Şimdi Ara

Nvidia Yeni Bir Kurnazlık Peşinde Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu durum açıkçası nedense aklıma gelip duruyor konumuz ne olacak dersek, yeni gelecek ekran kartlarında madencilik yapılıyorsa performansın düşürülme mevzusu https://www.donanimhaber.com/analiz-nvidia-nin-madencilere-yonelik-hamlesi-ise-yarayacak-mi--130323 geçen aylarda böyle bir önlem alacakları açıklandı. Bazı kaynaklar bunun driverlar ile eski ekran kartlarınada uygulanacağınıda söylüyor.

Ancak benim kafamda şöyle bir soru işareti oluştu.

Biz normal bilgisayar toplayıp oyun, tasarım vs gibi işlerle uğraşan madencilik işleri ile uğraşmayan insanlar için bütçemize göre hesap yaparız. Nvidia RTX teknolojisini oyunlarda göz boyama için bir anda çıkardı, nvidia now gibi bir yeniliğide sözde bilgisayar almaya parası yetmeyenler için çıkardı.

Peki fiyatlara gelirsek çok uçuk durumdalar.

Redditte bir çok kişi bu durumdan bıkmış durumda.

Sadede geleyim,

Nvidia x50 ve 60 ti serisini normalde oyuncular oyunları açsın diye piyasaya sürüyor ancak bu durum yeni kartlarla gelen bu madencilik bloklama uygulamasıyla oyunlarada uygulanırsa? Misal x50-60 kartların performansını normalden daha düşük gösterip x70-80 sattırmayı daha doğrusu bütçesi az olan insanları bile buraya çekmeyi denerler diye düşünüyorum.

Yani adamlar şunu gördü. Adamlar açık açık dediler "Ulan biz bu madencilere garantili garantisiz kartı dayıyoruz adamlarda ne bulursa koyuyor alıyor şikkayet etmiyor aynı şeyi biz şimdi bu madencilere değilde oyunculara normal insanlarada dayatsak hiç birisi ses çıkarmaz" kafasındalar.

Neden mi? Çok basit kaç senedir bu madencilik furyası devam ediyor oyuncular ve diğer normal iş yapmaya çalışanlar kart bulamıyoruz dedikçe Nvidia kulaklarını tıkadı durdu. Yıllar önce madencilere özel kart çıkarabilirdi ama çıkarmadılar. Bu madencilik blockerını yıllar önce yapabilirlerdi yapmadılar kalkmış şimdi yapacağız diyorlar.

Kısacası ben Nvidianın müşterilerini sazan yerine koyduğunu düşünüyorum bu kadar basit.

Kısacası adamların sırf oyun açtırmak için x60-x70 normal oyun için x80 gibi kartları bize sunacaklar diye düşünüyorum.

• Madenciler özel kartlar satılmıyor fazla. Çünkü mining işi bitince satamayacak elinde kalacak miningcinin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt

Mining işinin bitme durumunun olacağını düşünmüyorum hocam. Dünya üzerinde 1500+ üzeri coin türü var bunların bazıları scam bazıları ciddi anlamda iyi projeler.

Madencilik bitse bile alt coinler sürekli çıktığından bir zamanlar küçük olan alt coinler değerleri daha da büyüyeceğinden insanlar pek duyulmamış coinlere yönelecek. İnsanların bir anda ripple, dogecoin, bitcoin cash kazması gibi.

İşte bu yüzden madenciliğin bitme gibi bir durumu olmayacak. Millet umut ediyor ancak sıkıntı şu büyük coinlerde madencilik biter küçük coinlerde madencilik başlar ekran kartı üreticileri ne kadar önlem alırsa alsın işin içinde bir ton hacker var ona göre önleme durumlarına karşı bir ton zararlı veya zararsız yazılım geliştirip piyasaya pompalarlar bazıları dolandırılır bazıları ise dolandırılmaz... Sırf nvidiaya tepki olsun diye zarar vermeyen yazılımlar yazan hackerlar bile çıkar bu durumdan.

Ekran kartı üreticilerinin en büyük yaptığı hata çok fonksiyonlı ekran kartları üretmiyorlar madencilik için. Yani bu kartlar oyundada simulasyondada madenciliktede kullanılmalı ama normal serilerden farklı olmalı.

Fakat bunu yıllardır yapmıyorlar. Yapabilirler hatta karda elde ederler ama yapmıyorlar.

• 2018 de ethereum fiyatı azaldığında herkes eldeki kartları satmaya başladı alt koine yönelmediler. Bunda da aynı olacağını düşünüyorum.
    Şuan ethereum fiyatı artıyor evet ama kazma zorluğu artıyor. Eylül Ekim gibi GTX 1660 kart ile siteler üzerinden hesapladığımda 11$ (11 veya 7 tam hatırlayamıyorum) günlük getiriyor gibi gözüküyordu. Şuan 2.5 dolar gözüküyor mining hesaplama sitelerinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt

Hocam küçük ölçekli madenciler panikleyip satıyor doğrudur yani evinin bir odasını kapatanlar özellikle.

Ancak adamlar bu işe ciddi ciddi yatırım yapıyorsa o adamlar ekran kartları bozulana kadar yada yeni ekran kartı alana kadar ellerinden eski kartları çıkarmıyorlar.

Böylede bir durum var. Bostan yapan adamla tarla yapan adamın kazandığı miktar tabii ki aynı olmayacağından küçük olanlar her zaman panikle elindekileri kurtarma peşine düşecektir. Büyük balıklar ise daha derinlere gidecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

Mining işinin bitme durumunun olacağını düşünmüyorum hocam. Dünya üzerinde 1500+ üzeri coin türü var bunların bazıları scam bazıları ciddi anlamda iyi projeler.

Madencilik bitse bile alt coinler sürekli çıktığından bir zamanlar küçük olan alt coinler değerleri daha da büyüyeceğinden insanlar pek duyulmamış coinlere yönelecek. İnsanların bir anda ripple, dogecoin, bitcoin cash kazması gibi.

İşte bu yüzden madenciliğin bitme gibi bir durumu olmayacak. Millet umut ediyor ancak sıkıntı şu büyük coinlerde madencilik biter küçük coinlerde madencilik başlar ekran kartı üreticileri ne kadar önlem alırsa alsın işin içinde bir ton hacker var ona göre önleme durumlarına karşı bir ton zararlı veya zararsız yazılım geliştirip piyasaya pompalarlar bazıları dolandırılır bazıları ise dolandırılmaz... Sırf nvidiaya tepki olsun diye zarar vermeyen yazılımlar yazan hackerlar bile çıkar bu durumdan.

Ekran kartı üreticilerinin en büyük yaptığı hata çok fonksiyonlı ekran kartları üretmiyorlar madencilik için. Yani bu kartlar oyundada simulasyondada madenciliktede kullanılmalı ama normal serilerden farklı olmalı.

Fakat bunu yıllardır yapmıyorlar. Yapabilirler hatta karda elde ederler ama yapmıyorlar.

Yani madenciliği özel kartlar üretilse, madencilerin sadece o kartları mı alacağını düşünüyorsun,

Hayır ikisini de alacaklar, arz talebi karşılamıyor bütün sıkıntı bu

• Demek istediğim şu,

Oyuncular ve normal grafik kartlarında kısıtlamalar olsun madencilik yapılamasın ancak madencilere özel kartlarda oyun oynanabilir olsun, madencilikte yapılabilsin, grafik tasarım felanda yapabilelim.

Kısaca madenciler maden çıkaramayacakları bu normal atıyorum RTX 4080 kartlarından Nvidianın madencilere özel kazım yapılabilecek yanında başka şeylerde yapabileceği kartlar çıkarsalar piyasa dengesi oluşur.

Madencilik için güçlü ekran kartları lazım yani burada bir asal saynın üssünün üssünün bilmem nesinin bilmem nesi olarak çok uzun sayılar bulduruyoruz makineye. Çok büyük faktöriyel buldurmak gibi düşünebilirsiniz ancak bir tekrar örüntü varsa bu üsler üzerinden gidiyor bundan dolayı GPU'lara hücum ediliyor.

Sırf bu iş için performanslı kartlar üretip bir yandanda bu kartların RTX 4080 gücünde oyun açabildiğini düşünsek madenciler buraya neden yönelmesin ki?

Madenciler madenci ekipmanlarını ve kartlarını tek bir fonksiyonu olduğu için almayıp normal ekran kartlarına saldırıyor. Bu ipi baştan sıkı tutsa Nvidia hem oyuncular kazancaktı hem madenciler kazancaktı hemde piyasada fazla fazla ekran kartı satılacaktı yani Nvidia 1 taşla 2 kuş birden vuracaktı.

Btc ilk çıktığı zamanlar Ant minerlar vardı bunlarda sadece BTC kazabiliyordunuz millet bunlarla işe başladı bunlarla kazmaya başladı bazıları usb stick şeklinde olanlardan aldı onlarla kazdı sonra BTC'nin kazılması zorlaştığı için ve alt coinlerde farklı hash algoritmaları kullandığı için o ant minerlar anında çöpe döndü kimse satamadı çoğu kişi buradan zarar etti.

Kısaca adam dediğin gibi zarar edeceği şeyi neden alsın ki?

Benim dediğim o madenci kartlarının sadece maden değil farklı özelliklerde dengeli ve güçlü kartlar olabilmesi tabiri caiz ise modifiyeli RTX 4080 diyebiliriz çıkmadı ama çıkınca böyle bir şey yapmalı Nvidia.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.