Şimdi Ara

Nvidia RTX ile seviye atlayan oyun 'Minecraft 2.0 mı desek? ilk izlenim' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xit

    bir görsel . Bin cevap
  • Deneyimlemek isteyenler Nvidia gtx kartı olup, Rtx kartı olmayanlar dikkatlice okusun. (Rtx kartınız olursa da olur tabi ;))

    Maalesef Amd kartlar olmuyor.

    gtx 1070 ve buna yakın bir nvidia kartınız var ise sizde Rtx'i deneyimleyebilirsiniz. (Tavsiyem min. 1070 ti)

    Bunun için Minecraft Extreme Launcher (mutlaka extreme launcher olacak) 1.14.4 Optifine + Seus PTGI E12 shader kurmanız gerekir. Tabi tam bir kusursuz nvidia rtx deneyimi beklemeyin. Fakat ışığın yayılımından tutunda yansımalara kadar tatmin edecek bir deneyim sunuyor.

    fps'leri beya bir kısıyor, ama insan bir kere o görüntüye alışınca da kolay kolay vazgeçemiyor.

    fps'ler tatmin etmiyormuş gibi görünse de smoth fps dediği bir teknoloji var. Nadir de olsa bazen 30'un altına da düşüyor ama muntazam bir akıcılık var oyunda. Sanırım biraz fps'nin yükseldiği yerlerden kırpıp bir şekilde takıldığı geciktiği yerlerde takviye usulü çalışıyor ama mükemmel işliyor diyebilirim.

    Rtx in ilk artısı doğrudan ışığın olmadığı yerlerde kendini belli ediyor. Yani tam karanlığa düşmüyorsunuz, hoş bir loşluk oluyor. Özellikle sık orman alanlarında çok güzel ışık gölge oyunları var. Yansımalara zaten diyecek yok.

    Her renkli ışık kaynağı çevresini ve epey bir uzak mesafeyi kendi rengiyle aydınlatıyor. Geceleyin ve mağaralarda buda muazzam bir görüntü oluşturuyor.

    Hala geliştirme aşamasında bir çalışma ama şu haliyle bile nvidia rtx tadını az da olsa tadıyorsunuz.

    Bunun dışında yine güzel şahane bir shader daha var.

    Seus renewed v.1.0.1. Bunu da tavsiye ederim. Ama bunda rtx olmadığı için ışık dağılımı yok. Yani kaynaklar ancak oldukları yeri sınırlı bir şekilde aydınlatıyor, loşluk diye bir şey yok haliyle.

    Karanlık yerler olduğu gibi karanlık.

    Son olarak Seus ptgi eklentisi için gerçekten rtx yapıyormu diye ufak bir kırılım deneyi yaptım. Gerçekten ray tracing yapıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 17 Nisan 2020; 21:32:1 >




  • Buyurun bakın RTX Açılınca ne oluyormuş. (Linus Tech Tips)
    Rezillik yani.Nvidia RTX ile seviye atlayan oyun 'Minecraft 2.0 mı desek? ilk izlenim'
  • Ray Tracing'in neler yapabileceğini ya da neleri kapsadığını göstermesi açısından önemli ama Minecraft gibi bir oyunda gösterilmesi komik oluyor tabi. Ne de olsa grafiklerini tartışabileceğimiz son oyun.

    Ama şunu görmek gerek, ray tracing ile birlikte yeni bir standart söz konusu oluyor ve tepeye konan görselleri yüksek performansta çalıştırabilecek donanımların sunulması için de bir hedef belirlenmiş oluyor. Mesela rt'nin minecraft'ta yaptığı bu etkiyi güncel bir oyunda görmek istesek performans durumu ne olur? Muhtemelen 20 fps civarında bir performans alınır. O halde rt performansını ve genel anlamda grafik performansını yükseltmek gerekecektir. 2-3 yılda da bu yapılırsa, son 10 yıldır görmediğimiz grafik gelişimini, 4-5 yılda yapmış olurlar.




  • Ya minecraft pikseller halinde olan bir oyunken Nvidia rtx kart ile bambaşka bir boyuta taşımış kendisini

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.