Şimdi Ara

OCZ 2*1 GB Vista Upgrade DDR2 RAM OCZ2VU8002GK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar; yıllar önce toplayıp hâlâ kullanmakta olduğum bilgisayarımda, başlıkta yer alan RAM bellekler mevcut. Bu belleklerin teknik özellikleri, 2*1 GB kit halde, 5-5-5-15 CAS gecikmesi ve 800 MHz DDR2 şeklindedir. Ben, bu özelliklerde bir 2*1 gb RAM alsam uyum sorunu yaşar mıyım? Aynı kitten yurtiçinde de, yurtdışında da bulamadığım için farklı markaları tercih etmek zorunda kalacağım ve yardıma ihtiyacım var. Konuyla ilgili açıklamayla beraber RAM tavsiyesi verirseniz gerçekten memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberyeniceri -- 2 Ekim 2013; 21:15:45 >

• Günceldir.
  • Selam
    Aşağıdaki RAM kitini kullanabilirsiniz. Mevcut RAM'leriniz ile aynı değerlerdedir.. Ancak 1x2 GB tek modül olarak satılıyor.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/gskill-value-ddr2-800mhz-cl5-2gb-dimm-95348874

Veya aynı değerlerdeki şunlara bakın. Yani; DDR2 800 MHz RAM'lere
    Hepsiburada DDR2 800 MHz

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 3 Ekim 2013; 13:51:34 >

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Ancak aklımda bir soru var, 800 MHz olması dışında CAS değerleri önemli değil mi? Bir de, benim kitler söylediğim gibi 2*1 olduğu için 1*2 sorun olabilir gibi.

Esenlikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberyeniceri -- 3 Ekim 2013; 21:13:29 >
  • Selam
    Bakın ben yeteri kadar inceledim ve CAS değerleri aynı sizin yazdığınız gibi..

GSKILL VALUE DDR2-800MHZ CL5 2GB DIMM
    Detaylar
    Kasa tipi : PC
    Bellek Tipi : DDR2
    Bellek Frekansı : 800 MHz
    ► CAS (Gecikme Süresi) : 5 ◄
    Bellek Kapasitesi : 2 GB (1x2 GB)
    Kanal Yapısı : Tekli (Single)
    Yapı : 240-pin DIMM
    Gecikme Süreleri : 5-5-5-15
    Voltaj : 1.8 Volt
    Garanti Süresi : Ömür Boyu Garanti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Bakın ben yeteri kadar inceledim ve CAS değerleri aynı sizin yazdığınız gibi..

GSKILL VALUE DDR2-800MHZ CL5 2GB DIMM
    Detaylar
    Kasa tipi : PC
    Bellek Tipi : DDR2
    Bellek Frekansı : 800 MHz
    ► CAS (Gecikme Süresi) : 5 ◄
    Bellek Kapasitesi : 2 GB (1x2 GB)
    Kanal Yapısı : Tekli (Single)
    Yapı : 240-pin DIMM
    Gecikme Süreleri : 5-5-5-15
    Voltaj : 1.8 Volt
    Garanti Süresi : Ömür Boyu Garanti

Lütfen yanlış anlamayın, sadece doğrulamak adına sordum bunları. Eskiden bilgisayar işiyle çok uğraşırdım da bir 5 yıldır falan başka önceliklerim olduğundan artık pek birşey kalmadı eskilerden. Bu şekilde kullanabileceksem sorun yok, alacağım. Konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz gelişmelerden haberdar ederim.

Bir de [url=http://www.tugrabilgisayar.com.tr/asp/product/40618/RAM-1-GB-DDR2-800-MHZ-CL5-GSKILL-VALUE] ŞUNDAN 2 tane alsam ne olur? Sizin önerdiğiniz kitlerin 1 GB'lık hâli.

Esen kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberyeniceri -- 4 Ekim 2013; 20:46:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hmztly
    Lütfen yanlış anlamayın, sadece doğrulamak adına sordum bunları. Eskiden bilgisayar işiyle çok uğraşırdım da bir 5 yıldır falan başka önceliklerim olduğundan artık pek birşey kalmadı eskilerden. Bu şekilde kullanabileceksem sorun yok, alacağım. Konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz gelişmelerden haberdar ederim.

Bir de [url=http://www.tugrabilgisayar.com.tr/asp/product/40618/RAM-1-GB-DDR2-800-MHZ-CL5-GSKILL-VALUE] ŞUNDAN 2 tane alsam ne olur? Sizin önerdiğiniz kitlerin 1 GB'lık hâli.

Esen kalın.

Selam
    Bahsettiğiniz RAM'de uygundur.. Buna göre RAM seçme işlemi tamamen size kalır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hmztly

Esen kalın.

Selam
    Bahsettiğiniz RAM'de uygundur.. Buna göre RAM seçme işlemi tamamen size kalır..

Tamamdır usta, çok teşekkür ederim. İyi haftasonları.

• Size de iyi hafta sonları olsun..

Size şu tavsiyede bulunacağım..
    Boşta duran RAM slotlarına mutlaka hava tutun. Kullanılmadığı için tozdan bazı kontaklar işlem yapmayabilir. Veya oksitlenmiş olabilirler.. Bunlara dikkat etmeniz bir çok sıkıntıyı giderecektir.
    Kolay gelsin..
  • quote:

Size de iyi hafta sonları olsun..

Size şu tavsiyede bulunacağım..
    Boşta duran RAM slotlarına mutlaka hava tutun. Kullanılmadığı için tozdan bazı kontaklar işlem yapmayabilir. Veya oksitlenmiş olabilirler.. Bunlara dikkat etmeniz bir çok sıkıntıyı giderecektir.
    Kolay gelsin..

Çok teşekkürler, hiç aklıma gelmeyecek bir bilgiydi. Bu konuya da dikkat edeceğim. Aslında anakarttaki boş slotların bu durumla karşılaşmaması için bu boş slotları kapalı tutan aparatlar mevcut ama tabii ki kimse gibi ben de uğraşmadım. :)
  • anakartın markası nedir ddr 2 anakartalrın eskileri tek slotta 2 gb yi desteklemiyor
    markamodelden bi araştırmanı öneriyorum yada yaz buraya biz bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

anakartın markası nedir ddr 2 anakartalrın eskileri tek slotta 2 gb yi desteklemiyor
    markamodelden bi araştırmanı öneriyorum yada yaz buraya biz bakalım

Gigabyte GA-P35-S3G

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p35-s3g/

8 GB'a kadar sistem belleği desteği sağlayan 4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi
    Çift kanal bellek mimarisi
    DDR2 1066*/800/667MHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberyeniceri -- 6 Ekim 2013; 13:16:01 >
  • Selam
    Anakartınız sizinde gördüğünüz gibi 8 GB RAM destekliyor. Yani her slot için 2 GB RAM olmak kaydı ile 4 adet takabilirsiniz..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Selam
    Anakartınız sizinde gördüğünüz gibi 8 GB RAM destekliyor. Yani her slot için 2 GB RAM olmak kaydı ile 4 adet takabilirsiniz..
    Kolay gelsin..

Teşekkür ederim. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.