Şimdi Ara

o/c yi artırınca ses kartı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar p4 2.4 533mhz (presscot değil, eskilerden),
    asus P4PE i845 anakart
    2x256 twinmos 333mhz ram var.

işlemci çarpanı 18. standart değeri olan 133 fsb yi 149 da kullanıyorum şu an.
    voltaj vermedim. 1.5 de duruyor.
    Ram lerin voltajı sa 2.5 de, ancak ram leri de 166 değil 198 de kullanıyorum.
    Yani 2.4 işlemci oluyor 2.68, 166 mhz lik ram de oluyor 396mhz.
    ancak FSB yi 150 yapınca onboard seskartı iptal oluyor.
    makina çalışıyor ama ses yok.

bu sorunu nasıl çözebilirim.
    aygıt yöneticisine bakınca ses için "yüklenmemiş donanım" görüyor.
    cd yi atıp yüklüyorum ama olmuyor.

• pci hızı diye bişi yok mu biosta ?
    varsa onun hızını / böleni filan düşür işte ne görürsen.
  • pcı hızı mı??? onu hangi bölümde bulabilirim?
    hiç dikkatimi çekmedi.
  • bendede usb gidiyodu belli bi yerden sonra voltaj verince düzeliyodu anakarta birazcık
  • hangi bölümde mi ? valla oralarda bi yerde olması lazım
    overclock bölümünde olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

bendede usb gidiyodu belli bi yerden sonra voltaj verince düzeliyodu anakarta birazcık

2.8 ,n üzerine çıkarınca usb bende de gitti,
    voltajı anakarta nasıl verdin voltajı??
    yoksa işlemciye mi voltaj veriyon.

• msi 845 dede aynı sorun vardı belki bios update ile bu sorun hallolur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de aynı sorun oluyor.p4 1.7 yi 2.1 e kadar yükseltebiliyorum ama ses gidiyor.1.8 de kalırsa bişey olmuyor 1.9 civarlarında falan sesde cızırdamalar olmaya başlıyor.Bencede sanırım voltajdan kaynaklanan bişey.ben voltaj artırımı yapamıyorum biosumda öyle bir ayar yok.deneme şansım olmadı yani voltaj artırırsam gececekmi diye.Bu arada bios ayarları dışında voltaj artırımı yapabileceğimiz bir program falan var mı?
  • kardeşim ne kasıyorsunuz
    alın bi tane 2. el Creative Live ses kartı - 20-25 ytl olsun bitsin ömür boyu kullanın.
    arada daglar kadar fark var. alc 850 7+1 onboard ses kartı bile live yanında berbat cızırtılar gibi kalıyor.
    hem de o'c den etkilenmez. 83 mhz'e kadar denemiştim :)
  • işin kötü yanı benim ses kartım zaten vardı ben sattım. :(
    arkadaş ille de istedi onu
    rahat bırakmadı beni
    o zamanlar da o/c yapmıyordum sattım gitti.
    şimdi pişman oldum.... ahhhh ah...

şimdi bu sorunu 20-25 ytl vermeden nasıl hallederiz?
  • Arkadaşım pcı agp hızı dene bi yer olması lasim bıosda ara bulursun fsb yi arttırdıgın yerde olması lasım bende öle Ordan agp pcı hızını 66.33 e sabitle sonra ses problemi kalmaz bendede önceden öle idi sabitleyince 66.33 e hiç bir sorununuz kalmadı kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaNeRR -- 16 Kasım 2005, 17:19:28 >
  • evet dostum o alanı biliyorum
    auto olarak duruyor.
    orayı 66.33 olarak sabitleyeyim , bir de öyle deneyeyim.
    Peki bu alan ekran kartı ile ilgili değil mi?
    bu aray değişikliğinin ne gibi etkileri olur sisteme?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iron_Maiden

kardeşim ne kasıyorsunuz
    alın bi tane 2. el Creative Live ses kartı - 20-25 ytl olsun bitsin ömür boyu kullanın.
    arada daglar kadar fark var. alc 850 7+1 onboard ses kartı bile live yanında berbat cızırtılar gibi kalıyor.
    hem de o'c den etkilenmez. 83 mhz'e kadar denemiştim :)

Kardeşim creative 5+1 hoparlör ve ses kartı beraber aldı. Hakkaten çok fark var..Bende creative 4+1 var hiç tatvermez oldu.Şu fiyatlara bi bakayım hımmm....

Bu arada topiği açan arkadaşa bişey yazmamışız.Ben de asus ana kart vardı 4+1 de sesi açınca cızırtı yapıyordu.Ben de epox a geçtim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QhellThosh -- 17 Kasım 2005, 11:26:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Caner***

Arkadaşım pcı agp hızı dene bi yer olması lasim bıosda ara bulursun fsb yi arttırdıgın yerde olması lasım bende öle Ordan agp pcı hızını 66.33 e sabitle sonra ses problemi kalmaz bendede önceden öle idi sabitleyince 66.33 e hiç bir sorununuz kalmadı kolay gelsin....

Caner üstad senin dediklerini yapınca işlem düzeldi.
    150 nin üzerine hiç çıkamazken şu an 153 deyim ve bu akşam biraz daha artırmayı düşünüyorum.
    aoğutma sistemim çok iyi değil, önce onu halletmem lazım sonra abanıcam biraz daha.
    Yalnız sormak istediğim şey bu değiştirdiğimiz ayar neyin nesi? Ne işe yarıyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.