Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.953
Cevap
168
Favori
385.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bosch Condens 2500W Siemens REV24 RF muadilli olan TR21 RF ile çalıştığına göre çok büyük olasılık GB062 de on/off oda termostatları ile çalışıyordur.

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Yok Zebza. Çıkamadım işin içinden.
    Ne bir bağlantı şeması, ne kılavuz.
    Kablolu termostat bağlantısına baktım. Pil yok. Enerjiyi kombiden alıyor.
    Belki de on/off için ayrı bağlantı ucu vardır.
  • @hasanemmi Hasan bey iyi günler. bahsettiğiniz oda termostatı yani in-therm markasının üreticisi olan firmanın sahibiyim. yorumunuz dikkatimi çekti. Foruma yeni dahil oluyorum ve çok tecrübeli değilim bu forumda. Öncelikle " Mrl de manuel mod yok diyorum. Telefonda size var diyorlar. Nasıl güveneceksini bu adamlara? " sözünüz gerçekten karşınızdaki firmayı ve ürünü rencide edici. keşke ürünümüze yorum yapmadan önce daha detaylı inceleseydiniz. müşterilerimiz isteği doğrultusunda ürünlerimizin yeni versiyonlarında back tuşuna basarak manuel moda, tekrar basarak program moduna çevirme özelliği ekledik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Tanoğlu -- 16 Haziran 2015; 14:51:54 >
  • blk_55 B kullanıcısına yanıt
    tabii ki uyumludur. demirdöküm'ün tüm termostatları kuru kontak çalışmaktadır. ve piyasadaki herhangi bir kuru kontak termostat uyum sağlar. ve hiçbir şekilde garanti dışı bırakmaz. bu tarz korkutmalardan dolayı pahalı ürünler almayın
  • blk_55 B kullanıcısına yanıt
    +-0,1 C hassasiyet konfor açısından iyidir. Fakat çok hassas olması cihazın hemen tepki vermesini ve kombinize dur/kalk komutunu çok sık göndermesine neden olur. bu da ilk ateşlemede çok yakmasıyla birlikte , çok fazla ateşleme yaptığından brülörün çabuk yıpranmasına neden olabilir. tıpkı bir arabanın kontağını çok fazla açıp kapamak gibi
  • ikula İ kullanıcısına yanıt
    ithal modellerinde 1 C hassasiyet olduğu doğrudur fakat artık firma tamamen yerli üretime geçmiştir. MRL 200 ve MRL 200RF modellerin 0,2 ve 0,4 C hassaiyet switchi, MRL 300 ve MRL 300Rf modellerinde ise 0,1C ye kadar ayarlanabilir hassasiyet mevcuttur. ayrıca termostatın sensörünün ölçüm süresi de menüden ayarlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Tanoğlu

@hasanemmi Hasan bey iyi günler. bahsettiğiniz oda termostatı yani in-therm markasının üreticisi olan firmanın sahibiyim. yorumunuz dikkatimi çekti. Foruma yeni dahil oluyorum ve çok tecrübeli değilim bu forumda. Öncelikle " Mrl de manuel mod yok diyorum. Telefonda size var diyorlar. Nasıl güveneceksini bu adamlara? " sözünüz gerçekten karşınızdaki firmayı ve ürünü rencide edici. keşke ürünümüze yorum yapmadan önce daha detaylı inceleseydiniz. müşterilerimiz isteği doğrultusunda ürünlerimizin yeni versiyonlarında back tuşuna basarak manuel moda, tekrar basarak program moduna çevirme özelliği ekledik.

Taner bey merhaba.
    Bahsettiğiniz yorumu hatırlayamadığım için sayfa sayfa yazdıklarımı inceledim. 13. sayfada yazmışım.
    Bu tür ifadeler aslında benim tarzım değil. Sanırım bir boşluğuma gelmiş. Özür dilerim.

Ürününüzü listemde yer veriyorum biliyorsunuz. İntec ticaret idi sanırım bir arkadaş don koruması programda gömülü diye yazmıştı. Kullanım kitabında yer verilmediğinden don koruması olmadığı sonucu çıkıyordu doğal olarak. Daha sonra Don koruma özelliğini VAR olarak düzelttim.

Ancak büyük ihtimalle bahsettiğiniz yazıyı yazdığımda manuel modunuz aktif değildi. En azından piyasada var olan cihazlarınızda yoktu. Şimdi eklendiğini söylediğinize göre yeni tabloda onu da düzeltirim. Ama önceki cihazlarınızda olmadığını siz de biliyorsunuz. Yine de bu durum bir bahane değil. O şekilde yazmamam gerekirdi.

Bu arada ürününüzü bir çok yerde tavsiye ettiğimi de okumuş olmalısınız. Zaten üç ürün tavsiyesinde bulunuyorum. REV 24, STT-30RF ve MRL300
    RF modelinizdeki maalesef var olan iletişim kopukluğunda yaşanan sıkıntıyı da kullanıcı adaylarına söylüyorum. Bu konuda da bilginiz vardır. Sinyal kaçırdığında belirli periyotlarda sinyal gönderimi yenilenmediğinden kombi, sönmesi gerekirken yanık kalıyordu. Bunu düzelttiyseniz söylemeniz yeterli. Burada bana söyleyeceğiniz her özelliği, cihazı incelemeye gerek duymadan var olarak belirtirim.

Kablolu modeliniz için de, problem yaşanmadığını her defasında dile getirdim. Bunu da göz ardı etmemişsinizdir diye ümit ediyorum

İyi günler diliyorum.

• Hasan bey merhaba
    Ilginiz icin tesekkur ederim. Evet intek ticaret. O da bizim diger bir sirketimiz. Urunumuzun donma emniyeti mevcuttur. Bahsettiginiz problemi sinyal atlama olarak tesbit ettik. 15.12.2014 tarihinden sonra uretime giren tum urunlerde bu sorun giderilmistir. Problem kisaca sudur. Baz istasyonu, yuksek sinyaller vb. Alici verici arasindaki sinyali zaman zaman kesilmesine neden olmaktaydi. Bu sorunu her 5 dk da sinyal alisverisi yaparak cozduk. Fakat bu da gereginden fazla enerji tuketimene yol acmaktaydi. Bu sebepten oturu yeni model rf haberlesme yaptik. Uludag universitesi elektrik-elektronik bolumu ile beraber yaptigimiz arge ile su ana kadar bu tarz sistemlerde esi benzeri olmayan bir haberlesme sistemi gelistirdik. Urun suan saha testlerinde. Bu modeli ise eylul 2015te piyasaya sunmayi planliyoruz.Turkiye'de yerli uretici olmanin zorluklarini ve onunuze cikarilan engelleri sizlerde bizim kadar iyi biliyorsunuzdur. Sizden ricam bir yerli uretici olarak bu konuda bizlere onerileriniz ve fikirleriniz ile destek olmaniz. Bir Bursa firmasi olarak calisanlarimizin Uludag universitesi elektrik-elektronik bolumu ogrencilerinden secmekte,hem onlarin hem de kendi gelisimimize fayda saglamaktayiz.in-therm oda termostatlari olarak yenilige ve her cesit alternatife acik oldugumuzu belirtmek isterim. Forumunuzda sorunlar,talepler,cozumler vb. fikirleri beraber tartisabilecegimizi gordugumden dolayi sahsen katilma geregi hissettim. Herhangi bir sorunuz, fikriniz veya oneriniz olursa mumkun oldugunca sizler ile buradan iletisim kuracagim. Calismalarinizda basarilar dilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Taner Tanoğlu T kullanıcısına yanıt
    Taner bey merhaba.
    Olumlu yaklaşımınız için ben teşekkür ederim.
    Güzel Bursa'mızın sanayide gösterdiği gelişim, büyüyerek devam ediyor. Ürünlerin yerli malı olarak üretilmesi ve ithal ürünlerle rekabet edebilmesi, hatta bir çoğundan daha daha kaliteli olarak üretilebilmesi ülkemiz açısından memnuniyet verici. Bu sebeble Intherm markanızı ve sizi kutluyorum.

Daha ucuz maliyetli olması açısından ithal ürünlere talep çok fazla. Oysa daha pahalıya mal olması pahasına yerli üretim desteklenmeli ve bu konuda bizim teknolojimiz, diğer ülkelerle tüm ürünlerde rekabet etmeli. Bir çok üründe ediyor ama bana göre yeterli değil.

Buradan herkese sesleniyorum. Yerli malına destek verin ki, daha iyi ürünlerle karşınıza çıkabilsin.

Bu konuda COSA yı da memnuniyetle izliyorum. Bu yaz daha da geliştireceklerdir.

Eklediğiniz özellikler ve giderilen sorunlar sonucu model değişikliğine gitseydiniz daha iyi olurdu gibi geliyor.

Bir de size nacizane fikrim olarak öğrenme modu üzerinde çalışmanızı öneririm. ON/OFF çalışan bir termostat için bir artıdır. Çünkü yaptığım arge çalışmalarında dış hava sensörü ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Dış hava sıcaklığı çok soğuk veya ılık olursa olsun ev içindeki sıcaklık dalgalanması neredeyse sabit kalıyor.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Daha nice ürünlerle Türk malına olan güvenin arttırılması konusunda yolunuz açık olsun.

İyi akşamlar.

• Hasan bey tesekkur ederim
    Yerli uretici olarak tabiki maliyetlerimiz yuksek . Kullanicilarin bizleri tercih etmesini bekliyoruz fakat buradan son kullanicilara ricam sadece fiyat odakli degil; kalite,hizmet,sureklilik,fonksiyonellik vb. ozelliklere gore degerlendirmeleri.
    -Termostat ne kadar ?
    -X TL
    -cok pahali Y TL'ye baska marka veren var
    -ama bizim bircok farkli ozelligimiz var ve urunumuzun arkasindayiz
    -ben fiyata bakarim
    Diyen musterilerimiz belli bir sure sonra magdur olarak bize donmektedir.
    Cunku suan Turkiyedeki ithalatcilarin hicbirinin servis departmani bulunmamaktadir. Tek soyleyecegim son kullanicilarinfiyati dikkate aldiklari kadar kalite,hizmet ve farkli ozellikleri de dikkate almasi.
    Cosa'nin yaptigi atilim cok guzel ve tebrik ediyorum. Smart yada wifi termostat hergun kullanicilar tarafindan sorulan bir urun . in-therm oda termostati proje planlamamizi yaparken bu konuyu degerlendirdik ve smart termostati bir sonraki projemiz yapip standart modellerden basladi.Fakat Turkiye'deki alt yapi henuz buna hazir degil. Yurt disinda 30-40 yildir oda termostati kullanilirken Turkiye analog oda termostati ile 2005lerde digitallerle de 2011lerde tanisti. Smart/wifi icin her kullanicinin akilli cep telefonu olmasi gerektigi gibi her evde de internet olmasi gerekir.tabi ki tum bunlar olmasina ragmen servis alt yapisi cok onemli.
    Sizlere soyle anlatabilirim. Kombi servislerinin oda termostatini yaparke yasadigi sıkıntıntılari dusunursek ve bir de buna modem sifresinin girilmesi ,IP alinmasi ve akilli telefon app. yuklenip sistemin calistirilmasini eklersek son kullanicinin problem yasayacagini dusunduk. Ki dusunduklerimizde ne kadar hakli ciktigimizi gorduk. Bu tarz urunleri sadece elektronik ve software'dan anlayan son kullanicilar kendileri kurabilmekteler. Fakat bu uretmeyecegimiz anlamina gelmez.
    Ogrenme modu ozelligi cok guzel. Bu konuyu da en basta degerlendirdik.in-therm oda termostatina ogrenme ozelligi eklemenin artilarini eksileri dusunduk ve eklememeyi tercih ettik. Ogrenme ozelligi kullaniciyi analiz ederek programin cihazin kendisi tarafindan yapilmasi olarak nitelendirilebilinir.
    Diger sirketlerimizden biri intek ticaret ltd.sti. Demirdokum, Eca, Viessmann ve Ferroli Guney Marmara distributorudur. Buradan edindigim bir tecrubeyi size aktaracagim ama sizlerle beraber tekrar degerlendirmeye acigim
    Eca Confeo Plus kombisi sanirim 2005 yilindan beri piyasada. Ve 2005 yilindan beri bu urunde ogrenme ozelligi var. Cogu kullanici bunu bilmez yada bilirse de iptal eder. Sistem su sekilde calisir. Sicak su (temiz su) kullanim saatlerinizi ogrenen kombi artik banyo suyunu sizin kullanim saatine gore ayarlar. Fakat 2005ten beri kullanan hic gormedim.bu sebepten bu sistemin konfordan cok en azinda simdilik problem yasatacagina inaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar.
    27 Haziran itibariyle yazlığa gidiyorum.
    Dönüş tarihi 31 Ağustos.
    San-Tek güncelleme talebiniz olursa Eylül ayında kış başlamadan yapalım.
    Hoşça kalın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Tanoğlu

Hasan bey merhaba
    Ilginiz icin tesekkur ederim. Evet intek ticaret. O da bizim diger bir sirketimiz. Urunumuzun donma emniyeti mevcuttur. Bahsettiginiz problemi sinyal atlama olarak tesbit ettik. 15.12.2014 tarihinden sonra uretime giren tum urunlerde bu sorun giderilmistir. Problem kisaca sudur. Baz istasyonu, yuksek sinyaller vb. Alici verici arasindaki sinyali zaman zaman kesilmesine neden olmaktaydi. Bu sorunu her 5 dk da sinyal alisverisi yaparak cozduk. Fakat bu da gereginden fazla enerji tuketimene yol acmaktaydi. Bu sebepten oturu yeni model rf haberlesme yaptik. Uludag universitesi elektrik-elektronik bolumu ile beraber yaptigimiz arge ile su ana kadar bu tarz sistemlerde esi benzeri olmayan bir haberlesme sistemi gelistirdik. Urun suan saha testlerinde. Bu modeli ise eylul 2015te piyasaya sunmayi planliyoruz.Turkiye'de yerli uretici olmanin zorluklarini ve onunuze cikarilan engelleri sizlerde bizim kadar iyi biliyorsunuzdur. Sizden ricam bir yerli uretici olarak bu konuda bizlere onerileriniz ve fikirleriniz ile destek olmaniz. Bir Bursa firmasi olarak calisanlarimizin Uludag universitesi elektrik-elektronik bolumu ogrencilerinden secmekte,hem onlarin hem de kendi gelisimimize fayda saglamaktayiz.in-therm oda termostatlari olarak yenilige ve her cesit alternatife acik oldugumuzu belirtmek isterim. Forumunuzda sorunlar,talepler,cozumler vb. fikirleri beraber tartisabilecegimizi gordugumden dolayi sahsen katilma geregi hissettim. Herhangi bir sorunuz, fikriniz veya oneriniz olursa mumkun oldugunca sizler ile buradan iletisim kuracagim. Calismalarinizda basarilar dilerim.

Taner Bey
    yeni ürününüz eylül 2015 de çıkacak mı ?
    yeni ürün ile ilgili donanımhaber e özel resim paylaşmanız mümkün mü ?
    300 rf modelinin geliştirilmiş hali mi olacak?
    300 rf alacaktım 1 ay daha beklerim yeni modelini alırım diye düşünüyorum artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 21 Ağustos 2015; 10:53:40 >

• Merhaba Taner Bey, oda termostadı ürünlerinizi takip ediyorum.Kablosuz olanını almayı düşünüyordum fakat kontrol ünitesi masaya konabilecek şekilde tasarlanmamış ve kaba görünüyor.Yeni ürün çalışmanız varmış.Umarım bu sorunu çözersiniz.Yeni ürününüzü sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanka7777

Merhaba Taner Bey, oda termostadı ürünlerinizi takip ediyorum.Kablosuz olanını almayı düşünüyordum fakat kontrol ünitesi masaya konabilecek şekilde tasarlanmamış ve kaba görünüyor.Yeni ürün çalışmanız varmış.Umarım bu sorunu çözersiniz.Yeni ürününüzü sabırsızlıkla bekliyorum.

Ürünü almadım ama resimlerini bir kaç yerden gördüm.
    gerçekten vericisi biraz kaba duruyor (3 cm kalınlık)
    içinde öyle kalınlaştıracak bir donanım da göremedim.
    tasarım yapılırken de galiba duvar montajı olacak şekilde düşünülmüş,masa da durması için arkasında ek bir aparat yok.

433 mhz uyumlu olması ve 0.2 hassasiyet ve en önemlisi de türk malı yerli üretim olması ürünü almaya teşvik ediyor.

ayrıca intherm sitesi iletişim kanalındaki Ezgi hanım da sorularıma çok hızlı cevap veriyor. ;)

• kanka7777 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Urunu yeni modelinde yazilimsal olarak yenilikler mevcuttur. Urunu tasarlarken 2016 yilinda sonuclandirmayi planladigimiz ve Uludag Universitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte valistigimiz wifi/smart termostati uretecegimizi goz onunde bulundurduk.bu sayede urunun kasasinin icerisine wifi vb.leride rahatca ilave edebilmeyi amacladik. ayrica urunun kalin tasariminin asil sebebi cihazin herhangi bir destek unitesi kullanmadan masa vb. uzerinde dik durabilmesidir.bu konuda basit ve kirilgan destek aparatlari ile, musteriye kullanissiz ve aksesuarlar vermeden urunun kendi kendine durabilmesini sagladik ve bu sayede duvara montajda kolaylasti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taner Bey
    Vermiş olduğunuz doyurucu bilgiler için teşekkür ederiz.
    Yeni çıkacak cihazda sadece yazılım farklı olacak demiştiniz.
    Peki eski cihaz sahipleri yeni yazılım çıktığında nasıl haberi olacak ve cihazlarını nasıl güncelleyebilecekler ?
  • SAN-TEK Sivas'a da giriş yapıyor.
    Yolu açık olsun.
    Allah utandırmasın.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    İnşAllah Zebza. Teşekkürler.
  • takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.