Şimdi Ara

Nuh'un Gemisi konusuna çok önemli bir Fotoğraf eklendi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
33.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesnilikle katılıyorum. Yukarıda da yazıldığı gibi Hz. Nuh'un gemiye alması emredilen hayvanların, dünyayının ekolojik dengesini baştan kurmak için değil, kendi hayatlarını idame ettirmek için olması, akla ve bilme uygun olduğu gibi Kur'an'ın anlatımında da zıt değildir.
    Vereceğin Kararlar Senin Kaderini Etkileyecektir...
  • Paylaşım için çok teşekkürler.

Arşivimde yer alacak konulardan birisi...
  • bu iki resimde benden. 2. rebimde 10 bin yıllık taşlaşmış tahta fosilleri görülmektedirç

Nuh'un Gemisi konusuna çok önemli bir Fotoğraf eklendi

• Gertrude Margaret Lowthian Bell (* 14. Temmuz 1868 in Washington Hall, County Durham; † 12. Temmuz 1926 in Bagdad)

Tarihçi, Yazar, Arkeolog, Dağcı ve Politik Danışman. İngiliz gizli servisi elemanı olarak Ortadoğunun yeniden şekillendirmesinde Arap Lawrens olarak ünlü Thomas Edward Lawrence ile birlikte büyük işler başarmıştır. İngiltere'nin Ortadoğu sekreteri olarak Kral I. Faisal ile yakın ilişkiler kurmuş ve bugünkü Irak'ın kurulmasını sağlamıştır.

http://de.wikipedia.org/wiki/Gertrude_Bell
  • ek'te nuh as'ın gemisinin ağrı dağında duruş şekli ve ölçütleri yer almaktadır, bunlar bana ait fotoğraflar, ayrıca yakında nuh as ın gemisinin çapa taşlarının fotoğraflarını yakında ekleyeceğim umarım faydalı olmuşumdur. bu resimler tabiiki ağrı dağına ait, cizrede nuh as ın kabrine ait resimlerde elimde mevcut onlarıda ileride sizinle paylaşmayı düşünüyorum. saygılar

• Teşekkürler. Emekleriniz için. Arşivime eklliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 20 Haziran 2008; 12:27:28 >
  • arkadaşlar bu gördüğünüz resimlerin ilk ikisi nu peygamberin gemisinin çapa taşları, tam 16 adet çapa taşı mevcut imiş bunlardan birini ığdır taraflarında bir köye düşürmüş ortanca resimde görüldüğü gibi amerikalılar üst kısmında halat deliği bulunan taşın yanında fotoğraf çektirmişler, en sondaki resimde ise geminin perçinleri yer almaktadır , on bin yıllık perçinler artık fosilleşmiş ve izleri kalmış bir şekilde, perşçinlerin ve çapa taşlarının orjinal resimlerini sizlere sunuyorum, umarım istifade edersiniz

• Biri diyo ağrı dağı biri dio cudi 2 dere arasında kaldım

he still waiting for god's choice
  • _____________________________
  • hocam ayette açık olarak geminin cudi ye oturduğu bildiriliyor fakat kuran dilinde cudi - yüksekçe yer manasına gelmektedir dolayısı ile kesin kez cudi dağıdır diyemeyiz bu yüksekçe yer mont everest te olabilir bu bir vasayımdır olabilirde olmayabilirde bu ağrı dağı içinde geçerlidir bizim elimizde sadece doğru veya yanlış bilgiler mevcut mesela ayetteki yazı cizrede nuh as ın kabrinin kapısının orada duran bir yazıdır bunu mermere işlemişler ve asmışlar, büyükçe kare olan yapı ise nuh as ın kabrinin bulunduğu yer ve kabrinin iç kısmıdır, uzun bir sandukası vardır ayrıca cizrede seksenler köyü vardır, rivayete göre nuh as. seksen kişiymişler ve kurdukları köyde seksenler diye anılır olmuş... olayın nerede geçtiği tam olarak allaha mahsustur, herşeyi biler odur,... saygılar

• nuh as ın cizredeki kabri

Orjinalden alıntı: halilakdere

hocam ayette açık olarak geminin cudi ye oturduğu bildiriliyor fakat kuran dilinde cudi - yüksekçe yer manasına gelmektedir dolayısı ile kesin kez cudi dağıdır diyemeyiz bu yüksekçe yer mont everest te olabilir bu bir vasayımdır olabilirde olmayabilirde bu ağrı dağı içinde geçerlidir bizim elimizde sadece doğru veya yanlış bilgiler mevcut mesela ayetteki yazı cizrede nuh as ın kabrinin kapısının orada duran bir yazıdır bunu mermere işlemişler ve asmışlar, büyükçe kare olan yapı ise nuh as ın kabrinin bulunduğu yer ve kabrinin iç kısmıdır, uzun bir sandukası vardır ayrıca cizrede seksenler köyü vardır, rivayete göre nuh as. seksen kişiymişler ve kurdukları köyde seksenler diye anılır olmuş... olayın nerede geçtiği tam olarak allaha mahsustur, herşeyi biler odur,... saygılar

Ahh ahhh memleketim, Çocukluğum bu avluda geçti...

@halilakdere çok saol beni çok duygulandırdın.

O Nuhun kabri aslında okadar değil söylenene göre aslı mevcut uzunluğun 5 katından daha fazla.
    Hz. Nuh zamanında insanların ömrü uzun ve insanlar oldukça kalıplılarmış (bayaa).
    Zaten sanırım Nuh(as.) 900 küsur sene yaşamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 26 Haziran 2008; 21:12:34 >

• Ayrıca şunu eklemeden olmaz.

Büyük alim, Sibernetik Robot Biliminin ve Mekaniğin Babası Ebu'l iz El-Cezeri'nin kabride hemen solda bulunmaktadır.

Mezarı yaklaşık 20 sene öncesine kadar bilinmiyordu. Kalp gözü açık, büyük zatlardan biri olan Şeyh Kadiri bir gece rüyasında Cezeri ile konuşmuş ve ona mezarının tam yerini göstermiştir. Bunun sayesinde Cezerinin mezarı yerin metlerce altında bulunmuştur. Hz. Nuhun hemen yanı başında...

• Çok güzel bir araştırma dizisi olmu.Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi bu konunun T.V ye taşınması ve bu konuda uzmanlaşmış kişilerle tartışılması lazım.

Emeği geçen herkes için Teşekkürler.
  • işte arkadaşlar ağrı dağında nuh un gemisine ait olduğu tahmin edilen yer, hasan amca, hayatını bu gemiye vermiş gelenler ile ilgilenen ayrıca orada küçük bir müzesi olan değişik ödüller almış bir amcamızdır.

• Çok güzel ve son derece mantıklı bilgiler var.Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.
  • Ben bu konuda 2 yıldır araştırma yapıyorum. Bencede Nuh Tufanı Mezopotamyada oluştu, Nuh'un gemisi Cudi' ye oturdu, burada Nuh bir köy kurdu"Semanin Köyü" ve Sular daha sonra Karadeniz' e aktı ve Mezopotamya normale döndü. Elimdeki kanıtlar hatta "Atlantis" in Karadeniz'de olduğu ve Karadeniz' e akan bu su baskını sırasında battığı şeklinde. Elimde Tufan araştırmasının ilk bölümüde var ama onu şimdilik göndermiyorum. Bu konu ilginizi çekerse onuda gönderirim.

Ersoy ÖNGÜN

Ekteki linke tıkladığınızda tespit ettiğim uydu görüntülerini görebilirsiniz.

http://onpunto.com/ShowBlog2.aspx?Web=ersoylu&CId=80512
    http://onpunto.com/ShowBlog2.aspx?Web=ersoylu&CId=97951

Hazırlayan: Ersoy ÖNGÜN

• @ersoyo,
    quote:

Elimdeki kanıtlar hatta "Atlantis" in Karadeniz'de olduğu ve Karadeniz' e akan bu su baskını sırasında battığı şeklinde.

Özelikle bu idia çok ilgimi çekti ben senelerdir, çocukluğumdan beri izlediğim okuduğum atlantis kaynaklarında hep tufanı, Nuh tufanı ile ilişkilendirmişimdir.
    Kanıtlarım var diyorsuuz. Gerçekten çok ilginç.

Sunarmısınız aceba...

@birtürk'üde bu tartışmaya davet ediyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.