Şimdi Ara

Oc yardım Asus P5B-Vm Power

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb ark.lar işlemcim E4400 ve been bunu Oc yapmak istiyorum.İşlemcinin Fsb sini 200 den 220 ye çıkarıyorum pc yeniden başlamak için açılıyor ve ekrana görüntü vermeden 1 kere güç ışığı yanıp açıldıktan sonra gayet düzgün çalışıyor,fakat fsb yi 230-240 ve daha fazlaya çıkardığım zaman güç ışığı bir yanıp bir sönüyor güç bir gelip bir giditor ama 220 fsb de hiçbir sorun olmuyor güç kaynağı yetmediği için mi yapıyor böyle sizce bileşenleride yazıyım.

Asus Vento A9 400W gerçek değeri 350W
    Asus P5B-Vm
    Kingston 1 gb 667mhz ram
    C2D e4400
    250 gb hdd
    dvd writer
    12cm*2 adet fan
    8cm*1 adet fan sistem bileşenlerim böyle gücün yetmemesi imkansız 220 yi aştığım zaman güç geliyor sonra gidiyor güç geliyor sonra gidiyor ama 220 yaptığım zaman güç 1 kere gidip geldikten sonra açılıyor lütfen bir yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 27 Ağustos 2007; 16:44:08 >

• Ya arklar nie böyle oluyor pcye power bir güç verip bir vermiyor bu böyle devam ediyor ama 220 fsb yi geçmediğim zaman gücü bir kez vermedikten sonra tekrar verince pc çalışıyor ama 220 fsb yi geçince gücü bir verip bir kesiyor sonra psu yu kapatıp açıyorum eski Oc suz haline geliyor nie böyle oluyor cpu ya voltaj versem bile hep aynı oluyor 220 fsb yi geçemiyorum.
  • arkadaşım psu ile alakası yok sen sadece doğru overclock yapamıyorsun asus anakartların özelliğidir overlock udüzgün yapamazsan anakart açmaz gücü kesip tekrar açıncada default hale geri gelir kuzey köprüsüne birazcık voltaj ver sorunun hallolur bendede aynı sorun vardı bu şekilde hallettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: altiparmak1982

arkadaşım psu ile alakası yok sen sadece doğru overclock yapamıyorsun asus anakartların özelliğidir overlock udüzgün yapamazsan anakart açmaz gücü kesip tekrar açıncada default hale geri gelir kuzey köprüsüne birazcık voltaj ver sorunun hallolur bendede aynı sorun vardı bu şekilde hallettim

çok saol ya kuzey köprüsünün ingilizcesi tam olarak ney Bios tan ona göre voltaj veririm tekrar saol olmazsa biraz araştırma yapıp öğrenirim
  • DOstum aynı olay bendede var ve elimde 3 Tane P5B geçti üçündede vardı. Bu P5B ler böyle. FSB değeri yükseldimi elektrik bi gidip geliyor önce. Kuzey köprüsüne voltaj verdim falan nafile. Bu alet böyle ama bi zararı yok. Ayrıca bilgisayarı elektrikten kesmediğin müddetçe bilgisayarı kapalıyken power tuşuna bastığında direk açılıyor ama fişten çekip takınca bi elektrik veriyo sora kesiyo sora açıyo. AYnı zamanda bilgisayarı yeniden başlatınca gene makine bi kapanıyo öle başlıyo

Bu P5B nin standartı
    kafan rahat olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menow

DOstum aynı olay bendede var ve elimde 3 Tane P5B geçti üçündede vardı. Bu P5B ler böyle. FSB değeri yükseldimi elektrik bi gidip geliyor önce. Kuzey köprüsüne voltaj verdim falan nafile. Bu alet böyle ama bi zararı yok. Ayrıca bilgisayarı elektrikten kesmediğin müddetçe bilgisayarı kapalıyken power tuşuna bastığında direk açılıyor ama fişten çekip takınca bi elektrik veriyo sora kesiyo sora açıyo. AYnı zamanda bilgisayarı yeniden başlatınca gene makine bi kapanıyo öle başlıyo

Bu P5B nin standartı
    kafan rahat olsun

Sen nasıl çözdün bu sorunu kuzey köprüsüne voltaj verip mi sorunu çözdün yoksa başka bişi mi yaptın beni de bilgilendirirsen sevinirim,daha yeni Oc işine girdiğim için şimdilik kaynak olabilecek her bilgiyi toplamaya çalışıyorum, ayrıca imzanda bu sorunu geride bıraktığın çok açık. şimdiden çok saol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 28 Ağustos 2007; 8:49:23 >

• Bunu sorun olarak görmüyorum aynı olayı makine hala yapıyo. İlk açarken elektriği kesip sonra gene veriyo. Ama bi sorun yaratmıyor. Dediğim gibi bu P5B nin standartı...

North ile başlayan veya kısaltaması NB olan yere voltaj vereceksin. Ama düzelmeyeceğini sende göreceksin

Bence kafana takma. Bilgisayarı fişten çekmedikçe zaten böyle bir şeyi yapmıyor. Sadece bilgisayarı yeniden başlat dediğinde makine elektriği kesiyor ve sonra gene verip öyle makineyi başlatıyor. Normalde nasıl olur Winndows'ta "Yeniden Başlat" dersin makine windowsu kapatır ve makineden elektrik kesilmeden ekrana İşlemci bilgilerini v.s. gördüğün ekran gelir ve windows açılmaya başlar.

Bizim anakartlarda ise şöyle oluyor. "Yeniden Başlat" diyorsun windows kapanıyor ve kapandıktan sonra makine elektriği kesiyor. Sonra gene elektriği verip İşlemci bilgilerini v.s. gördüğün ekran açılıp windows normal bir şekilde başlıyor...

Bence buda öyle kafaya takılacak bişey değil.

Dediğim gibi diğer sorunu MAkineyi fişten çektiysen fişe ilk taktığında Elektrik düğmesine bastığında bilgisayarın ışığı yanar yanmaz sönüyor yani elektriği kesiyo sonra gene elektriğği veriyo ve normal bi şekilde gene windowsu açıyo.... Bi problem yaratmıyor yani rahat ol hepsinde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 28 Ağustos 2007; 22:56:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menow

Bunu sorun olarak görmüyorum aynı olayı makine hala yapıyo. İlk açarken elektriği kesip sonra gene veriyo. Ama bi sorun yaratmıyor. Dediğim gibi bu P5B nin standartı...

North ile başlayan veya kısaltaması NB olan yere voltaj vereceksin. Ama düzelmeyeceğini sende göreceksin

Bence kafana takma. Bilgisayarı fişten çekmedikçe zaten böyle bir şeyi yapmıyor. Sadece bilgisayarı yeniden başlat dediğinde makine elektriği kesiyor ve sonra gene verip öyle makineyi başlatıyor. Normalde nasıl olur Winndows'ta "Yeniden Başlat" dersin makine windowsu kapatır ve makineden elektrik kesilmeden ekrana İşlemci bilgilerini v.s. gördüğün ekran gelir ve windows açılmaya başlar.

Bizim anakartlarda ise şöyle oluyor. "Yeniden Başlat" diyorsun windows kapanıyor ve kapandıktan sonra makine elektriği kesiyor. Sonra gene elektriği verip İşlemci bilgilerini v.s. gördüğün ekran açılıp windows normal bir şekilde başlıyor...

Bence buda öyle kafaya takılacak bişey değil.

Dediğim gibi diğer sorunu MAkineyi fişten çektiysen fişe ilk taktığında Elektrik düğmesine bastığında bilgisayarın ışığı yanar yanmaz sönüyor yani elektriği kesiyo sonra gene elektriğği veriyo ve normal bi şekilde gene windowsu açıyo.... Bi problem yaratmıyor yani rahat ol hepsinde var

Bunu biliyorum benim sorunum FSB yi 220 fsb ın üstüne çıkardığım zaman oluyor aynen elektrik verip kesiyor verip kesiyor ama açılmıyor power açıp kapatıyorum eski Ocsuz haline geliyor ama 220fsb ve daha azını yaptığım zaman elektrik bir kere gidip geldikten sonra açılıyor ama 220 fsb değilde 225 yaptığım zaman açılmıyor işte bu sorunu çözmem için kuzey köprüsüne biraz voltaj verirsem 220 sınırını aşarmıyım ya da başka bir yolu var mı cpu E4400

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.