Şimdi Ara

O.C işlemci voltajı yardım... (X6 1090 T)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim imzamdaki gibidir. Çarpanı 18.5 yaptım şu an 3.7 stabil. Daha yüksek hızlara çıkmak için voltaj vermek gerekir sanırım onu denemedim henüz. Ancak bu resimde CPU yla ilgili bi kaç voltaj bölümü var Biosdada öyle. Bu CPU ile ilgili olan voltajların hangisini yükselticez . Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OHePSiyaHGiyeR -- 8 Mayıs 2011; 23:36:45 >

• Çarpanı 19.5 yaptım. Şimdi voltaj vermeden 3.9 çalışıyor. Bakalım kapanıcak mı diye anakartın kendi programından hemen 2 dakika bi stabilite testi yaptım kapanmadı. Uzun süre yükde dursa nolur bilmiyorum ona zaman ayıramadım şimdi. Çarpanı 20 yaparsam 4 ghz de açılıyor windows ama bi program açarken falan kilitlenip yazıların olduğu bi mavi ekran ççıkıyor. Bende geri 19.5 a düşürdüm öyle kullanıyorum. Daha önce hiç oc yapmadığım içinde bu voltaj kısmından çekiniyorum. Bios dan voltajı 1.3 ün üzerine çıktığı zaman rengi kırmızı oluyor bende deneyimsiz olduğum için voltajı Auto da bıraktım. Tecrübeli arkadaşlardanda bir öneri gelmedikcede kurcalamam.
  • elinde noctua var o işlemciyi 4 ghz gündelik rahat kullanman lazım biostan yap ayarlarını programla falan uğraşma
  • evet arkadaşlar, içimdeki korkumu kırdım ve biraz voltaj verdim. Şu anda 4.2 stabil. Daha doğrusu verdim voltajı verdim çarpanı açtım 4.2 çalışıyor (: ve stabil. Çarpanı biraz daha yükseltesem nolur bilmiyorum. yanlız Cpu-z programında zaman zaman işlemci voltahı 1.608 v görünüyor ço ğu zaman resimde görünüğü gibi. Arada neden 1.6 v oluyor anlamadım. peki hep çarpanı yükselterek mi yapıcaz bu işi. fsb yükseltmiycez mi hiç ? Bu arada sıcaklıklarda gayet normal Şu anda boşta 28 yük altında 45 derece.

• Bende Yapıcam X4 955 ile yapacagım Yardım bekliyorum şuan 3.7 Ghz.
  • 1.52'den yukarısı tehlikeli diye biliyorum
  • O/c yapalı uzun süre olmuş. Benim bikaç sorum olacak...
    -Stabil mi 12 mayıstan beri 4.2ghz'de?
    -Voltajın 1.6 ya çıkmasının nedenini çözebildin mi?
    -Voltaj ayarını auto mu yaptın yoksa kendin mi ayarladın?
    İstediğin sorudan başlayabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: efecanirim

O/c yapalı uzun süre olmuş. Benim bikaç sorum olacak...
    -Stabil mi 12 mayıstan beri 4.2ghz'de?
    -Voltajın 1.6 ya çıkmasının nedenini çözebildin mi?
    -Voltaj ayarını auto mu yaptın yoksa kendin mi ayarladın?
    İstediğin sorudan başlayabilirsin

Stabil. Ancak bir hafta kullandıktan sonra 4 ghz çektim. üst sınırı görmek için 4.2 ye çıkarmıştım, ama 4 de yeterli. Sürekli işlemciyi yormak istemedim doğrusu.. Voltaj da biosu güncelleyinde düzeldi. Şimdi 1.6 larda değil , 1.4 lerde. Voltaj ayarı auto da değil. elle ayarladım. Umarım cvplar yeterlidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.