Şimdi Ara

NVIDIA Ekran Kartı Kod 43 Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarımdaki bir sorunla ilgili sorum olacak, 1 haftadır bir türlü çözemedim.
    başlıkta da yazdığım gibi nvidia ekran kartımla ilgili bir sorun var. aygıt yöneticisinde nvidia üzerinde sarı üçgen içerisinde ünlem çıkıyor. açıklama olarak da kod 43 yazıyor. ekran kartı driverını sildim güncel olan son sürümünü yükledim ama yine bir değişiklik olmadı. driverı kuruyorum güncelliyorum bilgisayarı yeniden başlatınca tekrar kod 43 hatası alıyorum. tekrar güncellemeye girdiğimde yeni bir sürüm mevcut diyerek benim yüklediğim driverı gösteriyor tekrar yükleme istiyor. nvidia denetim masası çalışmıyor. tıkladığımda hiçbir şey açılmıyor. ve ayrıca diğer bir sorunum da bilgisayar güvenli modda açılmıyor. güvenli modda aç dediğimde dosyalar yükleniyor diyor daha sonra reset atıyor normal modda açıyor. inventor ve cimatron çizim programlarını kullanıyorum. inventorde sorun olmasa da cimatronda çizimin üzerine geldiğimde ekran siyah oluyor çizime herhangi bir işlem yapılamıyor. programı kaldırdım tekrar yükledim yine bir şey değişmedi. önceden programların kısayoluna sağ tık yaptığımda grafik işlemciyle çalıştır seçeneği çıkardı şimdi o da çıkmıyor. bir türlü işin içinden çıkamadım. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

bilgisayar özellikleri şöyle:

-işletim sistemi
    Orijinal Windows® 7 Home Premium (64-bit)
    -işlemci
    Intel® Core™ i5 İşlemci 2450M (2,50 GHz, 3 MB L3 Cache
    -grafik
    NVIDIA® GeForce® GT 520MX Graphics, Optimus™ teknolojisi
    1 GB gDDR3

• Kod 43 görüntü biriminizde meydana gelen bir problem nedeni ile windows işletim sisteminin bu görüntü birimini kapattığına dair verdiği uyarıdır. Bunun 2 nedeni olabilir;
    1. Sürücüler veya windowsun dosyaları hasarlıdır bu neden ile bu iletiyi almaktasınızdır.
    2. İlgili donanımda fiziksel arıza mevcuttur.

İlk seçenek için öncelikle iyi bir kaldırma aracısı denemeniz uygun olur. Uninstall tool veya ekran kartı sürücüsü sitesindeki mevcut kaldırma aracısını veya bildiğiniz başkaca bir kaldırma aracısını kullanabilirsiniz. Bu işlemi güvenli kipte yapmanız yararınıza olacaktır. Sonrasında yine başlat/çalıştır veya CMD komut istemi satırı ekranında "scannow /sfc" veya "sfc/ scannow" komutunu güvenli kipte çalıştırarak windowsun ilgili dosyalarında hasar olması halinde yedekleri ile değiştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra bilgisayarınızı yeniden başaltıp tekrar güvenli kipte açarak ccleaner veya bildiğiniz başkacana bir reg temizleyicisi ile hatalı kayıtlara karşı tarama ve düzeltme işlemi yapınız. Bu düzeltme işlemini başka bir reg düzeltici program ile daha gerçekleştirin zira bazen birinin bulamadığı problemleri başka birisi düzeltebiliyor. Tabi tercih size kalmış bir defa yapmakta yeterli olacaktır. Bundan sonra bilgisayarınızı yeniden güvenli kipte başlatıp ekran kartınızın sürücüsünü yükleyiniz.

Bütün bunlar çoğu zaman hiç bir işe yaramamakta maalesef, bu durumda geriye tek bir seçenek kalmıştır; oda işletim sisteminizi yeniden kurmak.

İşletim sistemini yeniden kurduğunuz halde bu problem devam ediyor ise bu durumda ekran kartında fiziksel bir hasar olasılığı göz önüne alınarak uygun bir servis ile irtibata geçmenizde yarar olacaktır. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

• lütfen yardımcı olun açıklamalra baktın ama pek bişey anlamadım biraz kısayollardan anlatırmısınız her şeyi denedim neredeyse ama olmadı

@

aslında bu sorun bana cs1.6 kurunca geldi opengl hata verdi

Bide bilgisayarcıya götürsem tahmini ne kadar alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaş can 123 -- 15 Haziran 2014; 21:32:09 >
  • Linkteki dosyayı indirip çalıştırmayı deneyin:

http://support.microsoft.com/mats/hardware_device_problems/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Fix it kod 43 hataları içinde kullanılıyormu acaba, daha evvel bu hataları düzeltmesi için önerdiğiniz biri olup da hatayı düzelttiği mevcutmudur? Birde bunda işletim sistemi belirtilmemiş acaba tüm işletim sistemleri için kullanabiliyormuyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 15 Haziran 2014; 22:40:22 >
  • savaş can 123 kullanıcısına yanıt
    Hangi kısmı anlayamadınız?
    Bilgisayarcı için bir fiyat vermek konusunda bir fikrim yok. Bu sizin ile onun arasında olduğu için problemi kendinizin çözmesi gerekecek ancak 30 TL gibi bir yerden başlayıp arızanın boyutuna göre 100-150 TL gibi bir rakama kadar gidebilir diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Fix it kod 43 hataları içinde kullanılıyormu acaba, daha evvel bu hataları düzeltmesi için önerdiğiniz biri olup da hatayı düzelttiği mevcutmudur? Birde bunda işletim sistemi belirtilmemiş acaba tüm işletim sistemleri için kullanabiliyormuyuz?

Evet, fix it kod 43 hataları için kullanılabiliyor. Bunu microsoft'un teknik makalelerine istinaden söyleyebiliyorum.

Özellikle bu kod hatası yakın zamanda hiç denk gelmediği için mevcut diyemem. Fakat ağ bağlantısı sorunlarında fix it araçlarının çok defa bizzat faydasını gördüğümü, hataları düzeltip, bu sayede ağ bağlantısını kurabildiğimi kesinlikle söyleyebilirim.

İşletim sistemleri ile ilgili sorunuza gelirsek, microsoft win7 ve sonrası için desteği olduğu görünmekte. Bazı araçlar winXP'yide kapsayabiliyor.

Fix it araçlarının bence en önemli faydası şu; çok komplike olmayan yazılımsal sorunlarda, fazla bir kullanıcı bilgisi ve tecrübesi gerektirmeden, basit bir şekilde sorunu otomatik olarak tanılayıp çözebiliyor olması. Ama bu dediğim gibi pc konfigürasyonu, işletim sistemindeki sorunun derinliği vs. gibi etkenlere bağlı olarak sonuca götürebiliyor.

İlgili makale:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc725873(v=ws.10).aspx

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ayrıntılı bilgi için çok teşekkürler, oldukça işime yarayacak bilgi ve çözüm yolu. Selametle.
    Maleeesef olmadı bu hatayı hala verio dopacın dediğini yapıcam ama bişey olur die korkuyorum başka bi çözüm yolu yokmudur bunun lutfen yardım edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bu makalede fayda etmedi acaba fiziksel bi problemmi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows'u yeniden kurun ozaman. Önce windows update yapın. Daha sonra ekran kartının en güncel versiyonunu indirip kurun. Sonra "driver booster" programıyla ekran kartı dışında kalan sürücüleride güncelleyin(internet ister). Bir süre başka bir şey yüklemeden bilgisayarı gözlemleyin, aynı hatayı veriyormu bakın... Bilgisayarın marka modelide tam olarak yazarmısınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.