Şimdi Ara

NUMARASINI TAŞIYANLAR DİKKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Numarasını taşıdıktan sonra kesilen son faturadan haberi olmayanlar ya yüksek fatura ya da icra şoku yaşıyor.

    Numarasını farklı bir operatöre taşıyacakları gsm operatörleri öyle bir cezalandırdı ki. Şikayetvar’ın haberine göre; Cep telefonu kullanıcılarının numara taşımak için operatörüne başvuranların talepleri fatura kesim tarihinden sonra diğer operatöre iletiliyor. Numarasını taşıdıktan sonra kesilen son faturadan haberi olmayanlar ya yüksek fatura ya da icra şoku yaşıyor.

    Numarasını farklı bir operatöre taşıyanların şikayetlerine dikkat. Gsm operatörleri kendilerinden vazgeçerek farklı bir operatöre geçen abonelerine öyle bir oyun oynadı ki. Numarasını taşımak isteyenler taleplerini operatörlerine bildirdiler. Operatörleri numaranın taşınması gereken operatöre fatura kesim tarihinden sonra işlemi bildirdi. Böylece farklı operatöre geçen kullanıcı eski operatöründen aylar sonra gelen yüksek fatura hatta icra ile adeta şaşkına döndü. Uzmanlar cep telefonu kullanıcılarını uyararak “Numara taşıma azami 6 günde gerçekleştirilmelidir. Bu süreyi geçirmeden numara taşıma işleminizin yapıldığından emin olun” dedi. İşte Şikayetvar’a gönderilen şikâyetlerden bazıları şöyle:

    9 Ay sonra icra geldi!

    “9 ay önce gsm hattını başka bir operatöre taşıdım. Taşımadan önce son faturalarımı ödeyip başka borcum var mı diye sorgulattım yok dediler. Operatör geçişini yaptım 9 ay sonra yani avukatlıktan aradılar yasal işlem başlatılmış sebebi 9 ay önce olan faturamız. Operatör numara taşıma sırasında fatura kesim tarihinden sonra işlem başlatmış. Hiç bir fatura tarafıma iletilmedi şimdide yüksek bir fatura istiyorlar. Bu nasıl bir işlem dava açacağım. Borcum yok deniyor sonra borç çıkıyor nasıl bir iş bu!”

    Fatura kesim tarihine dikkat!

    “Mart ayında hatlarımdan birini başka bir operatöre taşımaya karar verdim ve 18 martta başvurumu yaptım. 24 mart gece 23 civarlarında hattımın taşınacağı mesajı geldi. Neden bu kadar geç olduğunu anlayamamıştım. Hattımı taşımamın üzerinden 1.5 aydan fazla süre geçtikten sonra şok bir fatura ile sebebini anladım. Meğer benim fatura kesim tarihim ayın 24′ünde imiş. Operatör hattımı taşıyacağımı duyunca uyanıklık yaparak son güne kadar beni bekletmiş ve yeni fatura dönemine girdiğim ilk gün geçişimi yaparak benden 1 gün bile kullanmadığım döneme ait tam ay parası istiyor. Fatura İptal edilmezse tüketici mahkemesine gideceğim.”

    Numara taşıma hakkında bilinmesi gerekenler

    -Numara taşımak için geçmek istediğiniz operatöre başvurmanız yeterlidir. Gerekli işlemleri yeni operatörünüz sizin adınıza gerçekleştirir.

    -Başvuru formu ile kimlik bilgileriniz başvuru işlemi için yeterlidir.

    -En fazla 6 gün içerisinde geçiş işlemi tamamlanır.

    -Yeni operatörünüz size yeni bir SIM kartı verir. Ancak SIM kartınız işlemlerinizin tamamlanması ardından aktif hale gelir.

    -Numara taşıma işleminizin tamamlandığı ve SIM kartınızın aktif olduğu zaman bilgisi size SMS ya da e posta ile yeni operatörünüz tarafından bildirilir.

    -Faturalı hatlar ön ödemeli hatlara ya da tam tersi ön ödemeli hatlar faturalı hatlara taşınabilir.

    -Eski operatörü ile taahhütnamesi olanlar da numara taşıma işlemi yapabilirler. Ancak söz konusu taahhütnamede yer alan yükümlülüklerin ayrıca yerine getirilmesi gerekebilir.


    http://www.telekomculardernegi.org.tr/haber-4673-numarasini-tasiyanlar-dikkat.html







  • Bizim millet düz mantık bakıyor taşımadan önce borcum yoksa tamamdır diye.eee son faturalandırılmamış kullanım ne olacak :) onun parasını almayacak mı gsm operatörü zannediyorlar anlamıyorumki.Haliyle sonraki ay 1 fatura daha geliyor.
  • Otomatik fatura ödemesi varsa problem olmaz sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Martta hattimi avea ya tasidim, nisanda avukata dusmus borcum. 1 aylik surede avukata dusermi borc, vodafoneye yakismadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman7

    Otomatik fatura ödemesi varsa problem olmaz sanırım.

    son dönem faturasını alamıyor bazı bankalar
  • fatura varmı yokmu kontrol etme sonra 'operatörler cezalandırıyor.' faturaların eposta hesabınıza gelmesini isterseniz ve epostanızı düzenli kontrol ederseniz fatura şoku yaşamazsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Av... lı faturalı hattı vo.... faturasız hatta taşıdıktan sonra başımıza geleni aktarayım arkadaşlar. Arkadaşımızın biri otomatik ödemeden bahsetmiş. Benimde a.... hattım otomatik ödemeydi ancak her ay bankaya yansıyan ve son gün otomatik olarak ödenirken son ay fatura kesilmiş olmasına rağmen otomatik ödemeye yansımadı. Gittim bayiden ödedim ve ödeme talimatını iptal ettirdim. Size önerim faturalı ne olursa olsun kapattırmış olsanız bile belli aralıklarla borcunu sorgulatın. Özellikle telefon ve internet için.
  • Tabi birde av... nın son dönemlerde özellikle numarasını başka operatöre taşıyan müşterilerin ve eşimin başına geldiği gibi size ait olmayan, kullanmadığınız ya da kullanıp kapattırdım dediğiniz numaralara ait eski borç çıkartma adeti.
    a.... eşimin numarasını taşıdığı haftanın sonunda 2008 yılına ait bilmediği bir numaraya ait 16 küsür lira borç çıkarttı ve bunun izmir şe.... hukuk bürosu aracılığıyla yasal takip mektubu göndererek tahsil etme yoluna gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackswarthy

    Av... lı faturalı hattı vo.... faturasız hatta taşıdıktan sonra başımıza geleni aktarayım arkadaşlar. Arkadaşımızın biri otomatik ödemeden bahsetmiş. Benimde a.... hattım otomatik ödemeydi ancak her ay bankaya yansıyan ve son gün otomatik olarak ödenirken son ay fatura kesilmiş olmasına rağmen otomatik ödemeye yansımadı. Gittim bayiden ödedim ve ödeme talimatını iptal ettirdim. Size önerim faturalı ne olursa olsun kapattırmış olsanız bile belli aralıklarla borcunu sorgulatın. Özellikle telefon ve internet için.

    otomatik ödeme talimatı sorunu çözer diye düşünüyordum. Ama demek ki yeterli değilmiş. Daha dikkatli olmak lazım. Bilgilendirme için teşekkürler.




  • 3 yıldır talimat vermiş olduğum bankada fatura kesilince borç otomatik olarak bankaya düşer son ödeme tarihiyle beraber borcun ne kadar olduğunu görürdüm. Ancak faturasıza geçtiğimiz andan itibaren son faturanın borç olarak görünmemesi çok ilginç ki bunu hangi haklı gerekçeye tabi tutarak yapıyorlar onu da anlamış değilim modern soygunculuk dedikleri bu olsa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackswarthy

    3 yıldır talimat vermiş olduğum bankada fatura kesilince borç otomatik olarak bankaya düşer son ödeme tarihiyle beraber borcun ne kadar olduğunu görürdüm. Ancak faturasıza geçtiğimiz andan itibaren son faturanın borç olarak görünmemesi çok ilginç ki bunu hangi haklı gerekçeye tabi tutarak yapıyorlar onu da anlamış değilim modern soygunculuk dedikleri bu olsa gerek.

    Avukata düşsün de bir de ortadan geçirelim diye kasıtlı yapıyor olabilirler.
  • Aslında faturalının her türünden uzak durmak gerekiyor, ne kadar haberdar olsak da bu tür olaylardan ya benim başıma gelmez diyoruz ya da başımıza gelince önemsiyoruz hele av.... nın geçmişe dönük borç çıkarma ve yasal takip başlatma işinden sonra, herkes potansiyel icralık olarak yaşıyor dünyada. Hangi hukuka hangi yasaya dayandırıp da olmayan birşeyi varmış gibi gösterip sonra da borçlusun diyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.