmak oldukça zahmetli ve antre ortasından kablo geçmek zorunda. Ben bu kontrol cihazını Antreye taksam nasıl olur sizce. Takılabilecek yer Dış kapının tam karşısı, Mutfak kapısının yanı. Şöyleki dış kapıdan girdiniz tam karşıda diğer odalara giden koridor ve mutfak var. Sağda oğlumun odası, Solda Salon var. Mutfak ve koridoru ayıran ortadaki duvarın önüne monte edebilirim. Ve yerden yaklaşık 1,80 mt. yükseklikte olacak daha alçak olamaz çünkü koridor girişinin kartonpiyeri var. Bilmiyorum anlatabildimmi. Kapı açıldığında belli bir hava sirkülasyonu olacak sanırım. Ama günde kaç kere dış kapı açılabilirki. Bu sıralar havalar iyi gidiyor tam bir tesbit yapamıyorum ama sözkonusu yere dereceyi taktım bu akşam ısı hiç değişmedi 22,6 - 22,8 arasıdna durdu. Eğer yer olarak size bir fikir verdiyse yorumlarmısınız lütfen teşekkürler.

Antreye takmak herhangi bir odaya takmaktan daha mantıklıdır. Güneş görmez, ısı kaynağı yoktur. Antre soğuk olsa da iyi olur, sıcak olsa da. Önemli olan referans ısıyı aldığınız antrede, ısı kaynağından(güneş, petek, tv vb etkisiyle) etkilenmemesidir. Dış kapı açıldı, kapandı bunları kafanıza takmayın.
    Daha önce yazdığım gibi; antreye koyup 22 dereceye ayarlayın, yaşam odalarında üşürseniz arttırın, sıcak olursa azaltın. Zaten 0,1-0,2 derece farkla kontrol edecektir. Ayarı öyle yaptırın. Kombi azami ısısını, oda termostatında da 55 dereceye ayarlatın.

Sayın sserin,

Onca araştırmadan sonra modülasyonlu olduğu için ve ayrıca zaman aralıklarına ayrı ayrı sıcaklık derecesi atayabildiğim için calormatic 392 siparişi vermiştim. 1 hafta oldu dün aradılar artık ithal edilmiyormuş yerine muadili calormatic 370 gelecekMİŞ. Ne zaman geleceği de belli değil. Bende calormatic 240 siparişi verdim. Size sormak istediğim ise calormatic 240 modülasyonsuz. Bu benim için sıkıntı olacakmıdır veya kullanımda neye dikkat etmem lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler.

• Arkadaşlar bugün General HT 300 /SET oda termostatını 200TL aldım bakalım yarın bir aksilik çıkmazsa takacağım ...

(Kombi Baymak Luna3 240Fi)
  • Sıkıntı olmaz. Yalnız havaların durumuna göre kombi azami ısısını ayarlamanızı (modülasyonlu oda termostatının yaptığı) öneririm.
    Şöyle ki;
    1- kombi azami ısısında 55 dereceyi geçmeyiniz.
    2- havaların fazla soğuk olmadığı havalarda, kombi evi hemen ısıtıp kapanıyor ve uzun süre çalışmıyorsa, en düşük kombi ısısına getirebilirsiniz. Böylece kombi daha uzun süre çalışır ve psikolojik olarak ısınırsınız. Fazla da harcamaz.
    3- bugünler gibi biraz daha soğuk havalarda 50 dereceye ayarlayın. Isınmazsanız 55 dereceye kadar arttırınız.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 16 Kasım 2011; 14:58:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.