Şimdi Ara

Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Posta başlarken belirteyim tablet Nvidia tarafından üretiliyor ancak Nvidia nın partnerlerince satılıyor.
    EVGA tegra note 7 adı altında amerikada
    Advent VEGA tegra note 7 adı altında ingilterede
    zotac tegra note 7 adı ile doğu asya da
    hp slate 7 extreme adı ile dünyanın çeşitli bölgelerinde
    xolo tegra note 7 adı ile hindistanda
    ve daha bir kaç farklı isim altında çinde güney amerikada vs. satılmakta. hp hariç cihazın dış görünüşü üzerindeki marka hariç birebir aynı hp ise biraz daha sade bir kaplama ile değişiklik yapmayı düşünmüş ve kendi markasını basmış aynı zamanda önceki slate 7 tabletine benzetmiş.

    Tabletin teknik özellikleri şu şekilde:
    1.8 ghz cortex a15, 4 çekirdek + 800mhz companion çekirdeği işlemci
    72 çekirdekli gpu
    1280x800 7" ips PRISM ekran
    1gb ram 1600MHz
    16gb hafıza
    sd kart yuvası
    Camera awesome uygulaması ile beraber 5mp arka vga ön kamera
    Direct stylus teknolojili devrimsel kalem desteği
    320 gram
    15.17Whr batarya
    10saat aktif ekran süresi pil ömrü
    2.4Ghz tek bant wi-fi
    bluetooth 4
    gps-glonass

    Fiyat olarakda ABD de 200 dolar Avrupa da 200 euro civarında.
    Türkiyede bulması mümkün değil ancak ingiltereden ebay üzerinden satan bir satıcı var ben bu şekilde sipariş ettim. 580 tl civarında tuttu henüz gümrüğe girmediğinden elime ulaştığında maliyeti ne olacak bir fikrim yok.

    Mobil oyun dünyasında Nvidia shield den sonra onscreen testlerinde ekseriyeti ile ikinci sırada olmakla beraber nvidia shield in tablet olmaması sebebi ile oyunlarda en yüksek performansı veren tablet konumundadır şu anda.
    Benchmark sıralamalarından bir kaç örnek vermek gerekir ise şu şekilde
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti

     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti

     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti


    Bu başarıyı yakalamasındaki sebeplerden bir tanesi ise ekranının HD çözünürlükte olması. Surface 2 gibi toshiba marka bazı tabletler gibi cihazlarda tegra 4 ü aynı saat hızlarında kullanmaktalar lakin onlarda ekran çözünürlüğü FHD ile 2k arasında değişmekte dolayısı ile onscreen grafik performansı düşmekte. Cihaz 7" boyutlarında olması sebebi ile de piksel yoğunluğu olarak o tabletlerden daha yüksek bir değer yakalamakta.
    IPS ekranı PRISM adlı teknoloji ile oledlere benzer bir biçimde her pikselin parlaklığını ayrı ayrı ayarlayabiliyor. ancan buna rağmen kontrast değeri bazı rakiplerinin gerisinde kalmakta ama Tegra 4 gibi çok pil harcayan bir işlemciye rağmen 10 saat ekran süresi sunabilmekte bu sayede
    Pil tasarrufu amacı ile iki çekirdeği kapatabiliyoruz.
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti

    İnternette gezinirken de 8 saati geçen bir pil ömrü sunmakta
    3 boyutlu grafikler içeren oyunlarda ise 3 ila 4 saat arasında bir pil ömrü sunuyor.

    Cihazın kameraları Avarajın altında bir kalitede ancak camera awesome uygulaması sayesinde ilgi çekici şeyler yapılabiliyor.
    örneğin video çekerken bir cismi seçip bu cisme odaklı kal dediğinizde o objenin yakınlaşıp uzaklaşmasını takip ederek ona odaklı kalıyor.

    Cihazın üzerine HDMI çıkışı bulunmakta yani bir nevi OUYA konsolmuş gibi BT gamepad ve hdmi kablosu kullanarak tv ye bağlayıp konsolvari bir şekilde oyun oynayabilirsiniz.
    kablosuz görüntü aktarımı konusunda da 2.4ghz lik single band wifi anteni bu işi hakkı ile yerine getirebilmekte.

    Cihazın "selling point" diyebileceğimiz en önemli özelliklerinden bir tanesi directtouch-directstylus denilen teknoloji ile çalışan bir kaleme sahip olması.
    Cihazın ekranı ekrana değer kapasitif cisimlerin hepsini tanımakta ve boyutlarına göre parmak mı avuç mu stylus mu farketmekte ve ayırd etmekte
    yani 2mm kalınlığındaki stylusu kullanmaya başladığınızda 5mm kalınlığındaki parmağınısı ya da bir kaç santim büyüklüğündeki avuç temasınızı ayırd etmekte ve sadece kalemin işlemlerine izin vermekte.
    dolayısı ile wacom gibi aktif styluslardan aşina olduğumuz avuç reddetme (palm rejection) kabiliyetini ne aktif bir kalem ne de ekstradan bir stylus paneli bulundurmadan yapabilmekte.
    aynı zamanda basınç hassasiyetine benzeyen bir işlevide bulunmakta bunu yazarak açıklaması biraz zor olduğundan videoya saklayacağım
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti

    Aynı zamanda kalemini silosundan çıkardığınızda iki tane soft key daha görünmekte ve bunlar ile ekran yakalayıp üzerinde not alabiliyor ya da palm rejection u devamlı açık halde tutabiliyorsunuz. aynı zamanda silodan kalem çıktığında ekranda bir pop up menü beliriyor buraya istediğiniz uygulamaları ekleyebiliyorsunuz. Başlangıç olarak Tegra draw ve Tegra write adlı iki adet uygulama yer almakta.

    Cihazın ön yüzünde iki adet hoparlör bulunmakta. 80desibel civarında ses veren bu hoparlörler şiddet oalrak çok yüksek olmasa da ses derinliği konusunda rakiplerinden ilerdeler. Ayrıca cihazın yan tarafında bir adet mini subwoofer bulunmakta ve bass seslerde fark yaratmakta.

    Ayrıca stock android arayüzünü kullanıyor.
    farklı tiplerde stylus seçenekleri ve birde slide cover adında bir manyelik kılıfı var.

     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti

     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti
     Nvidia TEGRA Note 7 | Dünyanın en hızlı tableti


    Cihaz elime ulaştığında detaylı bir review daha hazırlayıp birkaç tane de mümkün olur ise karşılaştırmalı video çekeceğim ve eğer olur ise soruları yanıtlayacağım.
    Ekleme, cihazın markası ne olursa olsun doğrudan Nvidia tarafından update alacak şu an 4.3 e ügncellenmdi 4.4 bekleniyor.
    güncelleme ile Always on HDR özelliği eklendi yani sıradan kamera uygulamasında normal ön izleme görülür deklanşöre basılında 3 tane fotoğraf çeker bu tablette ise devamlı 3 fotoğraf çekerek ön izlemeyide HDR olarak oluşturuyor ve fotoğraf çekmek istediğinizde anında HDR olarak fotoğrafı kaydediyor. Bir diğer yenilik ise uygulamalar artık sd karta da yüklenebilmekte

    Kutu açma videosu na buradan ulaşabilirsiniz.
    geniş çaplı bir inceleme seriside yapacağım ancak ttnet tarafında teknik sıkıntılar çekiyorum bir kaç gün gecikebilir o yüzden
    iki gündür kullanıyorum inanılmaz bir cihaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eofdred -- 13 Şubat 2014; 22:45:39 >







  • gümrükten nasıl geçti sorun olmadımı hocam :) getirtmek istesek nasıl yapıcaz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vflzfv -- 22 Ekim 2014; 11:42:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vflzfv

    gümrükten nasıl geçti sorun olmadımı hocam :) getirtmek istesek nasıl yapıcaz ?

    50 euroluk dijital fotoğraf çerçevesi yazmıştı satıcı kutuya sorunsuz geçti :D
  • telefon özelliği aktifleştirilse note 3 yerine tercih etmekte sakınca yok gibi :)
  • vflzfv V kullanıcısına yanıt
    Bunun yenisi çıktı, Nvidia Shied. Bu tabletten kat kat güçlü ve 64bit.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

    Bunun yenisi çıktı, Nvidia Shied. Bu tabletten kat kat güçlü ve 64bit.

    64 bit değil. oyun odaklı alınmayacaksa yeni bir fonksiyon getirmediler ve çok daha pahalı. aslında twitch dışında oyun konusunda da yeni bir şey yok tegra 4 ün en yüksek ayarlarında oynatmadığı oyun yok henüz. tegra 4 varken tegra k1 e geçmesi şu aşamada gerekli değil eğer hiç tablet yokta ikisi arasında kalınıyorsa ancak o zaman almışken k1 alayım denebilir.
  • eofdred E kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın 64bit olmadığını sonradan öğrendim. Yeni denver kod adlı 2 çekirdekli versiyonu 64bitmiş Nexus 9 ile gelecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten önemli olan s pen ve telefon özelliği son durumda işlemci gücü ram durumu çözünürlük bakımından incelersek yeni bir teknoloji olmadıkdan sonra telefonlar kendini belki 4 kere kaldırabilecek güçteler yani sadece reklam süs ve millet yeni cihaz alsın diye yapılan şişirme programlar için 4 çekirdekden fazlası veya 1 gb ramden fazlası lazım, telefon kamerası 200 mp olsa ne olur 4 g yok terobaytlık saklama kapasiteleri yok hepsinden önemlisi ihtiyaç yok benim masa üstü bilgisayarım bile 2 gb ramle çalışıyor oldukdan sonra ne yapayım ben telefonda 5 gb ram i :)

    Hani yeni bir 3 boyutlu hologram teknolojisi gelişirde ihtiyaç duyulur diyebiliriz bence. Bu telefona(tablete) gelince yanında telefon gibi taşıma sınırı yanlarında yer israfı yoksa 7 inç ekranda bitiyor bu bakımdan s pen ve 3g gsm durumu göz önünde bulundurularak alınacak bir cihaz fakat benim hala merak ettiğim telefon özelliği yüklenebilirmi ?

    Samsungun n5105 8 inç tabletini s pen li matematiksel çizim yapılabilecek telefon olarak kullanma niyetiyle aldım 7 inç arıyordum fakat yaygın olarak kullanılan sadece bu vardı tegra 7 ve asus note 7 lik s pen özellikli tabletleri vardı ama hem piyasada yok hemde telefon özellikleri varmı bilemiyoruz. Şimdi gidip note 2 note 3 al diyebilirsiniz ama 400 - 500 lira hakkı olan telefonlara 2000 lira bayılıp teknoloji düşmanı inekleri zengin etmek verginin vergisin vergisini çalan haramzadelere para kazandırmak açıkçası zoruma gidiyor arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vflzfv -- 24 Ekim 2014; 0:50:16 >




  • oldukça kaliteli bir tablete benziyor. nvidia yapacağı da bu olmalıydı zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.