Şimdi Ara

Nvidia GTX 470 mi?- Ati HD 5870 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

285 emekli olalı çok oluyor ya 5870'e geçtiğime o kadar memnunumki... Bir kere olsun eksikliğini hissetmedim physx denen saçmalığın... Sadece mafia 2 için üzülmüştüm ama onun da testlerini gördükten sonra üzülmeme gerek kalmadı

Üzülmene gerek yok gereksiz bir yere kartları zorlayan bir teknoloji PhysX Ben bile 50 fps alıyorsam kartları tek kullananlar ne yapacak...

hocam sanada resmen hakaret 3 tane gtx480 vay anam vay

• - Sisteminin diğer bileşenlerini bilmiyoruz.
    - Ne amaçla kullanacağını bilmiyoruz.
    - Kullandığın çözünürlüğü bilmiyoruz.
    - Bütçeyi bilmiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maraz28

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu
    4ay evvel 5870derdim şimdi gtx 470 derim 5870daha az güç çeken daha az ısınan kartdır ve 5870 deftda birazda daha iyidir ama physx ve cuda yokdur bu saatten sonra sıfır 5870alınmaz yeni seriler beklenmeli çıkması yakın paranı ona sakla ...

oyunların hangisi hangi oyunları daha çok tercih ediyorsun buda kıstasda önemlidir nvidia gtx 470 amp hariç hepsi direk nvidiadan gelir firmalar sadece stıcker yapıştırır msi ama 2oyun veriyor diğerlerinden farklı olarak...

Physx var diye nvidia kart alinmaz physx in hala ise yarayan bir ozellik olup olmadigi asikar.Ayrica ati kartlarda cuda yok demissin evet dogru yok ama ati kartlarda stream denen ozellik var cudaya karsilik ayrica stream cuda dan guclu

cuda yeni isimlendirme zaten nvidiada ama cuda efekti diye bir olay var bazı oyunlarda bunu görürsün cuda efekti olan oyunlarda ati kartlar bu efekti veremiyor stream çok güçlü değil adet sayısı daha fazla atide

• Hd5870...
  • quote:

quote:

quote:

4ay evvel 5870derdim şimdi gtx 470 derim 5870daha az güç çeken daha az ısınan kartdır ve 5870 deftda birazda daha iyidir ama physx ve cuda yokdur bu saatten sonra sıfır 5870alınmaz yeni seriler beklenmeli çıkması yakın paranı ona sakla ...

oyunların hangisi hangi oyunları daha çok tercih ediyorsun buda kıstasda önemlidir nvidia gtx 470 amp hariç hepsi direk nvidiadan gelir firmalar sadece stıcker yapıştırır msi ama 2oyun veriyor diğerlerinden farklı olarak...

Physx var diye nvidia kart alinmaz physx in hala ise yarayan bir ozellik olup olmadigi asikar.Ayrica ati kartlarda cuda yok demissin evet dogru yok ama ati kartlarda stream denen ozellik var cudaya karsilik ayrica stream cuda dan guclu

cuda yeni isimlendirme zaten nvidiada ama cuda efekti diye bir olay var bazı oyunlarda bunu görürsün cuda efekti olan oyunlarda ati kartlar bu efekti veremiyor stream çok güçlü değil adet sayısı daha fazla atide

Oyunlarda cuda efekti diye bisey yok physx efekti var.Cuda desteklenen bazi programlarda islemciye yardim eder ekran karti gpu sunu kullanarak.Ayrica nvidia cuda ismini kac senedir kullaniyor.Ati kartlarda stream az olabilir ama cudanin kendisi zaten streamin yarisi kadar performans anca verebiliyor

• sorunun cevabı bana sorsan 5870 derdim, bu arada gtx 460 a doğa üstü hız aşırtma yapsan bile 5870 i yakalayazsın onu da söyleyim ekran kartına acil ihtiyacın yoksa 6000 serisini bekle çıkması yakındır 6870 gtx 480 i hemen her testte geçebilecek güçte çıkarsa ısı ve güç tüketim sorunları da olmazsa ayırdığın parayı biraz daha biriktirip 6870 al en iyisi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Oyunlarda cuda efekti diye bisey yok physx efekti var.Cuda desteklenen bazi programlarda islemciye yardim eder ekran karti gpu sunu kullanarak.Ayrica nvidia cuda ismini kac senedir kullaniyor.Ati kartlarda stream az olabilir ama cudanin kendisi zaten streamin yarisi kadar performans anca verebiliyor

oyun adı ;Just Cause 2

konuya bakarsan daha iyi anlıcaksın arkadaşım...

http://forum.donanimhaber.com/m_39547240/tm.htm

physx ise real fizik motorudur nvidaia kartlarda vardır diğer bir rakibide havokdur

cuda video çevirme işleme programlarında vs ise kullanılıyor hatta süper pclerde bile gpu hesaplama gücünden yararlanılıyor...

• quote:

quote:

quote:

o oyunların listesini alabilirmiyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XIII -- 2 Eylül 2010; 22:20:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

oyun adı ;Just Cause 2

konuya bakarsan daha iyi anlıcaksın arkadaşım...

http://forum.donanimhaber.com/m_39547240/tm.htm

physx ise real fizik motorudur nvidaia kartlarda vardır diğer bir rakibide havokdur

cuda video çevirme işleme programlarında vs ise kullanılıyor hatta süper pclerde bile gpu hesaplama gücünden yararlanılıyor...

Arkadasim oradaki efektler dupeduz physx efekti.Tekrar soyluyorum cuda efekti diye bisey yok.Nvidia kartlar gucunu bunyesinde barindirdigi cuda cekirdeklerinden alir.Physx denen fizik motoru da gucunu iste bu cuda cekirdeginden alir.Oradaki efektlerde ise physx motoru kullanilir haliyle cuda cekirdeklerinden yararlanilir efektlerde.Ama oyunda cuda efekti vardir demek dogru olmaz physx efekti var.Ati kartlarda da physx kullanilamadigi icin bu efektler gozukmez.Eger efektler cuda ile yapilsaydi ati kartlarda bunu stream cekirdekleriyle yaratirdi.Stream cekirdekleri cuda cekirdeklerinden guclu: STREAM=CUDAx2 dir

• @XIII Just Cause 2 Warmonger Bionic Commando

@orc123456 biliyorsunki nvidia firmalara sponsor oluyor anlaşmalar yapıyor haliyle kendi kartları için bir takım satış stratejileri gelişdiriyor mafia2de physxi çok abartdı mesela high ayarlar için minimum gtx 470 istiyor
    nvidia cudayı daha işlevsel video programları vs için kullanıyor öneriyor şifreleme sistemleri içinde kullanılcakmış şuan bununla uğraşıyor sanırım

physxi daha çok öne sürüp onu kullanmaya çalışıyor piyasada yer edinmek bu fizik motorunu oyun firmalarına kullandırtıyor diğer tarafdan havok ise daha rahat zaten intelin firması maddi sorun sıfır yüksek seviye ekran kartı satma vs sorunları yok havok daha şanslı bu konuda fizik işleminide zaten cpuya yapdıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 2 Eylül 2010; 22:43:50 >
  • cuda efekti diye bir zımbırtı var aslında normalde ekran kartının yapması gereken işlemi cuda efekti adı altında sadece Nvidialarda yaptırtan kıytırık şey Just Cause 2'de ki denizde göreblirsiniz.. Kim bilr kaç kişiye ekran kartı aldırdı bu müthiş cuda efektleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orc123456 -- 2 Eylül 2010; 22:37:39 >
  • Şu 5870'ye yetişemez, 5870'de OC oluyor diye ağlayanlar şu linke bir baksınlar:

http://www.techspot.com/review/299-palit-inno3d-geforce-gtx-460/page12.html

Yiğidi öldürün hakkını verin.

HD5870: 750TL
    HD5850: 550TL
    GTX460: 450TL

450TL'lik kart deli gibi OC olup 750TL'lik performansı verebiliyor. En kötü durumda 550TL'lik kartla aynı performansı veriyor. Hala 5870 OC olmuyor mu deniyor...

Ne bekliyorsunuz "Çok iyi bu sonuç gerçekten" demek için, HD5970'i geçmesini mi?

Fanboyluğunda bi sınırı olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: orc123456
    cuda efekti diye bir zımbırtı var aslında normalde ekran kartının yapması gereken işlemi cuda efekti adı altında sadece Nvidialarda yaptırtan kıytırık şey Just Cause 2'de ki denizde göreblirsiniz.. Kim bilr kaç kişiye ekran kartı aldırdı bu müthiş cuda efektleri

Anlamiyosunuz galiba o oyundaki efektler gpu water simulation ve bokeh filter denen efektlerdir ve hepsi fizik motoru tarafindan desteklenir.Yani bu efektleri physx motoru cudadan yararlanarak yapiyor.Nvidia acaba physx motoru olmasaydi sadece cuda ile bu efektleri yaratabilir miydi?Hayir.Bunlarin hepsi nvidia nin kartlarinin daha guclu gozukmesi icin uydurdugu zimbirtilar

• 6xxxz serisi al dostum beni dinle pişman olmayacaksın....
  • Phsyx ın fıs olduğu mafia 2 ilede anlaşıldı 5870 al rahatına bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

Şu 5870'ye yetişemez, 5870'de OC oluyor diye ağlayanlar şu linke bir baksınlar:

Yiğidi öldürün hakkını verin.

HD5870: 750TL
    HD5850: 550TL
    GTX460: 450TL

450TL'lik kart deli gibi OC olup 750TL'lik performansı verebiliyor. En kötü durumda 550TL'lik kartla aynı performansı veriyor. Hala 5870 OC olmuyor mu deniyor...

Ne bekliyorsunuz "Çok iyi bu sonuç gerçekten" demek için, HD5970'i geçmesini mi?

Fanboyluğunda bi sınırı olmalı.

ee yine 5870 önde

Allah aşkına bu tablo nedir modern warfare 2 ne zamandan beri sistemleri aşırı zorlayan oyun oldu 5770 min de 17 fps almış 5770 kullanan çoğu kimse 1920x1080 de full ayarda min 50 fps den aşağı düşmüyor

Nvidia GTX 470 mi?- Ati HD 5870 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muvaZaa xD -- 3 Eylül 2010; 0:25:59 >

• GTX470
  • Allah aşkına gtx470 5870den daha iyi bir kart demeyin şurada...
    Bazıları utanmasa gtx460ı bile daha iyi göstermeye çalışacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

285 emekli olalı çok oluyor ya 5870'e geçtiğime o kadar memnunumki... Bir kere olsun eksikliğini hissetmedim physx denen saçmalığın... Sadece mafia 2 için üzülmüştüm ama onun da testlerini gördükten sonra üzülmeme gerek kalmadı

Üzülmene gerek yok gereksiz bir yere kartları zorlayan bir teknoloji PhysX Ben bile 50 fps alıyorsam kartları tek kullananlar ne yapacak...

Bu cümleleri tüm PhysX severlerin okumasını şiddetle tavsiye ederim. "Nvidia GeForce GTX 480 3-WAY SLI" bile 50 fps alıyor siz hala nerdesiniz. 5870 daha iyi bir seçim olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

tekrar alıntı yapıyorum kusura bakma ama verdiğin linkteki tablolar ya fake ya da site tamamen nvidia yanlısı gtx 460 a nasıl bir oc yaptılarsa 5870 cf yi yakalıyor nerdeyse, 5850 ve gtx 460 stok hallerde karşılaştırılınca 5850 geride kalmış çoğunlukla ve alıntı yaptığım ilk mesajda da söylediğim gibi modern warfare 2 hiç bir zaman sistemleri aşırı zorlayan oyun olmamıştır 5770 bile min nasıl 17 fps alıyor var mı bunun mantıklı açıklaması ya da 5850 gtx 460 a geçiliyor stok hallerdeyken... bariz nvidia taraftarı site

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.