Şimdi Ara

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
802
Cevap
32
Favori
82.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet max payne 3 ü dene. Zaten daha iyi 3D alınabilecek oyun yok. Bukadar emin konuşuyorum :) Eğer korku seviyorsan kesinlikle oyna alan wake yi . Silent hill i aratmayacak sürükleyicilikte . Şimdiki nesil korkular rezalet. İmkanın varsa satın al öyle oyna. O bitince alan wake american nightmare i oyna. 1 Kadar başarılı değil , devam oyunu gibi birşey. Oda bitince I AM ALİVE yi oyna çok güzel ama 2D olarak.
  • Öncelikle şunu belirteyim. 3D film le 3D oyun tamamen ayrı bir olay. Sinemadaki gördüğün 3D 3D bile değil nvidia 3D vision ile oynayacağın oyunların yanında. Sinemada sadece derinlik verilir . Nvidia 3d vision da ise oyunlar ekrandan dışarı çıkar veya derinliği sinema gibi değil , içeri girmek için çaba sarf ettirecek türden. Kesinlikle alacaksan nvidia al ve 3D vision kullan . Tv mi monitor mu konusuna gelirsek ikisindede Nvidia 3D vision oynayabilirsin 3D olduktan sonra. Tv ler için hdmı 1.4 üzerinde nvidia tv play yazılımı ile tüm 3D tv lerde aktif edebilirsin. Hatta modlayarak 60 hertz bile alabilirsin. 120 Hertz bir monitor almanın bir anlamı yok zira o ekran kartlarını bırak en iyisini bile alsan o fps yi veremeyeceği için o hertz de işine yaramayacak. Eğer benim gibi sıkı bir online fps oyuncusuysan 27 inch den fazlasında ekrana uzaklaşman gerekeceği için teflekslerin azalacak. Eğer fps ile pek işim olmaz, oynasamda iddalı değilim diyorsan istediğin büyüklükte 3D tv alıp sorunsuzca Nvidia 3D oynarsın. Ayriyetten tv lerdeki hertz tamamen uydurma . Sakın onları karşılaştırarak tv alma. Kaç defa elime bilgisayarımı alıp teknosada tv test ettim bilemezsin. 400 hz lik lg de input lag dan kasım kasım kasılırken , 100 hertz samsung da zerre kadar input lag yoktu.

Not: Ya biraz bütçeni arttır , yada tv ye vereceğin 1700 tl yi biraz kıs ve ekran kartını yükselt. Tavsiyem 670 slı okadar çıkamam dersen , gtx 660 slı yada en az gtx 770 almalısın. 3d vision bu boru değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 14 Eylül 2013; 3:22:29 >

• TeufeL-07 T kullanıcısına yanıt
    nvidiayı öyle bi anlatmışsın ki şimdi tekrar oynayasın geldi ama bende o etkiyi yaratmıyor nedendir acaba batmani 3d oynadın mı
    bana ekranın için sürekli karlar yağıyor gibi geliyor ewet 2dden farklı ama tam dediğin kadar gelmedi bana

ama mantık doğru çünkü filmler sadece çeken kameranın 3dsine göre ayarlanır yani ayar bir tanedir oyunda ise derinliği vb gözüne göre ayarlayacağın için en iyi 3d oyunlarda alınır kanaatindeyim ama sanki filmler daha iyi gibiydi oda nedendir anlayamadım
  • Dostum rpg seviyorsan ki ben hiç sevmezdim taki rpg de tavan yapacak bir oyun icat ettikleri güne kadar. Eğer oynamadıysan mutlaka ama mutlaka The Witcher 2 Assassins of kings Anhanced edition ı oyna. Hayatımda bu yaşıma kadar oynadığım en iyi , en güzel , beni en benden alan , ve en başarılı 3D ye sahip oyundur. Oyunun 16 farklı sonu var ve bu sonları oynda verdiğin kararlar , cevaplar , anlaşmalar belirliyor. Oyunun hikayesi konusu muazzam . Türkçe alt yazı olduğu içinde hiç sorun yaşamazsın. Daha önce hiç rpg oynamadıysan başlarda çok zor gelebilir. Hatta ben bune yap diyip oynamayı bırakmıştım canavarları öldüremediğim için. Aylar sonra boşuna satın aldım dur araştırayım millet nasıl geçiyo diye bir baktımki youtubede , ozaman öğrendim nasıl oynandığını. Oyunda gelişim ağcı şeklinde özelliklerini upgrade edebiliyor , iksirler hazırlayıp için savaşlara daha iyi hazırlanabiliyor ve büyüler yapabiliyorsun. Aklıma geldikçede yazarım.

Hayatımın en iyi oyunlarını liste yapsam şu şekil olurdu. Oynamadığın varsa seç araştır oyna.

1.The Witcher 2 Assassins of kings Anhanced edition
    2.Silent hill The room
    3.Resident evil 3 Nemesis
    4.Mafia 2
    5.Metro 2033 (ikiside çıktı metro last light diye)

• Bana katılan pek çok arkadaş var bu konuda. 3D yi dediğin gibi herkes algılayamıyor. Mesela 2 tane arkadaşımın , 2 side gözlüğü takınca ya şaşı görüyor, ya odaklanamıyor , yada derinliği algılayamıyor. Eğer bu tip sorunlar yaşamıyor da sadece 3D sini beğenmiyorsan birşey soracağım sana. Nvidia denetim masasında gelişmiş oyun içi ayarlarını etkinleştir , oyuna gir ve derinliği 0 a getir . Sonra yakınsamayı arttır seçeneğine atadığın kısayolla yakınsamayı şaşı görme sınırına kadar arttır. Ozaman dene birde . Bu ayarı çoğu Nvidia 3D kullanıcısı bilmez o yüzden belirttim belki işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 14 Eylül 2013; 3:13:55 >
    dediğin gibi yakınsamayla ilgili bi ayarı gördüm hatta yapmak istedim yanlız o defautta duran f4mü neydi bişeyi değiştirmedi
    ekranda bişe çıkması lazım galiba değil mi çıkmıyor kısayol ile ancak derinlik we ekran genişliği değişiyor

yakınsamayı değiştirdiğimi nasıl anlayacağım şaşılık sınırı nasıl oluyor
  • Öncelikle belirteyim her oyun yakınsamayı desteklemez. Oyunların yakınsama destekli olduğuna dair bilgi yok . Oyunda yakınsamayı arttırırkende işaret vermiyor. Deneme yanılma ile bulacaksın varmı yokmu. Batmen serisinde var dene ve gör. Ama öncelikle nvidia denetim masasından 3d ayarlarına gel ve klavye kısa yollarını ayarla de. Açılan pencerede oyun için ek ayarlara izin ver gibi birşey yazması lazım onu aktif et. Tuşlar default sa eğer oyuna girince ctrl+f3 ile derinliği 0 yap . Sonra ctrl+f6 ya uzuunca bir süre basılı tut. 7 8 saniye kadar baslı tuttuktan sonra oyun hızla ekrandan dışarı çıkacaktır. Çok arttırdığın zaman şaşı görürsün. Ctrl+f5 ile kısabilirsin. Dene sonucu bildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 14 Eylül 2013; 3:30:29 >
    denedim
    ama yazdığım mesaj güm oldu epey yazdım

neyse olayı anladım ben denerken hemen bırakıyordum ondan olmuyormuş

neyse anlamadığım olay şu ya yakındaki obje yada uzaktaki obje iyi oluyor uzak iyi olunca batmane odak sorunu oluyor çok zor odaklanıyorum baş ağrısı yapıyor yada diğer şekilde mekan iyi olmuyor

anlamadığım ben eğer 3d göremiyorsam
    batman oynarken havaya bakıyorum kar tanesi ekrana doğru gelince sanki gözüme doğru geliyor gibi oluyor
    bunuda algılayamam lazım değil mi
    yani böyle 2000tl'ye çıkamam ama gtx 770 ya da gtx 680 alabilirim fakat 680 daha alt model olmasına rağmen daha mı iyi? fiyatlları daha yüksek... zaten bir monitör alacağım, 23" 3D alsam normal bir fullhd monitör fiyatına, çok iyi olur.bir taşla iki kuş gibi...3D tv de alırım.sizin dediklerinizi 3D tv'de de yapmaya çalışırım.bunları yaparken yardımınıza ihtiyacım olabilir :)
  • Tabiki yardımcı olurum . Beni haberdar etmeniz yeterli . Gtx 770 dede 680 dede gk104 var . Yani aslında ikiside aynı ekran kartı gibi diyebiliriz. Gtx770 , 680 nin saat hızları ve bellek hızı arttırılmış versiyonu. Kısaca gtx770 daha hızlı diyebiliriz. Gk104 grafik birimini çok pahalıya sattılar ilk seride. Yani 680 nin fiyatını çok düşüremediler yoksa savaş çıkardı. E aynı mimariyi 700 serisindede kullanıp hız aşırtıp fiyatı indirip tekrar sürdüler piyasaya. E gtx 780 koyamazlardı ismini . Bu sefer hem 680 sahipleri kızacaktı , hemde nvidia 780 serisinin namını düşürecekti. Oda 770 adı altında çıkardı 680 nin hız aşırtılmış versiyonunu. Bu yüzden 680 daha pahalı ve daha kötü :D
  • Bahsettiğim şaşı görme olayı bu işte. Sen uzağı boşver . Batmani net ve ekrandan çıkmış vaziyette ayarla. Uzaklarda olduğu kadar artık . Uzaklarda ekrandan çıksın diye uğraşırsan batman bozulur. Yakındaki objeyi ekrandan çıkarmak için örnek batman in 2 görüntüsünü birbirinden uzaklaştırıyor. Uzaktaki obje için daha çok ayırması gerekiyor ve bu sefer batmen ortadan 2 ye ayrılıyor . Durum bu anlayacağın. E memnuniyetinden bahsetmemişsin ! 3D sinden memnun kaldınmı bu yöntemle ? Dediğim gibi tez zamanda The witcher 2 ve alan wake dede denemelisin. Witcher 2 de yakınsama arttırılmıyor ama nvidia 3D vision ready . Yani 3D visiona en hazır ve kaliteli oyun. Derinlik seni ormanda geziyorsun havası veriyor.
    ekrandan hiç çıkmıyorki ekranın içinde herşey batmani net görünce yine ekranın içinde oluyor mekanın ise 3dsi iyice azalıyor mekanı dışarı çıkarmak niyetinde değilim 3d olsun yeter işin gerçeği galiba benim gözlerdede sorun war ama dediğim öyle sorun olsa hiç görmemem lazım değil mi birazcık 3d görüyorum gibi bişe war mı yahu???

yinede memnunum yalnız oyundaki netlik düşüyor benim sol göz sağdan daha az gördüğü için mi acaba

birde şunu belirtmek isityorum nesnelerin birbirine orantısı yok 3d sayesinde anladım atıyorum oyunun birinde sokak küçük adam çok büyük
    batmande mesela duwara jel sıkıyor jel havada kalıyor gibi oluyor yalnız kriptoğrafik izleyicide tam 3d alıyorum dışarı çıkmasada o aletin ışığının öyle olduğunu anlamıyordum
    amd tarafında ise herşey nesnelere çalışılmış mekan iyi ama mekandaki ewler adamlar falan daha iyi hafiften şöyle bi his oluşuyor mekan 2d üzerinde 3d adamlar oynuyor

codmw3de yerde nesnelere bakıyorum amd tarafında sanki uzanıp alacağım ama nvidia o kadar değil

yakınsama ile ilgili amdde de ayar war ben hep 20ye yani düşük ayara getirip oynarım en iyi öyle alıyorum dışarı çıkmıyor ama içeri doğru güzel oluyor

bazen diyorum ki acaba ekrandan mı nvidia 3d desteklemiyor da ben sonrada başka monitörün driverı sayesinde oynuyorum ondan mı öyle olsa hiç olmaz bozulurdu ama

yinede çok saol bu ayarın bu kadar önemli olduğunu bilsem peşini bırakmazdım

• Öncelikle durumun çok ilginç. Bencede gözlerinde problem olabilir. Şimdi sen diyince tekrar denedim inanılmaz ekrandan çıkma ve netlik algılıyorum. Ekranın nvidia destekli olmasa derinliği arttırırkenki yeşil bar çıkmaz. Denetim masasında 3D aktif olmaz. Destekli olmayıp modlu olsa bile aynı kalitede 3D alabilirsin . Bence sende bir problem olmalı. Yada driverlerinde falan. Nvidia denetim masaında 3D testi var. Derinliği en yükseğe getir ve o testi yap. Bak bakalım nvidia nın göz logosu net bir şekilde burnunun ucuna kadar geliyormu ? Ayriyetten bende amd de hiç 3D görüntü alamıyorum. Amd bildiğin side by side şeklinde sinema 3D si gibi veriyor.
    o teste daha önce bakmıştım ilerisi ekranın içinde ama o logo ekrandan çıkmıyor dışarı ama yinede diğerlerinden yakın orda nesnelerin uzaklığını anlıyorum ancak
  • Tamam o göz için bile ekrandan dışarı çıkmıyor diyorsan kesin ve kesin bir problem var. Bence üstüne gitmelisin. O göz burnunun ucuna kadar gelmesi lazım. Boşuna oyuna gözüne vs şeylere sebep arama sorunu mutlaka bulmalısın.
    ewet sorun bende
    kardeş bende de gölge sorunu oluyor, sürekli gölgeler var,,her oyunda 3 görüntü görüyorum bunun bi çaresi yok mu
  • Dostum 3 görüntü dediğin nedir anlayamadım ?
  • aynısı bana da oluyor ortadakine odaklanıyorsun yanda hayaletimsi bi görüntü daha oluyor bazen 2 sanırım bunu kastetmiş
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.