Şimdi Ara

OBP Puanı Haksızlığı Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adminlerden biri heralde imam hatipte okumuş OBP Puanı Haksızlığı konusunu kafasına göre silmiş yorumlara tahammül edememiş olabilir. Şikayet edin PM atın veya Forum Destek bölümüne yazın konu geri gelsin. Fen ve Anadolu Lisesi mezunlarına yapılan haksızlığı biz sesimizi çıkarmadıkça kimse dikkate almayacak.

• kendine yapılan haksızlığı savunurken imam hatip ve meslek liselerine haksızlık yapıyorsun iki tarafta konuşmalarına dikkat etsin arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakara619

kendine yapılan haksızlığı savunurken imam hatip ve meslek liselerine haksızlık yapıyorsun iki tarafta konuşmalarına dikkat etsin arkadaşlar

Ne gibi bir haksızlık yapıyorum ben imam hatip ve meslek liselilere? Zaten bunlara sorulan kolay sorular + şişirme notlar sayesinde hala bu ülkede bilime neden değer verilmiyor diye tartışılıyor, bunu dile getirmek haksızlık değildir asıl bize yapılan haksızlıktır. Konu silindiği için yazdıklarımı göremezsin şişirme notlarla değil de gerçekten kendi emeğiyle çalışıp yapanları ayırdığımı belirtmiştim o konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

Adminlerden biri heralde imam hatipte okumuş OBP Puanı Haksızlığı konusunu kafasına göre silmiş yorumlara tahammül edememiş olabilir. Şikayet edin PM atın veya Forum Destek bölümüne yazın konu geri gelsin. Fen ve Anadolu Lisesi mezunlarına yapılan haksızlığı biz sesimizi çıkarmadıkça kimse dikkate almayacak.

Konuyu bilmiyorum, görmedim hocam ama Allah sana da imam hatiplilere de gönlüne göre, hayırlısını nasip etsin :)

• quote:

quote:

kendine yapılan haksızlığı savunurken imam hatip ve meslek liselerine haksızlık yapıyorsun iki tarafta konuşmalarına dikkat etsin arkadaşlar

Ne gibi bir haksızlık yapıyorum ben imam hatip ve meslek liselilere? Zaten bunlara sorulan kolay sorular + şişirme notlar sayesinde hala bu ülkede bilime neden değer verilmiyor diye tartışılıyor, bunu dile getirmek haksızlık değildir asıl bize yapılan haksızlıktır. Konu silindiği için yazdıklarımı göremezsin şişirme notlarla değil de gerçekten kendi emeğiyle çalışıp yapanları ayırdığımı belirtmiştim o konuda.

ilk olarak meslek lisesi ve imam hatipde aldıkları eğitim senin aldığın eğitimle denk değil,bu adamlar zaten haftanın %60 ını pratik meslek derslerine harcıyor,sen anadoluya veya fen lisesine gidiyorsan ve bir imam hatip lisesi seni ek puan ile geçiyorsa yani 7-8 puan ile meslek lisesi öğrencisinden şikayet ediyorsan o adam senden oldukça üstün bir öğrencidir emin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakara619 -- 26 Haziran 2014; 11:39:03 >

• quote:

quote:

quote:

ilk olarak meslek lisesi ve imam hatipde aldıkları eğitim senin aldığın eğitimle denk değil,bu adamlar zaten haftanın %60 ını pratik meslek derslerine harcıyor,sen anadoluya veya fen lisesine gidiyorsan ve bir imam hatip lisesi seni ek puan ile geçiyorsa yani 7-8 puan ile meslek lisesi öğrencisinden şikayet ediyorsan o adam senden oldukça üstün bir öğrencidir emin ol

O konuda haklisiniz sanirim arkadaslarim baraji gecemedi.

Ama anadolu lisesinde 40 puan almak sizede koymaz miydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neuroxena kullanıcısına yanıt
    şişirme notlar he haklısınız he. sağdan solda duyduğunuz şeyleri gelip buraya yazmayın artık yeter. bu notlar benim 10. sınıf notlarım. tüm dersler var. ayrıca üstüne tam 6 tane bölüm dersi var. günümüzün çoğu atölyede geçiyodu. siz bütün gün zaten normal dersi işliyosunuz ve gördüğünüz konular da ygs lys konuları. daha ne istiyosunuz? 10. sınıftan beri haftada 43 saat ders gördük. yazın staj mı yapalım, sene içerisinde proje yapıp kod mu yazalım yoksa ygs lys mi çalışalım? hangisi? madem anadolu lisesindesiniz fen lisesindesiniz okulunuzun hakkını verin dersinizi çalışın. zaten sizin için müfredat tamamen ygs-lys üzerine.

ben 3 sene boyunca bilişim okuyorum web programcılığı dersleri alıyorum ama bilgisayar mühendisliğinde ek puan yok. aynı şey sağlık meslek için de geçerli onlar da 3 sene boyunca o dersleri görüyo tıpa giderken ek puan yok ama. asıl bizim hakkımız yeniyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

quote:

quote:

quote:

O konuda haklisiniz sanirim arkadaslarim baraji gecemedi.

Ama anadolu lisesinde 40 puan almak sizede koymaz miydi

Valla dediğim gibi sitem etmekte haklıyız banada 47 puan geliyor anadolu lisesiyim ama ne yapalım yani valla bana kalırsa obp komple kalksın ben obp denen şeyin var olduğunu 11.sınıfta öğrendim açık konuşayım 9.sınıf 10.sınıf 11.sınıfın bir dönemi sallamayla geçti ciddiye bile almıyordum

• Hayırdır kardeşim imam hatiplilerle derdin ne?
  • bırak obp, katsayının kalkması bile saçmalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: R4V3N

bırak obp, katsayının kalkması bile saçmalık

katsayının kalkması saçmalık değil,adalet
  • Bende çok saçma bir düz lisesinden mezunum.Okulun Ygs-Lys ile alakası yok. Hocalar derslerde anılarını anlatır film izlettirir boş bırakır sınavda bu bu cıkıcak der geçerdi.OBP da 40 geliyor... Ben ne yapayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmuhendisi

şişirme notlar he haklısınız he. sağdan solda duyduğunuz şeyleri gelip buraya yazmayın artık yeter. bu notlar benim 10. sınıf notlarım. tüm dersler var. ayrıca üstüne tam 6 tane bölüm dersi var. günümüzün çoğu atölyede geçiyodu. siz bütün gün zaten normal dersi işliyosunuz ve gördüğünüz konular da ygs lys konuları. daha ne istiyosunuz? 10. sınıftan beri haftada 43 saat ders gördük. yazın staj mı yapalım, sene içerisinde proje yapıp kod mu yazalım yoksa ygs lys mi çalışalım? hangisi? madem anadolu lisesindesiniz fen lisesindesiniz okulunuzun hakkını verin dersinizi çalışın. zaten sizin için müfredat tamamen ygs-lys üzerine.

ben 3 sene boyunca bilişim okuyorum web programcılığı dersleri alıyorum ama bilgisayar mühendisliğinde ek puan yok. aynı şey sağlık meslek için de geçerli onlar da 3 sene boyunca o dersleri görüyo tıpa giderken ek puan yok ama. asıl bizim hakkımız yeniyo.

Matematikten 25 almışsın sözlüler 90-90 resmen haksızlığın kanıtını koymuş adam Kimya yazılısı 21 sözlüyle kurtarmış dersleri yuh artık bu kadar da olmaz. Ben yazılıda 1 puan fazla almak için bildiğim ne varsa yazıyorum fazladan bilgi yazdım diye hoca puan kırıyordu sözlülerimde hiç yazılı notlarından yüksek olmadı, bu kadar da şerefsizlik olmaz. Tamam siz de meslek lisesi okumuşsunuz bu saatten sonra değiştiremezsiniz suçunuz yok ama bari haksızlık yok diyip kendinizi savunmayın.

Edit: Silerse yedek link haksızlığın kanıtı;http://i.hizliresim.com/lYaDWl.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 26 Haziran 2014; 13:39:40 >

• kolejli bir arkadasımın yıl sonu ağırlık notları.. OBP si 74 gelmiş okul 2.cisi .. ( Burslu okudu kolejde)4 sene boyunca kafamı dersten kaldırmadım diyor .Mezun oldugu senede inşaat mühendisliği kazandı ünide şuan...Ygsye 1ay çalısıp 400 yaptı kendisi..Lys de aynı sekilde... Zaten okulunda hersey ygs-lysye yönelikmiş haftada bir denemeleri olur.Ygs lys için özel etütler verilirmiş öğrencilere.. Kimilerimiz o OBP gerçekten hak ederek kazanıyor bunuda düşünmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yas3mn -- 26 Haziran 2014; 13:22:29 >

önce düzgün konuşmayı öğren ondan sonra laf yap burda. fark ettiysen kimyada da matematikte de ortalamayla geçmişim zaten. demek ki ödevlerim, performanslarım dersteki durumum iyi de ortalamamı yükseltmişler dimi? ayrıca resmi silmek gibi bi sıkıntım yok merak etme.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşım adamların eğitim hakkını elinden mi aldım çalışıp kazansalarmış liseye giriş sınavında düzgün bir liseyi. Sırf çalışkanız iyi bir eğitim alıyoruz diye haksızlık yapılır mı? Bu şekilde eşitlemeye çalışıyorlar. Biri de demiş imam hatipe gidenden düşük puan mı yaptın diye konu bu değil konu OBP saçmalığı. Ayrıca imam hatiplilerle falan sorunum yok sorun dediğim gibi bu saçmalıkta her okul bir değildir ya düzgün bir not sistemi getirilmeli ya da bu OBP puanı kaldırılmalı.

• yas3mn Y kullanıcısına yanıt
    oha maşallah
  • geleceginmuhendisi kullanıcısına yanıt
    Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla yaşamaya devam et sen bir gün sana da dokunacak, burada koyduğun notlarla haksızlık yok diye savunman da çok ironik.
    istediğini söyle. umrumda değil. siz sürekli ygs lys görüyorsunuz bizde normal derslerin ders saatinden fazla bölüm dersleri var. hiç uğraşamıcam ben bile kendi bölümümde hakkımı almadığımı düşünüyorum. bi kız tüm notları çıkarıp ezberleyip sınavlardan 100 alıyo ben sırf ezber yapmayıp biyolojide mantıklı olanı bildiğimi yazdığım için puanım kırılıyo. okulda yaşadıklarımı bilmeden bana verilen sözlüleri yargılayamazsın.
  • Anadolu yada Fen Lisesinde okuyorsan ve biraz da çalışma alışkanlığına sahipsen zaten imam hatiplilerle yarışmıyorsundur.O yüzden bi sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Ama evet haksızlık yapılan bi durum varsa o da şudur: Senin dersine devletin not şişirmeyen hocaları giriyorsa sözlülerde yada performanslarda yardım etmiyorlar tamamen senin çalışmana bakıyor olay. Ha özeldeysen eğer notlara ne kadar müdahale edildiği konusunda bi yorum yapmam gerekmiyor heralde.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.