Şimdi Ara

o/c hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben His Iceq 4 turbo HD4850 512 mb ekran kartı kullanıyorum. cpu/bellek hızı 650/2000 default hali budur.
    Şimdi sizlere o/c hakkında sorucağım bazı sorular var.

1-)Ben şimdi ekran kartıma o/c yapmak istesem max olarak nekadar verim alabilirim.Mesela cpu/bellek hızı 875/2500 falan olabilirmi?
    2-)Ekran kartıma o/c yaparsam sisteme herhangi bir zarar verebilirmi?
    3-)Ekran kartıma o/c yaparsam fan hızı kendi halindeki gibi %24 demi dursun?Yoksa manuel olarak hızını %65 lere falan çıkarmam lazımmı?
    4-)Bu o/c yi sadece ekran kartımın soğutma sistemine güvenerek yapabilirmiyim?
    5-)Gördüğüm kişilerden o/c li ekran kartı kullananlar çoğunlukta ve hiç zararını gören oldumu?(Ekran kartının yanması vs.)
    6-)Ben ati ccc(catalsyt control center) de ekran kartım cpu/bellek hızı dediğim gibi defaultta 650/2000(ati ccc de 650/1000 olarak gözüküyor.).Ordan kilidi açıp verileri arttırdım.Fakat en fazla 700/1100 oluyor.Buda 700/2200 demek.Fakat hd4830 kullananlara baktığıma göre 850/2400 e kadar artırabiliyorlar bu kadar yüksek değer arttırmayı nasıl başarıyorlar?.
    7-)Bu arada ben dediğim gibi 750/1100 yapınca değerleri,oyunda ekranda çizik ve ekranın sol köşesinde kararma gibi problemler yaşadım ve sizce bu şekilde o/c yapmıs sayılıyormuyum?(yani biostan veya başka bir yerden falan özel ayarlara gerek varmı?).

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Sanada meraba

1-Ekran kartına dediğin gibi 875/2500 bu kadar o/c yapmak pek sağlıklı değildir tabii karttan karta değişebilir bu olay.Ben 9600Gt me 700 den 760 a çıkardım ve GTA4 te 4 FPs arttı.Ram ine dokunmanı tavsiye etmem.
    2-Ekran kartına o/c yaparsan sisteme zarar vermezsin.
    3-Fan hızını Ekran Kartının sıcaklıklarına göre artırmanı öneririm.Eğer sesi seni pek fazla rahatsız etmezse %100 e çekmeni öneririm.Buz gibi ekran kartın olur
    4-Evet ekran kartının soğutmasına güvenerek yapabilirsin ama kasa içi hava silikilasyonun da iyi olması gerek.Zaten kartın en soğuk modellerden.
    5-Ben ekran kartına o/c yaptığımda gördüğüm tek zarar Crysis de mavi mavi noktacıklar çıkmasıydı oda Saat Hızını 780 MHz e çektiğim için.Ama sana kesin olarak bişi söylemek istemem.
    6-Cevap veremeyeceğim ATI kullanmadım.Kullanan arkadaşlar yardım ederler.
    7-BIOS tan PCI Express Memory i 100 yap yoksa o/c yaptığın zaman oto olarak o bayağı bir artar ve zarar verebilir.Ayrıca birden ekran kartına abanma yavaş yavaş nazik nazik hızları aşırt.

• Teşekkür ederim saol.

Yanlız anlamadığım bir şey var yardımcı olursanız sevinirim.
    1-)Ekran kartının bellek hızına o/c uygulamam neden sağlıklı bir davranış değil(cpu değil sadece bellek hızı)
    2-)Ati kullanan arkadaşlar ati ccc mi yoksa rivatuner gibi program kullanmamımı önerirsiniz?
    3-)@Mr.killerman demişsinizki fan hızını %100 yapabilirsiniz;
    fakat bu kadar hızlı dönmesi fan a zarar vermezmi?
    4-)o/c nin sisteme zararı derken şunu demek istedim.Ekran kartı falan yanmaz değil mi?

Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrebo

Teşekkür ederim saol.

1-)Ekran kartının bellek hızına o/c uygulamam neden sağlıklı bir davranış değil(cpu değil sadece bellek hızı)
    2-)Ati kullanan arkadaşlar ati ccc mi yoksa rivatuner gibi program kullanmamımı önerirsiniz?
    4-)o/c nin sisteme zararı derken şunu demek istedim.Ekran kartı falan yanmaz değil mi?

Teşekkürler şimdiden.

1-)Ben bellekleri 900 olan degerden 1000 olarak degıstırıyorum.Bi sorun yasamıyorum ancak her kart farklı tepkıler verebılır ancak sorun yasamadıgım ıcın tecrubem yok ...
    2-)ATi Tools basıt bı kullanım sunuyor ve oyuna gırmeden once bı sorun varmı gormenı saglıyor ...http://www.techpowerup.com/atitool/ ındırebılırsın ...
    3-)Zaten donmeye programlı bende o sekılde kullanıyorum =) sesi canımı sıktıgında kulaklıgım var onu takıyorum...http://www.hepsiburada.com/philips-shp-2000-kulaklik/productDetails.aspx?categoryid=17414&productid=mrrprd_bd850183&mr=1 bunu takıyorum.
    4-)bende belırtılen ayar Mr.kiLLerMan dedıgı gıbı 100 olarak sabıt bı zararını gormedım ama 100 olarak sabıt ıken yapacagın hızasırmalarda en buyuk sıkıntı sıstem kıtlenmesıdır... RESET cozumudur :)

• 1-Bellek hızını benim ekran kartı için dedim.Ben burda ATI kullanan pek çok kişinin belleklere çok fazla hızaşırtma yaptıklarını gördüm.Sana ATI kullananlar yardım ederse daha iyi olur.
    2-RivaTuner Nvidia'nın o/c programıdır.
    3-Fan zarar görmez sadece ses çıkarır.Mesela ben şu an CPU ve Ekran kartı fanlarını tam devir kullanıyorum.Sadece aşırı ses çıkıyor o kadar.
    4-Ekran kartını yakan birini ne duydum ne de gördüm.Ama sen bu dediğime aldanıp birden 200 MHz aşırtma.Ekran kartına o/c de CPU ya olan o/c den daha az bilgim var, onun için tam net bişi söyleyemem.
    quote:

Orjinalden alıntı: emrebo

Teşekkür ederim saol.

Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krak3n -- 27 Şubat 2009; 22:49:17 >

• ccc de limit vardır
    o değerlerin dışına çıkmak istiyosan
    rivatuner i kur
    daha iyi
    hızı sıcaklığa göre ayarlarsın
    %25 de
    düşük bi değer

kendimden örnek veriym ben
    bendeki palit 4870 in default değerleri
    750/3800 dü

bunu ben 840/4400 e çekebiliyorum
    gta 4 de sorun çıkarmıyodu
    ısınma problemide yoktu fanlar sağlam
    5er 10 ar arttırarak dene
  • Tmm arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.