Şimdi Ara

Nvidia RTX Ampere kartlarına Resizable BAR desteği verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia RTX Ampere kartlarına Resizable BAR desteği verecek



    AMD’nin RX 6000 tanıtımıyla birlikte gündeme gelen PCIe teknolojisi yaygınlaşmaya devam ediyor. Teknoloji Nvidia cephesinde de kullanılacak.



    Nvidia da Resizable BAR'a destek veriyor



    Opsiyonel bir teknoloji olarak sunulan Resizable BAR teknolojisi sayesinde CPU-GPU arası bilgi transferi daha verimli hale geliyor. Ayrıca işlemcinin ekran kartının VRAM’inin tamamına erişebildiği teknik sayesinde birden fazla istek aynı anda gerçekleştirilebiliyor.



    Nvidia’nın duyurusuna göre mobil RTX 3000 kartlar Resizable BAR desteğiyle geliyor. Önümüzdeki haftalarda satışa sunulacak dizüstülerde bu açıdan masaüstü platformlardan önce Resizable BAR deneyimlenebilecek.



    Ayrıca Bkz.Mobil RTX 3000 ailesi duyuruldu: Oyuncu dizüstülerinin fiyatı açıklandı



    Masaüstü kanadında ise Nvidia, AMD ve Intel’in yanı sıra bir çok anakart üreticisi ile yakından çalışıyor. Desteğin sunulması ise Şubat’ın sonlarına doğru RTX 3060 12 GB’ın raflardaki yerini almasıyla indirmeye sunulacak Game Ready sürücüleri aracılığıyla gerçekleşecek.




    Kaynak:https://videocardz.com/press-release/nvidia-to-enable-resizable-bar-for-geforce-rtx-30-desktop-and-mobile-series-in-february







  • Rekabet iyidir bu kartlar 4k 8k 16k ları su gibi çalıştırması için nivida 10.000 20.000 lerin çıkması lazım daha gidecek çok yolları var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVisör -- 12 Ocak 2021; 22:50:23 >
  • Bu işlemci desteği değilmiydi. AMD istese 5000 serisi dışındaki işlemcilerine de SAM desteğini getirebilirdi, neden bunu yapmadı acaba. AMD tam örnek bir marka ve kullanıcı dostu. Neticede çok önemli bir özellik değil, getirisi az zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Ocak 2021; 11:51:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.