Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (159. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (3 Mobil) - 15 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.966
Cevap
248
Favori
286.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://videocardz.com/newz/custom-geforce-rtx-5080-and-rtx-5090-pricing-emerges-made-for-gamers-with-deep-pockets

5090 TR fiyatının 3500€ 125k civarı ve 5080 1900€ 70k civarı olacagı bir ortamda kimse tutupda fiyat performans tartışması yapmasın bence TR koşularında bu fiyatlar ile

leş seviyesinde olacaklar.

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var dostum, %30 daha fazla performans üstelik daha ucuza (!)

Nerden bildiğimi sormayın işte canım öyle istedi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vexyoutube
    RTX 5000 TRUE Performance Revealed. it's not what you think
    https://www.youtube.com/watch?si=cfHuTVYFpkUnAmsM&v=dSuYONFwfWo&feature=youtu.be

5070 sanılandan daha kötü çıkacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3rF3cT55 -- 20 Ocak 2025; 2:59:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• P3rF3cT55 kullanıcısına yanıt

Valla bu biraz kafamı karıştırdı açıkçası Sony hariç büyük oyun yapan firmada kalmadı sistem toplayasıya televizyonu olede çevirip eski sistemi takıp pro konsol mu alsam çünkü 5070 ilk ne kadar fp gelse bile galiba söylenildiği kadar iyi değil NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• sukrullex kullanıcısına yanıt
    Günaydın, iyi de sürekli eksi yönlerini dile getirmekte bir yere kadar, bende dahil herkes konu hakkında sizin görüşürünüzü anladı eminin. Daha neden uzatıyoruz demek istediğim bu. Siz almakta almamakta da herkes kadar özgürsünüz. Ben sizi hiç bir şekilde yönlendirecek bir cümle kurmadım, kurmam da. Ama siz resmen söylemlerinizdeki iletişim farklılığından, sadece marka ve model kötülemek için sayfadasınız. Anladım, size göre iyi değil. Bende diyorum ki anladım yani ötesi yok, sizin görüşürünüzü dinledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsinedremitli -- 20 Ocak 2025; 9:5:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MSRP ve Non MSRP kart inceleme tarihlerinin 1 gün oynaması neden acaba? 5090 için 23 Ocak günü MSRP kartlarına, ertesi gün ise kalan kartlara inceleme yasağı kalkacakmış. Aynısı 5080 için de 29 Ocak'ta MSRP kartlar için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 20 Ocak 2025; 8:45:25 >
  • Paister P kullanıcısına yanıt

FE kartlarla custom kartlar arasındaki farkı göstermek için. FE kartlar referans alınıp 3.parti üretici üzerine ne koymuş göstermek için.

bir de önce custom'ları gösterse FE kimin umurunda olur ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 20 Ocak 2025; 9:11:3 >

Alıntı

metni:
    PS5 Pro Fanboyları gibi konudan adam kovamayız öyle bir şey değil bu.

evet mesela beni kovmaya çalıştılar. :)

çünkü ps5 pro ile ilgili olumsuz yorum ya da eleştiri yapmak alanlara saygısızlık oluyormuş. kendi kendime saygısızlık yapmış oluyorum bu durumda... eleştiriyi geç, konu içinde "pc" lafı geçince bile delleniyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 20 Ocak 2025; 9:28:11 >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Yani o durum etik değil, tabii benim söylemlerim apayrı

• afsinedremitli kullanıcısına yanıt

yok hocam sizinle alakalı değil zaten, öyle lafı geçince dayanamadım yazayım dedim.

Her şeyi de ben yazamam ki. Artı yönlerini de sizler yazın işte ne güzel. Tabii bulabilirseniz.

Marka model neyini kötüleyecem Allah aşkına zaten kendileri yeterince kötü şu an? Şu tabloya bakınca hiç mi sinir gelmiyo mesela sana çok merak ediyorum? Ben ve benim gibi düşünen bilinçli kullanıcı şu tabloda daha verimli gpular görmek ister. Şu güç tüketimlerine bak. 5070 Ti harici berbat hepsi.
    NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Şimdi bir de şu tabloya bak lütfen. RTX 50 tablosuna göre neler farklı bir incelersen neden eleştirdiğimi göreceksin. Bu şekilde bir verimlilik gelmediği sürece elbette eleştirecez.
    NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

https://www.reddit.com/r/hardware/comments/13nj9i1/rtx40_compared_to_rtx30_by_performance_vram_tdp/

Bu tablolara itirazın varsa da doğrusunu da paylaşırsan öğrenmiş oluruz. Sence, benceden çıkalım artık. Gözü kapalı satın alım yapacak olanlara zaten diyecek bir şeyim yok. Üzücü...

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Onlar ayrı bir evrende hocam. Ay oldu girmiyorum konularına bile. Bu kadar organize bir cehalet için çaba harcamak lazım çünkü. Burada ne güzel en azından bizi anlayan arkadaşlar var. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

İyi de bu bilgilere benzer kaynaklardan dolayı sahibim zaten. Şu anda konu alacak olan ciddi bir kitle var. Bu durumları da biliyor, bende dahil. Lakin teknoloji de her sene aynı derecede yükselmeye bekleyemeyiz. Bu sadece ekran kartı tarafında değil, bir çok teknolojik üründe geçerli. Ben sebeplerimi geçmiş yazışmalarımda sundum, 5080 modelini Eşime, 5090 ı kendime alacağım. Eşimin sistemde zaten 4070 ti normal modeli var onun için ciddi bir değişiklik olacaktır. Oyun ne kadar oynar bilemediğim için zamanında 4080 ya da 4090 almadım. Oysa ki 1 seneyi geçti ciddi ciddi oynuyor. Şimdi 5080 sistemi için iyi olacaktır. Bende Asus ROG 4090 oc mevcut, bende Astral 5090 oc alacağım. Hem aynı sistemde farklarını da gözlemleyeceğim, iyisiyle kötüsüyle. Tablolar bir yere kadar, ben kendim canlı görmek istiyorum. Sonuçta sistemimde ekran kartı haricinde tüm bileşenler aynı olacak. Bundan güzel test olamaz bence.

Dediğim gibi görüşlerinizi paylaştınız, kimse için üzülmenize gerek yok. Alacak olan (benim gibi) alır geçer.

• Öncelikle hayırlı olsun. Senin söylediklerin üzerinden gidersek, fiyatı önemsemiyorsun bile. Yani bu durumda kendini bu genellemelerin dışında tutmuş oluyorsun. Yani yeni nesilde hiçbir kazanım olmasa bile bu kartları satın alacak düşünce ve durumdasın. Buna hayırlı olsundan başka bir şey denmez zaten. Senlik bir durum yok. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

Ben kim için yazıyorum? Bütçesini önemseyen, verdiği paraya karşılık anlamlı bir fps artışı almak isteyen, bunun yanında güç tüketimini de ciddi anlamda önemseyen kişiler için. Kendin zaten ekstrem bir durumdasın yani sen fiyatı önemsemiyorsun diye biz bu konuları konuşmayı bırakmayız. Her zaman konuşulacak.

Ve evet, ben her yeni nesilde anlamlı bir kazanım beklerim. Olması gereken bu. Bunu yapmıyorlar ve sizler bunu normalleştiriyorsunuz. Bu şekilde çoooooook berbat seriler gelir geçer...

İyi forumlar

Bu konuda piyasada rekabetten çekilen Amd günahkar, bizler değiliz.

İşte buna %100 katılıyorum NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

Dediğinizde haklısınız ama özellikle üst seviyede rekabet eden başka firmalar olmadığı için istediklerini yapıp istediği fiyat koyabiliyorlar, bu cihazları almak isteyenlerin iki şansı var ya almayıp garantisi yarılamış veya bitmiş ikinci el eski modellere yönelecekler(bence çok mantıklı bir seçenek değil) ya da parası ne kadar olursa olsun alacaklar. İstediğiniz kadar eleştirebilirsiniz ama rekabet olmadığı için sektör adamların elinde. İhtiyacı olan belki işini bu kartlar sayesinde yapan kişiler 5000 dolar bile olsa almak zorunda. Ya da parası olup her oyunda en iyi kartları kullanmak isteyenin başka şansı yok. Kimse ben almıyorum bilmem kaç sene beklerim demez sonuçta yarın ne olacağı belli değil. Ayrıca kabul edelim yazılım konusunda daha iyisi yok ve her zaman bunu geliştirmeye devam ediyorlar.

• Paister P kullanıcısına yanıt

Mevcutta elinde gpu olan arkadaşların bir seçeneği daha var. Bu seriyi pas geçmek. 4080 ve üzeri GPU sahibi kullanıcıların bu kartlara geçmesi için hiçbir sebep göremiyorum. He elinde kart olmayan adam zaten dediğin gibi satın alacak. Gidip de 2. el eski kart al demem kimseye. Benim konuştuğum mevzu halihazırda elinde kart olan arkadaşlar açısından değerlendirme yapmak.

Bu firmanın yaptığı teknolojilere laf söyleyen çarpılır zaten o konuda kimsenin itiraz etmemesi lazım. Öyle bir şey ki, dünyaya yön veriyor adamlar. Diğerleri sadece arkadan takip ediyor.

Çıkınca zaten göreceğiz ve bir an önce 5080 Ti ya da RTX 60 gelsin diye gün sayacağız.

• Amd kendi kendini bitirdi yoksa böyle olmazdı. Çok iyi hatırlarım evde 3 tane kasa önümde duruyor 5700xt ekran kartı elimde, sadece 1 kasada görüntü alabildim. Bir yanıkım çalışıyor mu diye bakmamı istemişti. Ama bu 3 kasada 3080 ekran kartı takıyorum hepsiyle çalışıyor sorunsuz. Daha sonra durumu söyledim, 2 kez sahibinden sonrası iade geldi, 3. Kişi de çalıştı. Resmen evde yaşadığım durum. Yazık bu inat, uyumluluk, yazılım sorunları ve yazılımda inatla gerekli önemi vermeme/geliştirmeme, sonrasında “üst seviye kart üretmeyeceğiz” açıklaması. İnatla nedem yazılıma önem vermediniz anlamadım. Ekran kartı, sistem seçiyor, var mı böyle bir şey ? Nvidia neden seçmedi hiç.

• amd yüzündende daha çokk 8 gb vram ile kart çıkar 4070 8 gb laptopta 5070 te laptopda 8 olursa şaşırmam yok dlss vram kullanımını azaltıyor şu teknoloji kullanımı dahada azaltıyor falan filan boş iş sorunu kökten çözüp şu kartlara en azından 12 gb yapmak bu kadar zormu tabi ti super gibi modelleri nasıl satacak başka paragöz yeşil firma bile isteye kartları hep bir taraflarından sakat bırakıyorlar

• 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.