Şimdi Ara

Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Grundig GNB 1588 B1 i5 notebook var. Oyunlarda ara sıra kasmalar oluyordu. Ekran kartına baktığımda Nvidia'nın hiç çalışmadığını, sadece Intel'i kullandığını farkettim. İnternette baya araştırma yapıp çoğu yolu denedim ama bir türlü sonuç alamadım.

Mesela;
    -Nvidia'yı devre dışı bırakıp, bilgisayarı yeniden başlatıp etkinleştir dedim. Olmadı.
    -Nvidia güncel sürücü yükledim. Olmadı.
    -Nvidia eski sürücüyü silip güncel sürücüyü yükledim. Olmadı.
    -Intel ve Nvidia'yı DDU (Display Driver Uninstaller) ile silip baştan kurdum. Olmadı.
    -Intel ve Nvidia'nın dosyalarını Program Ekle-Kaldır ile kaldırıp, DDU ile silip baştan kurdum. Olmadı.
    -Driver CD'sindeki driverleri kurdum. Olmadı.
    .
    .
    .
    İşte buna benzer şeyleri denedim ama sonuç aşağıdaki ekran görüntüleri;

Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor
    Dxdiag'da da sadece Intel gözüküyor.
     Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor

• Biosa girip graphics yani ekran kartı bölümden intel yani işlemci gpusu yerine paylasimsiz ekran kartını seçip Esc basıp save deyip çık sorun düzelir ok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosa girdim ama graphics diye bir bölüm yada satır göremedim. Device manager kısmında satır hareket etmiyor. Sadece PCI ve AGP seçenekleri var.
     Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MGZ07 -- 25 Haziran 2015; 6:11:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MGZ07

Biosa girdim ama graphics diye bir bölüm yada satır göremedim. Device manager kısmında satır hareket etmiyor. Sadece PCI ve AGP seçenekleri var.
     Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor Nvidia Ekran Kartı Çalışmıyor

Benim ark leptop vardı aynı sorundan bana söyledi dediğim gibi yaptım sorunu çözdüm.ekran kartı ayarı var biostan oraya girip paylasimsiz ekran kartını sececeksin

• Video devices e girip bak o seçeneğine pci ex seç.

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

Video devices e girip bak o seçeneğine pci ex seç.

Malesef o seçenekte yukarı aşağı hareket etmiyor. Sadece Primary Video Bios satırında, onda da PCI seçtim.
  • Sonunda çalışmaya başlamış ama nasıl yaptım hiç bir fikrim yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGZ07

Sonunda çalışmaya başlamış ama nasıl yaptım hiç bir fikrim yok.

Dediklerimi yaptıysan calistirirsin ok.

• Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.