Şimdi Ara

..:: OcZ Vendetta2 - Noctua NF-P12 - Scythe Mugen, Ninja ::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemcime iyi bir soğutucu almayı düşünüyorum. Bu modeller arasında kaldım OcZ Vendetta2 - Noctua NF-P12 - Scythe Mugen ve Ninja...
    Benzer fiyat aralığında başka modelleri de düşünebilirim...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09nanometer -- 23 Haziran 2008; 21:12:16 >

• Merhaba,
    stok voltaj ile hız aşırtmalı sistemimde (Q6600 3.2 ghz) Thermalright ultra 120 extreme kullanıyorum.Hemen,hemen aynı donelerde 2 sistemde arkadaşlarıma kurdum.(Her ikiside Q6600 tabanlı ve stok voltaj ile 3.0 ghz )
    Kendi deneyim ve görüşerlime göre : Thermalright ultra 120 extreme Noctua NF-P12 göre 1 belki bilemediniz 2 derece fark ediyor.Hatta idle da o kadar yakınlarki fark ayırt etmek çok zor.Üstelik Noctua'ya ikinci bir fanı bağlarsanız o aradaki farkta yok oluyor (Ultra 120 ye 2 inci fanı bağlamak deveye hendek atlatmak gibi).Benim gördüğüm en sessiz fan motoruda Noctua'da.
    Yani tercihim :
    - 100 ytl nin üstü bütçeler için : 1 Noctua
    - 100 ytl nin altı bütçeler içinde : OCZ Vendetta 2 olurdu.
    Noctua ile Vendetta arasındaki farkta Noctua ile Thermalright ultra 120 extreme arasındaki fark gibi sadece bir kaç derece Noctuadan yana avantajlı.Yinede çok yakınlar diyebilirim.
    Türkiyede bu geçerlimi bilmiyorum ama : Noctua ileride çıkacak soketler için bir defaya mahsus bedava upgrade kiti de sunuyor.(Misal LGA 775 in yerine gelicek olan yeni platformda kullanabilmek için)
    Noctuanın yapım kaliteside bir parça daha OCZ den iyiymiş gibi duruyor.

Uzun lafın kısası bu.Malesef Zalman hiç kullanmadığım için bilemiyorum.

• Noctua bendeki kasaya sığar mı acaba nasıl anlayabilirim. NZXT Guardian var...
  • Büyük ihtimal ile sığar çoğu mid towerda problem yaratmıyor.Yinede almadan bir şekilde denemekte fayda var.
  • 2 gün önce vendetta 2 aldım. default ayarlarda sıcaklık 40 derecelerdeydi şu an 20. artı ses yok. egzoz fanını takamadım çünkü kasa aopen ve 8cm fan yuvaları var. 120 fan adaptörüm geldiğinde oda halledilecek :D
  • İşlemciniz nedir acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.