Şimdi Ara

Nvidia GT540M Mavi Ekran Hatası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serdar6055

hocam laptop oldugu için herhangi bir yuvası yok. anakarta yapışık oluyorlar zaten. normalde her yıl içini açıp işlemci macunu yenileme,fan temizleme gibi işlemleri titizlikle yaparım. yani ekran kartında dıştan görünen donanımsal bir aksilik görünmüyor.

Yazılım konusunda bir çok problemi çözebiliyorum fakat benim sorun donanımsal büyük ihtimalle :)) ya ekran kartında donanımsal bir arıza ya da HDD de bad sector. enazından şürhei sayısını ikiye indirdik :))

Elimdeki harici HDD ye windows kurup nvdiayı buraya yükleyip denesem nasıl olur acaba? Daha önceden hiç harici bir HDD ye windows kurup çalıştırmamıştım.

Hocam flasha linux kurup flash üzerinden çalışttırabilirsiniz ama ben pek anlayamadım harici diske hiç windows kurmadım ancak kurulumunu anlatımları resimler ile mevcut sanırım o diskide formatlayıp içine atmak gerekecek dosyalarıö.m ile mavi ekranın kodunu atabilirmisiniz neler yazıyor

• Alonso Menendez kullanıcısına yanıt
    bu mavi ekran hatasını cok araştırdım fakat herkes driver hatası diyorlar ama diriverla ilgisi olmadıgını anladım. bir sürü format ve neredeyse tüm driverleri kurdum ama fayda etmedi.
    donanımsal bir sıkıntı var ama ekran kartında mı yoksa hdd mi çözemedim işte :))

Nvidia GT540M Mavi Ekran Hatası

bu mavi ekran hatasını cok araştırdım fakat herkes driver hatası diyorlar ama diriverla ilgisi olmadıgını anladım. bir sürü format ve neredeyse tüm driverleri kurdum ama fayda etmedi.
    donanımsal bir sıkıntı var ama ekran kartında mı yoksa hdd mi çözemedim işte :))

Nvidia GT540M Mavi Ekran Hatası

Bu hatanın benzerini biri almıştı bu hata dediğim gibi önceden ya driver yanlış yüklendi yada ekran kartı emekliye ayrıldı gibi bir şey olduğunu söylüyorlar zaten uyarıdada diyor ilkkez görüyorsanız reset atın falan eğer tekrar çıkarsa yazılımı ve donanımı kontrol edin donanımsal değil ise güvenli modda girin gibisinden önerilerde bulunuyor

• Alonso Menendez kullanıcısına yanıt
    az önce sana yazarken bilgisayar kilitlendi :)) hdd ışığı sabit yanık kaldı ve hiç sönmedi. açma kapama düğmesinden kapadım. sorun galiba hardiskte.
    en kısa zamanda emanet bir hdd ile temiz bir kurulum yapıp test etmek lazım. gelişmelerden haberdar ederim :))

az önce sana yazarken bilgisayar kilitlendi :)) hdd ışığı sabit yanık kaldı ve hiç sönmedi. açma kapama düğmesinden kapadım. sorun galiba hardiskte.
    en kısa zamanda emanet bir hdd ile temiz bir kurulum yapıp test etmek lazım. gelişmelerden haberdar ederim :))

Sorununuz çözülünce bende rahat bir uyuku uyuyacağım hocam çok kafama takıldı bekliyorum sizden son gelişmeleri
  • Evet yine geciken bir mesaj kusura bakmayin. Neden direk hdd olayina girdim derseniz laptop yere dusmus ve cok buyuk ihtimalle olusan bad sectorler driverin bulundugu kisimdada var. Bu yuzden arada gpu nun driverlerinden mavi ekran yiyorsunuz. Ilk is hdd degisimi yapip gpu yu kontrol etmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Artık ekran kartı problemini geçtim bilgisayarda aşırı kasılmalar mevcut şuan. HDD ışığı bazen sabit saatlerce yanık kalıyor ve bilgisayar kilitleniyor.

Şimdi Harddisk degil de SSD almayı düşünüyorum. Hazır değiştirme fırsatı bulmuşken SSD yapayım dedim.

120 gb düşünüyorum. Sadece sistem ve programlar olsa yeter. harici HDD m var. SSD alırken nelere dikkat etmeliyim? Kendim montajı yapabilir miyim? Normalde fan temizliği,macun yenileme,ram değişimi vs gibi işleri yaparım.
    hdd ömrünü tamamlamış gibi. umarım çok önemli bilgilerin yoktur. ssd ye gelince kendin çok rahat takarsın. zaten kendin de belirtmişsin ki diğer donanım parçalarını taktığını falan. ssd alırken 550/500 hızlarda olanını yani rastgele erişimi alabildiğin en yüksek değeri olanını al. rastgele erişim süresi görebildiğin hızdır çünkü.

Orijinalden alıntı: Alonso Menendez

quote:

Sorununuz çözülünce bende rahat bir uyuku uyuyacağım hocam çok kafama takıldı bekliyorum sizden son gelişmeleri

Merhaba dostum. Harddisk değişimi gerçekleştirildi. Gittim Samsung Evo 850 - 120 gb SSD aldım.
    Bilgisayarda muazzam bir performans artışı oldu. Fakat ekran kartı sorunu hala devam ediyor. Yani anlayacagın ekran kartı sizlere ömür. Buradan nvidiaya selamlarımı iletiyorum :))

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

Evet yine geciken bir mesaj kusura bakmayin. Neden direk hdd olayina girdim derseniz laptop yere dusmus ve cok buyuk ihtimalle olusan bad sectorler driverin bulundugu kisimdada var. Bu yuzden arada gpu nun driverlerinden mavi ekran yiyorsunuz. Ilk is hdd degisimi yapip gpu yu kontrol etmek

Hocam HDD değişimi yapıldı. SSD aldım. Performans güzel. Fakat ekran kartı yine bir kayboluyor ir geliyor,devamlı sarı ünmlem yanıyor. bir sürü dirver kurdum fayda etmedi. Çok eski bir sürüm dirver kurdum. Onda da oyunu nvdia ile başlatınca mavi ekran hatası verdi. Sorunun kaynagı ekran kartındaki donanımsal bir arıza galiba. ekran kartından umudumu yitirmiş durumdayım

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

hdd ömrünü tamamlamış gibi. umarım çok önemli bilgilerin yoktur. ssd ye gelince kendin çok rahat takarsın. zaten kendin de belirtmişsin ki diğer donanım parçalarını taktığını falan. ssd alırken 550/500 hızlarda olanını yani rastgele erişimi alabildiğin en yüksek değeri olanını al. rastgele erişim süresi görebildiğin hızdır çünkü.

Samsun 850 Evo - 120 gb aldım hocam SSD'yi. Performans olarak gerçekten tatmin edici. Fakat asıl sorunum olan ekran kartı problemim hala çözülmedi. Nvidiayı devreye soktugumda bilgisayar kilitleniyor. Yani anlayacagınız ekran kartı malesef çöp oldu.

Buradan bu tarz problemi olanlara da sesleneyim. Eğer nvida aygıt yöneticisinde ara ara kayboluyorsa,oyunlarda mavi ekran veriyorsa boşuna driver falan kurcalamayın. Büyük ihtimalle donanımsal bir arıza. Bundan sonra da nvdia ile çok karşılaşmak istemiyorum.

• Guzel ssd secimi fakat gpu olmadan neye yarar :D nvidiayi devre disi birakip intelle devam edebilirsiniz. Oyun oynayacaksaniz yeni bir bilgisayar vakti geldi. Onada ssd yi takarsiniz alin size bir roket

Aynen :)) zaten ssd yi biraz da ilerisi için aldım. Şimdilik bir laptop almayı düşünmüyorum. İntel ekran kartı ile fifa13 mafia2 cal off duty 3 gibi eski seri oyunları oynayabiliyorum. Şimdilik böyle idare edecegim. Daha da nvidianın sağından solundan geçmem. Gider ps4 alırım daha iyi. Bir ekran kartı bu kadar kolay infilak etmemeliydi

masaüstünün avantajları bol fakat o da ergonomik olmuyor ev içinde. ps4 niyetim var ama oyun fiyatları malum. insanı soyuyorlar resmen. şimdilik eski oyunlara devam intel hd graphicsle :))
  • Merhaba sorunu çözdünüz mü? sorununuz büyük ihtimalle ekran kartının panel ile bağlantı kablosundaki temassızlık gibi görünüyor, laptop içini açıp ekran kartı ve işlemcinin bulunduğu soketleri ve fanı iyice temizleyin, termal macununu yenileyin ve soket kablolarını tekrar bağlarken sağlam şekilde bağladığınızdan emin olun.. sorun çözülmesse ekran kartınız özel bir şekilde elden geçmesi gerekir veya değişmesi...
  • sorunun hiçbir yazılımsal yanı yok aynısını bizzat vaio laptopumda 2017 ve sonrası windows 10 sürümlerinde yaşıyorum her sürücüyü denedim ama yok yine mavi ekran. Windows 10 ltsb veya 8.1 pro yükleyince kesinlikle sorun olmuyor gayet sorunsuz sıkıntısız çatır çatır çalışıyor ekran kartı. Windows 10 gibi çöp sistem ancak bukadar olur zaten.
  • Günlerce ben de bu sorunla uğraştım önce Nvidia 740m diğer vesaire uğraştım sarı ünlem gitsin kod 43 hatası gitsin diye. Linux kurdum falan hiçbir şey fayda etmedi. Sonra eski diğerleri kurdum bu sefer deavi ekran hatası vermeye başladı. Bilgisayarı ilk aldığınızda beri zaten hiç kullanmamıştım ekran kartını demek ki bozuk almisiz ekran kartı olarak Intel kullandigini cok sonradan farkettim meğer bizim laptop nvidiayi hiç kullanmamis :)

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.