Şimdi Ara

NVIDIA Çöküşe Mi Geçiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir sitede nVidia'yı kötüleyen birkaç yorum görmüştüm. Yorumların birinde GeForce Experience için sistemi kastıran boş program yazıyordu. Bununla birlikte nVidia'nın Asynchronous Shaders konusunda çuvalladığıyla ilgili bir şey de okumuştum. Bununla birlikte önceden AMD yazılım konusunda çok eleştirilirdi ancak AMD sürücülerini kökten yenileyip, daha hızlı bir versiyonla karşımıza çıktı. Ve AMD sürekli olarak bu sürücülere yeni teknolojiler ekleyip, teknolojilerini güncel tutuyor. AMD DX12 konusunda da eşit modellerde NVIDIA'dan önde. Bir de hatırladığım kadarıyla AMD VR konusunda da NVIDIA'dan öndeydi. Onun dışında ekstra olarak nVidia'dan destek alabileceğim bir yer de bulamadım, ben buradan tepkilerimi dile getireyim. Bununla birlikte şunu da belirteyim, amacım kesinlikle AMD fanlığı yapıp nVidia'yı övmek falan değil. Sadece teknolojiyi takip etmeyi bırakalı uzun zaman oldu, bilgilenmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 9 Nisan 2017; 20:22:48 >

• Bkz. 1080 Ti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam

@treabacks Full+Full(!),4 Cam Manuel
  • Nvidia gayet iyi gidiyor sorun yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A haber teknoloji sayfasındamı okudunuz bunları.
  • Valla önce amd shadowplay gibi bir teknoloji geliştirsin bence kaç zaman oldu daha nvidia nın shadowplay i gibi bir nimet çıkaramadı ortaya :D Nvidia kart kullanmamın %70 nedeni bu teknolojidir. Amd tarafında Relive olarak yapılmaya çalışıldı denedim kullandım ama sonuç hüsran gölge kopya olarak en fazla 480p e izin veriyor hadi onuda geçtim çektiğin videolarda ses geriden gelmesimi görüntü bozulması mı neler yaşamadım ki bu sorunları çoğu forumda da gördüm tekrar nvidia ya dönüş yaptım :D . Yani eğer AMD ve Nvdia karşılaştırılacak ise son konu yazılım ve teknoloji olmalıdır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E71C9E8E7 -- 29 Mart 2017; 11:43:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParaBende

A haber teknoloji sayfasındamı okudunuz bunları.

Muhtemelen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Squirrel-

Valla önce amd shadowplay gibi bir teknoloji geliştirsin bence kaç zaman oldu daha nvidia nın shadowplay i gibi bir nimet çıkaramadı ortaya :D Nvidia kart kullanmamın %70 nedeni bu teknolojidir. Amd tarafında Relive olarak yapılmaya çalışıldı denedim kullandım ama sonuç hüsran gölge kopya olarak en fazla 480p e izin veriyor hadi onuda geçtim çektiğin videolarda ses geriden gelmesimi görüntü bozulması mı neler yaşamadım ki bu sorunları çoğu forumda da gördüm tekrar nvidia ya dönüş yaptım :D . Yani eğer AMD ve Nvdia karşılaştırılacak ise son konu yazılım ve teknoloji olmalıdır :D

Ahahha sen şaka mısın?

1 ay boyunca mecburiyetten AMD ReLive kullandım CPU kötü olduğu için. Mikrofon ses eşiği hariç her ayar var gayet güzel bir program. 1080P 60 FPS 10K Bitrate olarak güzel de görüntü sağlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Valla önce amd shadowplay gibi bir teknoloji geliştirsin bence kaç zaman oldu daha nvidia nın shadowplay i gibi bir nimet çıkaramadı ortaya :D Nvidia kart kullanmamın %70 nedeni bu teknolojidir. Amd tarafında Relive olarak yapılmaya çalışıldı denedim kullandım ama sonuç hüsran gölge kopya olarak en fazla 480p e izin veriyor hadi onuda geçtim çektiğin videolarda ses geriden gelmesimi görüntü bozulması mı neler yaşamadım ki bu sorunları çoğu forumda da gördüm tekrar nvidia ya dönüş yaptım :D . Yani eğer AMD ve Nvdia karşılaştırılacak ise son konu yazılım ve teknoloji olmalıdır :D

Ahahha sen şaka mısın?

1 ay boyunca mecburiyetten AMD ReLive kullandım CPU kötü olduğu için. Mikrofon ses eşiği hariç her ayar var gayet güzel bir program. 1080P 60 FPS 10K Bitrate olarak güzel de görüntü sağlıyor.

Hocam emin olun shadowplay kullandıktan sonra sizde göreceksiniz :D ben ikisinide kullandığım için çok rahat yapabiliyorum bu eleştiriyi. Özellikle yeniden oynatma seçeneğinde sadece 480p e kadar izin vermesi çok kötü bir durumdu bilmiyorum yeni güncelleme ile onu arttırdılar mı ama benim ocak ayında yaptığım denemeye göre shadowplay'in yanına yaklaşamaz o yazılım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E71C9E8E7 -- 29 Mart 2017; 12:51:6 >

• Ne çöküşü AMD daha 1070,1080 ve 1080ti'ye cevap veremedi. Titan'ı saymıyorum bile.

• Ben bilmediğim ya da kullanmadığım şey hakkında yorum yapmam. Forumdaki yeni yetmelerden değilim.

Shadowplay de kullandım ReLive'de ikisi de işini iyi yapıyor birbirlerine üstünlükleri yok.

• Nvidia bu sene tam aksine kârına kâr kattı. Bu tür haberlere etmeyin.
  • Asenkron shader çok spesifik durumlarda işe yarayan birşey. İlerde ne olur bilemem. Ama şu an çoğu kullanıcı için hiçbir fark yaratmıyor.

GeForce Experience, video kaydı yapmıyorsanız bence de gereksiz yere sistem kaynaklarını tüketen bir yazılım. Güncellemeyi de kolaylaştıran bir tarafı yok. 1 kere denemek için kurdum bir daha yüklemedim.

Windows 10'da Win+G ile video kaydedebiliyoruz. Ufak şeylerde yeterli oluyor.
  • Shadowplay kullanmasak sanki bilmeyeceğiz kesinlikle tercih sebebi değil
    Relive daha az fps düşüklüğü ile görevini başarıyla yerine getiriyor
    Shadowplay ilk çıktığı zaman daha iyiydi zamanla menü sistemini berbat hale getirmeyi başardılar tebrik ediyorum
    Pascal serisi sonrası driver sorunlarından bıktım,378.78 sürücüsüne geri döneceğim zira son dönemde sadece bu diğerlerinden iyi...

• Çöküş mü ? Bunu diyebilmek için tam bir AMD fanboy özgüveni gerekiyor heralde

NVIDIA Çöküşe Mi Geçiyor?
  • quote:

shadowplay var ama yüzüne bakmıyorum genelde amd nin programıyla çekiyorum videoyu nedenmi ? kaliteyi nekadar düşürürsem düşüreyim hayvan gibi yer kaplıyor işim gücüm ypok saatlerce onun youtubeye yüklenmesini bekliyecem

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

shadowplay var ama yüzüne bakmıyorum genelde amd nin programıyla çekiyorum videoyu nedenmi ? kaliteyi nekadar düşürürsem düşüreyim hayvan gibi yer kaplıyor işim gücüm ypok saatlerce onun youtubeye yüklenmesini bekliyecem

Valla benim en çok kullandığım arkadaşlarımla bir oyun oynarken geçmişi kaydetme özelliği bu özellikte 4k çözünürlüğe kadar destekliyor ama ben 1080p alıyorum oda 10 dk için en fazla 3gb yer kaplıyor ki buda ideal benim için sonuçta başka programlarla tekrar renderlayıp öyle atıyoruz. Ayrıca aynı sonuç relive da da öyle idi 1080p için 3 gb civarı yer kaplıyordu 10 dk lık bir video'da ama kalite düşürüyorsanız tabiki daha az yer kaplayacaktır . Ama benim için öncelik kalitedir. Tek tuşla 1 sn içinde oynadığım oyunun son 10 dk sını 4k çözünürlüğe kadar alabiliyorum bu mükemmel birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E71C9E8E7 -- 29 Mart 2017; 13:49:53 >

• quote:

quote:

quote:

Valla benim en çok kullandığım arkadaşlarımla bir oyun oynarken geçmişi kaydetme özelliği bu özellikte 4k çözünürlüğe kadar destekliyor ama ben 1080p alıyorum oda 10 dk için en fazla 3gb yer kaplıyor ki buda ideal benim için sonuçta başka programlarla tekrar renderlayıp öyle atıyoruz. Ayrıca aynı sonuç relive da da öyle idi 1080p için 3 gb civarı yer kaplıyordu 10 dk lık bir video'da ama kalite düşürüyorsanız tabiki daha az yer kaplayacaktır . Ama benim için öncelik kalitedir. Tek tuşla 1 sn içinde oynadığım oyunun son 10 dk sını 4k çözünürlüğe kadar alabiliyorum bu mükemmel birşey.

nvidia experienceyi bile kaldırdım ilk cd de olan driveri kullanıyorum nvidia güncellemede düzeleceği yerde iyice fps düşürrtürüyor yeni kartlara yönelim diye her allahın günü güncellememi olur

shadowplayle amd nin ki arasında çok fazla mb farkı var ha shadowplayın tek artısı ses yönünde biraz kaliteli yoksa ikisinide aynı görüntü kalitesine getir shadowplayde çekmiş olduğun görüntü aşırı fazla yer kaplıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

nvidia experienceyi bile kaldırdım ilk cd de olan driveri kullanıyorum nvidia güncellemede düzeleceği yerde iyice fps düşürrtürüyor yeni kartlara yönelim diye her allahın günü güncellememi olur

shadowplayle amd nin ki arasında çok fazla mb farkı var ha shadowplayın tek artısı ses yönünde biraz kaliteli yoksa ikisinide aynı görüntü kalitesine getir shadowplayde çekmiş olduğun görüntü aşırı fazla yer kaplıyor

Aslında bu son güncelleme ile düşen fps oranlarında haklısınız . Ancak bunu bence her iki firma da yapıyor forumdaki amd driver güncelleme konusuna bakarsanız insanların nasıl mağdur olduğunu görürsünüz nvidia da aynı şekilde yaptıkları güncelleme ile performans arttıracaklarına düşürüyorlar.

• 30 Mayısta çöküşe geçebilir biraz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.