Şimdi Ara

OBP Kaldırılsın imzalayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba son yıllarda gerek temel liselerin açılması gerek bazı liseler arasındaki sınav zorluk düzeyi farklılıkları nedeniyle birçok üniversiteye hazırlanan öğrencinin korkulu rüyası haline gelen OBP'nin kaldırılmasını istiyoruz.
    Diploma puanı "90" olan öğrencilerin bile geriye düşmesinden bahsediyoruz. Hemde yüzler bazında değil binler bazında düşmeler yaşanıyor 5-10 bin geriye düşenler var. En kısa sürede bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz.

https://www.change.org/p/%C3%B6sym-t-c-milli-e%C4%9Fitim-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-%C3%B6sys-de-obp-nin-kaldirilmasini-istiyoruz?just_created=true

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senben12 -- 23 Temmuz 2016; 18:12:52 >

• İmkansız karsdeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • change org şimdiye kadar neyi değiştirdi ?
  • sancaryum kullanıcısına yanıt
    AKK kaldırılması yolunda en azından mecliste tartışılıyor.
  • İmkansız hocam haklısın çok büyük haksızlık ama obp nin bir yerde etkili olması lazım

• adaletsizlik var ama bu cozum degil

okullar iyice copluge doner.. dersaneler daha ciddiye alinir, okullardaki hem hocalar hem de kaliteli ogrenciler bile kaybedilir..

dersaneler kaldirilsaydi belki bi katkisi olurdu obp kaldirilmasi icin..

• nigeldeyoung N kullanıcısına yanıt
    Etkisi düşürülebilir en azından hocam görsünler bari bıktığımızı bu cemaat liseleri falanda varya işin içinde belki el atarlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen senede aynı imzayı topladılar sonuç:kaldırılmadı
  • Abicim az düşünün ya millet lisede yatar o zaman (9,10,11.sınıf).Kimse takmaz ki dersleri, ayrıca obp faktörü özel okullar için piyasa oluşturuyor
  • Armutdamiyemeyah kullanıcısına yanıt
    Yatsın yatarsa giremez iyi bir yere kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senben12

Merhaba son yıllarda gerek temel liselerin açılması gerek bazı liseler arasındaki sınav zorluk düzeyi farklılıkları nedeniyle birçok üniversiteye hazırlanan öğrencinin korkulu rüyası haline gelen OBP'nin kaldırılmasını istiyoruz.
    Diploma puanı "90" olan öğrencilerin bile geriye düşmesinden bahsediyoruz. Hemde yüzler bazında değil binler bazında düşmeler yaşanıyor 5-10 bin geriye düşenler var. En kısa sürede bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz.

https://www.change.org/p/meb-obp-kald%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n?recruiter=208036211&utm_source=share_for_starters&utm_medium=copyLink

https://www.change.org/p/%C3%B6sym-t-c-milli-e%C4%9Fitim-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-%C3%B6sys-de-obp-nin-kaldirilmasini-istiyoruz?just_created=true
    Hocam hazirda imzalanmiş kampanya var zaten.Bu linki koy.

• Genelde temel lise olanlar cemaat liseleri bu sebeb ile bu kez şansımız yüksek kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

adaletsizlik var ama bu cozum degil

okullar iyice copluge doner.. dersaneler daha ciddiye alinir, okullardaki hem hocalar hem de kaliteli ogrenciler bile kaybedilir..

Dershaneler zaten bu konu yüzünden daha ciddiye alınıyor.

Ben tüm yıl sınavlara calısıp gecicem diye bi yerlerimi yırttım, temeldekiler sınavlarını 5 dakkada bitirip derse geçti.

Ben zor sınavlardan düşüp alıp sıralamamı 10 bin geriye attı, onlar haketmedikleri halde sıralamada ileri atladılar.

Ayrıca da katılmıyorum başarılı öğrencilerin farkı vs demişsin okullardaki de, okul derslerini yapan adamın sınavda da aynılarını yapması gerekmez mi? Yapamıyosa bu onun notlarının şişirildiğini göstermez mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Değiştirdim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ingvar

quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

adaletsizlik var ama bu cozum degil

Dershaneler zaten bu konu yüzünden daha ciddiye alınıyor.

Ben tüm yıl sınavlara calısıp gecicem diye bi yerlerimi yırttım, temeldekiler sınavlarını 5 dakkada bitirip derse geçti.

Ben zor sınavlardan düşüp alıp sıralamamı 10 bin geriye attı, onlar haketmedikleri halde sıralamada ileri atladılar.

Ayrıca da katılmıyorum başarılı öğrencilerin farkı vs demişsin okullardaki de, okul derslerini yapan adamın sınavda da aynılarını yapması gerekmez mi? Yapamıyosa bu onun notlarının şişirildiğini göstermez mi?

Benim yazdiklarimla ne alakasi var bunlarin anlamadim cumle cumle cevap yazabilir misin mumkunse?

• zor biraz kardeş ben şahsen obp falan olmasa okul derslerini iplemezdim obp olmak zorunda bence
  • iyi ki bunu başlattın şimdi kesin obp kalkar mükemmelsin kimsenin aklına gelmemişti bu.
  • senben12 S kullanıcısına yanıt
    AKK kaldırılmaz. 3mbps 5 mbps olur 5 mpbs 4 yıl sonra 10 olur öyle öyle gider. Devlet yapabiliyorsa tüm firmalara sizin şu kadar karınız var yatırım için harcadığınız bütçe şu kadar her yıl en az şu kadar yatırım yapmak zorundasınız diyecek. O altyapılar güçlendirmeden akk yi kalkarsa ne olur hiç tahmin edebiliyor musun?
  • OBP kaldirilmamali, 4 yil boyunca çalışan da hakkını almali. Ancak bence sinavlarin en azindan her donem 1i merkezi olmali ve MEB duzenlemeli

• Gerçekten adaleti gözeten insanlar olsa.. OBP'ye sıra gelene kadar daha çok şey var.

Kaldı ki eğitim sistemi bir memleket meselesi. Bu noktada üniversite sınavları zaten en dikkat çeken noktalardan biri. Eğitimde adalet istense, çocuklar düzgün bir eğitim alsın dense şimdiye kadar birçok eğitim reformu gerçekleşirdi.

Bu insanlara ne bürokratlar, askerler onlara istemedikleri şeyleri yaptırmaya çalıştı da yaptıramadı.

Bir change.org kampanyasının etkili olacağını düşünmek hayalcilikten öteye gidemez.

Duygusal düşünebilirsiniz, adalettir, hak, hukuk.. Olmaz.

Cemaat liseleri diyen var. Daha yeni 15 üniversite kapatılmış, liseleri mi açık kalacak?

http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2016/07/kapatilan-okullarin-tam-listesi.pdf

Şu üstteki linkteki eğitim kurumlarına bak, hepsi cemaatin. Teker teker el konuldular devlet tarafından. Cemaat mi kaldı ki okulu kalsın? Böyle şeylerle avutmayın kendinizi..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.